Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Köszi a választ!

Igazad volt, nem is volt benne tömítés hanem vmi ragasztóval vagy nemtom mivel oldotta meg az, aki előzőleg cserélte. Minden esetre most fogalmam sincs, hogy pumpát kell cserélni vagy csak a tömítés volt a szar, kicsit nyikorog mikor forgatjuk de nem kotyog meg ilyesmi... Szerintem a biztonság kedvéért kicseréljük, már csak egy kérdés van:

TUD VALAKI ÉRDEN VAGY SZÁZHALOMBATTÁN AUTÓSBOLTOT AHOL LEHET KAPNI 1,6-OS GSI-HEZ VÍZPUMPÁT?

Vaterán találtam 8500 ért dehát mire elutalom meg megjön az egy hét...

Nekem is ugyanez volt, vmi tömítö pasztás sz*rral tették fel a vízpumpámat, nyiszegett folyamatosan,sőt a beltérbe is beszivárgott a hűtővíz, már szétbontottuk az egészet közpékonzolt, hátha a fűtőradiátor, de a vízpumpa volt a hibás. Szétszedés után kiderült hogy nem volt rossz,csak rosszul volt feltéve...a biztonság kedvéért újat vettem, olyat 9-10 körül mennek az utángyártott gyári minőségűek ,sztem megéri újat venni

Megosztás:

Megpróbáltuk beindítani azt a 190 2.0 benzines mercit ami 4éve áll egyik ismerősöm garázsában letakarva pokróccal. Önindító teker, benzinpumpa meg sem nyikkan. Félig volt a tank. Egyszerűen álló helyben megkotlott a pumpa. Nem nagyon győzött meg az elpusztíthatatlan mercedes mítoszról. Főleg,hogy egy márkaszervizbe hordott 3.autónak használt 24év alatt 250e-t futott példányról beszélünk. Új pumpa 57e, bontva találtam 15ért,aztán talán beindulna és meg lehetne nézni próbaúton milyen további alaktrészek haltak be. :icon4:

Szerelőmnél láttam megemelve egy w124 benyásat. 94-es műanyagbetétes (teleoldalas) Éppen a váltó állt be alatta mint a gerely az volt látogatásának tárgya. :icon4:

Alánéztem: hátsó rugótányérok alatt a váznyúlvány eléggé porlékony állapotban volt+ a benzincsöveket is el lehetett volna morzsolni szerintem. Meg a műanyagbetét azért praktikus,mert nem látszik,hogy szét van alatta rohadva a küszöb és az ajtók alja és az alvázvédő alatt is könnyen eltűnik a padlólemez azt mondják. ;)

Pedig kívülről ez a 124-es szép darabnak számított.

A kereklámpások w210 sem jobbak,nagybátyám olyan bontott árakat mondott,hogy padlót fogtam pl. egyes modellekben légrugó darabja 100ropi bontva. :D

Gazdag embereknek való úri hóbort a mercedes ha fiatal autó akkor azért, ha öreg akkor azért.

Hát a rohadásra annyit mondok, ha az itt élő emberek költenének arra a szaros kocsira amit szana szét használnak, akkor sose rohadna el, de az itt élő okostojás sofőr emberek többsége csak a gázpedál kitaposását ismeri a tűzfalon maximum. Meg ezek az undorító szánalmas utak és szerelőnek becézett kokányolok. Nem is pazarlok több karakter erre a sztorira.

Megosztás:

üdv srácok. C14SE motor AC pumpáját cserélni kell ha C20NE C20XE kerül be? Mert elkezdett érdekes hangot adni most hazafelé mondjuk kevés benya van benne majdnem üres kb van 1 megérzésem, h ez nem jó előjel. Szär az ablaktörlő motor, baszäkszik az alapjárati motor és még most ez a mocskos AC is hangos lehet lassan felgyújtom.

Megosztás:

üdv srácok. C14SE motor AC pumpáját cserélni kell ha C20NE C20XE kerül be? Mert elkezdett érdekes hangot adni most hazafelé mondjuk kevés benya van benne majdnem üres kb van 1 megérzésem, h ez nem jó előjel. Szär az ablaktörlő motor, baszäkszik az alapjárati motor és még most ez a mocskos AC is hangos lehet lassan felgyújtom.

