rtomi Elküldve Május9, 2006 Megoszt Elküldve Május9, 2006 Akkor most szólok! :) Ő lesz az. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Május25, 2006 Megoszt Elküldve Május25, 2006 Kellene egykis segítség! Hátha valaki tudja. A B Corsában a Citybe, a hátsó hangszóró kábeleket gyárilag behúzzák? Ebben az esetben elég ha csak hangszórót veszek a bontóban? Elöre is köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május26, 2006 Megoszt Elküldve Május26, 2006 nincs behuzva Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Május26, 2006 Megoszt Elküldve Május26, 2006 help apumnak a pollenszűrő B corsába is a kesztűtartó mögött van? otthon ki lehet cserélni? köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Május26, 2006 Megoszt Elküldve Május26, 2006 nincs behuzva Köfi. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május29, 2006 Megoszt Elküldve Május29, 2006 help apumnak a pollenszűrő B corsába is a kesztűtartó mögött van? otthon ki lehet cserélni? köszönöm nem. az a szélvédő elött van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tepy Elküldve Július21, 2006 Megoszt Elküldve Július21, 2006 Hello! Tavaly decemberben vettem egy 94-es 1.2-es Corsát. 1-esben, amikor "rúgdosom" a gázt, csattog valami. Amikor felkapcsolom 2-esbe és gázt adok, megint csattan egyet. Amikor 3-asból vissza 2-esbe, akkor is. Egyébként ropog a váltó (1-2-3) időnként, de váltóolaj lett cserélve, miután útban volt egy Merci a kereszteződésben. A huzatópadon töltött egy 7végét... Amióta meleg van és leengedett ablakkal közlekedem, azóta tűnt fel a csattogás, pl. amikor a falról/szalagkorlátról visszaverődik a hang. És valami tróger k***g bepattintotta a szélvédőmet a Felvonulási téren :-( Szóval ez a csattogás normális vagy sem? Nem tudom, van-e összefüggés, de a kuplungbowdenem fárad (ropizik). Köszi! Hja! C12NZ van benne Tepy Link to comment Megosztás: More sharing options...
tepy Elküldve Július21, 2006 Megoszt Elküldve Július21, 2006 Oh shit! Folyik vmi olaj. Mélygarázs padlóján vettem észre a nyomot. Váltóolaj????. Motorolaj maxin van. Kissé arrább (kocsi közepe) meg vízfolt. Belenyúltam, megtapintottam, megszagoltam. Olaj és víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július21, 2006 Megoszt Elküldve Július21, 2006 Oh shit! Folyik vmi olaj. Mélygarázs padlóján vettem észre a nyomot. Váltóolaj????. Motorolaj maxin van. Kissé arrább (kocsi közepe) meg vízfolt. Belenyúltam, megtapintottam, megszagoltam. Olaj és víz. Ha szemben állsz a kocsival melyik részén volt az olajfolt és a víz? Mert lehet,hogy a vízpumpád ereszt egy kicsit már,és valszeg a karteltömítés is ereszt. Bár lehet más is,de hirtelen ez jutott eszembe. A legjobb lenne alábujni és megsasolni aknából mi is folyik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tepy Elküldve Július22, 2006 Megoszt Elküldve Július22, 2006 Ha szemben állsz a kocsival melyik részén volt az olajfolt és a víz? Mert lehet,hogy a vízpumpád ereszt egy kicsit már,és valszeg a karteltömítés is ereszt. Bár lehet más is,de hirtelen ez jutott eszembe. A legjobb lenne alábujni és megsasolni aknából mi is folyik! Középtől kissé balra volt az olajfolt. 3 óra alatt egy fél tenyérnyi. Vízből egy tenyérnyi. Most lemegyek a parkolóba és megnézem, de ha ilyen ütemben folyik... Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
tepy Elküldve Július23, 2006 Megoszt Elküldve Július23, 2006 Megnéztem mindent, ami esetleg folyhat, de minden csont száraz. Valószínűleg egy előttem azon a helyen álló klímás autó szivatott meg, mert valszeg kondenzvizet láthattam (így utólag belegondolva). Ergo semmi gond. Ciki, hogy így beszivatott, de lényeg, hogy nincs gáz. A csattogást szakavatott fülnek megmutattam, szerinte nem komoly, ne foglalkozzak vele. Most fogok vele először nagy utat megtenni (600 km oda-vissza) és kicsit parázok, ezért lehet, hogy mindent túllihegek. Ja, 6.75-ös kombinált fogyasztás elfogadható? (C12NZ, 159000 km). Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Július26, 2006 Megoszt Elküldve Július26, 2006 Sziasztok! Mostanában rosszalkodik a Corsa. Egy hét alatt 2x állt le alattam 2-esben, motorfék közben és ezen kívül jópár esetben erőteljesen berángatott, de ez esetekben nem állt le. Itt is gázelvételkor volt rángatás. Semmi hibajelzés. A kérdés: Mit nézzek/nézessek meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július26, 2006 Megoszt Elküldve Július26, 2006 A kérdés: Mit nézzek/nézessek meg? Ötletszinten: alapjárati motor? Én mondjuk nem értek a Corsához, de nekem a Caliban az alapjárati motor felel azért, hogy ha tolóüzemben (motorféknél) 1200 1/min alá esik a fordulat, akkor nem engedi az autót lefulladni, hanem magától adagol egy kis gázt. Ha ez a Corsában is így van, és télleg csak motorféknél fullad le, akkor én a helyedben megnézném ezt a részét a dolognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ember2 Elküldve Augusztus30, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2006 Üdv mindenkinek! C14NZ motor, olyan 150-155km/h (autópálya) sebességnél 8,07 l/100km fogyasztás. :wub: Én olyan 6l vártam. Jól