Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Sziasztok.Van nekem egy 1993 Opel Corsám.

9-10-11 L a fogyasztása.Elvittem szervizbe mondtam mi a hiba meg vizsgálta a kocsit

és azt mondták termosztát csere lesz mert nem melegedet fel a víz.

talán 0.5L-el csökkent is a fogyasztásom.

2éve ez a kocsi vegyes használat mellet.5.5-6L fogyasztott.

Sok fórumon utána néztem és sokan lambdaszonda cserét javasolnak.

Lenne olyan kérdésem:

-Én mint laikus ki tudom e cserélni ezt a lambdaszondát a kocsiba,vagy ez valami nagy ördöngös dolog?

Hol és milyen lambdaszondát szerezek be?

Segítségeteket előre is köszönöm.

(Úgy látom ma én vagyok az ügyeletes válaszoló B) )

Ha nagyon korrodált, rozsdás lenne a régi leömlő (amibe a lambdát csavarjuk), vagy bármi, előfordulhat, hogy azért nem működik a lambda megfelelően, mert a földelése nem érintkezik. Az esetek 0,000001%-ban van így, de egy próbát megér, ha rozsdásodás van nálad. Én egy vezetéket rögzítettem fémbilinccsel a lambdához, a másik végét meg letesteltem. (Nem segített.)

A csere nem bonyolult dolog. Mindenképpen eredeti alkatrészt vásárolj, utángyártott nem jó!

Csak Bosch-t, olyan a gyári is, abból is nem-univerzális. A többi kolléga majd kioktat róla, hogy pontosan mit és hol. :D

Cseréhez kell egy nagy villáskulcs (19-es?) dugókulcs a vezeték miatt nem jó. Csere előtt be kell melegíteni a kipufogócsövet, vagyis a motort. Az új lambdához kapsz zsírt, azzal kend be a menetet. Becsavarod, vezetéket csatlakoztatod, és kész, ha jól emlékszem más különleges tudnivaló nincs.

Megosztás:

(Úgy látom ma én vagyok az ügyeletes válaszoló B) )

Ha nagyon korrodált, rozsdás lenne a régi leömlő (amibe a lambdát csavarjuk), vagy bármi, előfordulhat, hogy azért nem működik a lambda megfelelően, mert a földelése nem érintkezik. Az esetek 0,000001%-ban van így, de egy próbát megér, ha rozsdásodás van nálad. Én egy vezetéket rögzítettem fémbilinccsel a lambdához, a másik végét meg letesteltem. (Nem segített.)

A csere nem bonyolult dolog. Mindenképpen eredeti alkatrészt vásárolj, utángyártott nem jó!

Csak Bosch-t, olyan a gyári is, abból is nem-univerzális. A többi kolléga majd kioktat róla, hogy pontosan mit és hol. :D

Cseréhez kell egy nagy villáskulcs (19-es?) dugókulcs a vezeték miatt nem jó. Csere előtt be kell melegíteni a kipufogócsövet, vagyis a motort. Az új lambdához kapsz zsírt, azzal kend be a menetet. Becsavarod, vezetéket csatlakoztatod, és kész, ha jól emlékszem más különleges tudnivaló nincs.

Köszi a választ:-)

Kicsit bővebben is elmagyaráznád,hogy szereljem ki a szondát?Mire figyeljek mit hogyan kell?:-)

Megosztás:

Köszi a választ:-)

Kicsit bővebben is elmagyaráznád,hogy szereljem ki a szondát?Mire figyeljek mit hogyan kell?:-)

Csatlakozót széthúzod, villáskulcsal kicsavarod, az újat bezsirozod, betekered amíg tudod szépen, majd újra csatlakoztatod és kész B) Nem nagy cucc

Megosztás:

Ket het utan ma ujra jelentkezett a magas alapjarat es neha a rangatas. Potmetert mertem, az ellenallasa valtozik, kabeleket rendben talaltam. A leptetomotort 2 hete tisztitottam meg, elvileg amit lehetett megtettem. Szerelo szerint cserelni kell a ket alkatreszt, viszont nekem furcsa, hogy egy rossz alkatresz 2 hetig hibatlanul mukodjon, miutan a szerelo kicsit megrangata a fojtoszelephazat es mogotte vmit allitott. Nekem olyan kontakt hiba, fals levego gyanus az egesz, de ezt a szerelo kizarta. Ha cserelem szerintetek melyikkel kezdjem ? (anyagi okok miatt nem fogom mind2-t cserelni) Utangyartott vagy mas kodszamu jo lesz vagy csak ugyanolyan gyartotol ami benne van? Azert kerdem, mert neten ugy irjak, hogy talal bele a cielo-ban levo is?

