KertAce Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Helló. Én is lecseréltem a hátsó ajtót kompletten! Szerintem jobb ha gyárilag van felszerelve és nem utólagosan. Pár napja találtam kompletten a vaterán, nézd meg. És szerintem 25ért nem drága. http://www.vatera.hu/opel_corsa_b_3ajtos_c..._124636345.html Sok sikert. Köszi, én is inkább ezt választanám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Van egy hátsó szárnyam,fekete eladó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KertAce Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Van egy hátsó szárnyam,fekete eladó. Hoppá, a hétvégén meg lehetne valahol tekinteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KertAce Elküldve Január31, 2009 Megoszt Elküldve Január31, 2009 Már nem kell. megvettem a komplett csomi ajtót..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február1, 2009 Megoszt Elküldve Február1, 2009 Hoppá, a hétvégén meg lehetne valahol tekinteni? Meglehet,fekete GSi hátsó szárny.Ha esetleg kell valakinek.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Multis Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Sziasztok! Teljesen új vagyok még itt és hát nem igazán tudom hogy hol is kezdjem.A problémám a következő lenne. Hozzájutottam jó pár darab LED-hez ami ha jól tudom akkor valamelyik új Mercedes helyzetjelzőjébe (vagy tompított fényszórójába) való nem tudom pontosan.Megmértem és 2,6V a feszültsége.Na már most ahogy olvasgattam a fórumot akkor az én CORSA-m ( ˇ94 C14NZ 1.4i SWING )műszerfal izzói 12Voltosak és 3Wattosak.Azt szeretném megkérdezni hogy mekkora ellenállást kell elé forrasztanom ahhoz hogy ne égjen ki?Minden izzó helyére csak 1 db ledet szeretnék rakni.Aki tud rá megoldást az msn-en ha tud segítsen már Címem: multis@citromail.hu Előre is köszi a válaszokat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Február3, 2009 Megoszt Elküldve Február3, 2009 Sziasztok! Teljesen új vagyok még itt és hát nem igazán tudom hogy hol is kezdjem.A problémám a következő lenne. Hozzájutottam jó pár darab LED-hez ami ha jól tudom akkor valamelyik új Mercedes helyzetjelzőjébe (vagy tompított fényszórójába) való nem tudom pontosan.Megmértem és 2,6V a feszültsége.Na már most ahogy olvasgattam a fórumot akkor az én CORSA-m ( ˇ94 C14NZ 1.4i SWING )műszerfal izzói 12Voltosak és 3Wattosak.Azt szeretném megkérdezni hogy mekkora ellenállást kell elé forrasztanom ahhoz hogy ne égjen ki?Minden izzó helyére csak 1 db ledet szeretnék rakni.Aki tud rá megoldást az msn-en ha tud segítsen már Címem: multis@citromail.hu Előre is köszi a válaszokat... Szia! Na a probléma kicsit bonyolultabb ennél! 1. 14,4 V-tal kell mindenféleképp számolni, ugyanis, a generátor ennyit ad le töltés közben, s 12V-tal számolás esetén kisütheted a ledeket. 2. Szükség van még arra, hogy a ledednek mekkora az áramszüséglete (mértékegység: A vagy mA). Ezek után már nincs sok dolgod, csak alkalmazni Ohm törvényét, miszerint R = U / I Az U ez esetben: 14,4-2,6 V, I pedig az áramszükséglet. pl.: http://www.dmaster.hu/leddrive.htm Nem minden rész ide tartozik, de középtájt találsz előtét ellenállás számítására példát. Ja és még valami. Mivel a ledek általában nem diffúz fényt adnak, így nem biztos, hogy megfelelő fényerőhöz fogsz jutni. Sok sikert: Peti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Hi Ajálom 1K ohm-os elötétnek, neke, ez van. Azok a ledek 20ma és 3v-ak. Viszont ha nem vagy benne biztos akkor rakhatsz bele 2K ohm-at s onnan mész lefele, s nézed mivel van szebb fénye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Hi J0hnny Láttam kicsit fentebb központi injektor robbantott rajzát. Van még neked ilyen? Nagyon érdekelne, sose lehet tudni mire lesz jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RealDanee Elküldve Február4, 2009 Megoszt Elküldve Február4, 2009 Sziasztok! Egyik nap valami kinyomta az FI ( fuel injection ) biztosítékot . Nem tudjátok mi lehet még rákötve erre a biztire? Az ac pumpát lehúztuk és akkor is levágja indításkor... az önindító megy... a motor pörög.... de nem kap benzint... please help Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Sziasztok! Egyik nap valami kinyomta az FI ( fuel injection ) biztosítékot . Nem tudjátok mi lehet még rákötve erre a biztire? Az ac pumpát lehúztuk és akkor is levágja indításkor... az önindító megy... a motor pörög.... de nem kap benzint... please help Az injektorokat(4db) vagy ha központi(1db) a befecskendezésed akkor aztat nézd meg. A jól tom olyan 15-20 ohm körül kell mozognia az ellenálláéanak. Ha az jó, keres vezeték hibát vagy zárlatott. Evvel a hibával jobban jársz, olcsóbb :D De ha leirod mid van megnézem a pontos adatott menyi az előírt(ohm). Link to comment Megosztás: More sharing options...
RealDanee Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Csáo. Ha van Msn ed akkor tudnánk dumálni? De amúgy ez egy Opel Corsa 1.0 12v es ecotech-es motor. 5 ajtós Link to comment Megosztás: More sharing options...
ssly Elküldve Február6, 2009 Megoszt Elküldve Február6, 2009 Sziasztok! Ki szeretném olvasni a hibakódokat egy 99-es Corsa B-ből (X10XE). Találtam is leírást, hogy melyik két érintkezőt kellene rövidre zárni hozzá, de az a gondom, hogy az egyik hiányzik az autónkból. Lehetséges lenne, hogy ezt nem lehet villogtatással kiolvasni? Itt egy kép a csatiról. Segítségeteket előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Február6, 2009 Megoszt Elküldve Február6, 2009 Csáo. Ha van Msn ed akkor tudnánk dumálni? De amúgy ez egy Opel Corsa 1.0 12v es ecotech-es motor. 5 ajtós Mikori a verda? Az msn-ről meg anyít hogy ritkán vagyok gép elött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Február6, 2009 Megoszt Elküldve Február6, 2009 Sziasztok! Ki szeretném olvasni a hibakódokat egy 99-es Corsa B-ből (X10XE). Találtam is leírást, hogy melyik két érintkezőt kellene rövidre zárni hozzá, de az a gondom, hogy az egyik hiányzik az autónkból. Lehetséges lenne, hogy ezt nem lehet villogtatással kiolvasni? Itt egy kép a csatiról. Segítségeteket előre is köszönöm! Hát sajnos azt már nem lehet, ha jól tudom 96-os verdáktól kezdve ezeket már csak teszterrel azaz hibakód olvasókall lehet kiolvasni, ha nagyon nincs szerencséd akkor már szerviz kódot is kér s csak azután fog neked hibakódot mutani :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ssly Elküldve Február7, 2009 Megoszt Elküldve Február7, 2009 Hát sajnos azt már nem lehet, ha jól tudom 96-os verdáktól kezdve ezeket már csak teszterrel azaz hibakód olvasókall lehet kiolvasni, ha nagyon nincs szerencséd akkor már szerviz kódot is kér s csak azután fog neked hibakódot mutani :lol: Köszi szépen a választ, akkor majd máshogy próbálkozom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
harpic Elküldve Február10, 2009 Megoszt Elküldve Február10, 2009 Az óra melletti két gombot nyomvatartva nem ír ki minden hibakódot? Mert 1-2-t kiír: pl. nem gyári rádió. Szerencsére nekem a checklámpa nem világít, így nem tudom, hogy a komolyabb kódokat is írja-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epidemic Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 Sziasztok! A kérdésem lehet hogy különösen hangzik elsőre, de azért megkérdezem,, Opel Corsa B 1.2i 1993-as évjáratra lehet-e hátra tárcsás megoldású féket felrakni. A dobfékeket kicserélném tárcsásra ha van rá megoldás. Segítsetek légyszi! Ja és egy észrevétel... A középkonzoli izzókat ledekre cseréltem, megfelelő előtét ellenállással, de kb 2 hónap után felmondták a szolgálatot. Elősször csak villogásra lettem figyelmes, majd végleg kialudtak. Ugyanez megfigyelhető volt eredeti helyzetjelző ledekkel is, amik stabilizáltak voltak. Ezekután vékony mini neont építettem be a középkonzolba, és már 6 hónapja kifogástalanul működik. Na ennyi lenne. Fékek ügyében segítsetek ha módotokban áll vmilyen ismeret ezzel kapcsolatban. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 Megoldottam a direktszűrő szűkítő kérdést 220Ft-ból! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2009 Megoszt Elküldve Február15, 2009 :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Február15, 2009 Megoszt Elküldve Február15, 2009 Sziasztokű! egy olyan probléma adódott, hogy teletankoltam ma a kocsit és 34-35 liter körül elkezdett ömleni belőle a benzin! Van vkinek ötlete, mi lehet a baj? Egy bizonyos szint alatt már nem folyik és nem is csepeg! Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február15, 2009 Megoszt Elküldve Február15, 2009 Repedt a tank (nem valószínű) vagy le van lezulva egy bilincs a csatlakozásoknál (inkább erre tippelnék). A pontosabb diagnózishoz és a javításhoz szvsz le kell venni a tankot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február15, 2009 Megoszt Elküldve Február15, 2009 Repedt a tank (nem valószínű) vagy le van lezulva egy bilincs a csatlakozásoknál (inkább erre tippelnék). A pontosabb diagnózishoz és a javításhoz szvsz le kell venni a tankot. Jaja.Valszeg az üza.tank betöltőnyílásánál öregedett el a cső egy piszikét, és ott kez el folyni, ha tele akarja nyomni a szintet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Február15, 2009 Megoszt Elküldve Február15, 2009 És mennyire nehéz kiszerelni egy ü.a.tankot? Corsa B '96! Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zafirB Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Sziasztok! Corsa B-hez 3 ajtóshoz nem tudnátok véletlenül ajánlani valamilyen első ülést. az az igazság, hogy nem tudom melyiket lehetne beleszerelni, calibra, corsa gsi, f astra, valami sportosabbat, kényelmesebbet szeretnék beletenni barkácsolás nélkül. a válaszotokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts