Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Fordulatszámmérős és a sima óra bele egy az egyben ugyan az, én tegnap a tőled vett órát visszapörgettem a sajátomhoz, de évekkel ezelőtt fateréban az órabelet cseréltük ki simán, de most hogy gondolkodok a másik hiba az lehet, hogy ha ránézel a képre amit feltettél, van felül az a sor fogaskerék, ahol a csavarhúzó bent van, az olyan speciális fogaskerék hogy az egyik fog belőle picivel kisebb a többinél, ha ahhoz ér akkor fordul, na most nálad lehet hogy eltörött az, vagy nem fúróval buherálták, hanem kézzel mint én hogy kiszórtam azokat a kerekeket és szabadon lehetett mozgatni a számokat, és az illető rosszul tette vissza, ez nagyon valószínű :P Attól van az hogy 3-nál megáll mert három foggal arrébb rakta a kicsi fogat szerintem :D De csak feltevés nem biztos :D

Ja és ha buherálod nagyon vigyázz a középső spirálos rugóra mert az a lelke mindennek! :P

Ugyan ez volt a bajom....

Szétszedetm, aztán a fogaskerekek elvoltak csúszva. Vissza igazítottam és kis WD40, és Jó lett!

Ez tuti, h visszatekerés áldozata ilyenkor, csak besűlt az illető, mert nem sikerült, helyette szétb**zta.

Enyém még javítható volt!

Elküldve
Ugyan ez volt a bajom....

Szétszedetm, aztán a fogaskerekek elvoltak csúszva. Vissza igazítottam és kis WD40, és Jó lett!

Ez tuti, h visszatekerés áldozata ilyenkor, csak besűlt az illető, mert nem sikerült, helyette szétb**zta.

Enyém még javítható volt!

Akkor kapjam szét és meglátom mi lesz? Gondolom ha valami nem stimmel egyből előttem lesz a dolog. Ha le lenne törve esetleg akkor a másik fogakat nem tudom átenni rá? Attól félek, hogy átteszem az óra belét, az nem izgat hány KM-ert ír az óra magyarországon úgy is mind vissza van tekerve. Viszont ha kicserélem a belét a másik órára akkor csalni fog az óra mert más a W száma vagy tévedek? :D Nálam ez meg elég lényeges mert 220ig van skálázva az óra.

Elküldve
Akkor kapjam szét és meglátom mi lesz? Gondolom ha valami nem stimmel egyből előttem lesz a dolog. Ha le lenne törve esetleg akkor a másik fogakat nem tudom átenni rá? Attól félek, hogy átteszem az óra belét, az nem izgat hány KM-ert ír az óra magyarországon úgy is mind vissza van tekerve. Viszont ha kicserélem a belét a másik órára akkor csalni fog az óra mert más a W száma vagy tévedek? :D Nálam ez meg elég lényeges mert 220ig van skálázva az óra.

Naés, úgysem mész soha annyival. :P

Elküldve
Naés, úgysem mész soha annyival. :P

Azt te csak hiszed. :D Kb 210-220at fog menni így lényeges nem véletlen vettem másik órát. Amúgy milyen rugóra kell vigyáznom? Az ######a lenne ha kis fogak cserélhetők lennének mert akkor nincs para.

Elküldve
Azt te csak hiszed. :D Kb 210-220at fog menni így lényeges nem véletlen vettem másik órát. Amúgy milyen rugóra kell vigyáznom? Az ######a lenne ha kis fogak cserélhetők lennének mert akkor nincs para.

Ami visszahozza a mutatót alapállásba. Olyan csigarugó.

Elküldve
Ami visszahozza a mutatót alapállásba. Olyan csigarugó.

Ja oké köszi akkor valószínűleg szét kell kapnom de semmi kedvem ehhez ne mán.

Pisti neked is ment valameddig és ott megállt? Remélem van remény, hogy nincs eltörve annak örülnék a legjobban. Amúgy amig elmegy 3Kmig a cucc addig a fölötte lévő KM mutató is működik amint már az is elakad a felső se megy. :/ Vágom, hogy egybe van de a ######nak kell folyamat basztatniuk az órát ennek a sok nagyokosnak apám csalnak vele össze vissza. Kit érdekel hány KM van benne istenem. Anyjukat eladnák 500FTért.

Elküldve

Pisti neked is ment valameddig és ott megállt? Remélem van remény, hogy nincs eltörve annak örülnék a legjobban. Amúgy amig elmegy 3Kmig a cucc addig a fölötte lévő KM mutató is működik amint már az is elakad a felső se megy. :/ Vágom, hogy egybe van de a ######nak kell folyamat basztatniuk az órát ennek a sok nagyokosnak apám csalnak vele össze vissza. Kit érdekel hány KM van benne istenem. Anyjukat eladnák 500FTért.

Nekem is volt hasonló,asszem nekem 4nél akadt el.

Addig nulláztam míg el nem indult. :P

Ma utolért egy bora 1.6 vissza sem raktam ötödikből, egy elég jó útszakaszon elkezdett jönni csak simán lepadlóztam és dúrván lemaradt. :P Amikor utolértem a lassabb járműveket csak 4.be raktam vissza 80 környékén (csak bejáratós még) de ott is kevés volt,mindig lemaradt,pedig láttam,hogy meg szeretne engem is előzni. Aztán ott előzött ahol az igazi p*ncik szoktak (lakott terület 60nál :D ).

Meg 2.ból 30környékéről körforgalom után levillogtam a belsőből egy Citrom c4 1.4 90le-et az lement a szélsőbe és elkezdte tolni,de 90-100 környékén simán elmentem mellette két személy,csomagok,teletank. Pedig 4000nél elváltom,mert ugye bejáratós. :D

De ez is vérszemet kapott,hogy a 3.14csába megy jobban az 1.2 az övénél és próbált jönni amikor belassult a belsősáv ilyen 100 környékére,de nagyon lemaradt. :D

Elküldve
Nekem is volt hasonló,asszem nekem 4nél akadt el.

Addig nulláztam míg el nem indult. :P

Ma utolért egy bora 1.6 vissza sem raktam ötödikből, egy elég jó útszakaszon elkezdett jönni csak simán lepadlóztam és dúrván lemaradt. :P Amikor utolértem a lassabb járműveket csak 4.be raktam vissza 80 környékén (csak bejáratós még) de ott is kevés volt,mindig lemaradt,pedig láttam,hogy meg szeretne engem is előzni. Aztán ott előzött ahol az igazi p*ncik szoktak (lakott terület 60nál :D ).

Meg 2.ból 30környékéről körforgalom után levillogtam a belsőből egy Citrom c4 1.4 90le-et az lement a szélsőbe és elkezdte tolni,de 90-100 környékén simán elmentem mellette két személy,csomagok,teletank. Pedig 4000nél elváltom,mert ugye bejáratós. :D

De ez is vérszemet kapott,hogy a 3.14csába megy jobban az 1.2 az övénél és próbált jönni amikor belassult a belsősáv ilyen 100 környékére,de nagyon lemaradt. :D

LoL :D Én is ezen agyaltam, hogy rommá fogom nullázgatni már elkezdtem. Minden betegnek ez jut eszébe, szerintem most még 0ázgatom 1 ideig. :) Hátha vissza ugrik a helyére. Sokat tettem ki be lehet azért esett szét. Én agyalok hátsó ajtó beszerzésén mert úgy is rohad 1.0 1.2 V felírattal. :D Aztán mehet a móka. Mondjuk ma tesztelgettem az egynégyet hát azért nem megy rosszul. De még ennél is durvább lesz azért ezt elég nehéz elképzelni. :D

Elküldve
LoL :D Én is ezen agyaltam, hogy rommá fogom nullázgatni már elkezdtem. Minden betegnek ez jut eszébe, szerintem most még 0ázgatom 1 ideig. :P Hátha vissza ugrik a helyére. Sokat tettem ki be lehet azért esett szét. Én agyalok hátsó ajtó beszerzésén mert úgy is rohad 1.0 1.2 V felírattal. :P Aztán mehet a móka. Mondjuk ma tesztelgettem az egynégyet hát azért nem megy rosszul. De még ennél is durvább lesz azért ezt elég nehéz elképzelni. :D

Ma mentem a 190-nel,(faterom jár vele) -mi ez a finom járás és csend? :D Meg még mindig sokkal jobban megy,mint a corsa pedig az is több már mint 80ló,de nem sok köze van hozzá. Hátsó keréken simán csak tol,mikor a corsa csak össze-vissza kapirgál pl.

Elküldve
Ma mentem a 190-nel,(faterom jár vele) -mi ez a finom járás és csend? :P Meg még mindig sokkal jobban megy,mint a corsa pedig az is több már mint 80ló,de nem sok köze van hozzá. Hátsó keréken simán csak tol,mikor a corsa csak össze-vissza kapirgál pl.

Jólvan ezt itt a CORSA topic tehát így az egész topic nevében kérlek ne írj ide többé! Köszi! :D :P Wheheheh ez asszem még el fog hangozni itt. :D

Elküldve

Segítsetek már nekem. A nyomtávszélesítőt miből csináljam? Korróziállóból vagy aluminiumból? Azonkívül, hogy megcsinálom a 4X100as osztókört és a közepét kifúrom 56.1-től nagyobbra kell még valami, sülyesztés akármi rá? Egy müszaki rajznak vagy akár skicnek is örülnék.

Esetleg csak simán kifúrom, lesíkolom és belemegy a 4*100 és kész? illetve mekkora legyen a kör átmérője?

Elküldve

Először is bocsi a késői válaszért!!!

Szal *** 273-ig ment el.. a fő, a nullázható pedig 2,9 és 3 km között mindig beragadt.. . a Fő számláló is néha vissza kúszott 2 és 3 közé, majd megint 3 lett a vége...

Ezt játszotta velem is, 3km nél mindig megállt..

SZétszedtem szinte teljesen, a km/h órát kivettem az autóból, majd maga az órát a burkolatból, aztán le kellett szedni a "***mutatót***" és a számlapot.

Ott pedig lehet látni a fogaskerekeket. Nekem az volt a bajom, h elvoltak csúszva a fogaskerekek.

Mégpedig, középen a belsejében van a motor, abból kijőn egy vízszintes, majd rá merőleges rúd amit fogaskerekek csatoltak össze!

Nekem az volt szétcsúszva, nem illeszkedtek össze.

Gondolom hátulról próbálták valami behajtóval megtekerni, a műanyag meg nem bírta és széttolták egymás és nem értek össze és ezért nem ment tovább az óra.

Utána jött az összerakás és "majdnem kész.."

A ****"mutatót"*** azért csillagoztam ki, mert sokat szenvedtem vele. Pl. villát alányomtam és nem akart lejönni, nehezen csak lepattant, de tettem két hajszálkarcot a számlapra.

2. a mutató alatt van az a spirálrugó ami az órát feszíti a 0-ra, arra műanyag pöcökre. Na most a jótanács: Levétel előtt próbáld ki, h meddig forog vissza a mutató magától. Csúsztasd át a nullán.

És jegyezd meg, h alapon milyen pozícióban áll a mutató, mert úgy KELL visszaraknod!!!!!

Na én nem néztem ezzel vesztettem -1órát még kitotóztam, mert volt, hogy mentem 20-al a mutató, meg 50-60-al, ment.. volt fordítva is mentem 50-el, az 30-at írt..

Most annyira sikerült realizálnom, h ha 50-et ír akkor 55-el megyek, ha 90-et, akkor 90-el.

Viszont a legelején ahogy elhagyja a 20-ast úgy egy picit beremeg a mutató. 20 és 25 között.

A végén ajánlom, h mérd meg GPS-el, és az óra mechanikus részeire, ahova TE is jónak látom, használj WD40-et és jó lesz!

Elküldve
...

Köszönöm szépen akkor lehet nekem is neki kell álni mert pont 2.9 és 3.0ánál szórakozik szóval marha jó.. Nekem 20on áll a mutató és van egy kis pöcök amire vissza tud menni asszem.

Elküldve

Na megvan mi baja a kocsinak. Gyújtáselosztó, gyújtás kábel, gyertyák. Az előző nagyon hozzáértő tulaj nem belevaló gyertyákat rakott bele. A kábelok meg kontaktosak. Végre működik rendesen a gép. nem kell az árokba tolni. :D

Elküldve
Köszönöm szépen akkor lehet nekem is neki kell álni mert pont 2.9 és 3.0ánál szórakozik szóval marha jó.. Nekem 20on áll a mutató és van egy kis pöcök amire vissza tud menni asszem.

Igen nekem is! Picit a mutatót feszítsd át, h átugorja a műanyag pöcköt és nézd meg, h magától meddig fordul vissza! Azt a pozíciót jegyezd és pont oda abban a szögben kell visszanyomni a mutatót!

Amúgy tényleg egyszerű, mint ahogy "Lacq" írta, csak hát először nagyon szenvedős még nem jössz rá a technikájára.

Lényeg, h vedd le a kormányburkolatot.. tartja alul kb. 3 csavar, meg ha a kormányt 90fokban fordítod akkor látni fogsz 1-1(oldalon) egy fekete pontot amit le kell venned, mert mögötte egy csavar van.

utána jöhet az óra körül a műanyag burkolat. Ha csak maga az óra van már ott onnantól nehéz.. vagy nem:)

Középen fent van egy fém szorító pöcök(az óra felett) azt felfelé nyomod és kipattan az óra! Már pár centit mozog, pont annyit, h jobb oldalon, de mégis alulról mögé tudsz nyúlj és jön a spirál kiszedése...

Az pedig kívülről egy U-alakú pöcök ami kifelé dől és így szorítja. Na ezt a pöcköt ,magad felé húzod/nyomod és a spirál kiugrik és már kint is van az óra! :D

A visszarakása egyszerűbb!!

Elküldve
Igen nekem is! Picit a mutatót feszítsd át, h átugorja a műanyag pöcköt és nézd meg, h magától meddig fordul vissza! Azt a pozíciót jegyezd és pont oda abban a szögben kell visszanyomni a mutatót!

Amúgy tényleg egyszerű, mint ahogy "Lacq" írta, csak hát először nagyon szenvedős még nem jössz rá a technikájára.

Lényeg, h vedd le a kormányburkolatot.. tartja alul kb. 3 csavar, meg ha a kormányt 90fokban fordítod akkor látni fogsz 1-1(oldalon) egy fekete pontot amit le kell venned, mert mögötte egy csavar van.

utána jöhet az óra körül a műanyag burkolat. Ha csak maga az óra van már ott onnantól nehéz.. vagy nem:)

Középen fent van egy fém szorító pöcök(az óra felett) azt felfelé nyomod és kipattan az óra! Már pár centit mozog, pont annyit, h jobb oldalon, de mégis alulról mögé tudsz nyúlj és jön a spirál kiszedése...

Az pedig kívülről egy U-alakú pöcök ami kifelé dől és így szorítja. Na ezt a pöcköt ,magad felé húzod/nyomod és a spirál kiugrik és már kint is van az óra! :D

A visszarakása egyszerűbb!!

Tudom, hogy kell szétszedni kb már 15x megtettem ezt :P Az óra szétszedésével nem vagyok képbe. Cseréltem már órát meg corsát is bontottam el sőt az én kocsimat full kibeleztem és műszerfalat cseréltem szóval nem kivenni nehéz hanem szórakozni az órával. Attól félek, hogy ilyen kis szar alkatrészekből áll. :P

Elküldve
Tudom, hogy kell szétszedni kb már 15x megtettem ezt :D Az óra szétszedésével nem vagyok képbe.

Aha! OK! :P :P

Az óra egyszerűbb csak a mutatóra kell figyelni!

Ne félj nem bírod szétb**zni! Nagyon egyben van!

Elküldve
Aha! OK! :D :P

Az óra egyszerűbb csak a mutatóra kell figyelni!

Ne félj nem bírod szétb**zni! Nagyon egyben van!

ff75_1_big.jpg

Nekem ilyen az órám azért nem értem pontosan mire gondolsz de majd ha előttem lesz rájövök gondolom. :P mondjuk az már tuti, hogy az lesz az első, hogy egy vastag papírlapot bevágom a mutató köré én nem akarom megkarcolni a számlapot. Ezzel a tanács-al már előrébb vok. :D

Elküldve
Hátuljáról esetleg van kép?

Na arról nincs sajnos de kifogom szedni csak ma rohadt lusta vagyok :D amúgy ha jól rémlik nekem akkor így néz ki.

216998.jpg

Nekem pont 20on áll a mutató tehát elvileg ha oda nyomom vissza akkor jónak kell lennie.

Elküldve
Na arról nincs sajnos de kifogom szedni csak ma rohadt lusta vagyok :D amúgy ha jól rémlik nekem akkor így néz ki.

http://kep.ivpicture.hu/216998.jpg

Nekem pont 20on áll a mutató tehát elvileg ha oda nyomom vissza akkor jónak kell lennie.

Mindjárt szerkesztem a hsz-t!

Szóval:

image-171C_4E832403.jpg

Na az eleje.

A---> betű mentén pattintsd ki a plexit(kb így vannak a pöckök ahogy jelöltem)

B---> húzd ki az a műanyagot, kijön ne félj, h kitörik

C---> Na ott az a műanyag, azon fordítsd át a mutatót és jegyezd meg, h meddig fordul vissza!! Abban a pozicióban KELL visszarakni majd a muatót!!!!

D---> ez csak az én véleményem, kb idáig fog elfordulni, a mutató

E---> mögött van az érzékeny arany színű spirál amit inkább ne babrálj!

F---> ha lent van a mutató akkor ott a két csavart kell még kivenni, de vigyázz, mert feketére fújt és a csavarhúzó megkoptathatja!

Hátulja:

image-8DAA_4E832403.jpg

1---> es számú csavarokat vedd le

2---> es számnál pedig egy fekete kihúzható csatlakozó van, azt húzd ki és kijön az óra a helyéről!

Ennyi.. Onnantól meg látod, h hogy állnak a fogaskerekek, de nem esnek ki úgyh nem kell megijedni, itt kalibrálhatod a számokat és a fogaskerekeket igazíthatod, mindegyik egy rúdon van!

Azt nézd meg ami a közepéből jön ki, rá egy merőleges, belül!! Nekem az volt elcsúszva!

Remélem érthetőre sikerült! :P

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.