Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Igazad lehet. Méretváltóban megnéztem,hogy 165 70 r13 pont akkora,mint a 145/80 r13 és az is gyári méret. Nekem 165/65 r14 van fent. A 145 téli gumikkal 6-7km/h val mutat többet az óra,165 tel meg csak 3-4gyel,de 195/50 r15-tel már teljesen pontos lenne. :D

A 165/65/R14 az váltóméret szóval jót tettél fel, nekem amikor 175/70/r13 volt fent akkor mutatott pontosan érdekes :lol:

Elküldve

Nekem most 175/65/R14 lesz fent ami elvileg nem váltóméret de az opel.hu-n is írnak rá ilyet szóval annyira nagy baj nem lehet gondolom.

175/65 R14 Astra F, Corsa B, Corsa C, Agila B 12 990 Ft

Elküldve
Én vettem 4új semperit nyárit, gyári 165/65. A fogyasztásom megemelte 4.6-ról 5.5re. :D De könnyebb lett a kormány és sokkal jobban tapad,szebben fut egyenesen.

Volu! Pucold le a vasat,toljál fel képet,mert kezd csömöröm lenni ettől a sok fekete corsától. :D

Mindjárt én is így teszek,gyári kategóriában indulok. :)

lol ;)

hétfőn ha jó idő lesz, visszateszem a nyári kerekeket meg kap egy nagyfürdőt is, most már annyira retkes szegénykém hogy az enyém is fekete :lol:

Elküldve

Megvan nekem is a 4 felni 80%os yokohama gumikkal megvan a 4 kupak és van benne központosító gyűrű is csak 1db nem tudom hova tűnt de nem találom, valami oldalon láttam, hogy 780FT/db és van 100 féle méret elég csak 1 DB-ot vennem? Ha a másik 3om megvan igaz a 3db az fémből van ez meg műanyag? :D Ha fent lesz zúzok én is képet csak még vennem kell kerékőrt mert az új csavarok már megvannak!

Elküldve

Ma hozzá fogtam kicserélni hátul a dobfék pofákat. Még az egyiket se sikerült kicserélnem. Vki leírná a pontos menetét. Már egyik oldalon levettem a dobot, fékek fogták rendesen :/ meg kivettem a rugókat, pofákat. Holnap az újakat kell berakni meg másik oldalon megcsinálni. Az a baj későn fogtam hozzá, nagyon hamar besötétedett, világitással meg alig láttam vmit :/

Úgy csináltam, hogy levettem közepén a kupakot, ki a rögzítőt, kicsavartam a csavart, kijöttek a kosarak, és kalapácsal ütögettem meg feszítettem lefele körbe-körbe, fékek nagyon fogták és alig akart lecuppanni :S

Vkinek lenne képe, hogy hogy vannak a rugók pontosan?

Mit kell majd utána állítani?

Vagy ha nem lesz semmi, leszedem a másik oldalon, és az alapján megcsinálom az egyik oldalt, majd a másikat.

Elküldve
J0nny, milyen paszta? Nekem is majd meg kell csinálnom, mert az olajteknő elég olajos, meg néha látok olajcseppet a betonon :S

1161059_VIC_CA4918F1.jpg

A gyári könyv által ajánlott paszta.

A fékcseréhez keress egy F astra szervízkönyvet a neten,benne van minden leírva.

Elküldve

Bwááááhhh...

Alapvetés hogy ha olyasmit szedsz szét amit még előtte sohasem, akkor képeket kell csinálni a szerelés minden fázisáról hogy össze is tudd rakni. :D

Elküldve

J0hnny tőled jó lehet kocsit vásárolni! Eléggé karban tartod, szeretem ha valaki ennyire precízen megcsinálja a verdáját és kicseréli amit kell nem hagyja még fél évig mielőtt hátha szétesik a verda azt 5x annyiba kerül megcsináltatni:D Ja jut eszembe, Jh0nny szerintem gáz ha a felnijeimbe 3 darab tehermentesítő/központosító gyűrű fém és mivel elhagytam 1et ezért a 4ikbe rakok műanyagot persze a helyes mérettel? Vagy esztergáltassak 1 új fémet? köszi

Elküldve
Bwááááhhh...

Alapvetés hogy ha olyasmit szedsz szét amit még előtte sohasem, akkor képeket kell csinálni a szerelés minden fázisáról hogy össze is tudd rakni. :D

Nem szükséges, mert most szerencsém van. Ott a másik oldal. tudom hogy megy össze, de 1 vmibe nem vagyok biztos :S

Vectra A csináld magadba olvastam, de ott azt írta hátul szedjek ki vmit, forgassam meg vmit nyomjak be.

Elküldve
J0hnny tőled jó lehet kocsit vásárolni! Eléggé karban tartod, szeretem ha valaki ennyire precízen megcsinálja a verdáját és kicseréli amit kell nem hagyja még fél évig mielőtt hátha szétesik a verda azt 5x annyiba kerül megcsináltatni:D Ja jut eszembe, Jh0nny szerintem gáz ha a felnijeimbe 3 darab tehermentesítő/központosító gyűrű fém és mivel elhagytam 1et ezért a 4ikbe rakok műanyagot persze a helyes mérettel? Vagy esztergáltassak 1 új fémet? köszi

Tökmind1. A műanyag annyival jobb, hogy nem rohad rá az agyra...

Elküldve

Ezért nem adom el őket. :D Vagy bontóba megy vagy tyúkól lesz belőle, de más nem fogja élvezni a munkám gyümölcsét.

Semmi gond nem lesz belőle, ha az egyik műanyag.

Elküldve
Bwááááhhh...

Na nekem is csak ezért van ilyen képem. ( de végül a haver rakta össze fejből :lol: )

F_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve
Ezért nem adom el őket. :D Vagy bontóba megy vagy tyúkól lesz belőle, de más nem fogja élvezni a munkám gyümölcsét.

Semmi gond nem lesz belőle, ha az egyik műanyag.

Köszönöm neked is a választ, igen én is méhbe fogom leadni majd 1x eladni már nem fogom

Elküldve
Ma hozzá fogtam kicserélni hátul a dobfék pofákat. Még az egyiket se sikerült kicserélnem. Vki leírná a pontos menetét. Már egyik oldalon levettem a dobot, fékek fogták rendesen :/ meg kivettem a rugókat, pofákat. Holnap az újakat kell berakni meg másik oldalon megcsinálni. Az a baj későn fogtam hozzá, nagyon hamar besötétedett, világitással meg alig láttam vmit :/

Úgy csináltam, hogy levettem közepén a kupakot, ki a rögzítőt, kicsavartam a csavart, kijöttek a kosarak, és kalapácsal ütögettem meg feszítettem lefele körbe-körbe, fékek nagyon fogták és alig akart lecuppanni :S

Mit kell majd utána állítani?

Vagy ha nem lesz semmi, leszedem a másik oldalon, és az alapján megcsinálom az egyik oldalt, majd a másikat.

Ha rendesen fogják a pofák azt jelenti a dob már kuka. Nekem is volt ilyen. Nagyonerős fékezéskor ki is ugrott a dugattyú a munkahengerből, és onnantól nem volt fékem. Érdekes dolog.

Elküldve
Ha rendesen fogják a pofák azt jelenti a dob már kuka. Nekem is volt ilyen. Nagyonerős fékezéskor ki is ugrott a dugattyú a munkahengerből, és onnantól nem volt fékem. Érdekes dolog.

Kérdés, hogy az ő dobja volt-e már felszabályozva.

Ha nem, akkor még túlméretes pofával jó lehet.

A kérdés az, hogy az autómata állítója müxik-e még...

Ha nem akkor kézzel kell összelőni és próbálni.

A munkahengereket is ellenőrizni kellene.

Elküldve
Na köszi :D pont így gondoltam én is, mivel a bal oldalon van az a "izé" azt nem tudtam hogy kell állnia :lol:

Ha összelesz rakva, kell állitani vagy vmi?

Az autómatán kell állítani hogy a dob felmenjen, de csak egy pár mili hely legyen a pofákig.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.