Megosztás:

Csatlakozót széthúzod, villáskulcsal kicsavarod, az újat bezsirozod, betekered amíg tudod szépen, majd újra csatlakoztatod és kész B) Nem nagy cucc

Köszi választ,rendes vagy.Én szakács vagyok nem igazán értek az autókhoz:-) de elegem van abból hogy a szakszervizben is hülyének néznek és nem adnak meg felelő választ semmire de 4000ft/óra áron nekem bármit be magyaráznak.

Megosztás:

20km-t vezettem egy A6 2.4 szívóbenyát 2001-es évjárat. 170lovas a motorja. Abból az automata és a kétzónás klíma felzabál vagy 70-et. B)

Egyáltalán nem nagy élmény a vezetése,a 1600kg önsúly nagyon érződik rajta. Az majdnem kétszer a corsám.

90-nél 1900-at forgott a főtengely, és a pillanatnyi fogyasztás beállt baráti 8.5literre. A 390km-es átlag meg 10.5 volt benne,de ettől sajnálnám ezt a fogyasztást. Egy c14se corsa simán veri,de lehet egy 14nz-is megszorongatja.

Megosztás:

Sziasztok. b corsa 1.4 94. Ha már a fogyasztasrol esett szo... Megszeretnem kerdezni hogy mi az "elvart" fogyasztas nalam. Utoljara 8L/100 km jott ki. Ennek 70% a megyei ut (erdelyben). Nem mentem ugy mint egy orult de azert nem is szunnyadtam a kormany mogott. Szerintetek ez a fogyasztas jo vagy lehetne kevesebb?

Ennek a tipusnak a kodja c14nz?

Megosztás:

Sziasztok. b corsa 1.4 94. Ha már a fogyasztasrol esett szo... Megszeretnem kerdezni hogy mi az "elvart" fogyasztas nalam. Utoljara 8L/100 km jott ki. Ennek 70% a megyei ut (erdelyben). Nem mentem ugy mint egy orult de azert nem is szunnyadtam a kormany mogott. Szerintetek ez a fogyasztas jo vagy lehetne kevesebb?

Ennek a tipusnak a kodja c14nz?

A 14nz corsa vegyes fogyasztása 7.3 gyári adat szerint.

Megosztás:

A 14nz corsa vegyes fogyasztása 7.3 gyári adat szerint.

Amiből ugye bár mindig lecsalnak, a 8L az jó szerintem de ha még bűvészkedsz biztos lejjebb lehet tornázni, én pl nem foglalkozok ilyenekkel, 1L ide oda kurv@ mindegy inkább a vezetést élvezzem. Amúgy meg nekem a C14SE corsám ami 1.4 82LE az 7 körül elmegy kb persze ennek nem kell annyira taposni mint az 60LE-nek.

Megosztás:

Amiből ugye bár mindig lecsalnak, a 8L az jó szerintem de ha még bűvészkedsz biztos lejjebb lehet tornázni, én pl nem foglalkozok ilyenekkel, 1L ide oda kurv@ mindegy inkább a vezetést élvezzem. Amúgy meg nekem a C14SE corsám ami 1.4 82LE az 7 körül elmegy kb persze ennek nem kell annyira taposni mint az 60LE-nek.

Én 320Km-re tankoltam 30lityót.

Ez full város volt szinte, 2-3km-es távok.

Ez etanolból pont jó így.

