Gregg Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 Köszönöm a választ J0hnny, Az a helyzet, hogy voltaképpen mostanság cserélem a Corsa-ban a km-órát fordulatszámmérősre és megmondom őszintén, hogy kicsit meguntam a spirállal való bűvészkedést ki-, illetve beszeléskor :lol: . Ezen kívül nincs más különösebb okom rá, esetleg annyi, hogy elektromos hajtás esetén legalább eliminálódnak a spirálkopás által generálódó, meglehetősen zavaró tünetek (mutató rezgése, kis percegés). Á igen, nem mellesleg, több hely marad a Futó Gabi féle BC vezetékeinek is az óra mögött ;) . Tehát mindezen okokból szeretnék tanácsot kérni, hogy átalakítás esetén milyen impulzusjeladót kellene beszereznem, illetve annak beépítése milyen műveletekkel járna. A mondataidból azt vettem ki, hogy bizony meg kell bontani a váltót is, csak azért jó lenne tudni, hogy hol és milyen mértékben. ennek nem örülök túlzottan, mert akkor az erre vonatkozó válaszod alapján, ezek szerint nem lehet Opel alkatrészt használni egyáltalán? Ráadásul, ahogy azt már fentebb is említettem, a "third party" eszközök - legalábbis amiket én találtam -, nem alkalmasak a gyújtásjel kezelésére (pl ez, vagy ez). Gondolom világos számodra, hogy mit értek gyújtásjel-kezelésen, de azért leírom biztos ami biztos alapon :D : Ugyebár Astra G-ben, amikor becsukjuk az ajtót, akkor még kb 10-15 mp-ig világít a lámpa, majd szépen fokozatosan kialszik. Nem úgy akkor, amikor rá van adva a gyújtás (netán jár a motor), mert olyankor úgy viselkedik a késleltető, mintha nem is lenne. Ezt szeretném elérni a Corsa-ban is. Tudom, hogy szőrszálhasogató vagyok, dehát sosem szerettem a félmunkát :P . Mindezek miatt, nagyon hálás lennék, ha amennyiben nem lehetséges Opel (Astra G) alkatrészt használni erre a célra, akkor esetleg tudnál/tudna valaki linkeni egy olyan készüléket, ami megfelelne az általam támasztott elvárásoknak. tulajdonképpen a jövőben még akár az is elképzelhető :D , de most leginkább azért szeretném, mert a történet legelején arra gondoltam, hogy a kazettás Philips SC 201-est jó lenne lecserélni egy CD-s, de Opel számára gyártott, szigorúan remote display-es fejegységre. Nem sokkal később került hozzám az említett Astra G, amiben az ominózus kazettás VDO van mind a mai napig. Nekem az - ahogy azt írtam is - rendkívül megtetszett, ezért ragaszkodnék :lol: annak a CD-s verziójához. Ezek után mondanom sem kell, hogy saját kijelzős készülék szóba sem jöhet, csak és kizárólag remote display-es, amelyekből tehát nekem ez a VDO tetszik a leginkább :D .Minden segítséget nagyon köszönök. Üdv, Gregg Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 A legtutibb corsa amit valaha láttam: link Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 A legtutibb corsa amit valaha láttam: link iszonyat pénzt beleölhettek :lol: Nemsemmi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 A legtutibb corsa amit valaha láttam: link Én amúgy is a b oszlopnál ülök, nyakamban lenne a térdem ennyivel hátrébb hozott pedáloktól. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 Én amúgy is a b oszlopnál ülök, nyakamban lenne a térdem ennyivel hátrébb hozott pedáloktól. :lol: Gyanítom ment hátrébb az ülés is...vagy törpe vezeti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 Gyanítom ment hátrébb az ülés is...vagy törpe vezeti. Én nagyjából ugyanott ülök. Az utóbbi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 A legtutibb corsa amit valaha láttam: link ehhez már észt is venni kell...ez már nem játék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 ehhez már észt is venni kell...ez már nem játék. Pont ez az igazi játék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Köszönöm a választ J0hnny, Az a helyzet, hogy voltaképpen mostanság cserélem a Corsa-ban a km-órát fordulatszámmérősre és megmondom őszintén, hogy kicsit meguntam a spirállal való bűvészkedést ki-, illetve beszeléskor :lol: . Ezen kívül nincs más különösebb okom rá, esetleg annyi, hogy elektromos hajtás esetén legalább eliminálódnak a spirálkopás által generálódó, meglehetősen zavaró tünetek (mutató rezgése, kis percegés). Á igen, nem mellesleg, több hely marad a Futó Gabi féle BC vezetékeinek is az óra mögött :P . Tehát mindezen okokból szeretnék tanácsot kérni, hogy átalakítás esetén milyen impulzusjeladót kellene beszereznem, illetve annak beépítése milyen műveletekkel járna. A mondataidból azt vettem ki, hogy bizony meg kell bontani a váltót is, csak azért jó lenne tudni, hogy hol és milyen mértékben. ennek nem örülök túlzottan, mert akkor az erre vonatkozó válaszod alapján, ezek szerint nem lehet Opel alkatrészt használni egyáltalán? Ráadásul, ahogy azt már fentebb is említettem, a "third party" eszközök - legalábbis amiket én találtam -, nem alkalmasak a gyújtásjel kezelésére (pl ez, vagy ez). Gondolom világos számodra, hogy mit értek gyújtásjel-kezelésen, de azért leírom biztos ami biztos alapon :D : Ugyebár Astra G-ben, amikor becsukjuk az ajtót, akkor még kb 10-15 mp-ig világít a lámpa, majd szépen fokozatosan kialszik. Nem úgy akkor, amikor rá van adva a gyújtás (netán jár a motor), mert olyankor úgy viselkedik a késleltető, mintha nem is lenne. Ezt szeretném elérni a Corsa-ban is. Tudom, hogy szőrszálhasogató vagyok, dehát sosem szerettem a félmunkát :D . Mindezek miatt, nagyon hálás lennék, ha amennyiben nem lehetséges Opel (Astra G) alkatrészt használni erre a célra, akkor esetleg tudnál/tudna valaki linkeni egy olyan készüléket, ami megfelelne az általam támasztott elvárásoknak. tulajdonképpen a jövőben még akár az is elképzelhető :D , de most leginkább azért szeretném, mert a történet legelején arra gondoltam, hogy a kazettás Philips SC 201-est jó lenne lecserélni egy CD-s, de Opel számára gyártott, szigorúan remote display-es fejegységre. Nem sokkal később került hozzám az említett Astra G, amiben az ominózus kazettás VDO van mind a mai napig. Nekem az - ahogy azt írtam is - rendkívül megtetszett, ezért ragaszkodnék :lol: annak a CD-s verziójához. Ezek után mondanom sem kell, hogy saját kijelzős készülék szóba sem jöhet, csak és kizárólag remote display-es, amelyekből tehát nekem ez a VDO tetszik a leginkább ;) .Minden segítséget nagyon köszönök. Üdv, Gregg -Az utolsó verziós A Tigrák és B Corsák már ilyennel voltak felszerelve tudomásom szerint. Esetleg befaragható még a C Corsa komplett óraegysége is. A váltót nem kell megbontani, simán a spirál helyére kell betekerni a jeladót és a kábelét felvinni a spirál helyén az óracsoporthoz. Megmondom őszintén, hogy ha a gyári óracsoport jól működik (nem jelentős a mutató rezgés, nem pattog a spirál) én biztos nem nyúlnék hozzá. Felesleges pénzkidobás, inkább másra költeném az erre szánt pénzmagot. :D -szerintem megoldható a G astra cuccaival is a dolog, de ahhoz látni kellene a G kapcsolási rajzát és be kellene hozzá szerezni bontóból a cuccokat. Ha értesz az autóvillamosághoz, akkor csak azt tudom mondani: jó mókolást! :D -CDR 500 Ha ez nem tetszik,akkor VDO-t kell keresned, ebay,vatera, google :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jean Trevor Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Kezd dühíteni az alapjárat leesés hidegindításkor, valamint hidegen még elég gyakran lezuhan. Jelenség indításkor motor felpörög 1100-ra majd, kuplung elengedése után hirtelen leesik 400-ra kb., itt egy ideig áll, aztán volt már példa mikor lefulladt, de van, hogy felpörgeti pár másodpercre 2000-es fordulatra, és végül beáll a megfelelő hideg alapjáratra. Ha a jelenség kezdetekor rátaposok a gázra, akkor nem csinálja. Hol találom helyileg az alapjárati motort, hogy kitakarítsam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 Kezd dühíteni az alapjárat leesés hidegindításkor, valamint hidegen még elég gyakran lezuhan. Jelenség indításkor motor felpörög 1100-ra majd, kuplung elengedése után hirtelen leesik 400-ra kb., itt egy ideig áll, aztán volt már példa mikor lefulladt, de van, hogy felpörgeti pár másodpercre 2000-es fordulatra, és végül beáll a megfelelő hideg alapjáratra. Ha a jelenség kezdetekor rátaposok a gázra, akkor nem csinálja. Hol találom helyileg az alapjárati motort, hogy kitakarítsam? Gyanítom ott van ahol nekem, piros pötty: A kúpot nem szabad tekergetni és a fészkét is ki kell takarítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djjean Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 Jó reggelt! Esetleg azt tudja valaki, hogy mi ciripelhet akkor, ha lenyomom a kuplungot? Nem tudom nagyon mihez hasonlítani, mintha két kicsit fémalkatrész egymáshoz súrolódna. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 A legtutibb corsa amit valaha láttam: link Engem az érdekelne, hogy ez milyen talpas gömbfej... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gregg Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 -Az utolsó verziós A Tigrák és B Corsák már ilyennel voltak felszerelve tudomásom szerint. Esetleg befaragható még a C Corsa komplett óraegysége is. A váltót nem kell megbontani, simán a spirál helyére kell betekerni a jeladót és a kábelét felvinni a spirál helyén az óracsoporthoz. Megmondom őszintén, hogy ha a gyári óracsoport jól működik (nem jelentős a mutató rezgés, nem pattog a spirál) én biztos nem nyúlnék hozzá. Felesleges pénzkidobás, inkább másra költeném az erre szánt pénzmagot. ;) -szerintem megoldható a G astra cuccaival is a dolog, de ahhoz látni kellene a G kapcsolási rajzát és be kellene hozzá szerezni bontóból a cuccokat. Ha értesz az autóvillamosághoz, akkor csak azt tudom mondani: jó mókolást! :D -CDR 500 Ha ez nem tetszik,akkor VDO-t kell keresned, ebay,vatera, google ;) Ismételten hálás köszönet a válaszokért J0hnny :D , Elsősorban a hathatós segítségednek köszönhetően, végre kezd összeállni a fejemben a kép ebben az óra témában :lol: , illetőleg bevallom őszintén, némi idő ráfordításával áttanulmányoztam az ezzel kapcsolatos összes eddigi hozzászólást is. Mindezek után már csak egyetlen kérdéssel nem boldogulok saját kútfőből, ami nem más, mint: Vajon ha kicserélem a spirálos órát elektromos meghajtásúra, ergo az útjeladó "kikerül az órából" a váltóra, akkor az ECU-hoz továbbra is eljut-e az útjel minden további átalakítás nélkül az eredeti vezetékén keresztül, vagy esetleg utólagosan össze kell kötnöm azt az újonnan behúzott szállal? (ugyebár nem lenne egészséges, ha leállna motorféknél... :D ). Egyébiránt a felvetésedre reagálva J0hnny, teljes mértékben igazad van :D , ám mivel most mindenképpen órát cserélek (anélkülit forulatszámmérősre), ráadásul, ha abból spirálos verziót építenék be, akkor is valószínüleg kicserélném a spirált egy letört fül miatt, ezért úgy hiszem saccra nagyjából ugyanott lennék, mintha vennék egy elektromos meghajtású órát és hozzá egy impulzusjeladót. Apropó, egy kiegészítő - minden bizonnyal buta :lol: - kérdés, hogy miképpen lehet megállapítani, hogy egy adott áttételű órához milyen jeladó dukál? Ami azt illeti, talán nem vagyok teljesen buta az elektronika témakörében mint olyanban, jóllehet inkább informatikai téren tevékenykedem, de azt is töredelmesen megvallom, hogy ami az autós részét illeti... [OFF]...Ladán nevelkedtem :D [/OFF]. Visszatérve az eredeti témához :D , ebben az esetben, nagyon megköszönném, ha valaki netán tudna mutatni egy ehhez szükséges kapcsolási rajzot és/vagy képet/infót a megfelelő G-s alkatrészről, mert szeretném a lehető legszakszerűbben bekötni, gányolás nélkül :D . A CDR 500 sem tűnik kutyaütőnek, de előzetes ismereteim alapján egyetlen másik fejegység sem bír olyan menürendszerrel, amivel a VDO - ami nekem eléggé tetszik ahhoz, hogy ragaszkodjak hozzá :D -, így akkor ezek szerint sajnos nem marad más hátra, mint amire korábban magam is jutottam: ebay,vatera, google :P Továbbra is szívesen vennék minden észrevételt, tippet, illetve feszült figyelemmel várom, hogy kiokosítsatok a még megmaradt kérdésekkel kapcsolatosan, amit ezúton is köszönök :D . Üdv, Gregg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Volu Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 és még én f*stam hogy az irmscher kerekek nem fognak beférni hátra :lol: http://corsasport.co.uk/carimages/7764/dscn0052b.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 és még én f*stam hogy az irmscher kerekek nem fognak beférni hátra :lol: http://corsasport.co.uk/carimages/7764/dscn0052b.jpg Mondtam, hogy befér... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Volu Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 Mondtam, hogy befér... :lol: nem baj,mindig van a csapatban egy fosós aki mindenen parázik...na ez itt most én volnék :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 nem baj,mindig van a csapatban egy fosós aki mindenen parázik...na ez itt most én volnék :lol: Kicsipézé átveszem a felniket ám! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Báthory Elküldve Szeptember3, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2011 Sziasztok! Nem tudom, lehet hogy nem nagy gond de a gyújtáskapcsoló mintha szorulna egy kicsit a Corsánkban. Néha egy hétig teljesen OK, néha meg minden indítást többször kell próbálni (4-5ször akár), mert nem tudom eltekerni a kulcsot, és nem akarom nagy erővel feszíteni. Ilyenkor vissza, újra. Eddig mindig elindultam csak idegesítő. Volt valakinek ilyen tapasztalata? ('99es 1.0) Link to comment Megosztás: More sharing options...
cody Elküldve Szeptember3, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2011 Sziasztok! Nem tudom, lehet hogy nem nagy gond de a gyújtáskapcsoló mintha szorulna egy kicsit a Corsánkban. Néha egy hétig teljesen OK, néha meg minden indítást többször kell próbálni (4-5ször akár), mert nem tudom eltekerni a kulcsot, és nem akarom nagy erővel feszíteni. Ilyenkor vissza, újra. Eddig mindig elindultam csak idegesítő. Volt valakinek ilyen tapasztalata? ('99es 1.0) Nekem sikerült egyszer továbbtekernem el is tört :lol: (jelenleg is így használom) valszeg egy rugó kopott meg benne, még nem mertem szétszedni nem is tom hogy lehet e egyáltalán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember3, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2011 Sziasztok! Nem tudom, lehet hogy nem nagy gond de a gyújtáskapcsoló mintha szorulna egy kicsit a Corsánkban. Néha egy hétig teljesen OK, néha meg minden indítást többször kell próbálni (4-5ször akár), mert nem tudom eltekerni a kulcsot, és nem akarom nagy erővel feszíteni. Ilyenkor vissza, újra. Eddig mindig elindultam csak idegesítő. Volt valakinek ilyen tapasztalata? ('99es 1.0) Stefan-tól szedtem. Erre a problémára is igaz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember4, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2011 Nekem sikerült egyszer továbbtekernem el is tört :lol: (jelenleg is így használom) valszeg egy rugó kopott meg benne, még nem mertem szétszedni nem is tom hogy lehet e egyáltalán. Amikor bedugod a kulcsot az lamellákat húz vissza apró rugók ellenében így tudod elfordítani. Ahogy kopik a kulcs a lamellák már nem húzódnak vissza teljesen ezért akad, vagy már el sem fordul. Először még segítt a kenés, végül már az sem. Én hozzáreszeltem a lamellákat a kulcshoz, azóta jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Szeptember4, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2011 Egy vezérléscseréhez mi kell pontosan? vez.szíj vízpumpa meg valami görgők, mit érdemes még cserélni 150.000 van a kocsiban van valami tapasztalat? Váltóban, fékben olajat? Összegileg mire számítsak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gregg Elküldve Szeptember4, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2011 Sziasztok, Kérlek segítsetek a megmaradt 2-3 kérdésben, mert anélkül nemigen tudok tovább lépni :lol: . Előre is köszönöm. Üdv, Gregg Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember4, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2011 Sziasztok, Kérlek segítsetek a megmaradt 2-3 kérdésben, mert anélkül nemigen tudok tovább lépni :lol: . Előre is köszönöm. Üdv, Gregg Mi is lenne az? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts