Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Azért ez a kifogyasztósdi nem túl okos dolog...

Nem direkt addig megyek vele, hogy kifogyjon nem vagyok ekkora debil de ha eddig 2x annyit elment a kocsi érted ki gondol arra, hogy 40KMernél kifog fogyni az üzemanyag? A corsa mutatója mindenre jó csak üzemanyag megállapításra nem B) 1et kanyarodok azt fél tankot mutat következő kanyarba meg már üres tankot. Remélem a visszacserélt oktánszám váltó után nem fogy ki a verda többet kamura.

Megosztás:

Nem direkt addig megyek vele, hogy kifogyjon nem vagyok ekkora debil de ha eddig 2x annyit elment a kocsi érted ki gondol arra, hogy 40KMernél kifog fogyni az üzemanyag? A corsa mutatója mindenre jó csak üzemanyag megállapításra nem B) 1et kanyarodok azt fél tankot mutat következő kanyarba meg már üres tankot. Remélem a visszacserélt oktánszám váltó után nem fogy ki a verda többet kamura.

Pl ezért nem szoktam megvárni, hogy kifogyjon...negyed tanknál alább nem nagyon szokott járni a mutató.

Megosztás:

Pl ezért nem szoktam megvárni, hogy kifogyjon...negyed tanknál alább nem nagyon szokott járni a mutató.

Az lehet de egyenlőre olyan helyzetbe vagyok, hogy örülök ha 2-3 ezerért tudok tankolni, nem hogy fél tankot B) Ez van magyarország.

Most vettem 4 felnit gumival, most fizettem be az éves kötelezőt és teljesítményadót, helyre raktam a kocsit vizsgára és most cseréltem ki rajta minden fontos dolgot. Szóval most örülök, hogy ennyit is tudtam tankolni.

Megosztás:

Sziasztok

Úgy látom nem csak nekem van problémám az alapjárattal és a fogyasztással.

Az én gépsárkányom 1994-es, 1.4Si. Nálam is városban 2000 Ft-ból kb 40km a megtehető táv. De ez a kisebbik probléma.

A nagyobbik az alapjárat, ami egyszerűen már-már sírás határára visz.

Télen egyáltalán nem volt vele probléma, de amióta bejöttek a melegek, állandóan felmegy 1500-ra. A megoldás majdnem mindig az, hogy leállítom a motort, majd újraindítom, ezután beáll 800-ra. Rengetegszer észrevettem, hogy ingadozik, mintha a gázt adnék majd elvenném. Az érdekes, hogy ha bemelegszik, megteszek vele kb 50 km-ert, az alapjáratos probléma nem jelentkezik.

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit cseréljek ki rajta, hogy biztosan megjavuljon. Nincs túl sok pénzem a próbálgatásra, ezért is kérdezlek Titeket, mert Ti már tapasztalt rókák vagytok. Nagyon szeretem ezt a kis autót, és szeretném ha hibátlan lenne. (már amennyire a lehetőségek engedik)

Megosztás:

Az lehet de egyenlőre olyan helyzetbe vagyok, hogy örülök ha 2-3 ezerért tudok tankolni, nem hogy fél tankot B) Ez van magyarország.

Évfolyamtársamnak 1.4si van A corsában.

Eszébe jutott,hogy futárkodik vele. 5000-ért tankolt amivel nem ment el 100km-ert. :D

Az 1.4si városban 10.5l asszem gyári adat szerint.

Megosztás:

Sziasztok

Az én gépsárkányom 1994-es, 1.4Si. Nálam is városban 2000 Ft-ból kb 40km a megtehető táv. De ez a kisebbik probléma.

Télen egyáltalán nem volt vele probléma, de amióta bejöttek a melegek, állandóan felmegy 1500-ra. A megoldás majdnem mindig az, hogy leállítom a motort, majd újraindítom, ezután beáll 800-ra. Rengetegszer észrevettem, hogy ingadozik, mintha a gázt adnék majd elvenném. Az érdekes, hogy ha bemelegszik, megteszek vele kb 50 km-ert, az alapjáratos probléma nem jelentkezik.

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit cseréljek ki rajta, hogy biztosan megjavuljon. Nincs túl sok pénzem a próbálgatásra, ezért is kérdezlek Titeket, mert Ti már tapasztalt rókák vagytok. Nagyon szeretem ezt a kis autót, és szeretném ha hibátlan lenne. (már amennyire a lehetőségek engedik)

Nekem eddig lazán elment 2000ból 60-70Km és én még OMW 100at toltam bele! Kicseréltem ezt a szar oktánszámváltót és azóta 2x kifogyott 40KMernél jó ez a mondás, ami jó azt nem szabad szétszedni! F@szomnak piszkáltam bele! WÁÁÁ Az alapjárati motort cseréld ki szerintem visszafelé valaki írta, hogy 7 ezer a gyári! A fogyasztás az meg elég több dologból áll össze főleg abból is, hogy mennyire kened neki B)

Megosztás:

Évfolyamtársamnak 1.4si van A corsában.

Eszébe jutott,hogy futárkodik vele. 5000-ért tankolt amivel nem ment el 100km-ert. B)

Az 1.4si városban 10.5l asszem gyári adat szerint.

Hát nekem sose fogyasztott 10et városba pedig a hungárián toltam és elkentem a száját mint az állat szóval ott valami hiba van nem kicsit!

Megosztás:

Sziasztok

Nekem a szerelőm azt mondta,hogyha alapjárati motor csere nem oldja meg. (eddig ok),akkor computer hiba.

Egyébként nekem is csak most kezdte.

Megosztás:

Nekem a szerelőm azt mondta,hogyha alapjárati motor csere nem oldja meg. (eddig ok),akkor computer hiba.

Egyébként nekem is csak most kezdte.

Hagyjuk már a szerelőket! Egyik csávó állította, hogy generáloztatni kell a corsámat mert habos volt a kupaknál! Oké mondom ez hülye ez a szerelő elmentem a csergőbe vettem egy kupakot 300ért amit a haverom ajánlott kicseréltem azóta ő a szerelőm! Azóta nem habosodik szar volt a tömítés. Mondtam a szerelőnek, hogy igaza volt generálozni kellett a motort... szokásos duma hát ő mondta és mennyi került? Mondom 300! Ilyet szól hát igen ő 150ért megcsinálta volna. Mondom aha az ######a mert 300FTba került XD Aztán csak hümmögött hagyjuk már ezeket a szerelőket! Mindig azt mondják amin jól tudnak keresni computer tudja, hogy szar alapjárati kicserélni azt elkér 40 ezret.

Megosztás:

Hagyjuk már a szerelőket! Egyik csávó állította, hogy generáloztatni kell a corsámat mert habos volt a kupaknál! Oké mondom ez hülye ez a szerelő elmentem a csergőbe vettem egy kupakot 300ért amit a haverom ajánlott kicseréltem azóta ő a szerelőm! Azóta nem habosodik szar volt a tömítés. Mondtam a szerelőnek, hogy igaza volt generálozni kellett a motort... szokásos duma hát ő mondta és mennyi került? Mondom 300! Ilyet szól hát igen ő 150ért megcsinálta volna. Mondom aha az ######a mert 300FTba került XD Aztán csak hümmögött hagyjuk már ezeket a szerelőket! Mindig azt mondják amin jól tudnak keresni computer tudja, hogy szar alapjárati kicserélni azt elkér 40 ezret.

Az alapjárati 5e-be került.Ha rossz akkor ad másikat.

A computereket meg egy műszerész haverjához hordja,aki egy tízesért átbogarássza,megcsinálja őket.

Én inkább a szerelőmnek hiszek,mint akármilyen fórumnak. B)

Megosztás:

Az alapjárati 5e-be került.Ha rossz akkor ad másikat.

A computereket meg egy műszerész haverjához hordja,aki egy tízesért átbogarássza,megcsinálja őket.

Én inkább a szerelőmnek hiszek,mint akármilyen fórumnak. B)

És ha zsír újat veszel akkor biztos jó :D és garancia is van rá, a computert meg ingyen kiolvassa a villamossági szerelő haverom biztos nem adnék 10 ezret egy 17 éves kocsi kiolvasásért. :) Én is a szerelőmnek ez egyértelmű de azért adnak itt is jó elinduló pontokat. Amúgy meg a mostani szerelők hát 10/8 full nem ért a kocsikhoz csak úgy csinál max.

Megosztás:

És ha zsír újat veszel akkor biztos jó B) és garancia is van rá, a computert meg ingyen kiolvassa a villamossági szerelő haverom biztos nem adnék 10 ezret egy 17 éves kocsi kiolvasásért. :D Én is a szerelőmnek ez egyértelmű de azért adnak itt is jó elinduló pontokat. Amúgy meg a mostani szerelők hát 10/8 full nem ért a kocsikhoz csak úgy csinál max.

Nem biztos,hogy ami új,meg gm csomagolásba van az jó is. De néha az is komoly küzdelem,hogy elismerjék a hibát. Gyári lambdából is sikerült szart vennem. Szerelőmtől vettem 5-ért egy alig futott bosch-t az hibátlan.

A computert nem csak kiolvassák 10-ért hanem átforrasztják,kicserélnek benne ezt-azt ha kell.

Jó helyre kell vinni az autódat,ennyi.

Megosztás:

Nem biztos,hogy ami új,meg gm csomagolásba van az jó is. De néha az is komoly küzdelem,hogy elismerjék a hibát. Gyári lambdából is sikerült szart vennem. Szerelőmtől vettem 5-ért egy alig futott bosch-t az hibátlan.

A computert nem csak kiolvassák 10-ért hanem átforrasztják,kicserélnek benne ezt-azt ha kell.

Jó helyre kell vinni az autódat,ennyi.

Addig ütni az asztalt amíg nem cserélik ennyi ez az ország hibája ami itt megy. Ebbe igazad van de ez szánalmas. Villamossági szerelő barátom van, szóval ebbe tud segíteni! Amúgy meg az ember már nem viszi a kocsiját legszívesebben semmilyen szerelőbe és meg is értem B) Amikor a szervómat rakattam be akkor is átakartak baszni. Elkúrták azt elszakadt az új hosszbordás azt a csávó rám akarta fogni, hogy én voltam béna. Nem futott síkba vagy mi. Vissza kellett vinnem a kocsit 2 100 kiló feletti haverommal mindjárt megcsinálta garanciába. vicc

Megosztás:

Addig ütni az asztalt amíg nem cserélik ennyi ez az ország hibája ami itt megy. Ebbe igazad van de ez szánalmas. Villamossági szerelő barátom van, szóval ebbe tud segíteni! Amúgy meg az ember már nem viszi a kocsiját legszívesebben semmilyen szerelőbe és meg is értem :) Amikor a szervómat rakattam be akkor is átakartak baszni. Elkúrták azt elszakadt az új hosszbordás azt a csávó rám akarta fogni, hogy én voltam béna. Nem futott síkba vagy mi. Vissza kellett vinnem a kocsit 2 100 kiló feletti haverommal mindjárt megcsinálta garanciába. vicc

A legtöbb bolt olyan,hogy nem rendeltetésszerű használat, meg ilyennel még soha nem találkoztunk,meg hagyd itt,majd kivizsgáljuk.

Barátnőm húgának elvittük a t-boltba a telefonját,mert besz*rt és garanciás volt. Másnap érte mentünk,gyerek elénkbacta egy fotóval együtt,hogy beázás nyomai láthatóak a főalkatrészen. B)

Szétszedtem kitöröltem a szivaccsal,hajszárítóval megszárítottam és tökéletesen működik. :( Ehelyett a gyerek inkább fotózgatott meg adatbázisba vitte a hibát nehogy bevigyük másik szervizbe.

De régebben is volt részem másik öntudatos kisköcsöggyerekhez másik tmobile szervizben (oda csak ilyeneket vesznek fel?) mert akadozott a vonal a samsungban meg néha megszakadt stb....

Gyerek aszondja ez hálózat leterheltsége meg sim koszos,indítsuk újra.Felhívta a sajátjáról aztán csak másodjára sikerült megcsörgetnie,szóval még a hibát is produkálta.De úgy nézett ki,hogy az élete árán is,de nem lesz hajlandó bevenni a telefont. :D Szánalmas.hu

Megosztás:

A legtöbb bolt olyan,hogy nem rendeltetésszerű használat, meg ilyennel még soha nem találkoztunk,meg hagyd itt,majd kivizsgáljuk.

Barátnőm húgának elvittük a t-boltba a telefonját,mert besz*rt és garanciás volt. Másnap érte mentünk,gyerek elénkbacta egy fotóval együtt,hogy beázás nyomai láthatóak a főalkatrészen. B)

Szétszedtem kitöröltem a szivaccsal,hajszárítóval megszárítottam és tökéletesen működik. :) Ehelyett a gyerek inkább fotózgatott meg adatbázisba vitte a hibát nehogy bevigyük másik szervizbe.

De régebben is volt részem másik öntudatos kisköcsöggyerekhez másik tmobile szervizben (oda csak ilyeneket vesznek fel?) mert akadozott a vonal a samsungban meg néha megszakadt stb....

Gyerek aszondja ez hálózat leterheltsége meg sim koszos,indítsuk újra.Felhívta a sajátjáról aztán csak másodjára sikerült megcsörgetnie,szóval még a hibát is produkálta.De úgy nézett ki,hogy az élete árán is,de nem lesz hajlandó bevenni a telefont. :D Szánalmas.hu

Én mindig kiverem a balhét és érdekes módon mindig találnak rá valami megoldást :(

Megosztás:

Szétszedtem kitöröltem a szivaccsal,hajszárítóval megszárítottam és tökéletesen működik. :( Ehelyett a gyerek inkább fotózgatott meg adatbázisba vitte a hibát nehogy bevigyük másik szervizbe.