gondolom, hogy ez nagyon sok? Köszi a választ és a tanácsot előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus30, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2006 C14NZ motor, olyan 150-155km/h (autópálya) sebességnél 8,07 l/100km fogyasztás. :P Én olyan 6l vártam. Jól gondolom, hogy ez nagyon sok? Köszi a választ és a tanácsot előre is. ott már bőven 4000 fölött pörög a moci, tudom mert a Anyukám astrájában is ilyen csapásmérő van :P sztem nem meglepő, hogy nem 6l Egyszer Anyum lement Pécsre meg vissza végig 110-120al.....naaa az neki a nagyon kellemes, azt hittem elromlott a mászer mert nagyon kevés benzinnel megjárta, alig mozdult a mutató (pláne a gsi-hez képest :wub: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus31, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2006 Sztem sem meglepő a fenti fogyiadat, és azzal is egyetértek hogy olyan 100-120km/h körüli tempó az ideális fogyasztás szempontjából, mert utána hirtelen növekszik a légellenállás, ami eléggé megdobja a fogyasztást is. Nekem ugyan C20NE-m van, de tartósan 90-nel hajtva (sajna eddig még csak egyszer bírtam megállni hogy ne nyomjam tovább) ebből is ki lehet hozni 6.2literes fogyasztást, viszont tartós 170-180-nál evett már 17 litert is 100-on. :wub: Szóval én ha 8literes fogyit tapasztalnék, asszem összetenném a két kezemet és templomba járnék minden nap csak amradjon is ennyi... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október12, 2006 Megoszt Elküldve Október12, 2006 Ez tetszik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Október30, 2006 Megoszt Elküldve Október30, 2006 http://cgi.ebay.at/Opel-Corsa-B-Turbo_W0QQ...bayphotohosting nem tudtam hogy tuningba vagy ide linkeljem ezt a csoda jarganyt! Demó ez mar jol megy nem ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve November13, 2006 Megoszt Elküldve November13, 2006 Sziasztok! Lemértem a fogyasztást. 7.2-re jött ki. Ez így hidegben elég jónak hangzik, főleg, hogy volt benne 2 reggeli indulás előmelegítéssel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ember2 Elküldve November13, 2006 Megoszt Elküldve November13, 2006 Tamás! Az csodálatos fogyasztás. Mit tesz a gumi szélessége? Én a kislányom kérésére annak idején 2 cm-el szélesebb gumikat tettem alá a kocsinak. Rögtön 1l-el megemelkedett a fogyasztás. 7-ről 8-ra. Most sajnos már 9 is van a városban. Viszont sok a hidegindítás-rövid (10-20 min) menet. Ez bizony a tapasztalatom szerint is sokat jelent. Akár 10-ig is el megy a fogyasztás. Amit nálam agasztónak tartok, hogy fekete a kipufogó vége. Nem szép, világos szürke. A szondával lehet a baj. A kontrol lámpa is kigyúlad. A diagnosztikai lámpa korábban a Lamda szondát jelezte hibámnak, most , pedig a 35-ös kódot mutatta. Ezek szerint az alapjárati levegőt szabályozó léptető motor fordulatszáma nem megfelelő. A problémát igazolja az is, hogy nem üzem-meleg állapotban a CO érték ugrál. Vagy mégis a LAMDA- szonda a hibás? Kérdés megint, hogy hova vigyem? A régi öreg elektromos szerelőm kibuktatott. Feleslegesen cserélte ki a hűtőgombát ( a termosztát helyet). Ráadásul, egy LADA gombát tett be úgy, hogy a vezeték végéről levágta a gyári csatlakozót. Megpróbálom a mechanikus szerelőmet. Benne még nem csalódtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve November13, 2006 Megoszt Elküldve November13, 2006 Megpróbálom a mechanikus szerelőmet. Benne még nem csalódtam. Csak nehogy olyanba hajszold, ami miatt csalódnod kelljen benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December3, 2006 Megoszt Elküldve December3, 2006 Sziasztok! Egy kollégám kérdését tolmácsolnám felétek: van egy 95-ös B-Corsája, és az lenne a kérdése, hogyan lehet kicserélni a középkonzol izzóit? Van erről valami leírás, esetleg szervízkönyv? Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ember2 Elküldve December3, 2006 Megoszt Elküldve December3, 2006 Sziasztok! Egy kollégám kérdését tolmácsolnám felétek: van egy 95-ös B-Corsája, és az lenne a kérdése, hogyan lehet kicserélni a középkonzol izzóit? Van erről valami leírás, esetleg szervízkönyv? Előre is köszi! Nos, izzó cserét nem taglalja a szervízkönyv, de a műszerfal ki- és beszereléséről ír valamit. Ha gondolod megpróbálhatom be szkennelni az oldalakat. De gyakorlati útmutatást nem tudok adni. Üdv. ember2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December3, 2006 Megoszt Elküldve December3, 2006 Nos, izzó cserét nem taglalja a szervízkönyv, de a műszerfal ki- és beszereléséről ír valamit. Ha gondolod megpróbálhatom be szkennelni az oldalakat. De gyakorlati útmutatást nem tudok adni. Üdv. ember2 Közben megtaláltam neten az Etzold-féle könyvet (Így csináld...), igaz német nyelvű kiadásban, de a képek segítenek :unsure: Köszi mégegyszer! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December3, 2006 Megoszt Elküldve December3, 2006 Az jó lenne, köszi! De ha tudsz valahol neten elérhető szervízkönyvet, az is jó lenne. http://mackosajt.uw.hu itt találsz egy németet, ha megfelel. Mást sajna nem tudok. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts