Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Koszi, holnap megprobalom kiszedni. Gondolom a spiralon kivul van vmi csatlakozo az elektronikanak es azt siman le lehet huzni. Az akku toltesjelzo kiegett es ki szeretnem cserelni az egot.

Nincs más csatlakozó amit ki kéne szedned, spirál ki és simán kiforgatod az egészet a helyéről. A jeleket az aljánál kapja, de azt majd látni fogod úgyis.

Megosztás:

Egy 20éves bontásra szánt autóból hááát nem hiszem,hogy tökéletes motort sikerül kiszedni.

Ha 1000km/liter olaj elfogy,ahhoz olajban kellene úsznia az egész motortérnek,alváznak,csapná szét, folyna mindenről kb.. ha csak kifelé engedné.

Én mentem vagy 600km-t csöpögő főtengelyszimmeringgel, eresztő kartertömítéssel,úgy hogy foltot hagyott a motor alatt,de nívópálcán kb. semmit nem látszott.

nekem a c16xe -s ecoteces moci pont egy litert evett meg 1000km-en úgy hogy nem folyt sehol...

amúgy itt napok óta panaszkodik mindenki hogy ez a baj az a baj,nekem egy felső tömítés garnitúra meg egy 3000forintos hengerfej síkolás minden problémámat megoldotta egy 20éves motornál,nem csöpög nem füstöl nem eszi az olajat,és nem akarom elkiabálni de "hibátlan" a moci, a korához képest meg főleg

Megosztás:

Istenem!

Tessék már azt a szűrőt rendesen meghúzni...

Szelepfedél tömítés kb 600Ft, cseréje 5 perc.

Karter tömítés 1500Ft, cseréje olajcserével egybekötve kb félóra. Piros paszta esetleg Victor Reinz paszta használata kötelező!

Alaptörvény: ha a kartertömítésnél (olajteknő) nem folyik annyira az olaj, hogy hátra az alvázra szórja vagy a földre csöpög állás közben NEM NYÚLUNK HOZZÁ!!!

Egyébként egyik cseréjéhez sem kell akna.

Nem DIS gyújtásos felhasználóknak: az elosztó alatti tömítést is nézzék meg, 800Ft az "O" gyűrű alá, cseréje 1 perc se.

Másfelöl: Dörti cartárshoz szólnék: légyszives a helyesírásra figyelni kicsit, mert jókat lehet vigyorogni azon, amilyen általános iskolás hibákat leírsz és elkövetsz. :icon4:

Hát nem tudom mit figyeljek rajta mert chromot használok amibe van helyesírás ellenőrzés és aláhúzza a hibákat amit javítani szoktam szóval :D

Megosztás:

nekem a c16xe -s ecoteces moci pont egy litert evett meg 1000km-en úgy hogy nem folyt sehol...

amúgy itt napok óta panaszkodik mindenki hogy ez a baj az a baj,nekem egy felső tömítés garnitúra meg egy 3000forintos hengerfej síkolás minden problémámat megoldotta egy 20éves motornál,nem csöpög nem füstöl nem eszi az olajat,és nem akarom elkiabálni de "hibátlan" a moci, a korához képest meg főleg

Folyt az, befelé. Alulrólról is,felülről is. :D

Mitől szállt el az olajnyomás? olajszivattyú megkotlott egymagában?

Megosztás:

nekem elfosta magát a féltengely gumiharang alól a cucc magát, beterített minden alul,először mi is azt hittük első ránézésre hogy folyik vhonnan az olaj,de mivel fönt száraz volt minden így hamar ki lehetett matekozni honnan lett a motor alja retkes...lehet talán Neked is ez lehet? (de ez csak egy táv-tipp :D )

Megosztás:

Folyt az, befelé. Alulrólról is,felülről is. :icon4:

Mitől szállt el az olajnyomás? olajszivattyú megkotlott egymagában?

nem tudom,az a biztos hogy legalább annyira szerette a gm olajat enni mint a benzint :D

olajnyomás meg az olajpumpa miatt nem volt, szerencsére kaptam egy jó állapotú gyári bontottat ingyé

Megosztás:

Egy 20éves bontásra szánt autóból hááát nem hiszem,hogy tökéletes motort sikerül kiszedni.

Ha 1000km/liter olaj elfogy,ahhoz olajban kellene úsznia az egész motortérnek,alváznak,csapná szét, folyna mindenről kb.. ha csak kifelé engedné.

Én mentem vagy 600km-t csöpögő főtengelyszimmeringgel, eresztő kartertömítéssel,úgy hogy foltot hagyott a motor alatt,de nívópálcán kb. semmit nem látszott.

Hát egy 20éves 2.0 motort nehezebb tönkre tenni mint egy 1.2 1.4est :D meg vajon melyik kopik jobban? Szerintem a hasonló korú 1.2-1.4 motorokat összehasonlítanánk a 2.0-ákkal igen csak alul maradnának a kis köbcentis motorok ugyanis minden bohóc úgy tolja neki mint az állat :icon4: Mondjuk ez inkább annak a függvénye, hogy volt e szervizelni inkább :icon4: De az átlag sofőröket ismerve nem igen lát a kocsi szervizt csak ha már kiesék a kerék kb.

Megosztás:

Hát egy 20éves 2.0 motort nehezebb tönkre tenni mint egy 1.2 1.4est :D meg vajon melyik kopik jobban? Szerintem a hasonló korú 1.2-1.4 motorokat összehasonlítanánk a 2.0-ákkal igen csak alul maradnának a kis köbcentis motorok ugyanis minden bohóc úgy tolja neki mint az állat :icon4: Mondjuk ez inkább annak a függvénye, hogy volt e szervizelni inkább :icon4: De az átlag sofőröket ismerve nem igen lát a kocsi szervizt csak ha már kiesék a kerék kb.

Ez mind igaz a 2.0-ra is. ;)

Megosztás:

Szerintem laza olajcsereperiódusokkal, néhány megfőzéssel ugyanúgy gallyra lehet vágni mindegyiket.

Ha megkap minden karbantartást,meg hidegen nem küldték neki,akkor mind1 mekkora motor.

Megosztás:

Ez mind igaz a 2.0-ra is. :icon4:

Igen viszont a kis motor jobban kopik és jobban szenved :D azért nem mindegy, hogy az egyik kocsiba tűzfalig kell tolni a pedált a másikba meg csak épphogy be kell nyomni. 50es robogó is ezért esik szét mert nyélgázon mész vele 60annal és szana szét pörög rajta minden nem véletlen megy el egy 250es 2x annyit. De nyilván való, hogy egy 2.0 át is szét lehet zúzni :icon4:

Megosztás:

Szerintem laza olajcsereperiódusokkal, néhány megfőzéssel ugyanúgy gallyra lehet vágni mindegyiket.

Ha megkap minden karbantartást,meg hidegen nem küldték neki,akkor mind1 mekkora motor.

Ja és az átlag user ad neki 30 ezrenként olajat neki vagy tesz bele tesco 15W-40et jó az. Karbantartva nem igen van csak aki nagyon szereti a kocsiját inkább csak rúgni szeretik szana-szét kívül belül. Hidegen meg azt se tudják mi az, itt fórumon lévő emberek többsége megadja a kocsinak ami kell az még nem jelenti azt, hogy mindenki karban tartja :D

Megosztás:

Szerintem, ha nem értesz valamit, akkor inkább ne dumálj bele. :icon4: :D

Mondod ezt te amikor ugyan azt csinálod. Nincs hitelessége annak amiket írsz. Nincs is corsád mit "kontárkodsz" ide be és mit utasítgatsz? Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy ki kérdezett? Semmikor nem kérdeztem, hogy miket írhatok le és miket nem :icon4:

Megosztás:

Mondod ezt te amikor ugyan azt csinálod. Nincs hitelesség annak amiket írsz. Nincs is corsád mit "kontárkodsz" ide be és mit utasítgatsz?

Töki, majd ha fél évnél többet húztál le a társaságban akkor talán oszthatsz, de addig nem. :D Ha majd ismered az "opeles szlenget" akkor majd talán...de addig ne erőlködj. :icon4:

Megosztás:

Töki, majd ha fél évnél többet húztál le a társaságban akkor talán oszthatsz, de addig nem. :D Ha majd ismered az "opeles szlenget" akkor majd talán...de addig ne erőlködj. :icon4:

Ja értem mert te vagy itt az atyaúristen ha te nem lennél OPEL nem is létezne. Elég nagy embernek adod elő magad. Ha te akkora ember lennél mint aminek hiszed magad akkor nem F astrával járnál és nem a fórumon keménykednél. Kár pedig elég normális a társaság itt csak mindig van 1-2 nagy tudású mint ebbe az országba, ezért tart itt.

Megosztás:

Ja értem mert te vagy itt az atyaúristen ha te nem lennél OPEL nem is létezne. Elég nagy embernek adod elő magad. Ha te akkora ember lennél mint aminek hiszed magad akkor nem F astrával járnál és nem a fórumon keménykednél. Kár pedig elég normális a társaság itt csak mindig van 1-2 nagy tudású mint ebbe az országba, ezért tart itt.

Szerintem nincs szükségem bizonygatni senkinek, hogy mit tettem le és kiknek segítettem. Az meg hogy nem érted, amit a korzások legtöbbje ért, és nevet rajta, az nem az én bajom. :D

Megosztás:

Először is!

Zoli klubtag.

Elég sokat letett már a klub és mások asztalára.

Másrészt:

Ő is, én is elég sok átalakítást, bontást, kendácsolást csináltunk végig, olyanokat is, amik előtt most te állsz. Tudjuk mekkora szívás és milyen későbbi szopások származnak a home made kendácsolásból.

Zolit (és nem csak őt) az zavarja, hogy úgy osztasz bölcs tanácsokat a folyamatokról, hogy még nem tapasztaltad meg.

Ha egy szaros alapjárati vagy egy tömítés csere, egy ingadozó alapjárat miatt már így kikészülsz, majd meglátjuk mi lesz a kendácsolás során.

Nem akarok neked rosszt, ne érts félre, de tudom micsoda fejfájást, szívást és pénzmagot igényel egy ilyen folyamat. :D

Szóval értem én a fiatalos hévet és a gőgöt is, csak itt inkább viccesé vállik vele az ember. :icon4:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.