Én a Tben kellemeset csalódtam a héten. Beszart a telóm kijelzője, még 3hónap van a 24hó gariból. Bementem, mondtam mi a bajom. Aszonta jó kijelző csere. 20perc alatt kész volt a csere, számlázással mindennel együtt. :)

Megosztás:

Én a Tben kellemeset csalódtam a héten. Beszart a telóm kijelzője, még 3hónap van a 24hó gariból. Bementem, mondtam mi a bajom. Aszonta jó kijelző csere. 20perc alatt kész volt a csere, számlázással mindennel együtt. :D

Egyértelműen látható volt a hiba gondolom.

De ha csak néha-néha nem csinálta volna a dolgát,akkor nem lett volna ilyen zökkenőmentes.

Kihajthatós nokiának vita nélkül cserélték a kijelzőjét nekem is. Lehet meg van nekik mondva,hogy samsungot az életük árán sem vesznek be,mert akkor csődbe menne az egész T. :)

Az a tapasztalatom,hogy 3 kóreaiból 1szar. B)

Megosztás:

De ha csak néha-néha nem csinálta volna a dolgát,akkor nem lett volna ilyen zökkenőmentes.

Kihajthatós nokiának vita nélkül cserélték a kijelzőjét nekem is. Lehet meg van nekik mondva,hogy samsungot az életük árán sem vesznek be,mert akkor csődbe menne az egész T. :)

Látható volt persze...de jártam már úgy, igaz eeepcvel, hogy azt mondták 2hét... :( Egy hétre most is számítottam, szóval meglepi volt :D

Megosztás:

Kihajthatós nokiának vita nélkül cserélték a kijelzőjét nekem is. Lehet meg van nekik mondva,hogy samsungot az életük árán sem vesznek be,mert akkor csődbe menne az egész T. :D

Nekem volt nagyon sok samsung telón és egyik se volt szar megvoltam velük elégedve és képeket is jókat csináltak. Most nokiám van szóval szerintem nincs bajuk a samsungnak. Amúgy már nem márka alapján kell általánosítani mindenből van olyan ami ipari hulladék fogyasztói társadalom.

Megosztás:

Szétszedtem kitöröltem a szivaccsal,hajszárítóval megszárítottam és tökéletesen működik. :) Ehelyett a gyerek inkább fotózgatott meg adatbázisba vitte a hibát nehogy bevigyük másik szervizbe.

Nem samsung omnia II volt véletlen? Annál szokott az lenni a percjelzővel kell valamit machinálni és elmúlik a megszakadás

Megosztás:

hali

Segítség kellene, na szóval elég hosszú de már tanácstalan vagyok.

Van nekem egy gyönyörű 1,2 benzines 96-os opel corsa b-m sima motoros tehát nem az eco-s. Nem vagyok autó szerelő se nem nem értek hozzá. Olyan problémánk van hogy akármilyen üzemanyagot is próbálok minddel szaggat tehát ezt úgy kell elképzelni hogy alapjáraton is furcsa a hangja bár az autószerelő barátom azt mondja ez típus hiba hogy olyan szaggatva jár, másrészt amikor elindulunk meghunyászkodik szóval értitek elkezdem neki nyomni és lassú de hirtelen mintha kiköpné a dugót beindul néha még szaggatva is megy mintha kecske benzin lenne, Amit már cseréltünk és a ######om kivan hogy az égadta világon semmi baja a kocsinak de nem igaz hogy nem lehet egyből megállapítani mi baja. Gyertya ami darabonként 2000 ft- volt tehát nem szar, benzinnyomás megvan mérve és ok, állítólag a katalizátor is üres, kábelek stimmelnek, a computer nem villan be sőt tesztelve is volt semmit nem lökött ki, Sikerült most már úgy meghajtania az autó szerelőnek hogy csattog a hidrotőke, valamelyik mert nem minden fordulatnál csak néha. Azt mondja hogy az is csinálhatja ezt meg van valami benzin befecskendező elektronika vagy mi a tököm az is csinálhatja ezt.

Na valami ilyen gondom lenne, ja és amit nem írtam azt hittem a hideg miatt van mert azt is mondták de nem most is szar, sőt nem a kibaszott MOL benzin mert..... értitek, benzin szűrő is volt cserélve amit elfelejtettem,

Tapasztalat? Mit tegyek! Én vagyok a második tulajdonos az első egy bácsika volt aki úgy megkíméltem mint állat na én is így vigyázok rá mert az első kocsim és imádom, ja és ami a lényeg hogy minden gyári volt rajta én cserélgettem ki a dolgokat amit szoktak nagyon pöpec a kis kocsi csak idegesít hogy most már tönkre vágják a motorját nekem mit tegyek köszi!!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.