Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Mértem 60-100km/h-t 3.ban. 9.2sec

:D

az 1.4SI-ből hiányzik egy henger,hogy rövid váltóval is 8.4sec kell neki? :P

Szerintem itt valamit elbäszott a csávó vagy nem nyomta egyből tövig neki mint az állat mert SI 2 ezer felett úgy pörög mint a vége felé a videón.

Legalábbis nekem nagyon pörög de cserébe megy is :D Egyébként meg kit izgat, hogy gyorsul egy 1.2es corsa meg egy 1.4es corsa 3ikba egyik se versenyautó :lol: Látom te ezzel nyugtatod a lelkiismereted, hogy neked 9mp alatt gyorsul 60-100ra kutyát se érdekli :D Tegyél bele rendes motort és gyorsulni fog ennyi. Vagy vegyél másik kocsit ha ez a mániád ami értelmesen gyorsul. Nem értem te ki akarsz ezzel meggyőzni, hogy neked egy 60 LE erős corsád van, egy sima 1.4 8v corsa is otthagyna akkor mit akarsz te SI meg 16V ellen? Semmi értelme egész nap nyomatni ezt a 1.2 8v sztorit nem erre találták ki keveset fogyasszon és csá eljusson A-B-be nem arra, hogy gyorsuljon de te sose fogod ezt belátni :lol: rakass rá turbót és akkor 1.2 TSI lesz hátha jobban megy :lol: Ezek városi kocsik erre találták ki, hogy eljusson az ember vele A-B-be nem arra, hogy kitolja a szemét de ezt sose fogod belátni, asszem mert te megelőztél egy audit 140el bravó ez már valami én is megelőztem múltkor egy audit 170ennel és? Ő ment 100al nagy dolog :D te meg egy 130al guruló audit megelőztél 140el apám 5 percbe telt. Mint a kamionosok az M0áson ezazzz megy mindjárt megelőzőm még még jóó. Minek hasonlítgatni ilyen idiótaságokat? Na mindegy toljad az 1.2es corsának csak úgy kell.

Megosztás:

Szerintem itt valamit elbäszott a csávó vagy nem nyomta egyből tövig neki mint az állat mert SI 2 ezer felett úgy pörög mint a vége felé a videón.

Legalábbis nekem nagyon pörög de cserébe megy is :D Egyébként meg kit izgat, hogy gyorsul egy 1.2es corsa meg egy 1.4es corsa 3ikba egyik se versenyautó :D Látom te ezzel nyugtatod a lelkiismereted, hogy neked 9mp alatt gyorsul 60-100ra kutyát se érdekli :D Tegyél bele rendes motort és gyorsulni fog ennyi. Vagy vegyél másik kocsit ha ez a mániád ami értelmesen gyorsul. Nem értem te ki akarsz ezzel meggyőzni, hogy neked egy 60 LE erős corsád van, egy sima 1.4 8v corsa is otthagyna akkor mit akarsz te SI meg 16V ellen? Semmi értelme egész nap nyomatni ezt a 1.2 8v sztorit nem erre találták ki keveset fogyasszon és csá eljusson A-B-be nem arra, hogy gyorsuljon de te sose fogod ezt belátni :P rakass rá turbót és akkor 1.2 TSI lesz hátha jobban megy :lol: Ezek városi kocsik erre találták ki, hogy eljusson az ember vele A-B-be nem arra, hogy kitolja a szemét de ezt sose fogod belátni, asszem mert te megelőztél egy audit 140el bravó ez már valami én is megelőztem múltkor egy audit 170ennel és? Ő ment 100al nagy dolog :lol: te meg egy 130al guruló audit megelőztél 140el apám 5 percbe telt. Mint a kamionosok az M0áson ezazzz megy mindjárt megelőzőm még még jóó. Minek hasonlítgatni ilyen idiótaságokat? Na mindegy toljad az 1.2es corsának csak úgy kell.

Pedig de bizony sokat jelent mennyire rugalmas egy autó,mert nem csak az számít,hogy hány lóerőt lehet kipréselni egy motorból,hanem a teljesítmény és nyomatékgörbe alakja is. Szóval az nem mind1 hány Nm és mennyi lóerő áll rendelkezésre bizonyos fordulaton,hétköznapi forgalmi szituációkban. Mert gyorsulási versenyen ezt le lehet dolgozni,azzal ,hogy éppen tiltás előtt váltasz mindig,így állandóan teljesítménycsúcs közelében járatod és nem hagyod,hogy a következő fokozat nyomatékgödörben kezdődjön.

De olyankor más a helyzet,ha 70-nel utoléred a Kamaz-t. Ilyenkor visszarakom 3.ba a fordulat valahol 2800 környékén van,ott már megvan a 110 Nm-em meg 46 lovam kb. és ahogy nézem a pörgősebb nagyobb maximális teljesítményre képes szívóbenzines autókat még egy 1.8 16V vectának is kell 3.ból 9mp 60-100-ra. Azzal ilyen tempónál visszarakod 2.ba? :lol: ...mert csak akkor lesz gyorsabb a manőver.

Éppen az a jó a motoromban,hogy nem kell kitolni a szemét,hogy dinamikusan menjen,mert 4800-nál már leadja az összes teljesítményt és 2700-nál meg nyomatékgörbe csúcs van 111Nm-rel,amiből 4000-ig megtart 100Nm-t.

Megosztás:

Pedig de bizony sokat jelent mennyire rugalmas egy autó,mert nem csak az számít,hogy hány lóerőt lehet kipréselni egy motorból,hanem a teljesítmény és nyomatékgörbe alakja is. Szóval az nem mind1 hány Nm és mennyi lóerő áll rendelkezésre bizonyos fordulaton,hétköznapi forgalmi szituációkban. Mert gyorsulási versenyen ezt le lehet dolgozni,azzal ,hogy éppen tiltás előtt váltasz mindig,így állandóan teljesítménycsúcs közelében járatod és nem hagyod,hogy a következő fokozat nyomatékgödörben kezdődjön.

De olyankor más a helyzet,ha 70-nel utoléred a Kamaz-t. Ilyenkor visszarakom 3.ba a fordulat valahol 2800 környékén van,ott már megvan a 110 Nm-em meg 46 lovam kb. és ahogy nézem a pörgősebb nagyobb maximális teljesítményre képes szívóbenzines autókat még egy 1.8 16V vectának is kell 3.ból 9mp 60-100-ra. Azzal ilyen tempónál visszarakod 2.ba? :D ...mert csak akkor lesz gyorsabb a manőver.

Éppen az a jó a motoromban,hogy nem kell kitolni a szemét,hogy dinamikusan menjen,mert 4800-nál már leadja az összes teljesítményt és 2700-nál meg nyomatékgörbe csúcs van 111Nm-rel,amiből 4000-ig megtart 100Nm-t.

Kívánom, hogy legyen nagyobb köbcentis corsád és rájössz, hogy az a 45LE igen kevés sőt az a 82LE is ló###### főleg budán a sok emelkedőnél :D gondolj bele, hogy én szoptäm a hegyekbe akkor te mit csinálnál? :P Szolnál a csajodnak, hogy szálljon ki és tolja? Te meg tövig tolod neki :lol: Ja és 1.2 corsával ne előzgess kamazt max lendületből teljesítményből úgy se fogod :lol: mondtam, hogy A-B való átjutásra tervezték :D Amúgy meg amiket leírtál már rég elbasztál annyi lét a kocsira, hogy a C20NE nevetne ki a motortérből :lol: És nem lenne semmi gondod mondjuk azt nem értem, hogy 88NMből, hogy lett 111NM, Érdekes módon nekem 114NM nyomatékot ír az SIre :D Kit izgatnak a számok a valósággal kell törődni.

Megosztás:

Kívánom, hogy legyen nagyobb köbcentis corsád és rájössz, hogy az a 45LE igen kevés sőt az a 82LE is ló###### főleg budán a sok emelkedőnél :D gondolj bele, hogy én szoptäm a hegyekbe akkor te mit csinálnál? :D Szolnál a csajodnak, hogy szálljon ki és tolja? Te meg tövig tolod neki :P Ja és 1.2 corsával ne előzgess kamazt max lendületből teljesítményből úgy se fogod :lol: mondtam, hogy A-B való átjutásra tervezték :D Amúgy meg amiket leírtál már rég elbasztál annyi lét a kocsira, hogy a C20NE nevetne ki a motortérből :lol: És nem lenne semmi gondod mondjuk azt nem értem, hogy 88NMből, hogy lett 111NM, Érdekes módon nekem 114NM nyomatékot ír az SIre :lol: Kit izgatnak a számok a valósággal kell törődni.

A rómer és a szemlőhegy sarkán ami van emelkedő az pl még egy 320cdi-nek is feladja a leckét.

Vezettem már vagy 30 autót a wartburgtól a 311 lovas V8-asig, szóval nem az van,hogy "hülye gyerek nem ült még normális autóban." :D

Itt a környéken is vannak jó kis emelkedők, olyat nem tudok,amelyen felfelé 4.ben ne tudna gyorsítani a corsám. A valóságot reprezentálni,leírni meg számokkal szokták. :D Igen, egy karburátorral,injektorral nyomatékosabb autót lehet csinálni,cserébe fent nem lesz olyan erős,mint több karbival,injektorral.

A teljesítményből való előzésre meg ott a videó,hogy 9mp alatt megvan a 60-100, ugyanannyi mint egy chippelt 1.4 16V G-asztra esetében.

Megosztás:

Sziasztok! Elnézést, hogy megzavarom a gyorsulási és rugalmassági okfejtést, :D de tudnátok kicsit segíteni? Akadt egy igen bosszantó elektromos(?) probléma a masinában (C14NZ, 1995-ös) :D Pár hete volt alvázmosáson karosszériázás és alvázvédelem miatt. Kapott rendesen a magasnyomású mosóval. Azóta viszont alacsony fordulaton, főleg 2-esben, dugóban és lassú tempónál elkezd magától rángatni, kis idő után abbahagyja, lámpák felvillannak a műszerfalon, és le is áll. Ha újra ráindítok, néha elég lomhán, de indul is. Hidegen pöccre indul. Nagyobb tempónál, 3-4 fokozatban nincs ilyen baja. Érdekes módon 4-esben sem 40 km/h-nál, pedig az se nagy fordulaton van. Viszont nem állandó jellegű a gond. Két napig semmi baja, aztán harmadik nap állandóan megáll. Valamint az alapjárat is elég érdekes, kicsit egyenetlen.

Vízpárára gyanakodtam, hogy valahol áthúz a gyújtás, kitöröltem, vízmentesítettem a gyujtáscsatlakozókat az elosztóháznál, trafónál, az elosztóházat is kiuvickoltam, de eredménytelen volt. Gyertyák nemrég lettek benne cserélve, még mosás előtt, gond nélkül ment. Gyújtáskábel is egy éves benne. Kaptam olyan tippet, hogy benzinszűrő, vagy AC pumpa, de ezek esetében nagyobb sebességnél is megállna. Nem?

Hol állhat még meg az említett helyeken kívül a víz vagy pára, hogy ilyen gondot okozzon? Létezik, hogy közel 1 hónap után a közel 30 fokos kinti hőmérsékletben + a 90 fokos motor ellenére sem párolog ki belőle? Vagy törölni nem elég ilyen esetben, kell neki a hőlégfúvó? Ha mégsem ilyen jellegű a gond, akkor mi okozhat még ilyet?

Megosztás:

Létezik, hogy közel 1 hónap után a közel 30 fokos kinti hőmérsékletben + a 90 fokos motor ellenére sem párolog ki belőle? Vagy törölni nem elég ilyen esetben, kell neki a hőlégfúvó? Ha mégsem ilyen jellegű a gond, akkor mi okozhat még ilyet?

Bizony létezik. Nekem is volt pont ilyen gondom motormosás után,több hétig csinálta. Aztán magától elmúlt.

Megosztás:

Sziasztok! Elnézést, hogy megzavarom a gyorsulási és rugalmassági okfejtést, :D de tudnátok kicsit segíteni? Akadt egy igen bosszantó elektromos(?) probléma a masinában (C14NZ, 1995-ös) :D Pár hete volt alvázmosáson karosszériázás és alvázvédelem miatt. Kapott rendesen a magasnyomású mosóval. Azóta viszont alacsony fordulaton, főleg 2-esben, dugóban és lassú tempónál elkezd magától rángatni, kis idő után abbahagyja, lámpák felvillannak a műszerfalon, és le is áll. Ha újra ráindítok, néha elég lomhán, de indul is. Hidegen pöccre indul. Nagyobb tempónál, 3-4 fokozatban nincs ilyen baja. Érdekes módon 4-esben sem 40 km/h-nál, pedig az se nagy fordulaton van. Viszont nem állandó jellegű a gond. Két napig semmi baja, aztán harmadik nap állandóan megáll. Valamint az alapjárat is elég érdekes, kicsit egyenetlen.

Vízpárára gyanakodtam, hogy valahol áthúz a gyújtás, kitöröltem, vízmentesítettem a gyujtáscsatlakozókat az elosztóháznál, trafónál, az elosztóházat is kiuvickoltam, de eredménytelen volt. Gyertyák nemrég lettek benne cserélve, még mosás előtt, gond nélkül ment. Gyújtáskábel is egy éves benne. Kaptam olyan tippet, hogy benzinszűrő, vagy AC pumpa, de ezek esetében nagyobb sebességnél is megállna. Nem?

Hol állhat még meg az említett helyeken kívül a víz vagy pára, hogy ilyen gondot okozzon? Létezik, hogy közel 1 hónap után a közel 30 fokos kinti hőmérsékletben + a 90 fokos motor ellenére sem párolog ki belőle? Vagy törölni nem elég ilyen esetben, kell neki a hőlégfúvó? Ha mégsem ilyen jellegű a gond, akkor mi okozhat még ilyet?

Ne mosasd le és nem lesz ilyen gondod :D Én sose mosatom kit érdekel, hogy néz ki a motor, biztos igénytelen vok emiatt. a Kocsi kívül belül legyen tiszta a motortér kit izgat amúgy se szabadna mosogatni mert jót nem tesz. Szerintem is ha kiszárad jó lesz.

Megosztás:

Nekem motormosás után be se indult a kocsi :D

Gyújtás dolgainak kifújatása után beindult.

De a régi riasztónak lőttek is :S

azóta nem nagyon mostam le újra :D

Én nekem már 2x volt olyan, hogy lemostam a kocsit és beszart a központizár pffffffffffffffffffff. :D De mindig kiszárad és jó.

Megosztás:

Ne mosasd le és nem lesz ilyen gondod :D Én sose mosatom kit érdekel, hogy néz ki a motor, biztos igénytelen vok emiatt. a Kocsi kívül belül legyen tiszta a motortér kit izgat amúgy se szabadna mosogatni mert jót nem tesz. Szerintem is ha kiszárad jó lesz.

De ez a poén, hogy motormosást nem kértem :D És nem is csináltak, mert végig ott voltam. Csak úgy nem hagyom ott akárhol a kocsit kulcsostól :P Az alvázmosát meg a védelem előtt meg kellett csinálni. Valahogy akkor ment bele. Szóval azt mondjátok, hogy a kifúvatás megoldja a gondomat? Akkor elgurulok vele valahova kedden ahol csinálnak ilyet. Hamarabb már úgyse menne a hétfő miatt. Jó lenne, ha már megoldódna. A válaszokat pedig köszönöm szépen :D

Megosztás:

Sziasztok!

Az én gondom a következő vettem egy corsát és mint kiderült kivan vonva a forgalomból a papirokat elvitte a rendőrség valami előző tulaj tartozása végett sajnos nem tudtam átirni,hallottam hogy lehet venni papirokat a corsához meg állítólag kikell cserélnem az alvázszámot is vele együtt ez hogy müködik ,milyen következményekkel járhat ha kiderül eredetiségin??ebbel kellene segítenetek ja meg ha valakinek van eladó corsa B gsi papirjai irjon mert lehet megvenném üdv

Megosztás:

Sziasztok!

Az én gondom a következő vettem egy corsát és mint kiderült kivan vonva a forgalomból a papirokat elvitte a rendőrség valami előző tulaj tartozása végett sajnos nem tudtam átirni,hallottam hogy lehet venni papirokat a corsához meg állítólag kikell cserélnem az alvázszámot is vele együtt ez hogy müködik ,milyen következményekkel járhat ha kiderül eredetiségin??ebbel kellene segítenetek ja meg ha valakinek van eladó corsa B gsi papirjai irjon mert lehet megvenném üdv

Csak nem egy piros gsi? :-D

Megosztás:

Sziasztok!

Ez a legolcsóbb, megveszed, elbontod. De van egy olyan érzésem,hogy ennek is van papír gondja. A donor autót kell eredetvizsgára vinni, aztán nincs probléma. Aztán bejelenteni hogy átfestetted (gondolom pirosra). :lol:

A legolcsóbb ha veszel egy CB-rádiót és arra nem mész,amerre rendőrök vannak. :lol:

Csak nem egy piros gsi? :-D

:D :D :D

Vajon moti után hányadik "gazda" lehet? :P

Megosztás:

Hát igen piros gsi 93 as és moti adta el nekem tudtok valamit róla ??gondolom ismeritek, eléggé rendesen átbaszott mondta nektek hogy kivan vonva ?????mert azon gondolkodok hogy lépnem kell keményen!!!! segitsetek amit csak tudtok üdv

Pontosan tudta mit ad el, ő is szívott vele, ezek szerint tovább tudott rajta adni. :D

Megosztás:

Hát igen piros gsi 93 as és moti adta el nekem tudtok valamit róla ??gondolom ismeritek, eléggé rendesen átbaszott mondta nektek hogy kivan vonva ?????mert azon gondolkodok hogy lépnem kell keményen!!!! segitsetek amit csak tudtok üdv

Miért? Sunyított az öreg Moti, mi? :D Emlékszem még kérni is akarta Johnny-t hogy törölje a hsz-eit. :D

Egyébként február-március tájékára visszaolvasol ott le van írva az egész story. (Kb. 3hétig tele volt vele a fórum.)

Hiába mondtuk neki,hogy menjen el,tegyen feljelentést,mert így egyre mélyebbre mászik a szarban,így gyakorlatilag ő lett harmadrendű gyanúsított ebben a GSi-botrányban. (gsi botrány...hihihihi :D )

Szóval ha nem jelentkezik,hogy visszaadja a robogód meg a pénzed,akkor jelentsd fel!

Megosztás:

ez egy nagyon hosszú regény tényleg olvass vissza :D megéri

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.