Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Hello!valaki segitene nekem?lenne egy olyan kérdésem,hogy corsa B-be(x12xe)be lehet e szerelni a B tigra komplett kilométerora egységét vagy átalakitás szükséges hozzá?a csatlakozo lábkiosztások ugyan azok vagy át kell rendezni?

Hali!

Be lehet rakni simán. Minden ugyanott van rajta mint a corsán. Én is tigráét raktam bele csak a fordulatszámmérőhöz kellett egy vezetéket vinni. Még a benzinszintjelzőn a kis benzinkút is világít ha kevés a cucc , pedig ez a corsában nem volt. A világítása jobb mint a corsájé de elég sárgásan világítanak az izzók ezért én kapásból ledeket szerkesztettem bele.

Megosztás:

Sziasztok!

Új vagyok még itt. Olvasgatom a korábbi hozzászóláokat, azokból is tanulva. A hozzászólásokat olvasgatva szimpatikus a társaság, így én is egy kis segítségért fordulnék hozzátok. Pár hete lettem boldog tulajdonosa egy fehér, 95-ös évjáratú, 1.4-es klímás Opel Corsának. A problámám az, hogy a központi zár egyik napról a másikra megadta magát. Egyik délután még bezárta, másnap reggel pedig már nem nyitotta ki. A nagyobb probláma az, hogy a tankbetöltő ajtaját is a központi zár zárja, amit viszont kulcsal nem tudok nyitni mint az ajtókat. Az üzemanyag utánpótlás pedig már esedékes lenne. Ezért gyors szervízre szorul. Az igazság az, hogy a jobb hátsó ajtót ezelőtt se zárta a kp zár, valamint az ominózus nap előtt igencsak kopogott valami a jobb hátsó ajtó felől. A biztosíték nem égett ki! Esetleg tudna valaki mondani valamit erre a problémára? Vagy nagyon szervíz gyanús? Ha szervízgyanús, akkor kb. mennyit kóstál egy ilyen szervíz?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Sam90

Megosztás:

Hali!

Lenne egy problémám ami mostanában jött elő. Egy 99-es 1.2 ECO B Corsa-ról lenne szó. A hibajelenség a következő:

Hidegen első inditásra motor nem nagyon reagál a gázadásra és az alapjárat 2-300 fordulatra esik vissza, , viszont ha kicsit kipörgetem a motort úgy 4-5000 fordulatig utána az alapjárat is visszaáll a normálra és az autó is rendesen megy. A következő pedig olyan 90-100-110km/h szokott jelentkezni, gyorsul szépen az autó majd hirtelen megtorpan és kigyullad a sárga motordiagnosztika lámpa, ezután ha elengedem a gázt és újra nyomom akkor ismét gyorsul és elalszik a lámpa.

Megosztás:

Sziasztok!

Új vagyok még itt. Olvasgatom a korábbi hozzászóláokat, azokból is tanulva. A hozzászólásokat olvasgatva szimpatikus a társaság, így én is egy kis segítségért fordulnék hozzátok. Pár hete lettem boldog tulajdonosa egy fehér, 95-ös évjáratú, 1.4-es klímás Opel Corsának. A problámám az, hogy a központi zár egyik napról a másikra megadta magát. Egyik délután még bezárta, másnap reggel pedig már nem nyitotta ki. A nagyobb probláma az, hogy a tankbetöltő ajtaját is a központi zár zárja, amit viszont kulcsal nem tudok nyitni mint az ajtókat. Az üzemanyag utánpótlás pedig már esedékes lenne. Ezért gyors szervízre szorul. Az igazság az, hogy a jobb hátsó ajtót ezelőtt se zárta a kp zár, valamint az ominózus nap előtt igencsak kopogott valami a jobb hátsó ajtó felől. A biztosíték nem égett ki! Esetleg tudna valaki mondani valamit erre a problémára? Vagy nagyon szervíz gyanús? Ha szervízgyanús, akkor kb. mennyit kóstál egy ilyen szervíz?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Sam90

A tankbetöltő ajtaját sztem próbáld meg a csomitartó felől kinyitni, ugyan nem ismerem a Corsák ezen részét, de pl. Astránál a csomitartóban a jobb oldali kis műanyag lámpatakarót kinyitva be lehet nyúlni a zármotorig, így kézzel vissza tudod húzni a zárnyelvet.

Megosztás:

Hali!

Lenne egy problémám ami mostanában jött elő. Egy 99-es 1.2 ECO B Corsa-ról lenne szó. A hibajelenség a következő:

Hidegen első inditásra motor nem nagyon reagál a gázadásra és az alapjárat 2-300 fordulatra esik vissza, , viszont ha kicsit kipörgetem a motort úgy 4-5000 fordulatig utána az alapjárat is visszaáll a normálra és az autó is rendesen megy. A következő pedig olyan 90-100-110km/h szokott jelentkezni, gyorsul szépen az autó majd hirtelen megtorpan és kigyullad a sárga motordiagnosztika lámpa, ezután ha elengedem a gázt és újra nyomom akkor ismét gyorsul és elalszik a lámpa.

Hello!szerintem az EGR szeleped van leragadva,azért torpan meg nekem is az volt a baja,az alapjáratot a légtömegmérő szabályozza és befolyásolja,a létömegmérőt fujd meg féktisztitoval egy darabig jo lesz aztán ugyis cserélni kel,az ára kb 22ezer az utángyárottnak a gyári az 110ezer,az EGR szelep az 40ezer az utángyártott a gyári 170ezer.

Megosztás:

Helló mindenki.

Két kérdéssel fordulok hozzátok.

1. 4 ajtós B Corsa első elektromos ablaka stimmel-e 3 ajtóséba?

2. X14SZ motorról vélemény, jó rossz tapasztalatok illetve hogy kb mennyi pénzt érdemes adni érte ha mondjuk normális állapotban van? C12NZ helyére lenne.

Segítségeteket előre is köszönöm.

1. Nem jó a 4 ajtósé a 3 ajtóséba.

2. Nem cserélném ki a kisebb mocira,inkább C14SE-t faragnék belőle hengerfej cserével.

Megosztás:

Sziasztok,

Én írtam egy pár hete a rángatásról. (X14XE)

Kapott az autó friss levegőszűrőt és új gyertyákat. Öt napig jó is volt, de ma reggel amikor a Thököly úton végigmentem, megint elkezdett utána rángatni. Csak terhelésnél (gyorsítás) produkálja a hibát, és semmilyen műszetfali visszajelzés nem jön. (Ezért zárnám ki az AGR-t. Mentem azóta vele 120km/h felett is rövid ideig.)

Nem lehet valami kontakt hiba?

A légtömegmérő esetleg? Hol található?

Megosztás:

Sziasztok,

Én írtam egy pár hete a rángatásról. (X14XE)

Kapott az autó friss levegőszűrőt és új gyertyákat. Öt napig jó is volt, de ma reggel amikor a Thököly úton végigmentem, megint elkezdett utána rángatni. Csak terhelésnél (gyorsítás) produkálja a hibát, és semmilyen műszetfali visszajelzés nem jön. (Ezért zárnám ki az AGR-t. Mentem azóta vele 120km/h felett is rövid ideig.)

Nem lehet valami kontakt hiba?

A légtömegmérő esetleg? Hol található?

Nincs benne légtömegmérő,lambda szondát méresd ki kipuffműhelyben első körben,másrészt az AGR rossz zárása okozhat ilyen hibát és az alapjáratit is érdemes lenne megnézni milyen állapotban van.

Üa szűrő mikor volt cserélve?

Megosztás:

Üdv

Tanácsot szeretnék kérni abban,hogy milyen sportdobot vegyek aminek nincs nagy hangja.Sportos,mély hangot szeretnék ami nem túl hangos.

X14sz motoros b corsáról van szó.Várom a tanácsokat,konkrét tipusokat.

Ez csakis pénztárcától függ és dobtól.

Ha nem veszed ki a középdobot és a katalizátort,akkor egy normáls dobbal,meleg szép dörmi hangja lesz,de ez nagyban függ a dobtól.

Kell egy jó kipuffos,elmondod mire vágysz,felrakja aztán kiderül minden.

Megosztás:

Sziasztok!

Úgy lárom kicsit régen használtátok már ezt a topikot, de remelem azért valaki tud mostanság válszolni a kérdésemre. Februárban vettem egy '96-os B Corsát. Azóta mindig van valami baj szerencsétlennel. (cseréltek rajta a szokásos rutin dolgokon felül olajgombát, és kitisztították a motort a mérhetetlen sok olajsártól)

Most éppen az a problémám, hogy ha bemelegszik a motor alacsony fordulaton villog az olajnyomás lámpa, illetve két napja felvillant a sárga motor hm... nemom... motordiagnosztika (??) lámpa.

Elsőkörben az érdekelne, hogy járhatok-e ennek ellenére vele, vagy azonnal rongyoljak be vele egy szervizbe. Nagyon boldog lennék, ha meg lehetne úszni, mert a gatyámat ráköltöm lassan az autóra.

Valakinek ötlete??

Előre is köszi! :lol:

Megosztás:

Ok-ok ezt a regen dolgot, kicsit beneztem, mindegy! :lol:

Ismerosok szerint ez a bevillanó olajlámpa attól is lehet, hogy csak siman sűrűbb olaj kellene az autóba...

Hm... De mi a frásztól ég az a másik sárga... ??

10W40 kell bele. Apropó hamár itt vagyunk milyen motor van benne? Forgalmiban benne van, a motorszám első 5-6 karaktere.

Megosztás:

Ok-ok ezt a regen dolgot, kicsit beneztem, mindegy! :lol:

Ismerosok szerint ez a bevillanó olajlámpa attól is lehet, hogy csak siman sűrűbb olaj kellene az autóba...

Hm... De mi a frásztól ég az a másik sárga... ??

Alapvetően technikailag hülye vagyok, de ha villog valamiért az olajnyomás, akkor BIZTOS valmi még sűrűbb nehezebben pumpálható cuccot kell be rakni ? :lol:

Gondolom, valami hibát tárolt el. F-ben így lehet kiolvasni : http://opel-magazin.hu/technika/szereld-ma...-leolvasas.html

B-ben nem tudom hogy, de majd megmondják :D

Megosztás:

Hmm. motorkódom van: :lol: Az segít? X14XE, amúgy benzines 1,4i.

Jó, ezt tedd be az aláírásodba, hátha kell még később (fenn vezérlőpult->aláírás szerkesztése). Először azt kéne megtudni, hogy van-e benne elég olaj, legyen kenése a motornak. A sárga villogás a motor hibajelző. Ki kellene villogtatni, milyen hibakódot jelez. Alapvetően a biztitáblában kéne lenni egy csatlakozónak 10, vagy 16 pinnel. Az előbbinél a jobb oszlop felső 2-t kell összezárni, az utóbbinál a bal oszlop 5-6 pint alulról. De ha nem vagy biztos benne, inkább vidd szerelőhöz.

Megosztás:

Jó, ezt tedd be az aláírásodba, hátha kell még később (fenn vezérlőpult->aláírás szerkesztése). Először azt kéne megtudni, hogy van-e benne elég olaj, legyen kenése a motornak. A sárga villogás a motor hibajelző. Ki kellene villogtatni, milyen hibakódot jelez. Alapvetően a biztitáblában kéne lenni egy csatlakozónak 10, vagy 16 pinnel. Az előbbinél a jobb oszlop felső 2-t kell összezárni, az utóbbinál a bal oszlop 5-6 pint alulról. De ha nem vagy biztos benne, inkább vidd szerelőhöz.

Ok, köszi a tanácsot, ebből azt hiszem mindenképpen szervíz lesz... :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

96 os, 1.4 es, Corsa B, benzintank csere.

Kérdésem, le tudom-e engedni engedni valahol a benzint, vagy csak leszívni lehet?

Az új tartály felszerelésénél mire kell figyelni? A gyári festés elég, mert a jelenlegi ü.a. tartály is elkorrodált?

Előre is köszi a segítséget.

Zoli

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.