Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Kb 5 perc kepnezes utan rajottem hogy hol lehet ez a dolog.:D Azt honnan tudom meg h mire van allitva (lehet ha az elozo tulaj mar allitott rajta)? Amugy arra nagyon kivancsi lennek h a gyertyanak milyen koze van a motorcsorgeshez? Mert sztem elmeletileg semmi koze nem lehet hozza. A pofam szakad le miket lehet itt tanulni:)). Nekem a TID lenyomasaval meg valamiket kiir de a km nel 00 at mutat menetkozbe.

A motortérben B corsánál bal oldalon van a tornyon elvileg B) arra van állítva amit szembe látsz ha 95őt látsz akkor 95re ha 98at...... A gyertyára visszatérve eddig NGK volt, kicseréltem amit mindenki ajánlott gyárira és szebb lett az alapjárat és 95össel terhelésre folyamat pattogó hangot adott 1 bizonyos fordulatnál amióta gyári gyertya van benne nincs ez a hang csak a csörgés marad meg hirtelen padlózásra! De 98 feletti benzinnel csörgés sincs!

Megosztás:

Erősen gondolkozom egy x16sz beszerelésén. Szerelőmnek van ilyen motorja 40ért megvenném vezérlés..stb 100-körül benne lenne. Vezetékelést nem kéne bántani stb...Hosszabb váltót is tud csinálni fogaskerék cserélgetésével azt mondja.

Leömlő stb..ugyanolyan csak a mostani 50paci helyett lenne 75+10% a préémium benyától. Szóval lenne vagy 82ló,de alulról tolna elég szépen 5000-nél már leadna minden teljesítményt.Hosszabb 1-es kettes kellene úgy meglenne egy gangolással a 100.

Nem,nem akarok inkább 1.4si-t,mert olyat nem találtam jót.

Az Si alatt is 236 tárcsa van csak hűtött,nem?

Megosztás:

Erősen gondolkozom egy x16sz beszerelésén. Szerelőmnek van ilyen motorja 40ért megvenném vezérlés..stb 100-körül benne lenne. Vezetékelést nem kéne bántani stb...Hosszabb váltót is tud csinálni fogaskerék cserélgetésével azt mondja.

Leömlő stb..ugyanolyan csak a mostani 50paci helyett lenne 75+10% a préémium benyától. Szóval lenne vagy 82ló,de alulról tolna elég szépen 5000-nél már leadna minden teljesítményt.Hosszabb 1-es kettes kellene úgy meglenne egy gangolással a 100.

Ez a +10% tetszik. B) A váltó szétszedésével nem érdemes szarakodni, mert olcsóbb venni másikat, amúgy is csak az 5-ös fogaskerékpárt lehet cserélgetni. C355-öst keress, vagy W374, W394 esetleg W418-ast. F13-F15 az mind1.

100 pénzből pont át lehetne építeni a motorodat 1.8 8v Si-re, ami kb 105 ló lenne 5500-as fordulaton.

Van 236-os hűtött nyergem ha érdekel.

Megosztás:

El kell, hogy keserítselek tesó de semmi közöm nincs a Bélához :) Amúgy meg már innen a fórumból találkoztam Vzolival :( ő is tanúsíthatja, hogy közöm nincs a sráchoz :) Ennyire ne húzzál már le :)

jaaj, nem vagyok sem a tezsvíred sem a főnököd... B)

Amúgy VZoli találkozott már Bélával? ... na ugye, szóval honnan tudhatná biztosra hogy nem Béla vagy? :)

ja és még vmi: Bélának lenni nem lehúzás, hanem megtiszteltetés :D

Megosztás:

563114658Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez asszem másnak is hasznos lehet.

Este felé toltam még pár kmert és 100x jobban megy a kocsi OMW 100al 98ra állítva a dugóval kevésbé kell a pedált is benyomni jobban reagál érezhető a hatás és ez nem csak kamu duma... Amikor simán tankoltam 100at semmit nem éreztem, de amióta átdugtam 98asra az oktánszám állítót azóta tényleg jobban megy.

Ha érdekel valakit egy oktánszám állító dugó eladó 1000FTért postázom is 95-98 Barna megvettem mert azt hittem ha cserélem 95össel nem lesz csörgés de ugyan úgy volt szóval eladó! Amúgy a gyári gyertya beszerelése is csökkenti a csörgő hangot B)

Ezt a konyvet amibol kimasoltad a leirast, el tudnad nekem kuldeni? Ez corsa b kezikonyv? Annyit kerestem, de magyarul sehol sem talaltam.

Megosztás:

Ez a +10% tetszik. B) A váltó szétszedésével nem érdemes szarakodni, mert olcsóbb venni másikat, amúgy is csak az 5-ös fogaskerékpárt lehet cserélgetni. C355-öst keress, vagy W374, W394 esetleg W418-ast. F13-F15 az mind1.

100 pénzből pont át lehetne építeni a motorodat 1.8 8v Si-re, ami kb 105 ló lenne 5500-as fordulaton.

