micro Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Sziasztok! Én még új vagyok a fórumon, de van egy '98-as B Corsam. Az a gondom van most vele, hogy gázelvétel utáni gyorsításnál néha ránt egy kettőt. A motor 14XE 100000km-rel. Ezt 2 napja csinálja. Mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Sziasztok! Én még új vagyok a fórumon, de van egy '98-as B Corsam. Az a gondom van most vele, hogy gázelvétel utáni gyorsításnál néha ránt egy kettőt. A motor 14XE 100000km-rel. Ezt 2 napja csinálja. Mi lehet a gond? AGR lassan zár,picit szorul valszeg. 100-as tempó felett hosszú motorféknél nem gyújt motorkontrollámpát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
micro Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 AGR lassan zár,picit szorul valszeg. 100-as tempó felett hosszú motorféknél nem gyújt motorkontrollámpát? Kosz a valaszt. Ez a "masodik" autonk, es csak varosban hasznaljuk. Ott nem is jott semmilyen visszajelzes a muszerfalra. Ha lesz lehetosegem, akkor kimegyek vele palyara. Az AGR-t kb 3-4 eve csereltek, de akkor tenyleg egett a narancs motorkontroll lampa. Az AGR hol talahato? Multkor nem en csereltem. Szemrevetelezessel meg lehet allapitani az allapotat? Lehet tisztitani? Most kapott a benzinbe egy kis injektor tisztitot. Hatha segit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jakapapa Elküldve Május14, 2009 Megoszt Elküldve Május14, 2009 Sziasztok! Szeretnek segitseget kerni. 95-os 1.4 B corsa automata valtoolaj csere km intervallumra es olajmennyisegre volna szuksegem? ...ja es valtoolaj szurot is szukseges cserelni? koszonom Nektek elore is Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Venni kell egy benzineshez valót akár más W-számmal, és a kettőből lesz egy jó, a dieselest meg eladod. Jeleztem a problémát az eladónak, korrekt volt: ok! csere, diesel posta vissza, ma megjött a másik. Az már bíztató, hoy 7000-ig van kalibrálva a fordulatszámmérő de ez meg 1134-es. :lol: Kezdek beletörődni, hogy nem lesz másik műszercsoportom. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Sziasztok! Szeretnek segitseget kerni. 95-os 1.4 B corsa automata valtoolaj csere km intervallumra es olajmennyisegre volna szuksegem? ...ja es valtoolaj szurot is szukseges cserelni? koszonom Nektek elore is Üdv! Ha még aktuális a kérdés 60.000 km, a pontos ATF mennyiséget holnapra tudom megmondani, mert nincs most itt az autó (a kezelési meg a kesztyűtartóban). Az olajszűrőben nem vagyok illetékes mert még nem találkoztam olyannal aki látta volna, pedig állítólag van benne. <_< Én nem szedtem szét a váltót, hogy megkeressem. Pepe Link to comment Megosztás: More sharing options...
joey Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Sziasztok! Keresek 5 ajtós B Corsához jobb hátsó ajtónál,a belső oldalon található takaró műanyagot,ami az üveg sarkánál található. Ha valakinek lenne ilyen,azzal szívesen üzletet kötnék! <_< Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Jeleztem a problémát az eladónak, korrekt volt: ok! csere, diesel posta vissza, ma megjött a másik. Az már bíztató, hoy 7000-ig van kalibrálva a fordulatszámmérő de ez meg 1134-es. :lol: Kezdek beletörődni, hogy nem lesz másik műszercsoportom. <_< Az eredeti műszeregységedből nem lehet áttenni az órát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Az eredeti műszeregységedből nem lehet áttenni az órát? Erre készülök, de mivel ez egy nagyobb "boncolás" csak hétvégén tudok nekiállni. Annyi előnye mindenképpen lenne a dolognak, hogy nem kellene a km számlálóval játszanom (az újban 10e-rel több van) hanem a valós értéket mutatná. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
peppe Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Hali!valaki tudna segiteni nekem.vettem egy fordulatszámmérőt a corsába(x12xe) mivel gyárilag nem volt benne és az lenne a kérdésem,hogy a fordulatszámmérő jelfogo vezetékét hova kell kötni?a kocsi az gyujtohidas gyujtásu nem trafos.előreis köszi:peppe Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Hali!valaki tudna segiteni nekem.vettem egy fordulatszámmérőt a corsába(x12xe) mivel gyárilag nem volt benne és az lenne a kérdésem,hogy a fordulatszámmérő jelfogo vezetékét hova kell kötni?a kocsi az gyujtohidas gyujtásu nem trafos.előreis köszi:peppe Üdv! Úgy emlékszem, hogy ennek a témának az elején (de lehet az Astránál) már valaki nagyon korrekten leírta Delco vezérlő esetén hol található az a bizonyos zöld szál ami a fordulatszámmérő vezérlése. Külön álló műszer vagy műszercsoport, mert műszercsoportnál lehet, hogy eleve benne van a csatlakozóban mint nálam. <_< pepe Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Az eredeti műszeregységedből nem lehet áttenni az órát? Jelentem a km óra modul átépítve! Tökéletesen működik és csak 1,5 órámba került. Nem hiába próbálták 4 évig a fejembe verni a mechanikai műszerész szakmát. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Hali!valaki tudna segiteni nekem.vettem egy fordulatszámmérőt a corsába(x12xe) mivel gyárilag nem volt benne és az lenne a kérdésem,hogy a fordulatszámmérő jelfogo vezetékét hova kell kötni?a kocsi az gyujtohidas gyujtásu nem trafos.előreis köszi:peppe Hali ! A 1018 számú hozzászólásban PankAtis korrektül leírja a dolgot. Én is ez alapján kötöttem be kb 1 óra alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Hali ! A 1018 számú hozzászólásban PankAtis korrektül leírja a dolgot. Én is ez alapján kötöttem be kb 1 óra alatt. Köszönöm a pontosítást, én lusta voltam visszaolvasni. <_< Azt azért továbbra is fenntartom, hogy érdemes lenne a műszerfal csatlakozóban is megnézni hátha benne van. Én elég sokáig kerestem az ECU-n mire rájöttem, hogy a váltó miatt más fajta (Aisin) a vezérlőm és ezért nem találom. Viszont a műszerfal csatlakozón korrektül ott volt a 9. lábon. Pepe Link to comment Megosztás: More sharing options...
jakapapa Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Üdv! Ha még aktuális a kérdés 60.000 km, a pontos ATF mennyiséget holnapra tudom megmondani, mert nincs most itt az autó (a kezelési meg a kesztyűtartóban). Az olajszűrőben nem vagyok illetékes mert még nem találkoztam olyannal aki látta volna, pedig állítólag van benne. :lol: Én nem szedtem szét a váltót, hogy megkeressem. Pepe csao koszi, de szerintem a kezelesiben nem lesz, mert mar en is kerestem... amugy mar lecsereltuk, annyit tettunk bele amennyi lejott <_< koszi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 csao koszi, de szerintem a kezelesiben nem lesz, mert mar en is kerestem... amugy mar lecsereltuk, annyit tettunk bele amennyi lejott :lol: koszi... Közben én is rájöttem, hogy nem találom. <_< Járó motornál néztétek a szintet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Jelentem a km óra modul átépítve! Tökéletesen működik és csak 1,5 órámba került. Nem hiába próbálták 4 évig a fejembe verni a mechanikai műszerész szakmát. <_< Öjöm é bódottá'! :lol: A Tiéd egyébként spirálos, vagy elektromos kilométeróra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Öjöm é bódottá'! :lol: A Tiéd egyébként spirálos, vagy elektromos kilométeróra? Igen igen nagy a boldogság! <_< Annyi a szépséghiba, hogy a számlap felirat 1134 valójában meg 1150. Viszont úgy vettem észre, hogy eltűnt a csalás, tehát most valós sebességet mutat. Igaz még csak városban, tehát relativ alacsony sebességen néztem. Spirálos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Papajohn Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy a Corsa B illetve a Tigra A hátsó ülése megegyezik? Egyik barátom '95-ös Tigrájába keresünk hátsó ülőlapot... Üdv:Papajohn Link to comment Megosztás: More sharing options...
jakapapa Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Közben én is rájöttem, hogy nem találom. :lol: Járó motornál néztétek a szintet? aha, persze... Link to comment Megosztás: More sharing options...
VZoli Elküldve Május28, 2009 Megoszt Elküldve Május28, 2009 Helló mindenki. Két kérdéssel fordulok hozzátok. 1. 4 ajtós B Corsa első elektromos ablaka stimmel-e 3 ajtóséba? 2. X14SZ motorról vélemény, jó rossz tapasztalatok illetve hogy kb mennyi pénzt érdemes adni érte ha mondjuk normális állapotban van? C12NZ helyére lenne. Segítségeteket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
micro Elküldve Május28, 2009 Megoszt Elküldve Május28, 2009 Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy a Corsa B illetve a Tigra A hátsó ülése megegyezik? Egyik barátom '95-ös Tigrájába keresünk hátsó ülőlapot... Üdv:Papajohn Teljesen más a kettő. A Tigrában egy 2 személyes műanyag valami van, és szerintem sokkal keskenyebb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mapepe Elküldve Május29, 2009 Megoszt Elküldve Május29, 2009 aha, persze... Azért nem adtam fel ilyen könnyen bár már nem aktuális a kérdés! :lol: Az Autofitt program szerint az AF13-ba 5 liter kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jakapapa Elküldve Május29, 2009 Megoszt Elküldve Május29, 2009 Azért nem adtam fel ilyen könnyen bár már nem aktuális a kérdés! :lol: Az Autofitt program szerint az AF13-ba 5 liter kell. koszi, DE ez csere vagy total feltoltesi (szetszereleskor) mennyiseg, nem mindegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peppe Elküldve Május31, 2009 Megoszt Elküldve Május31, 2009 Hello!valaki segitene nekem?lenne egy olyan kérdésem,hogy corsa B-be(x12xe)be lehet e szerelni a B tigra komplett kilométerora egységét vagy átalakitás szükséges hozzá?a csatlakozo lábkiosztások ugyan azok vagy át kell rendezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts