Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Várjál, de a hakapeszinek már mocskosul megy az autója (hiszen Audik elé vág be megszűnő sávból meg hasonlók...), neki már kezd kevés lenni az a 236-os tömör tárcsa az X12SZ-hez, nem? :icon4:

Elégnek találom még. :D

Elküldve
Nem hát,mivel blokkoló kerékkel sokszorozódik a fékút,én is tudom.

Hegyről lefelé tényleg később fáradhat el,de ilyen necces helyeken eszemben sincs rövid féktávokat venni.

Pl. 2006-os Polo-n ugyanúgy 236 van elöl,hátul meg dob, a corsa 49m alatt áll meg 100-ról a tíz évvel fiatalabb Polo meg 37m alatt. Gyári adatok szerint.

Mindkettőn gyári méret a 165 gumi.

Szerintem ebből is látszik,hogy a féktávolság nem gumi és a tárcsa átmérőjén múlik. Máshol van a kutya elásva.

Ha tudnám,hogyan lehet rövidíteni a féktávokon és milyen dolgokon múlik pontosan,akkor nagyon örülnék neki és jól élnék belőle az tuti.

Mivel újabb kocsi gondolom már a rásegítés is jobb :D Ezt, hogy nagyobbat hülyeség felrakni ezt meg mindig azok mondják akinek kicsi van, hogy nyugtatgassák magukat, nagyobb tárcsával szerinted nem előbb állna meg? :icon4: ne vicceljünk már :icon4: Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez már hűtött nem olyan hamar fárad el a hegymenetbe. Ráadásul a dugattyú is nagyobb.....Na de amúgy se lényeges mert nekem a nagyobb motor miatt lesz nagyobb fék ilyen egyszerű.

Elküldve
Lehet hogy rossz helyen tankoltál.

Engedd le az üzemanyagot valamibe, másik kútról hozz naftát és kifog derülni. Ha mindkét kocsi rossz és ugyan ott tankolsz tuti az üzemanyaggal lesz valami :D

Elküldve
Mivel újabb kocsi gondolom már a rásegítés is jobb :icon4: Ezt, hogy nagyobbat hülyeség felrakni ezt meg mindig azok mondják akinek kicsi van, hogy nyugtatgassák magukat, nagyobb tárcsával szerinted nem előbb állna meg? ;) ne vicceljünk már ;) Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez már hűtött nem olyan hamar fárad el a hegymenetbe. Ráadásul a dugattyú is nagyobb.....

Hová segítsek rá a blokkoló kerekekre? :D

Amúgy egy csomó versenyszériás autóban fékrásegítés sincs (pl. F1), képzelem ott micsoda szar féktávok vannak. :icon4: Szerintem ennek sincs köze a féktávhoz.

236 tárcsával szereltek 16se caravánt is,ami eleve 250-300kilóval nehezebb mint egy corsa, és 185-tel is tud menni, plusz egy caravánnál számolni kell azzal is,hogy nem csak 2ember meg egy utazótáskával van megpakolva,mégis rábízták a gyáriak erre a fékre.

Nekem is 236 van,fékfolyadékcserével kezdtem a tuningot és meg vagyok vele elégedve. ;) Illetve nem,de nem hiszem,hogy nagyobb fékkel jobb lenne.

Elküldve
Helló! Tud valaki segíteni, mert nagyon idegesítő így járni a géppel. Köszi szépen! G.

Eddig milyen dolgokat néztél meg,mit tapasztaltál a hiba feltárása során?

Fakk,kétszer küldtem el,bocsi. :D

Elküldve
Hová segítsek rá a blokkoló kerekekre? :D

Amúgy egy csomó versenyszériás autóban fékrásegítés sincs (pl. F1), képzelem ott micsoda szar féktávok vannak. :icon4: Szerintem ennek sincs köze a féktávhoz.

236 tárcsával szereltek 16se caravánt is,ami eleve 250-300kilóval nehezebb mint egy corsa, és 185-tel is tud menni, plusz egy caravánnál számolni kell azzal is,hogy nem csak 2ember meg egy utazótáskával van megpakolva,mégis rábízták a gyáriak erre a fékre.

Nekem is 236 van,fékfolyadékcserével kezdtem a tuningot és meg vagyok vele elégedve. ;)

Hát 1.6-ig minden opel 236al szereltek ha jól rémlik a vectrát is :icon4: szóval ez oké. Nincs gond a fékkel de azért túlméretezettnek se mondanám. De amikor már egy C20NE vagy C20XE duruzsul a motortérbe nem bíznám 236os fékre mert oda már gyárilag 256okat pakoltak fel ugye bár ;) Demó is azt írta hogy elég a 256os fék C20XEhez is ha nem versenyezni használja az ember pályán ;)

Elküldve
Hát 1.6-ig minden opel 236al szereltek ha jól rémlik a vectrát is :D szóval ez oké. Nincs gond a fékkel de azért túlméretezettnek se mondanám. De amikor már egy C20NE vagy C20XE duruzsul a motortérbe nem bíznám 236os fékre mert oda már gyárilag 256okat pakoltak fel ugye bár :icon4: Demó is azt írta hogy elég a 256os fék C20XEhez is ha nem versenyezni használja az ember pályán :icon4:

Na ja, 20ne,xe hez már szükség lehet rá. Gyárilag is azzal mennek ezek a motorok. 236 hamar elfáradna egy-két nagytempóról fékezés után. ;)

Elküldve
Hali.

Érdekelne engem is e a riasztós dolog. tudnál róla valami infot mondani? milyet érdemes venni? Hogy kell bekötni? Stb..

Hát, ezek a 8-10 ezeresek majdnem mind ugyan az csak más matrica van rajta, erre is van 1-2 év garancia, a durva riasztók 50 ezernél kezdődnek de hát minek. Amúgy ezekkel a 10 ezresekkel sincs gond nagyon. Apámnak 6 éve van 12 ezres SPAL és még mindig jó. Max ha lesz gond 3 év múlva veszek egy másikat. Ez a HD thunder nem rosszak. Bekötni meg hát adnak rajzot, szervizbe beteszik neked 15-20 ezerért :D nevetségesen sok. Hát kell valaki aki segít nekem is haverom fog ő már szerelt be ilyet. Bár ha van központi zárad akkor meg kell keresni a szálakat rákötni és szevasz 12V adni a doboznak rádugni a többi cuccot és ennyi. De van még benne csomó funkció motor blokkolás, padkára való felállás jelzése akkor ha a fékpedálra lépsz becsukja az ajtókat meg még csomó minden ezeket nem muszáj bekötni de be lehet. Vissza lehet nézni a riasztásokat. Nyitott ajtóra jelez. Meg csomó minden :icon4:

Elküldve
Hát, ezek a 8-10 ezeresek majdnem mind ugyan az csak más matrica van rajta, erre is van 1-2 év garancia, a durva riasztók 50 ezernél kezdődnek de hát minek. Amúgy ezekkel a 10 ezresekkel sincs gond nagyon. Apámnak 6 éve van 12 ezres SPAL és még mindig jó. Max ha lesz gond 3 év múlva veszek egy másikat. Ez a HD thunder nem rosszak. Bekötni meg hát adnak rajzot, szervizbe beteszik neked 15-20 ezerért :D nevetségesen sok. Hát kell valaki aki segít nekem is haverom fog ő már szerelt be ilyet. Bár ha van központi zárad akkor meg kell keresni a szálakat rákötni és szevasz 12V adni a doboznak rádugni a többi cuccot és ennyi. De van még benne csomó funkció motor blokkolás, padkára való felállás jelzése akkor ha a fékpedálra lépsz becsukja az ajtókat meg még csomó minden ezeket nem muszáj bekötni de be lehet. Vissza lehet nézni a riasztásokat. Nyitott ajtóra jelez. Meg csomó minden :icon4:

Jól hangzik a dolog. lehet beinvesztálok egyre. Szerintem a bekötéssel nem lesz gond ha van rajz. Műszaki dolgokban elég jó vagyok.

Elküldve
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1464583832.html

Én most ilyet vettem, rajzot adtak ugyan így néz ki a bicska kulcs is mint a képen csak nincs fehérrel kiemelve a gomb de így szerintem szebb is.

Jól gondolom hogy a bicskakulcsnak szinte semmi funkciója a nyomógombokon kívül? Vagy valamit nyit maga a kulcs? vagy indít? Lehet hülye kérdések, de eddig ami ilyet láttam annak a kulcsa is hasznáva volt. Jelen esetben ez hogy van?

Elküldve
Jól gondolom hogy a bicskakulcsnak szinte semmi funkciója a nyomógombokon kívül? Vagy valamit nyit maga a kulcs? vagy indít? Lehet hülye kérdések, de eddig ami ilyet láttam annak a kulcsa is hasznáva volt. Jelen esetben ez hogy van?

Ajtókat csomiajtót gombbal nyitod, A motort meg a kulccsal indítod. Persze ez csak akkor jó készlet neked ha már van bent központi zár

Elküldve
Ajtókat csomiajtót gombbal nyitod, A motort meg a kulccsal indítod. Persze ez csak akkor jó készlet neked ha már van bent központi zár

Már van bent igen. Akkor ezek szerint az indító is csere?

Elküldve
Már van bent igen. Akkor ezek szerint az indító is csere?

Dehogyis veszel opel kulcsszárat a bicskakulcsba 900FT, és arra átmásoltatod a gyári kulcsot és már kész is :D Vagy ha merész vagy az 1ik gyári kulcsod levágod és belefaragod a bicskakulcsba megoldható csinálták már páran. Vagy másoltatsz 1 kulcsot és azt vágod szét van pár alternatíva. A lényeg ha veszel kulcsszárat a bicskakulcsba és rámásolják a te kulcsod az a gyújtáskapcsolóba próbáld ki a kulcsot. Mert az ajtókat nyitja az oké de lehet a gyújtáskapcsolóba rövid lesz járt már így valaki :icon4:

Elküldve

Ja,csak már az is hűtött volt. Ha jol emlékszem.

Elküldve
Jaa értem. bocs a hülye kérdésekért.

Nem gond :D Ebbe a történetbe a beszerelés kicsit nehéz. Mert ha szervizbe viszed, hogy tegyék be akkor elkéri a riasztó dupla esetleg tripla árát 2-3 óra munkára :icon4:

Elküldve
Gyári 256 calibra fék játék? Én kérek elnézést nem a hungaroringre vettem :D

látod nekem az ilyenek gyárilag benne vannak :icon4:

Elküldve
Hát 1.6-ig minden opel 236al szereltek ha jól rémlik a vectrát is :D szóval ez oké. Nincs gond a fékkel de azért túlméretezettnek se mondanám. De amikor már egy C20NE vagy C20XE duruzsul a motortérbe nem bíznám 236os fékre mert oda már gyárilag 256okat pakoltak fel ugye bár :icon4: Demó is azt írta hogy elég a 256os fék C20XEhez is ha nem versenyezni használja az ember pályán :icon4:

1,6os gsi corsámat szerinted gyárilag 236ossal szerelték? ;)

Elküldve
1,6os gsi corsámat szerinted gyárilag 236ossal szerelték? ;)

Hát én valahol azt olvastam, hogy 236os hűtött de lehet tévedek :D Én csak tippeltem :icon4: Tévedtem 256 alkatrészek alapján rákerestem :icon4: Viszont akkor a caravant se szerelhették 236al amit haka állít. Bocs volu tévedtem ;)

Elküldve

látom mindenkit lázba hozott ez a riasztós dolog, holnap nekem is hoznak egyet aztán vmelyik hétvégén belefabrikáljuk...ennyit megér hogy a sok indián ne kapjon kedvet a rádiók kiszereléséhez

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.