Megosztás:

de ez is teljes mértékben változó, mert az enyém átlagosan 6 litert fogyaszt magába és nagyrészt lakott területen belül

ja ez is c14se

Megosztás:

de ez is teljes mértékben változó, mert az enyém átlagosan 6 litert fogyaszt magába és nagyrészt lakott területen belül

ja ez is c14se

Ja csak ha neked 6L fogyaszt akkor nem úgy b@szod neki mint én szoktam gondolom B) Nekem sokat van a mutató 3 ezer felett XD gyakran 6500ig is tolom. De általában lendületesebben megyek.

Megosztás:

Ma is toltam neki kicsit azt örülök, hogy jobba húz mint az átlag autók, nem az, hogy csak reszel a mutató de alig gyorsul valamit. Meglendül ahogy kell, jó persze nem lapulsz az ülésbe de kellemeset lépeget. Azon gondolkodtam még, hogy a x14XE 1.4 16v az szarabbul húzhat alul mint a C14SE 8v? Mert általában a 16 szelepeseket jobban kell pörgetni?! Én pl az SIbe valamikor lazán 5ösbe előzők nem kell visszapakolni mert eléggé pörög 100nál már ilyen 3000 RPM. Ez is elég ritka mert általában mindig vissza kell váltani 1 átlag kocsiba.

Megosztás:

Ma is toltam neki kicsit azt örülök, hogy jobba húz mint az átlag autók, nem az, hogy csak reszel a mutató de alig gyorsul valamit. Meglendül ahogy kell, jó persze nem lapulsz az ülésbe de kellemeset lépeget. Azon gondolkodtam még, hogy a x14XE 1.4 16v az szarabbul húzhat alul mint a C14SE 8v? Mert általában a 16 szelepeseket jobban kell pörgetni?! Én pl az SIbe valamikor lazán 5ösbe előzők nem kell visszapakolni mert eléggé pörög 100nál már ilyen 3000 RPM. Ez is elég ritka mert általában mindig vissza kell váltani 1 átlag kocsiba.

Mi a kulonbseg a c14nz, a c14se es az x14XE kozott?

Megosztás:

A menetteljesitmennyel en is megvagyok elegedve. Szoktam panaszkodni egy kicsit ra kanyarokban es a hely miatt.

A hely engem speciel nem izgat mert többnyire egyedül használom max csajommal a csomiba is max 1 hátizsák fér be :( A kanyarba 13mas felnivel ritka szar nekem is :D De most amióta felraktam a 14es alufelnit szerintem jobb lett és a fekvőrendőröket se érzi meg annyira sokkal jobb a 14es! Ha 13massal tolod ajánlok legalább 14-15re való váltást és nem lesz gond a kanyarral. B) Ha nagy tempóval érkeztem körforgalomba ott is dülöngélt kicsi a kerék. Nagyobb felnivel sokkal jobb lett az úttartás és azóta kanyarba se éreztem érdekes dolgokat :)

Megosztás:

A hely engem speciel nem izgat mert többnyire egyedül használom max csajommal a csomiba is max 1 hátizsák fér be :) A kanyarba 13mas felnivel ritka szar nekem is :D De most amióta felraktam a 14es alufelnit szerintem jobb lett és a fekvőrendőröket se érzi meg annyira sokkal jobb a 14es! Ha 13massal tolod ajánlok legalább 14-15re való váltást és nem lesz gond a kanyarral B)

14 esek vannak nekem is. Es egy kicsit szelesebb az atlagnal. Mondjuk teli mind a 4 es az elso 2 mar eleg sz.r. Akarok venni en is 4 alufelnit. Csak meg olyant nem kaptam ami arban is meg elvarasokban is megfelel:D

Megosztás:

14 esek vannak nekem is. Es egy kicsit szelesebb az atlagnal. Mondjuk teli mind a 4 es az elso 2 mar eleg sz.r. Akarok venni en is 4 alufelnit. Csak meg olyant nem kaptam ami arban is meg elvarasokban is megfelel:D

Hát olyat elég nehéz szerezni én is szenvedtem vele nagyon sokat és kb a 80%ük nem is tetszik szívesebben járok lemezfelnivel mint ami nekem nem tetszik. B) 45ért jutottam a mostaniakhoz gumival.

image-6A70_4DAAD818.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.