Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Sosem értettem, hogy a leírásban szereplő megkímélt állapot és a női tulaj (mintha az garancia lenne bármire is) jelző hogy fér össze az alumínium pedálokkal, illetve azokkal a kifejezetten megkímélt, sosem használt autókra jellemző felniktől, amiket a képen látni :D :P

Meg eleve a nőknek fogalmuk sincs, hogy kell kezelni a kocsit.............. Kuplung váltó és még sorolhatnám karosszéria..... szervizelést se nagyon vágják megy az megy az kiesnek a szelepek akkor is megy. Az üresbe rakás és nem a kuplung taposást meg nem igen ismerik. Meg eleve nem vennék öregembertől se szerintem sokkal jobban megy egy olyan motor amit folyamat lendületesen használnak, mint egy nagypapás béna nénis. Az öregek is igen érdekes módon vezetnek kocsit, ma is láttam egyet aki úgy indult el, hogy üvöltött a motor kb induláskor 3L elfogyasztott de kuplungot nem engedte rá a majom. Szóval egyik típusú sofőrtől se vennék szívesen semmit. Meg a nem dohányzó az elég vicces az öngyújtó hegyek ja :D Arról nem beszélve, hogy ezen nem felni van hanem dísztárcsa de mindegy. Ráadásul sose vennék piros kocsit és szerintem ez még szépnek se mondható :D

Megosztás:

először is milyen olaj van benne?

mikor volt cserélve?

Mennyiség megfelelő -e?

Ha minden oké akkor valszeg olajpumpa...

Tavaly februárban lett cserélve, azóta kb 10-12ezer km ment bele. Gyári GM olaj lett beletöltve ha jól emlékszem. Mennyiséget nem rég néztem, akkor a nívópálca felső harmadában állt az olajszint. De lehet ezek után megejtek egy olajcserét kezdésnek, gondolom ne GM olajat rakjak bele ugye?

Megosztás:

Tavaly februárban lett cserélve, azóta kb 10-12ezer km ment bele. Gyári GM olaj lett beletöltve ha jól emlékszem. Mennyiséget nem rég néztem, akkor a nívópálca felső harmadában állt az olajszint. De lehet ezek után megejtek egy olajcserét kezdésnek, gondolom ne GM olajat rakjak bele ugye?

Azt már elég rég cserélni illett volna 1év vagy 15ezer km :D Igen és ne gm, mobil1 castrol éd társai :D Hidegen a csattogás lehet hidrótőke is de elsőre olajcsere gm olaj elég gyenge eresztés. De lehet tényleg a pumpa mert villog ...

Megosztás:

Köszönöm a segítséget. Tudsz nekem ajánlani akkor egy jó olajat? Közeli szervízben csak GM és Castrol van emlékeim szerint.

Nekem 1000km óta van benne valvoline 10w-40 maxlife.semit nem fogyott, hidegen sem csattog. nem is drága 6000/4liter. Ellenben a castrol 10w 40 csattogott az 5w-30 shell-t meg csipegette, ahogy elkezdett melegedni az idő,de télen az is jó volt bele.

Megosztás:

Köszönöm a segítséget. Tudsz nekem ajánlani akkor egy jó olajat? Közeli szervízben csak GM és Castrol van emlékeim szerint.

Nekem cserélve vannak a hidrótőkék mind új mobil 1 volt, most meg CAstrol 10w-40 szerintem semmi gond vele, de állítólag hamisítják már szóval tolj bele mobil 1et az elég jó márka 10W-40 jó a corsákba, ha nincs szerintem a castrol magnetec 10w-40 is jó, Vavoline is jó.

Megosztás:

Sziasztok!

Már jó rég nem írtam, szerencsére semmi probléma nem volt a kocsival, de azért figyelemmel kísértem a fórumot. Most azonban a segítségeteket kérném a következő problémával kapcsolatban:

A Corsa gyújtáskapcsolójával lehet valami gebasz, mert egyik napról a másikra megadta magát. Most csak annyit hajlandó csinálni, hogy a kormányzár állásból ki tudom szedni, de az I-es állásba már nem tudom átfordítani a kulcsot. Próbáltam az eredeti és pótkulcsot is, mindkettővel ugyanazt csinálja. A kulcs természetesen nem törött bele. Ötletem sincs, hogy mi lehet a baja, mert tegnap még muter vígan furikázott vele. :D

Ha volna valami ötlet, nagyon megköszönném!

Üdv: j.

Megosztás:

Sziasztok!

Már jó rég nem írtam, szerencsére semmi probléma nem volt a kocsival, de azért figyelemmel kísértem a fórumot. Most azonban a segítségeteket kérném a következő problémával kapcsolatban:

A Corsa gyújtáskapcsolójával lehet valami gebasz, mert egyik napról a másikra megadta magát. Most csak annyit hajlandó csinálni, hogy a kormányzár állásból ki tudom szedni, de az I-es állásba már nem tudom átfordítani a kulcsot. Próbáltam az eredeti és pótkulcsot is, mindkettővel ugyanazt csinálja. A kulcs természetesen nem törött bele. Ötletem sincs, hogy mi lehet a baja, mert tegnap még muter vígan furikázott vele. :D

Mikor megvettem akkor csinált hasonlót az enyém. Wd-40nel belefújtam, az nekem megoldotta.

Megosztás:

Sziasztok!

KVA jó a profilképed :D Szerettem én is a gyári corsa kinézetem csak annyira unalmas volt már egy idő után pedig szép. Ezért megajándékoztam pár kiegészítővel :D Untam, hogy ugyan olyan fekete corsa jön szembe így már nem fog szerencsére.

ekax6t8b6mgkm94n1oan.jpg

Megosztás:

KVA jó a profilképed :D Szerettem én is a gyári corsa kinézetem csak annyira unalmas volt már egy idő után pedig szép. Ezért megajándékoztam pár kiegészítővel :P Untam, hogy ugyan olyan fekete corsa jön szembe így már nem fog szerencsére.

Köszi!, a te géped is baba! :D Én is tettem rá pár kiegészítőt, mondjuk a sportdob, meg króm vég pont nem látszik. A gyári alufelni nekem tetszik, még egy fóliázáson gondolkodom. Amúgy minden elvárásnak megfelel, az előző Wagonyír + után megváltás... (mondjuk a Suzival se volt különösebb baj, csak a formája nem tetszett, meg sajnos ellopták :D )

Megosztás:

Köszi!, a te géped is baba! :D Én is tettem rá pár kiegészítőt, mondjuk a sportdob, meg króm vég pont nem látszik. A gyári alufelni nekem tetszik, még egy fóliázáson gondolkodom. Amúgy minden elvárásnak megfelel, az előző Wagonyír + után megváltás... (mondjuk a Suzival se volt különösebb baj, csak a formája nem tetszett, meg sajnos ellopták :D )

nincs is jobb mint egy kölcsönös f*sz opkodás :D (ezt most ne vegyétek sértésnek :P )

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.