Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

a lényeg h a helyén van és neked tetszik. Majd képet dobj fel róla

Az a baj hogy, Suzuki Mazda, Toyota, Honda lámpákat gyártottam, így tudom mi a minőségi követelmény. Japánoknál ez amit most a kezembe vettem azt jelenté hogy selejt :D Made in Taiwan

Megosztás:

Nem tudom, gondolkozott e már valaki rajta, de nekem mostanában azon jár az agyam, hogy a bajuszkapcsolókat kicsit kicsinosítom. A belső teret kezdtem el rendbe rakni, már gyártottam magamnak egy sebváltó gombot rozsdamentes acélból, és most azt gondoltam, hogy a bajuszkapcsolókat is abból megcsinálnám. Biztos láttatok már régebbi amcsi kocsiknál, krómozott kapcsolót, valami hasonlót képzelek el. Hasonlóra szeretném csinálni, mint a gyári, csak rozsdamentesből, valami szép hajlított, íves formát. Ötlet? Vélemény?

Megosztás:

Nem tudom, gondolkozott e már valaki rajta, de nekem mostanában azon jár az agyam, hogy a bajuszkapcsolókat kicsit kicsinosítom. A belső teret kezdtem el rendbe rakni, már gyártottam magamnak egy sebváltó gombot rozsdamentes acélból, és most azt gondoltam, hogy a bajuszkapcsolókat is abból megcsinálnám. Biztos láttatok már régebbi amcsi kocsiknál, krómozott kapcsolót, valami hasonlót képzelek el. Hasonlóra szeretném csinálni, mint a gyári, csak rozsdamentesből, valami szép hajlított, íves formát. Ötlet? Vélemény?

Alumíniuma javaslat. Korrózióálóval az a baj általánosságban, hogy többszöröse súlyban a műanyaghoz képest.. VAGY lefested ezüstre a mostanit és tükörpolírt neki, ez is jóval könyebb megoldás. Várom a képeket róla biztos tud érdekes lenni. Szerintem ezek a bajuszkapcsolók be vannak határolva súlyban mit bír a rúgó benne. Lehet a korroziálóval belemész egy kátyúba, azt úgy se nehéz és akkor adsz neki egy balra indexet.

Megosztás:

Alumíniuma javaslat. Korrózióálóval az a baj általánosságban, hogy többszöröse súlyban a műanyaghoz képest.. VAGY aluminizált müanyag . Várom a képeket róla biztos tud érdekes lenni.

Az alumíniummal az a baj, hogy nehéz szépen felpolírozni, és idővel be mattul ( meg szeretik az indiánok :D ). A rozsdamentest kikönnyíteném, belül üreges lenne. Hát szerintem nem a következő napokban lesz meg, kell új bajuszkapcsoló, mert a régiek úgyis vacakolnak, és ha megvannak a méretek meg a makett, akkor nekiugrok. mindenképpen teszek fel képet, addig is megpróbálok a sebváltó gombról csinálni.

Megosztás:

Ma lemostam a járgány és észrevettem, hogy az ablaktörlőm alá került valami és egy szép csíkot tett a szélvédőbe!

Szerintetek a sátras szélvédő javítósok, ezt ki tudják polírozni? :D

Ez a baj a mosással mindig előjönnek a gondok. Nekem is van ilyen méghozzá a vezető oldalon de csak akkor látszik ha a nap szembe van velem. Engem is érdekel a megfejtés. Majd írd már meg légy szives.

Megosztás:

Igen. És merre állítsak? Rövidebre, vagy hosszabra? Valamint technikailag, hogyan tudom állítani? Mert most eléggé fent fog. 1 éve vettem, és nem tudom milyennek kellene lennie.

Beültetsz valakit, aki a lábával felhúzza a kuplung pedált. Ekkor meglazul a bowden annyira, hogy tudj tekerni a végén található csavaron.

Ha befelé tekered jobban kiemel, ha kifelé, akkor kevésbé.

Mégegyszer: ha befelé tekered fentebb fog, ha kintebb, akkor lentebb. :icon4:

Az ideális fogási pont: beteszed egyesbe, gáz nélkül óvatosan emeled a kuplungpedált és kb a padlótól 2cm-re kezd fogni. Kb ez a gyári beállítás, de izlés szerint is lehet, kinek mi a kényelmes. :icon4:

Örülj neki, hogy hidraulikus a kuplung és nem autómata a beállító része. :D

Megosztás:

Ma lemostam a járgány és észrevettem, hogy az ablaktörlőm alá került valami és egy szép csíkot tett a szélvédőbe!

Szerintetek a sátras szélvédő javítósok, ezt ki tudják polírozni? :D

Elvileg kilehet, de csak csndben jegyzem meg 9E az új szélvédő, tehát ha sokat kérnek érte és nagyon zavaró a karc, inkább csere.

Megosztás:

Üdv fiúk nem loptam a napot, Techdome leszedtem neked a TID-et már csak ki kéne próbálnom, hogy jó e rajta hagytam a csatlakózot kiszedtem a hőmérséklet szenzort azon is van csatlakozó a te feladatod az, hogy kötsz rá kábeleket nem vettem ki mind a 2 métert de megtoldani gondolom csak megtudod. :icon4: Vzoli első lökös érdekes hát nem mondanám hibátlannak 1 helyen el is van törve bár nem vészes és van rajta ilyen leszedhető cucc a gyári jelnél gondolom télen nem kap annyira hideg levegőt, meg áhh csomó cuccot hoztam. Majd felteszem őket ha lesz időm. BCS az ablakok is megvannak már csak majd kikéne próbálni jók e és jöhetsz az emelőkért :D Kulcsos kesztyűtartó zárak kilincsek KM óra zöld hátteres középkonzol.

Megosztás:

Valaki eltudja mondani, hogy tudom kiszedni az egész műszerfalat, kicsavartam oldalt 4db torx csavart kivettem a TID-et kivettem a középkonzolt a váltónál lecsavartam a csavart ezt azt, a kormány le kell rúgni ahogy nézem. A kormánynál is lelőttem mindent hol fogják még cuccok? Olyan mintha a tetején fogná valami.

Megosztás:

Valaki eltudja mondani, hogy tudom kiszedni az egész műszerfalat, kicsavartam oldalt 4db torx csavart kivettem a TID-et kivettem a középkonzolt a váltónál lecsavartam a csavart ezt azt, a kormány le kell rúgni ahogy nézem. A kormánynál is lelőttem mindent hol fogják még cuccok? Olyan mintha a tetején fogná valami.

Elöl ahol a pollenszűrő van annál a falnál vannak csavarok 4 db azokat szedd ki!!!

Megosztás:

Te is bontod a kocsit??

Én vettem mellé még1et :D A cuccok miatt abs klíma szervó 1.4 si :icon4: Azt mondtad lehet feltudod hozni az üléseket majd :icon4: De egész nap bontottam kb ;) csak az eső vissza fogott. A tükörre van valami csel amivel le lehet szedni vagy le kell vágni "középső"? ;) Laci a tetőt nehogy szétvágd és kidobd ha napfénytetős akkor el lehet adni rá lehet tenni másik kocsira. A tetősín alatt szokták kivágni és betenni a helyére.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.