Iszonytató problémák kérem. :D

Mivel az AC-nak kell a hűtés és a kenés miatt a benga, így nem csoda, hogy kinyiffan, ha kevés a lőré körülötte.

Az alapjáratit meg nem értem miért nem takarítod ki, az SE-n jó helyen van, könnyű szétszedni.

Megosztás:

Sziasztok

A hévégén útközben kigyúlt az akku lampa. Szerelöt hívom, azt mondja, generator hiba (szenkefe, dioda vagy töltőrele) és lampak nelkül hazaérek (100km). Közben egyszer egy ideig kialudt az akkulampa majd ujra kigyult és ahogy sötétedett észrevettem, hogy a motor fordulatanak függvényében erösödik a fénye. Ekkor mar gondoltam töltés van. Hazaértem és megmértem: alapjáraton 14-14.4 V, nagyobb fordulatnál max 15.3 V. Igy tettem meg 250 km-t. Az akku lampa végül kiégett. Véleményetek szerint is a fesz szabályzó ment el? Mennyire volt káros igy menni vele és kb mennyibe kerül a csere?

Megosztás:

Iszonytató problémák kérem. :D

Mivel az AC-nak kell a hűtés és a kenés miatt a benga, így nem csoda, hogy kinyiffan, ha kevés a lőré körülötte.

Az alapjáratit meg nem értem miért nem takarítod ki, az SE-n jó helyen van, könnyű szétszedni.

Hát mert múltkor megpróbáltam lecsavarozni és az 1ik csavar nem akart lejönni..........Azt már nem is mondom, hogy az egyik torx csavar kisebb mint a másik, ez hogy történhetett nem is értem. Köcsög kokányok. Akkor ha má visít akkor kb meghalt a pumpa? Vagy ha ma lesz időm elmegyek tankolni lehet elkussol?:icon4: Ja és az ablakmosó motort meg ki se tudtam úgy, húzni ahogy írva lett be se fér a kezem érdekes lesz kiszedni.

Megosztás:

Hát mert múltkor megpróbáltam lecsavarozni és az 1ik csavar nem akart lejönni..........Azt már nem is mondom, hogy az egyik torx csavar kisebb mint a másik, ez hogy történhetett nem is értem. Köcsög kokányok. Akkor ha má visít akkor kb meghalt a pumpa? Vagy ha ma lesz időm elmegyek tankolni lehet elkussol?:icon4: Ja és az ablakmosó motort meg ki se tudtam úgy, húzni ahogy írva lett be se fér a kezem érdekes lesz kiszedni.

Nyugi :D Nekem se fért be a kezem, így maradt, hogy leszeded a két ablaktörlőkart, alatta a műanyagot, aztán már hozzáférsz akár a tartályhoz is hogy kivegyed. Én mikor kivettem a tartályt, át is mostam, kitakarítottam, valamint cseréltem a motort.

Megosztás:

Hát mert múltkor megpróbáltam lecsavarozni és az 1ik csavar nem akart lejönni..........Azt már nem is mondom, hogy az egyik torx csavar kisebb mint a másik, ez hogy történhetett nem is értem. Köcsög kokányok. Akkor ha má visít akkor kb meghalt a pumpa? Vagy ha ma lesz időm elmegyek tankolni lehet elkussol?:D Ja és az ablakmosó motort meg ki se tudtam úgy, húzni ahogy írva lett be se fér a kezem érdekes lesz kiszedni.

Igen ha megváltozott a hangja a szokásoshoz képest,akkor az utolsókat rúgja.

Az enyémnél is elkezdte,nem vártam meg,amíg beáll. Rögtön cseréltem.

Megosztás:

Nyugi :D Nekem se fért be a kezem, így maradt, hogy leszeded a két ablaktörlőkart, alatta a műanyagot, aztán már hozzáférsz akár a tartályhoz is hogy kivegyed. Én mikor kivettem a tartályt, át is mostam, kitakarítottam, valamint cseréltem a motort.

Sejtettem ;) bontóba motor ára 2500 ;) kicsit nevetségesen sok. De hát mondtam én, hogy irreálisan drága a mi bontónk. Erőteljesen elgondolkodtam, most C20NE motor beszerzésén sok szempont áll mellette olcsóbb is B corsába elég durvát lép és a motor se olyan feltűnő a motortérbe mint egy C20XE viszont ha C20NE mellett döntök akkor az hamarabb meglesz mint a C20XE, sőt azt már most is megvehetném. Azért 115LE is erőteljesen +33LE +600 köbcenti 60NM ami 50%al több mint gyárilag, ami brutálisan sok ;) viszont fogyasztásba C20NE vs C20XE 16V miatt nem eszik kevesebbet? Szóval most ezen agyalok.

http://www.youtube.com/watch?v=Yy2gijcklIA

Hát örülnék ha így menne, tegnap voltunk strandon és 4en cuccokkal már nem volt olyan huh de erős a 82LE jó így is előzgettem lehet haladni vele de. Egyedül viszont élmény :icon4: bár egyszer 5en egy kis úton 170el zúztunk ;):D else hittem, hogy ment ennyit. :lol: Ja és nekem nem csal a mutató gondolom a gumi méret miatt :icon4:

Megosztás:

Gondolod, hogy ha tovább faragod kevesebb bajod lesz vele? :icon4:

Áhh nem, szerintem mindig lesz valami baja ilyen ez a pop szakma :icon4: Mondjuk ha jó rajta minden akkor is találok valamit amit lehet buzerálni ;) Ez a körforgás már szerintem sosem fog leállni ;) Félek is megnézni az AC pumpa árát pedig van 40% kedvezményem, de lehet megint arra jutok, hogy lelocsolom és felgyújtom inkább :D Arról nem is beszélve, hogy tényleg kifogom hajítani ezt a motort belőle kell a jedi erő ;)

Megosztás:

Áhh kösz dolgozó lány jó, istenem de utálom már az autókat, hogy mindig van valami bajuk.

Tegnapi mercis story-nál is arra akartam kilyukadni,hogy 10év után minden autó hulladék tulajdonképpen. :D Márka függetlenül. Most például az A6-nál egyszercsak elkussolt a parkradar,meg egyre kevesebb a kiegyenlítőtartályban a víz. :icon4: Hál'istennek nem az én bajom. :icon4:

Megosztás:

Tegnapi mercis story-nál is arra akartam kilyukadni,hogy 10év után minden autó hulladék tulajdonképpen. ;) Márka függetlenül. Most például az A6-nál egyszercsak elkussolt a parkradar,meg egyre kevesebb a kiegyenlítőtartályban a víz. ;) Hál'istennek nem az én bajom. ;)

Hát igen ez így van. Viszont engem megnyugtat az a tudat ha fiatalabb autóm lenne se lennék sokkal előrébb újakról meg ne is beszéljünk :D Régi saab kerékcsapágy 200 ezret ment el most már elmegy 40 ezret :icon4: és ez tudom, hogy így van a szerelő haverom nem 1et lát és mondta, hogy az új kocsik mind felejtő :lol: És ő még szerelget minden kocsit mellette de hát mondta hogy örüljek neki, hogy csak B corsám van mert filléresek az alkatrészek más típusokhoz képest :lol: Mondjuk ő is azt mondta, hogy elég lesz nekem a C20NE is bőven :lol: mert élmény az is :icon4:

Ja és amúgy a 124es merciből akadt nem 1-2 modell ami 1 millió KM felett futott már ;) azért szerintem mást nem is nagyon kell írni. Egy műanyag renault clio, hol fog ennyit elmenni? :lol:

Megosztás:

Nem egy-kettő hanem az összes már annyit futott legalább. ;)

Na akkor miről beszélünk :D Van a merci meg még másmilyen kocsik, ahogy tartja a mondás :icon4: Viszont ha nem szakadna szét a hátam a leégéstől kitakarítanám az alapjárati motort persze, ha kitudnám tekerni a csavarokat :icon4: Ja AC pumpa bosch új 40% kedvezménnyel 30 köszönjük corsa ;) Jó hogy lehet kapni ezt a FOST komolyan felgyújtom ;) Asszem nem fog új pumpát kapni Majd kap egy új motort és annak megkapja a pumpáját azt hello. Inkább teszek még hozzá azt veszek 1 másik kocsit mellé aztán mehet az átépítés :lol:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra...16v_gsi-4739880

Nagyon szemezek a ezzel ha megvannak tényleg a többi részei ;) Beszéltem már a sráccal fórumon hát nem is tudom :lol: De gondolom ehhez is kell motortartó féltengely powercap meg minden ló###### meg aki még be is teszi :lol: Meg rohadt messze is van :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.