1.4 SI mire lehetne átépíteni? :D Ez eléggé érdekel, hogy megmarad a motorszám :)

Megosztás:

Ezt az 1.6 motor úgy felejtsd el szerintem ahogy kitaláltad B) akkor már inkább 2.0 8v C20NE, a váltóval meg minek szarakodni? Ha nem tudnád tankolni akkor meg ne rakass bele ekkora motort :D Féknek meg miért nem löksz fel 256osokat? 14es alud van úgy is. Eredetvizsgálatos ismerősöm vett egy C20Ne motort valami haverjától 15000FTért váltóval a csaja astrajába szétesett a motor már 1 hónapja benne van és semmi gond vele ennyiért nekem is kéne ilyen motor :):D Amúgy az 1.4 si vs 1.6 75LE-t az SI otthagyja mint a szart a +10% teljesítményt ne vedd komolyan kicsivel jobb de nem 10% azért.

Megosztás:

Corsa_x12sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az enyém 160ekm után.Tehát +10% :)

f13 w394-em van.

A fúrt henger soha nem lesz igazán jó szvsz.

Ezt az 1.6 motor úgy felejtsd el szerintem ahogy kitaláltad :D akkor már inkább 2.0 8v C20NE, a váltóval meg minek szarakodni? Ha nem tudnád tankolni akkor meg ne rakass bele ekkora motort :) Féknek meg miért nem löksz fel 256osokat? 14es alud van úgy is. Eredetvizsgálatos ismerősöm vett egy C20Ne motort valami haverjától 15000FTért váltóval a csaja astrajába szétesett a motor már 1 hónapja benne van és semmi gond vele ennyiért nekem is kéne ilyen motor :(:D Amúgy az 1.4 si vs 1.6 75LE-t az SI otthagyja mint a szart a +10% teljesítményt ne vedd komolyan kicsivel jobb de nem 10% azért.

Az 1.6 jár a legkevesebb átalakítással. A c20ne eszembe jutott,de az igazi bakács-szakkör ám. :)

A +10%-ot lásd fent.

Megosztás:

Ez asszem másnak is hasznos lehet.

Este felé toltam még pár kmert és 100x jobban megy a kocsi OMW 100al 98ra állítva a dugóval kevésbé kell a pedált is benyomni jobban reagál érezhető a hatás és ez nem csak kamu duma... Amikor simán tankoltam 100at semmit nem éreztem, de amióta átdugtam 98asra az oktánszám állítót azóta tényleg jobban megy.

Ha érdekel valakit egy oktánszám állító dugó eladó 1000FTért postázom is 95-98 Barna megvettem mert azt hittem ha cserélem 95össel nem lesz csörgés de ugyan úgy volt szóval eladó! Amúgy a gyári gyertya beszerelése is csökkenti a csörgő hangot B)

Na hello. Nekem az oktanszamvalto egyik felen 91 a masik felen 95 van. Eddig a 91en volt, most atraktam 95 re. Nem igazan eszlelek valtozast. Sztem maradt ugyanaz.

Megosztás:

Az a kerdesem lenne hogy. Az elso spoileren az opel emblema ahol van: ott nekem munyag van, szal a hutot onnan nem talalja a levego csak alulrol. Az nektek is ott van? En gondolkodtam h kiveszem, mert hosszu tavon is 94-95 fokon van a motor es rovidbe is. Mi lenne ha kivennem onnan? Most volt termosztat cserelve.

Megosztás:

Na hello. Nekem az oktanszamvalto egyik felen 91 a masik felen 95 van. Eddig a 91en volt, most atraktam 95 re. Nem igazan eszlelek valtozast. Sztem maradt ugyanaz.

Nem linkelj képpel pls B) mert a fél fórum már ebből ár img részeket töröld ki elől hátul zárójellel együtt. Nekem van egy 95-98as ha érdekel eladó el is postázom akár!

Megosztás:

Az a kerdesem lenne hogy. Az elso spoileren az opel emblema ahol van: ott nekem munyag van, szal a hutot onnan nem talalja a levego csak alulrol. Az nektek is ott van? En gondolkodtam h kiveszem, mert hosszu tavon is 94-95 fokon van a motor es rovidbe is. Mi lenne ha kivennem onnan? Most volt termosztat cserelve.

Milyen műanyag? Nekem ilyen.

__618.jpg

Megosztás:

Sztem teljesen felesleges kivenned. Ha jó a termosztátod, és a ventillátor is bekapcsol amikor kell akkor no para B) Amúgy onnan is kapja a levegőt .....

Megosztás:

Nekem régebbi lökös van rajta (nem olyan mint dirty-nek). onnan is éri levegő , de sztem az újnál is. Vagy neked egy harmadik verzió van ? B)

Én ismerem a régit is ugyanis evvel vettem én is az autót :) csak hát adtam is el gyorsan mert nagyon csúnya. :D Nekem nem rémlik semmi ilyen műanyag valami rajta.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.