Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

valami oknál fogva a vezetőoldali ülésemen valami eltörött szemmel láthatólag. Hogy tudom kivenni megkéne hegeszteni... a corsa javításiban nem találtam.

5leteket várok. köszi

A németbe bennevan, de van valami okossága valakinek aki már csinált ilyet ahhoz képest van valami amire figyelni kell?

Most konkrétan az ülés kiszedése érdekel?

Megosztás:

bakker....

nahaggyábékén :D

Jóvanna B) Mindenki hibázhat, Ki hitte volna hogy az a két csavar a gyújtótrafónak a testje :lol: Addig meg nem akartunk mindent visszacsavarni amíg nem indult be, azt hittük a vezérléssel van a gebasz, csak tegnap este látom hogy szikrázik kifele és akkor gondolkoztam el

Megosztás:

Ezért hordom én az autómat olyanhoz aki ért hozzá.

Most 2 csavar miatt nem volt Corsa vagy 2hétig? B)

EGR-t kipucoltad? Motorhőfok jeladó ellenállását mérted?

19 éves vagyok, most tanulom a Autóelektronikai szakmát, első éves vagyok és szeretek mindent magamnak megcsinálni. Most már olaj-víz összefolyás megszűnt, legalább tanultam az esetből :lol: Senki se kezdte profin :D

Mind a 2 megvolt, azért vagyok tanácstalan. Még az alapjárati mocit is kitakaritottam :D

Anno vmi szabályzót cseréltek ki benne utángyártottra és azóta csinálja :/

Megosztás:

Sziasztok!

Ma megnéztem a corsámnak az olajszintjét,és tiszta fehéres trutyi volt a nívó és a beöntő sapka is!

Hengerfej tömítés nyáron lett cserélve.

Lehet a sok városban,járkálás miatt?

Novemberben lett beleöntve hidrotőke tisztító is.

Lehet az is?

Előre is köszi a válaszokat!

Városi üzem+ termosztátod milyen?

Ha országúton nem megy fel 90fokra,akkor attól is lehet.

Az ilyen lónyálak(tisztító) is tudnak ilyet művelni.

Megosztás:

valami oknál fogva a vezetőoldali ülésemen valami eltörött szemmel láthatólag. Hogy tudom kivenni megkéne hegeszteni... a corsa javításiban nem találtam.

5leteket várok. köszi

A németbe bennevan, de van valami okossága valakinek aki már csinált ilyet ahhoz képest van valami amire figyelni kell?

Hali!!

Teljesen előretolod az ülést, és hátul a sínen van két csavar azt kell kicsavarni. Ezután az elejét csak ki kell akasztani a két kampóból.

Ennyi.

Megosztás:

...de a folytószelepházon van egy poti, ami az ECU-nak adja a jelet, hogy te meddig nyomod a pedált.

Ez egy potméter valójában, aminek a csuszópályája szarakodik, érdekes dolgokat tud művelni a kocsi....

Merre találom és hogy lehet ellenőrizni???

Megosztás:

Lementem 90kmert, és elő jöttek a bajok :S Teli gázra torpan, fullad, 4e fordulatnál nem igazán pörög többet ( nincs fordulatszámmérő nem tudom pontosan) mint ha letiltana, megyek 5.-be 100-al ott is elmegy az erő és kiadja a check engine lámpát, leveszem a gázról a lábam akkor elalszik.

Az lehetséges hogy még nincs pontosan belőve a vezérmütengelynél a jeladó??? Vagy mi lehet :S

Megosztás:

Lementem 90kmert, és elő jöttek a bajok :S Teli gázra torpan, fullad, 4e fordulatnál nem igazán pörög többet ( nincs fordulatszámmérő nem tudom pontosan) mint ha letiltana, megyek 5.-be 100-al ott is elmegy az erő

és kiadja a check engine lámpát, leveszem a gázról a lábam akkor elalszik.

Az lehetséges hogy még nincs pontosan belőve a vezérmütengelynél a jeladó??? Vagy mi lehet :S

Részvét.

A megoldás első lépésére utaló szavakat lehet, hogy már részben le is írtad?

Megosztás:

Lementem 90kmert, és elő jöttek a bajok :S Teli gázra torpan, fullad, 4e fordulatnál nem igazán pörög többet ( nincs fordulatszámmérő nem tudom pontosan) mint ha letiltana, megyek 5.-be 100-al ott is elmegy az erő és kiadja a check engine lámpát, leveszem a gázról a lábam akkor elalszik.

Tessék hibát villogtatni...

Megosztás:

Sziasztok!

Keresek egy garnitúra(16db) mozgókúpos alufelnicsavart opelhez (B Corsa)! Cserébe tudnék adni 16db.ot ami fiat punton volt,vagy megvenném.

minden lehetőség érdekel. elérhetöségem: hubertus86@citromail.hu Vagy itt:)

Előre is köszönöm:)

Megosztás:

Valszeg az első jobbos kampó letört neki...corsa betegség...

Az a kis kampó, és így az ülés jobbra balra előre hátra mozog. Legalább megnézem, mitől nem megy az ülésmagasság állítás is.

Köszönöm

Ahhoz hogy a müanyag díszlécet a kerékívnél lecserélhessem le kell venni a komplett oldalát elől? 4 csavart láttam arrafelé. Utána tudom a patentokat csereberélni?

Megosztás:

[...]

Ahhoz hogy a müanyag díszlécet a kerékívnél lecserélhessem le kell venni a komplett oldalát elől? 4 csavart láttam arrafelé. Utána tudom a patentokat csereberélni?

Az első kerekeknél: az első lökhárító egy csavarját kell kicsvarni - adja magát -, illetve a kerékjárat belső fekete burkolólemezét meg kell bontani, érdemesebb kivenni egy az egyben. Pöckösbolhás megoldás, utáltam, egy csomó stift eltűnt mindig, úgy kellett utángyártanom.

A hátsó kerekenél könnyebb, ott nem kell a kerékjárati burkolót kibontani, csak pár 10-es csavaranya az egész.

Szilikontubus, FBS használata kerülendő :lol: , viszont ha hullámosan fekszik fel a kerék körüli díszléc, akkor szinte biztos, hogy kiszakadt egy-egy műanyag sín bent, ezért ebben az esetben jól teszed, ha masszív, kétkomponensű ragasztóval készülsz. Annak meg kell egy nap száradási idő :D (Biztos ami biztos.) Ja, és az egészet jobb elnapolni melegebb időre, a fránya műanyagok töredezenek a hidegben.

(Vagy veszel újat, asszem' valaki négyezerért vette tavaly darabját.)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.