Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Gyújtótrafót (x12xe-nál amiből jőnnek ki a pipák) azt úgy lehet letesztelni, hogy multimétert szakadásvizsgálatra állitom és megnézzem mind a 6 lábát???

Mert nekem első hengernél nincs szikra, és mind az 5 csipog, de a 6. semelyik lábbal nem csipog :/ Ha akkor ez a rossz, holnap rendelem a vateráról, csak nem akarok mellé nyúlni

Megosztás:

Gyújtótrafót (x12xe-nál amiből jőnnek ki a pipák) azt úgy lehet letesztelni, hogy multimétert szakadásvizsgálatra állitom és megnézzem mind a 6 lábát???

Mert nekem első hengernél nincs szikra, és mind az 5 csipog, de a 6. semelyik lábbal nem csipog :/ Ha akkor ez a rossz, holnap rendelem a vateráról, csak nem akarok mellé nyúlni

Ha az 1-es henger nem megy,akkor a 4-es sem.

Figyelem: nevében az igazság....DIS (Distributorless Ignition System - elosztó nélküli gyújtásrendszer)

A kábelek biztos jó helyen vannak?Előszeretettel cserélik fel az 1-4-et...

Megosztás:

Figyelem: nevében az igazság....DIS (Distributorless Ignition System - elosztó nélküli gyújtásrendszer)

trafóhídnál nehezen lehet összekeverni :lol:

Megosztás:

Amelyikről te beszélsz tudom, hogy ha 1-es szakad akkor 4-es se müködik vagy 2-3

De nekem ilyen van:

img_101264_7f25dd0610c2f66455b4bf7d302bcff5.jpg

Ezt hogy lehet akkor ellenőrizni? Úgy ahogy írtam? van 6 lába és mindegyiknek csipognia kéne??? 6.nál nem csipog :S De nehezen lehet hallani hogy nem menne 1 henger :S, de ha leveszem és rakok bele gyertyát 2-3-4 szikrázik, első nem :S De nem akarok félre nyúlni ,mert ha ez meg lesz viszem be szervizbe a vezérlést beállitatni, mert az is biztos hogy nem pontos időbe kapja a szikrát, meg hidegen 10x kell inditani (könnyen beindul csak lemegy az alapjárat, nem tudja elégetni az üzemanyagot, kipufogón ki jőn és lefullad,de ha meleg a motor akkor könnyen indul és semmi ilyen) Szétbontás előtt nem csinált ilyet

Megosztás:

...és nekem honnan kéne tudni, hogy neki olyan van? :D

szakadt volna az anyába a feje,aki kitalálta azt az egybeizét...jobb a külön trafó

bakker...

valami alkatrészt linkeltél be...az meg x12xe-be való...

akkkó nemtudtad :lol:

én kérek elnézést B)

hát nagy élmény venni olyan vackot...

az megint olyan tipikus alkatrész: gyári vagy gyári beszállítónak márkája (bosch,vagy delphi) szabad megvenni.

finom árban mozognak

Megosztás:

bakker...

valami alkatrészt linkeltél be...az meg x12xe-be való...

akkkó nemtudtad :lol:

én kérek elnézést :D

hát nagy élmény venni olyan vackot...

az megint olyan tipikus alkatrész: gyári vagy gyári beszállítónak márkája (bosch,vagy delphi) szabad megvenni.

finom árban mozognak

Írtam is hogy x12xe B) De sebaj :D

Ne is mond :S 40e a Bosch, de találtam vaterán egyet 21e-be, holnap utalnám a pénzt, de biztosra akarok menni

Városba 3 hengerrel 10litert evett :| de nem értem, miért nem hallom hogy csak 3 henger megy

Megosztás:

Írtam is hogy x12xe :D De sebaj B)

Ne is mond :S 40e a Bosch, de találtam vaterán egyet 21e-be, holnap utalnám a pénzt, de biztosra akarok menni

Városba 3 hengerrel 10litert evett :| de nem értem, miért nem hallom hogy csak 3 henger megy

lehet hogy x10xe??? :lol:

utángyártottat NE vegyél

Megosztás:

lehet hogy x10xe??? :lol:

utángyártottat NE vegyél

Használtan veszem Bosch, ami most benne van arra is az van rá írva.

Tudnál segiteni, hogy jó e az elméletem, vagy hogyan tudom tesztelni hogy a trafó a rossz e vagy a vezeték ami rácsatlakozik, mert tényleg nem akarok potyára ennyit kiadni :S pláne most, amikor ráment az összes pénz a felújitásra és még ez is :/

Megosztás:

Tudja a bánatos ######om, miféle szarokkal szerelte az opel a régebbi motorjait. :lol:

Moti!

Ha csak a pipák szarok rajta, azt lehet kapni külön...

J0hnny, pipákat hogy lehet rajta cserélni, már próbáltuk szétszedni megnézni a belsejét de nem látszik semmi.

Jó lenne tudni hogy lehet kimérni, vagy a vezetékeket ahol jön az áram

Megosztás:

Csákó!

Szeretném szépen lassan erősítgetni az autómat (1.4 8v) ahogy a pénztárca engedi.

Sajnos nem vagyok hozzáértő, így a tanácsokat szeretném kikérni, hogy mit csináltassak először rajta?

Gondoltam egy motorcserére, de mire minden átalakítás, átírásra sor kerülne.......sok pénz lenne...

Egyébként imádom a corzámat:)

Üdv

Megosztás:

Csákó!

Szeretném szépen lassan erősítgetni az autómat (1.4 8v) ahogy a pénztárca engedi.

Sajnos nem vagyok hozzáértő, így a tanácsokat szeretném kikérni, hogy mit csináltassak először rajta?

Gondoltam egy motorcserére, de mire minden átalakítás, átírásra sor kerülne.......sok pénz lenne...

Üdv

vigyázz mert csak egyszer kezdesz bele és utána nagyon nehéz abba hagyni...

Megosztás:

Csákó!

Üdv

Ha x14sz motorod van,akkor járjál 100-as vpowerrel vagy 100-as omv-vel.Sokat dob rajta. Ha c14nz-d van,akkor ez sem segít sajnos.Vagy azon van 98-as oktánszámdugó?

Először nézesd meg a lengéscsillapítókat,fékeket.Frissen vásárolt autónál fékfolyadékcserétől is meglepően sokat javulhat a fékhatás. Ha valami nem OK akkor cseréld gyári vagy ahhoz közeli minőségű cuccra.Egy lézeres futóműállítás is csodákra képes az útfekvés terén.

Nagyjából ennyit tudsz tenni,hogy esetleg jobb legyen az autód.Nagy pénzek beleborítása nélkül természetesen.

Motorcsere: kb. a legolcsóbb,erősebb motort veszel: c20ne (115LE) olyan 50eFt-ért,akkor jobb esetben 200ból benne van a Corsában.

Megosztás:

Csavarok a helyükön vannak? :lol:

Tomi023-at keresd meg, ő az omin cserélte anno.

Szikrázik mind a 4, igaz nem olyan erősen, nem tudom befolyásol ez vmit. Csavar ehhez nem kell :D

De most akkor mind a 4 henger jár, előtte meg csak 3 járt :S

Holnap megy szervizbe a vezérlést beállítani azt mondják 6e, de ha van vmi akkor hívnak. Sztetek??? Nem vittem még szervizbe autót :S

Megosztás:

J0hnny, pipákat hogy lehet rajta cserélni, már próbáltuk szétszedni megnézni a belsejét de nem látszik semmi.

Jó lenne tudni hogy lehet kimérni, vagy a vezetékeket ahol jön az áram

nem biztos!!!

de x10xe-nek a trafóján nem lehet pipát cserélni ...az tuti.

asszem az x12xe-nek se lehet..

de utána nézek oszt szerkesztem ha mégis :lol:

Megosztás:

Opel szervízek milyenek szoktak lenni?? 6e mondtak nekem, meg hogy ha vmi van úgyis hívnak. Több pénz rá nem nagyon lenne :S

Vezérlést állitják be, mert reggel sokszor lefullad, meleg motorral is eléggé rángat, és 80-100 felett nem tudok menni, vissza rakom 4-be és meg se torpan nem húzz ott se. Előzni egyáltalán nem tudok vele :s

Kivillogtatni nem tudom, mert 5ös pontja nincs csak 6-os :S

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.