huggybear Elküldve Január14, 2009 Megoszt Elküldve Január14, 2009 köszönöm szépen az ábrát! Gondolom az X14SZ is ilyen! Hogy ezt megtaláljam, le kell szednem azt a fedelet a blokk felett? Ne haragudj, hogy ilyen ennyi kérdésem van, de sosem csináltam még ilyet! Még kezdő vagyok! Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RealDanee Elküldve Január14, 2009 Megoszt Elküldve Január14, 2009 Sziasztok! Azt szeretném megtudni hogy egy 1.6 16v corsa mennyit eszik? városban , városon kívül? És mennyi a max ha megcirógatom gázpedált? B) Futóműje megbízható? mert azért egy ekkora kaszniba egy 100 Le s motorhoz kell ami az uton tartson :s És ha esetleg valaki eltávolítatta a kerékijvárati müanyag elemeket és kiszélesítette azt mennyiért csinálták meg neki? Vagy ezt magyarországon senki nem tudja megcsinálni kultúráltan? :S Bocsi a sok kérdésért így egyszerre de annyira megtetszett ez a kis kocsi ;) Igaz ami nekünk van az 5 ajtós és csak 1.0 12V es :S De ahoz képest hogy csak 52 Le elég jól muzsikál :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
boyler Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Sziasztok ! Azt szeretném megkérdezni hogy 60000 km-ként kell-e cserélni a vezérműszíjat vízpumpával együtt 96-os 1.4-es Corsámon? Köszönöm, Jani Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzás Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Sziasztok ! Azt szeretném megkérdezni hogy 60000 km-ként kell-e cserélni a vezérműszíjat vízpumpával együtt 96-os 1.4-es Corsámon? Köszönöm, Jani 50-60000Km, vagy 6 év, de aszem a gyártótól is függ! A Gates vezérműszíjjak egésszen jók! Ne várd meg vele a 60000-et, nem olyan nagy költség!45-50000 között cseréld ki! A szíjfeszítők kibírnak akár 2 vezérműszíj cserét is! 60000-nél már nem árt a vízpumpát cserélni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Sziasztok! Hány wattos izzó kell a Corsa B műszerfalba? Mert én kicseréltem, de elég lightosan pislákol. Válaszokat előre is köcce Link to comment Megosztás: More sharing options...
mukika Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 12 V 3 W ha jól emléxem.... izzó Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 1.2-es 45 lovas corsából mit lehet kihozni? Valami tuningbox/chip tuning + leömlő + sportlégszűrővel? Vagy még, hogyan lehet egy kis pluszt adni neki? + Mennyit kellene mennie végre alapból? 150 az rendben van? + C20NE kadett 236-os hűtött féktárcsái, fékpofái berakhatók az 1.2-es B corsába? Megvan a féknyereg is hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rucip Elküldve Január17, 2009 Megoszt Elküldve Január17, 2009 Tisztelet Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Van egy B corsa 2000 kiadásu, a gyujtáskulcsot nem lehet elforditani csak az I állásig (kormányzár kijön). A kulcs tovább nem forditható vagyis nem lehet beinditani. Most odáig jutottam hogy a kapcsoló részt leszedtem(be birom inditani csavarhúzóval). A zár részt hogyan lehet kiszedni,ha lehet roncsolás mentesen? Próbálkoztam a házon lévő kis lukba bedugva vékony csavarhúzót, drótot, stb kihúzni a zár betétet de nem sikerül. Lehet hogy II állásig kéne neki forogni? Ha nem jön ki a zár betét akkor mit lehet csinálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
boyler Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 Sziasztok ! Azt szeretném megkérdezni hogy 60000 km-ként kell-e cserélni a vezérműszíjat vízpumpával együtt 96-os 1.4-es Corsámon? Köszönöm, Jani Nagyon köszönöm a gyors választ ! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
boyler Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 50-60000Km, vagy 6 év, de aszem a gyártótól is függ! A Gates vezérműszíjjak egésszen jók! Ne várd meg vele a 60000-et, nem olyan nagy költség!45-50000 között cseréld ki! A szíjfeszítők kibírnak akár 2 vezérműszíj cserét is! 60000-nél már nem árt a vízpumpát cserélni! Nagyon köszönöm a gyors választ ! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RealDanee Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 Sziasztok! Van egy 1.0 12v es coránk. Tegnap elött letört a leghátsó dob a csonknál. Felemeltük haveromnál csápossal és amint rá néztünk láttuk hogy nem rá való kipufogó rendszer van.... legalábbis látszólag.... azt szeretném megkérdezni hogy esetleg tudtok e valami képet feltenni vagy mutatni egy gyári kipufogó rendszerről? a mostani így néz ki leírásban kb: leömlő, valami kis tartály (nem értek annyira hozzá de szerintem a katalizátor), egy házilag rátukmányolt valami toldó ( fémszálas rugózó valami...) eddig egy felfogatás sincs... pedig van egy helye csak hiányzik... , közép tájt egy gumibakos felfogatás , középső dob, a hajlaton látszik hogy házilag van meghajlítva, és utánna az utsó dob ami a csonknál eltört. a vég dob sem úgy állt ahogy kellett volna eredetileg (látszik a bumibakok állásán) Légyszives segítsetek mert nem merem megvenni a hozzá való dobot külön mert lehet hogy az egész rendszert kikell cserélni B) Dani Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzás Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 Sziasztok! Van egy 1.0 12v es coránk. Tegnap elött letört a leghátsó dob a csonknál. Felemeltük haveromnál csápossal és amint rá néztünk láttuk hogy nem rá való kipufogó rendszer van.... legalábbis látszólag.... azt szeretném megkérdezni hogy esetleg tudtok e valami képet feltenni vagy mutatni egy gyári kipufogó rendszerről? a mostani így néz ki leírásban kb: leömlő, valami kis tartály (nem értek annyira hozzá de szerintem a katalizátor), egy házilag rátukmányolt valami toldó ( fémszálas rugózó valami...) eddig egy felfogatás sincs... pedig van egy helye csak hiányzik... , közép tájt egy gumibakos felfogatás , középső dob, a hajlaton látszik hogy házilag van meghajlítva, és utánna az utsó dob ami a csonknál eltört. a vég dob sem úgy állt ahogy kellett volna eredetileg (látszik a bumibakok állásán) Légyszives segítsetek mert nem merem megvenni a hozzá való dobot külön mert lehet hogy az egész rendszert kikell cserélni B) Dani Évjárata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 1.2-es 45 lovas corsából mit lehet kihozni? Valami tuningbox/chip tuning + leömlő + sportlégszűrővel? Vagy még, hogyan lehet egy kis pluszt adni neki? + Mennyit kellene mennie végre alapból? 150 az rendben van? + C20NE kadett 236-os hűtött féktárcsái, fékpofái berakhatók az 1.2-es B corsába? Megvan a féknyereg is hozzá. Hagyd azt az 1.2-es Corsát ahogy van, semmi értelme akármire is költeni, mert nem lesz eredménye. A fékeket viszont ki tudod cserélni, ha megvan minden hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzás Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 Sziasztok! Van egy 1.0 12v es coránk. Tegnap elött letört a leghátsó dob a csonknál. Felemeltük haveromnál csápossal és amint rá néztünk láttuk hogy nem rá való kipufogó rendszer van.... legalábbis látszólag.... azt szeretném megkérdezni hogy esetleg tudtok e valami képet feltenni vagy mutatni egy gyári kipufogó rendszerről? a mostani így néz ki leírásban kb: leömlő, valami kis tartály (nem értek annyira hozzá de szerintem a katalizátor), egy házilag rátukmányolt valami toldó ( fémszálas rugózó valami...) eddig egy felfogatás sincs... pedig van egy helye csak hiányzik... , közép tájt egy gumibakos felfogatás , középső dob, a hajlaton látszik hogy házilag van meghajlítva, és utánna az utsó dob ami a csonknál eltört. a vég dob sem úgy állt ahogy kellett volna eredetileg (látszik a bumibakok állásán) Légyszives segítsetek mert nem merem megvenni a hozzá való dobot külön mert lehet hogy az egész rendszert kikell cserélni B) Dani Lépj fel a Bardiauto.hu-ra!Klikk ide!, ez egy kép az oldalról! Klikk ide! Itt kiválasztod a katalógus áruházat és kiválasztod az autód adatait, majd megkeresed a kipufogó alkatrészeket! Ott ha rákattintasz a középső dobra, vagy hátsóra,akkor ott fogsz látni egy ábrát az egész kipufogórendsterről! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 Hagyd azt az 1.2-es Corsát ahogy van, semmi értelme akármire is költeni, mert nem lesz eredménye. A fékeket viszont ki tudod cserélni, ha megvan minden hozzá. Nem az én autóm, unokatesómé... tudja, hogy erőgép nem lesz belőle csak szeretne rajta javítani egy kicsit... Nekem kadettem volt (13S=>C20NE átépített, kilakatolt, festett, elektromos ablak, szervó, kpzár, riasztó, gsi külső stb...) de totálkárosr lett és abból néztük, hogy mit lehetne átrakni az övébe. Ilyen pl a fék, sajnálnám leadni a bontóba azzal együtt (most az agyra egyből rá van fogatva a kerék... ha kell nekik valami bedobok egy garnitúra kisblokkosra valót és örülhetnek is...) főleg, hogy a tárcsák-betétek kb 5e kilométernél is kevesebbet futóttak, a tárcsán semmi perem vagy váll nincs, hozzá megvan a féknyereg is, csavarok... akkor ezt átrakjuk majd. Sportlégszűrőt is adtam neki 2 félét is (csonk átmérő) nekem kadettben volt de vectrába már olyat nem rakok be csak a gyári helyére legfeljebb betétet. Központizár, riasztó, távirányító, parkolóradar is megy majd át csak részben ki kell még szedni + bele kell rakni. Féknél talán az egyetlen probléma az lehet, hogy 13-as kerekei vannak... ugyanakkor eszembe is jutott, hogy amikor nekem át lett építve akkor még a kadetten is 13-as téli kerekek voltak virsli 155/70-es gumikkal, 2 literes motorral alig tudtam úgy elindulni, hogy ne kaparjanak a kerekek B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RealDanee Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 Lépj fel a Bardiauto.hu-ra!Klikk ide!, ez egy kép az oldalról! Klikk ide! Itt kiválasztod a katalógus áruházat és kiválasztod az autód adatait, majd megkeresed a kipufogó alkatrészeket! Ott ha rákattintasz a középső dobra, vagy hátsóra,akkor ott fogsz látni egy ábrát az egész kipufogórendsterről! Köszike a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 12 V 3 W ha jól emléxem.... izzó Köcce szépen az izzó infót Link to comment Megosztás: More sharing options...
