Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Neked nem megy az angol?

Csak mert saját magad írtad ugyanebben a hozzászólásodban a csatlakozók lábkiosztásánál hogy a 8-as pinre a rádió bekapcsolásakor megy 12V, amitől eltűnik a dátum kijelzése, szóval meg is van amit keresel -> neked az kell hogy a csatlakozó 8-as lábára ne mehessen 12V, és akkor megmarad a dátum a kijelzőn. Ennyi. :lol:

Áhhhh, csak gyorsan előkerestem az ábrát és nem is figyeltem köszi királyág akkor azt vágom is el :D

Huh de sötét vagyok utólag visszanézve lazán ott van istenem szürke piros 8as pin-re megy rá, legközelebb olvasok mielőtt kérdezek !

Megosztás:

Nekem is spirálos...akkor most mi is van? :lol:

Szedj szét egy óraegységet és rájössz mi a titok nyitja. :D

Johnny másik autós oldalon láttam, hogy fekete az első lámpád azt szétszedve lefújtad a keretet vagy így vetted? Ha lefújom hőállóval után gyártott depo van akkor kötözködhetnek a műszakin vagy a rendőrök? Megmondom h így vettem tuning lámpa E jel benne vagy ezt felejtsem el?:D Előre is köszi

Megosztás:

Felejtsd el,ha nem értesz hozzá az autóelektromossággal nagyokat lehet szívni. Az szokott lenni,hogy működnie kellene,de mégsem működik.

Aztán úgyis fizetsz valakinek,hogy rakja össze. :D

Én értek hozzá, de egy kapcsolási rajz, vagy egy kép hogy melyik kábel hova megy nagyon jó lenne

Szerk: Most már látom, köszönöm szépen, szerzek be ledeket és szétszedem, megnézzem mi is van lekötve :lol:

Megosztás:

Én értek hozzá, de egy kapcsolási rajz, vagy egy kép hogy melyik kábel hova megy nagyon jó lenne

Szerk: Most már látom, köszönöm szépen, szerzek be ledeket és szétszedem, megnézzem mi is van lekötve :D

nem küldtem neked kapcsolási rajzott???

ha kell dobj privibe egy emil címet

Megosztás:

Nekem is spirálos...akkor most mi is van? :D

Szedj szét egy óraegységet és rájössz mi a titok nyitja. :D

Inkább elmondhattad volna honnan kapja a TID a sebesség jelet. Én inkább felé raktam egy GPS-t az legalább pontos.

Szedje akinek két anyja van! :lol: Nekem nagyon nincs szerencsém az autóvillamossághoz,volt már olyan,hogy cdr500 nem szólt, régi car300-meg hibátlanul szólt és nem a cdr500-ban volt a hiba. Egy autórádiós öreg szaki jött rá a megoldásra. Magamtól az életbe rá nem jövök.

Múltkor szereltettem központi zárat. Központi záram lett,első hangszórók elnémultak. :) Kábelek megadták magukat.

Polo-ról sikerült letörni (nem nekem) a tetőantennát a garázsajtóval. Vettem egy antennát,pont akkorát mint az előző. Annyi hibája volt,hogy 50felett olyan szélzajt csinált az az 1.2cm átmérőjű antenna,mintha a kék szalag vitorlásverseny szabvány méretű vitorlát feszítettem volna ki a tetőre vagy mintha csapágyas lenne hátul :D

Persze a boltban ilyen hibáról soha nem hallottak,de én sem tudtam elképzelni,hogy ilyen létezhet. ;)

Megosztás:

Inkább elmondhattad volna honnan kapja a TID a sebesség jelet. Én inkább felé raktam egy GPS-t az legalább pontos.

Szedje akinek két anyja van! :lol: Nekem nagyon nincs szerencsém az autóvillamossághoz,volt már olyan,hogy cdr500 nem szólt, régi car300-meg hibátlanul szólt és nem a cdr500-ban volt a hiba. Egy autórádiós öreg szaki jött rá a megoldásra. Magamtól az életbe rá nem jövök.

Múltkor szereltettem központi zárat. Központi záram lett,első hangszórók elnémultak. :D Kábelek megadták magukat.

Polo-ról sikerült letörni (nem nekem) a tetőantennát a garázsajtóval. Vettem egy antennát,pont akkorát mint az előző. Annyi hibája volt,hogy 50felett olyan szélzajt csinált az az 1.2cm átmérőjű antenna,mintha a kék szalag vitorlásverseny szabvány méretű vitorlát feszítettem volna ki a tetőre vagy mintha csapágyas lenne hátul :D

Persze a boltban ilyen hibáról soha nem hallottak,de én sem tudtam elképzelni,hogy ilyen létezhet. :)

Szerintem a felszerelésnél lehetett ott a baj, valahogy szigetelni kellett volna körbe nem hiszem, hogy a 1,2cm antenna magassága és szélessége volt a gond ;) Amúgy meg szerintem tök 8, hogy mutatja e mennyivel mész vagy nem arra ott a KM óra, mondjuk mindenkinek más tetszik de nekem alapból nem tetszenek a digitális kilométer órák se valahogy az, hogy a mutató megy ide oda szerelmessé tesz ez az igazi nekem az meg, hogy kiír egy számot hogy 95 elég ócska szvsz.

Megosztás:

Szerintem a felszerelésnél lehetett ott a baj, valahogy szigetelni kellett volna körbe nem hiszem, hogy a 1,2cm antenna magassága és szélessége volt a gond :D Amúgy meg szerintem tök 8, hogy mutatja e mennyivel mész vagy nem arra ott a KM óra, mondjuk mindenkinek más tetszik de nekem alapból nem tetszenek a digitális kilométer órák se valahogy az, hogy a mutató megy ide oda szerelmessé tesz ez az igazi nekem az meg, hogy kiír egy számot hogy 95 elég ócska szvsz.

A c14se-d meddig kell húzatni? A központisok 5000 nél ladnak minden teljesítményt. A hengerenkéntinél hogy van?

Megosztás:

A c14se-d meddig kell húzatni? A központisok 5000 nél ladnak minden teljesítményt. A hengerenkéntinél hogy van?

Válasz a kérdésedre.

Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 82(60)/5800

Nyomaték (Nm / 1 min): 114/3400

Nem kell szétforgatni hogy menjen, de ha arról van szó szívesen elforog 5500ig. Én még tovább nem forgattam.

Megosztás:

Hát nekem amire kell szerintem tökéletesen húz alulról átlag kocsikhoz képest amit vezettem az kb úgy 20-30 féle volt ebből ami eléggé brutál volt az audi a8 4200 Quattro az egy vadászgéphez tudnám hasonlítani, a többi ilyen átlag kocsik voltak 1.2 - 1.4 rentegek dieselt vezettem sajnos a futárkodás miatt amin nincs turbo az felejtő szerintem, de pl egy 2.0 CDTI vivaroval dolgoztam 3 hónapig az is harmat gyenge volt, viszont a fiat scudo JTD 2.0 az eléggé lépett, vezettem már 1.3 swift új 93 lóvas asszem az se megy rosszul de úgy általánosságba amiket vezettem nem mennek huh de jól, azért még a mai napig beülök a corsába és odalépek neki virul a fejem mert elég jól megy, persze egy C20XE más kategória :D nekem ez megváltás szerintem azokhoz képest egy sima 1.4es kocsinál szerintem sokkal jobban húz elég ######án viszi a kasznit ez a motor nem mondom, hogy versenyzésre lett teremtve de 1-2 gyökért már megelőztem. Mondjuk nagyon pörög a fordulatszám de engem nem izgat mert nem figyelem, viszont 5ösbe úgy előzők, hogy vissza se kell váltani és ezt imádom, meg az amikor mentem 260KM távolságra vele és 160-180akat mutató szerint lazán mentem vele azért azt elsőre nem igen hittem el én magam se. Nagyobb motoros autókat is elhagytam persze nem versenyeztem velük de eléggé jónak tartom ezt a motort de inkább városi közlekedésre van kitalálva. Azt, hogy meddig kell pörgetni meg ilyenek hát fogalma sincs ilyeneket én nem figyelek, van amikor normálisan megyek amikor ráérek, de általában dinamikusan nem feltétlen gyors hajtok, de ha normálisan közlekedek vele 2000nél váltok és ez fura nekem ilyen kis köbcentis benzinesnél :lol: amúgy igen csak érinteni szokta a 6500at is a mutató néha :DDD de nem erre tervezték.

Megosztás:

Válasz a kérdésedre.

Nem kell szétforgatni hogy menjen, de ha arról van szó szívesen elforog 5500ig. Én még tovább nem forgattam.

Pedig lazán elpörög tiltásig és az még 5500 felet van :D persze nem erre tervezték, de szerintem korrekt motor.

Megosztás:

mivel nyóc szelep az relatív alacsony fordulaton leadja :D

Én is omv carrera 100al járok ha sima 95 tankolok bárhol akkor nekem nem jó a gyújtás, és ha hirtelen terhelésre gázt adok akkor van ilyen csörgő pattogó hangja amióta 98-100assal járok azóta semmi ilyen és szebb lett a kocsi hangja is MAGYARORSZÁG! Amúgy 7L-eket eszik pedig nem kímélem nem öregurasan megyek vele az fix. Aki ugyan ezt a hangot hallja annak ajánlom, hogy a 95öst jó messziről kerülje el mert sajnos az nem 95ös 98as az már inkább 95ös szóval ha valaki hasonló csörgést hall annak ez a gond, ja és az én kocsimon már gyújtást se lehet állítani sajnos.

Megosztás:

Én is omv carrera 100al járok ha sima 95 tankolok bárhol akkor nekem nem jó a gyújtás, és ha hirtelen terhelésre gázt adok akkor van ilyen csörgő pattogó hangja amióta 98-100assal járok azóta semmi ilyen és szebb lett a kocsi hangja is MAGYARORSZÁG! Amúgy 7L-eket eszik pedig nem kímélem nem öregurasan megyek vele az fix. Aki ugyan ezt a hangot hallja annak ajánlom, hogy a 95öst jó messziről kerülje el mert sajnos az nem 95ös 98as az már inkább 95ös szóval ha valaki hasonló csörgést hall annak ez a gond, ja és az én kocsimon már gyújtást se lehet állítani sajnos.

most nekem mol evo neo van benne.... de szerintem nem jó...

vissza állok omv vagy shell -re

Megosztás:

mivel nyóc szelep az relatív alacsony fordulaton leadja :)

Válasz a kérdésedre.

A központi injektorosak meg 2800-nál nyomatékcsúcs, 4800-nál teljesítménycsúcs :D Az isuzu dieselek meg 2600 és 4600-nál. :D Érezhető is,hogy 5000 után elgyengül az enyém.

Mondjuk nagyon pörög a fordulatszám de engem nem izgat mert nem figyelem, viszont 5ösbe úgy előzők, hogy vissza se kell váltani és ezt imádom,

Jó neked,az enyémet hármasba kell visszarakni,hogy tudjak előzni,de az meg 100-nál elfogy. De 100-nál már félek a Corsában országúton,nem egy nagy vas. :lol:

Megosztás:

most nekem mol evo neo van benne.... de szerintem nem jó...

vissza állok omv vagy shell -re

Nekem a 99estől sincs hang de árba ugyan annyi mint az omv inkább azt tankolok mostanában viszont nekem marhára nem megy jobb a kocsi vagy nem tudom én ilyet nem vettem észre alapból se megy rosszul szóval nem egy 1.2 az tuti.

Megosztás:

A központi injektorosak meg 2800-nál nyomatékcsúcs, 4800-nál teljesítménycsúcs :D Az isuzu dieselek meg 2600 és 4600-nál. :D Érezhető is,hogy 5000 után elgyengül az enyém.

Jó neked,az enyémet hármasba kell visszarakni,hogy tudjak előzni,de az meg 100-nál elfogy. De 100-nál már félek a Corsában országúton,nem egy nagy vas. :lol:

Hát nem egy audi BMW merci mert ott ha 160nal mész is olyan mintha 50el mennél, de szerintem lazán bírja a 160-170et is persze nagyon nem erre van tervezve :) én kimondottan a corsába vettem észre, hogy 5ből nem váltok le, hogy előzzek gondolom azért mert eléggé pörög a motor 100nál már 3000en van a fordulat ;) de ezt imádom, hogy nem kell visszalökni, mondjuk egy 45LE-s kocsit ne akarj összehasonlítani egy 82LE sel dupla annyi majdnem szóval persze, hogy más, tegyél be egy c20XE motort és nem lesz ilyen gond :D:D

Megosztás:

Hát nem egy audi BMW merci mert ott ha 160nal mész is olyan mintha 50el mennél, de szerintem lazán bírja a 160-170et is persze nagyon nem erre van tervezve :D én kimondottan a corsába vettem észre, hogy 5ből nem váltok le, hogy előzzek gondolom azért mert eléggé pörög a motor 100nál már 3000en van a fordulat :lol: de ezt imádom, hogy nem kell visszalökni, mondjuk egy 45LE-s kocsit ne akarj összehasonlítani egy 82LE sel dupla annyi majdnem szóval persze, hogy más, tegyél be egy c20XE motort és nem lesz ilyen gond :D:D

100-nál nekem 2600körül van a fordulat. A motorom gyenge a váltóm meg hosszú. :)

Én inkább veszek egy audit vagy bimmert ha tolni akarom. ;) A c20xe-től 150lovas lesz. Az első autóm 125lovas Sierra volt,ami hátul kapar. Ment-ment 8mp alatt 100on volt,de akkor sem álltam le versenyezni.Ha utána számolok,akkor 3x erősebb a corsánál,de nem megy a corsa 3x szarabbul,viszont fele annyit fogyaszt. :D Meg 100-nál jobban nem nyomtam annak sem országúton. Büntetőgépnek manapság 150-200lóerő kevés fogyasztani meg sokkal többet fogyaszt,mit az 1.2sz corsa ami nekem teljesen megfelel.

Megosztás:

100-nál nekem 2600körül van a fordulat. A motorom gyenge a váltóm meg hosszú. :D

Én inkább veszek egy audit vagy bimmert ha tolni akarom. :) A c20xe-től 150lovas lesz. Az első autóm 125lovas Sierra volt,ami hátul kapar. Ment-ment 8mp alatt 100on volt,de akkor sem álltam le versenyezni.Ha utána számolok,akkor 3x erősebb a corsánál,de nem megy a corsa 3x szarabbul,viszont fele annyit fogyaszt. ;) Meg 100-nál jobban nem nyomtam annak sem országúton. Büntetőgépnek manapság 150-200lóerő kevés fogyasztani meg sokkal többet fogyaszt,mit az 1.2sz corsa ami nekem teljesen megfelel.

Igen igen a fogyasztás nagyon gáz c20xe biztos többet eszik mint c14se az fix ezt is sok tankolni nem, hogy még 150 lóvat, hogy azt büntető autónak gyenge igen de egy c20let már nem rossz, de ezekhez már inkább nagy autó illik audi méret :D bár azért egy c20xe vagy c20lettel mindenkit lehet alázni városon belül és azért 1 bivaly erős corsa feltűnőbb mint egy bmw és jókat lehet nevetni a corsaból azért egy bmw merci audihoz általában nagy motor jár amivel már nem is olyan vicces az egész. Mondjuk egy alap gyári kinézetű csúnya piros corsába c20let 1.0 12v felirattal hátul igen csak mókás lehet :lol:

Megosztás:

Igen igen a fogyasztás nagyon gáz c20xe biztos többet eszik mint c14se az fix ezt is sok tankolni nem, hogy még 150 lóvat, hogy azt büntető autónak gyenge igen de egy c20let már nem rossz, de ezekhez már inkább nagy autó illik audi méret :D bár azért egy c20xe vagy c20lettel mindenkit lehet alázni városon belül és azért 1 bivaly erős corsa feltűnőbb mint egy bmw és jókat lehet nevetni a corsaból azért egy bmw merci audihoz általában nagy motor jár amivel már nem is olyan vicces az egész. Mondjuk egy alap gyári kinézetű csúnya piros corsába c20let 1.0 12v felirattal hátul igen csak mókás lehet :lol:

Hát igen, erre jó példa demó A Corsaja. Alapnak gsi-nek néz ki de belül c20let lakik, a hátulján pedig 1.2i GT felirat.:D

A nagyteljesítményű autósok megvicceléséről szerintem van pár jó története.:)

Megosztás:

Hát igen, erre jó példa demó A Corsaja. Alapnak gsi-nek néz ki de belül c20let lakik, a hátulján pedig 1.2i GT felirat.:D

A nagyteljesítményű autósok megvicceléséről szerintem van pár jó története.:lol:

Igen ismerem innen fórumról látásból meg videókról, de szerintem az már túl látható :D valami igazi csúnya piros full gyári 1.0 12v corsa b minden alap lemezfelnin meg minden szőke csaj paróka, baby on board matrica meg tanuló vezető matrica ilyen apróságok sima kipuff:DDD óriási nagy poén lenne. Bár demó is jól nyomja le a kalappal előtte :) Valaki aki képbe van leírhatná egy c20XE motor fogyasztását amúgy nagyon érdekelne a c20LET is jöhet de az már nagyon sok lehet az már nem kéne meg brutálisan erős. Köszi Peace

Megosztás:

Igen ismerem innen fórumról látásból meg videókról, de szerintem az már túl látható :D valami igazi csúnya piros full gyári 1.0 12v corsa b minden alap lemezfelnin meg minden szőke csaj paróka, baby on board matrica meg tanuló vezető matrica ilyen apróságok sima kipuff:DDD óriási nagy poén lenne. Bár demó is jól nyomja le a kalappal előtte :lol: Valaki aki képbe van leírhatná egy c20XE motor fogyasztását amúgy nagyon érdekelne a c20LET is jöhet de az már nagyon sok lehet az már nem kéne meg brutálisan erős. Köszi Peace

ha c20xe vagy let-es mocit szeretnél,ott már ne érdekeljen a fogyasztás..most bontottunk szét egy c20let egy vectrát, pár hétig közlekedtünk vele, turbós moci + összkerék hajtás, ne akard tudni mennyit evett...

Megosztás:

ha c20xe vagy let-es mocit szeretnél,ott már ne érdekeljen a fogyasztás..most bontottunk szét egy c20let egy vectrát, pár hétig közlekedtünk vele, turbós moci + összkerék hajtás, ne akard tudni mennyit evett...

Nem annyira nem akarok mert tökéletesen kiszolgál ez a c14SE, csak kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy c20XE mennyit eszik csupán ennyi, max ha szétesik a motor a kocsiba akkor egy 1.6 16V gsi-t bele vagy valami erőset normális fogyasztással :D Igazából szerintem egy c20XE se eszik 10 alatt :lol: az meg nem éri meg nekem :DDDD mert felesleges ennyire nem vagyok fullba, hogy néha lenyomjak 1-2 idióta majmot :D

Megosztás:

Nem annyira nem akarok mert tökéletesen kiszolgál ez a c14SE, csak kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy c20XE mennyit eszik csupán ennyi, max ha szétesik a motor a kocsiba akkor egy 1.6 16V gsi-t bele vagy valami erőset normális fogyasztással :lol: Igazából szerintem egy c20XE se eszik 10 alatt :D az meg nem éri meg nekem :DDDD mert felesleges ennyire nem vagyok fullba, hogy néha lenyomjak 1-2 idióta majmot :)

azt hiszem neked c20xe komplexusod van, minden második sorod erről szól ;)

közhely,de a fogyasztás függ egy csomó dologtól, az én 2literesem 6,5-től 11-12ig mozog, de mivel írtad h futár vagy, sztem neked ez nem lenne gazdaságos :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.