mukika Elküldve Január20, 2009 Megoszt Elküldve Január20, 2009 Sziasztok ! Tudna valaki ajánlni nekem egy hozzáértőt aki AGR szelep tisztításában jártas ?!?!??! / Budán...B) / X12XE 1.2 16 V Köszönöm ! András Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzás Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Köszike a segítséget! Sikerült megnézni? Mi lett az eredmény??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
alexander76 Elküldve Január24, 2009 Megoszt Elküldve Január24, 2009 Sziasztok! Meg uj vagyok itt. Most vettem egy 99-es evjaratu Corsa 1.0-t. Meg szeetnem csinalni a futeset, mert egy deka sincs benne. Nem tudom mi lehet a baj. Nem tud vki segiteni abban, hogy hol talalok hozza szervizkonyvet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január26, 2009 Megoszt Elküldve Január26, 2009 Sziasztok! Meg uj vagyok itt. Most vettem egy 99-es evjaratu Corsa 1.0-t. Meg szeetnem csinalni a futeset, mert egy deka sincs benne. Nem tudom mi lehet a baj. Nem tud vki segiteni abban, hogy hol talalok hozza szervizkonyvet? Szervízkönyvben nem tudok neked segíteni, viszont fűtésed több ok miatt is szünetelhet! - hibás termosztát - eldugult fűtésradiátor - szivárgó hűtő vagy hűtőrendszer Ezeket nézd át, hogy nem találasz e valami hibát! A termosztátot és a hűtőt, hűtőrendszert át tudod názni és ha minden rendben van, akkor fűtésradiátor lesz. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
buci Elküldve Január26, 2009 Megoszt Elküldve Január26, 2009 ELADÓ OPEL CORSA VAGY SAAB AUTÓMATA VÁLTÓHOZ POZICIÓNÁLÓ KAPCSOLÓ, /A CORSA TIPUSHOZ AZ AR MOTORSZÁMÚHOZ JÓ/ITT (1995) VOLT A VÁLTÁS EZ MÁR AZ ÚJ FAJTA.TISZTÍTVA FELUJÍTVA VAN. HÍVJON MEGEGGYEZÜNK.AZ ÁRAT ÖN MONDJA!!!ÚJ ÁRA CSERGŐNÉL 110.000FT AZ ÚJNAK. 06 20 264 01 32 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lorand Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Sziasztok,Erdelybol irkapirkalok nektek..lenne 1 nagy kerdesem...megholt az opel :D elmeselem roviden a storyt.corsa b c14nz motor,most volt fris termostat cserelve es mindha ontenek a vizeta kocsiba olyan hangot ad ki mikor beinditom reggel a csendbe...utanna meg mikor kezd melegedni kicsit a motor akkor kigyullad a check engine es ra par pillanatra leall a motor de ugy hogy nem indul vissza mig vissza nem esik a homerseklet..az onindito az halszik hogy forgatja magat meg kinlodik de nem indul be..na most van egy olyan csel hogy az a es b pont koze ha teszel 1 drot darabot akkor kimutatja h mi lenne a problema az autonal 1 bizonyos koddal ..marmint hogy a check engine hogyan pislog valoszinu ti is ismeritek es kiadta nekem a 35 os kodot(pislog 3at utanna 5ot es ezt 3 xor) ami azt jelenti hogy "35 - Idle stepper motor - Poor or no idle speed control" ez vajon mi lenne? valaki tudna segiteni nekem?alapjaratu lepteto motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KertAce Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Sziasztok, van valakinek tapasztalata GSI hátsó szárny utólagos felszereléséről?? Mennyire nehéz felrakni? Vagy inkább vegyek komplett szárnyas csomagtér ajtót? köszi..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
VZoli Elküldve Január29, 2009 Megoszt Elküldve Január29, 2009 Sziasztok, van valakinek tapasztalata GSI hátsó szárny utólagos felszereléséről?? Mennyire nehéz felrakni? Vagy inkább vegyek komplett szárnyas csomagtér ajtót? köszi..... Helló. Én is lecseréltem a hátsó ajtót kompletten! Szerintem jobb ha gyárilag van felszerelve és nem utólagosan. Pár napja találtam kompletten a vaterán, nézd meg. És szerintem 25ért nem drága. http://www.vatera.hu/opel_corsa_b_3ajtos_c..._124636345.html Sok sikert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts