Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

:)

klubos naptár készül amúgy, ha lenne elég B Corsa gazdi tag, akkor lehetne szekció és egy hónap lehetne a szekcióé, ha a klubtagok is támogatják ezt az elképzelést, most van pont egyeztetés alatt :D

ha nem fáj a beavatási szertartás akkor még akár klubtag is leszek :D

Megosztás:

Na szétkaptuk a motort, lekaptuk a hengerfejet, hengerfejnek nincs semmi baja, jobb oldalon a fedéltömités hallt meg rossz fagyállótól (Tescos)

De így legalább rendbe lesz rakva a motor, hengerfala gyönyörű, dugattyú szép, gyűrű jól tőmít :)

Hengerfejet kell ilyenkor síkoltatni vagy nyomáspróba alá tenni?

Megosztás:

Na szétkaptuk a motort, lekaptuk a hengerfejet, hengerfejnek nincs semmi baja, jobb oldalon a fedéltömités hallt meg rossz fagyállótól (Tescos)

De így legalább rendbe lesz rakva a motor, hengerfala gyönyörű, dugattyú szép, gyűrű jól tőmít :)

én nem értek a lovakhoz...

még v.szíj szakadás után se lett síkolás csinálva rajta...

megkapta a nyóc szelepet azok beletek csiszolva oszt jó napot

Megosztás:

Síkoltatás,felöntés benzinnel egy éjszakára,ha kell szelepeket becsiszolni,szelepszárszimeringeket cserélni.

Ha már szét van szedve érdemes... :D

Megosztás:

sziasztok! a gondom az lenne ha nagy sebességnél fékezek hirtelen az autó mindig balra húz és csak a bal első fog talán rendesen ,tudom oké nézzem meg a fékeket de kábé fél éve lett cserélve az első és hátsó fékgarnitúra, ami akkor gond volt hogy a jobb hátsó munkahenger elszállt az ügyetlenségem miatt beszerelés közben így az cserélve lett, majd légtelenítve lett a rendszer,viszont ha havon kézifékeztem tök egyebesen akkor szinte mindig balra húzott az autó ma szét szedtem de nem láttam semmit próbáltam ráállítani de maradt minden a régiben (jobb hátsó kerék)

gondoltam arra lehet az lenne a gond hogy nem párban cseréltem a munkahengereket ? de annak meg nincs köze a kéziféknek hogy balra húz

vagy netán légteleníteni próbáljak meg még egyszer? levegős maradhatott talán a jobb hátsó rész ?

szerelésnél hál istennek az is kiderült hogy a jobb hátsó kézifékbovden sérült cserélni kell, így azt már megrendeltem de úgy voltam vele párban cserélem

addigi is ha némi tanáccsal tudtok szolgálni azt örömmel veszem, hogy mit nézzek meg ha újra szét szedem bovden cserénél

válaszotokat előre is köszönöm sziasztok!

Megosztás:

Síkoltatás,felöntés benzinnel egy éjszakára,ha kell szelepeket becsiszolni,szelepszárszimeringeket cserélni.

Ha már szét van szedve érdemes... :)

Síkoltatás mennyiből jönne ki, mert van egy x összeg amiből kiszeretnénk jőnni

És már annyi mindent írtam fel hogy így is rengetekbe benne lesz :/

Megosztás:

sziasztok! a gondom az lenne ha nagy sebességnél fékezek hirtelen az autó mindig balra húz és csak a bal első fog talán rendesen ,tudom oké nézzem meg a fékeket de kábé fél éve lett cserélve az első és hátsó fékgarnitúra, ami akkor gond volt hogy a jobb hátsó munkahenger elszállt az ügyetlenségem miatt beszerelés közben így az cserélve lett, majd légtelenítve lett a rendszer,viszont ha havon kézifékeztem tök egyebesen akkor szinte mindig balra húzott az autó ma szét szedtem de nem láttam semmit próbáltam ráállítani de maradt minden a régiben (jobb hátsó kerék)

gondoltam arra lehet az lenne a gond hogy nem párban cseréltem a munkahengereket ? de annak meg nincs köze a kéziféknek hogy balra húz

vagy netán légteleníteni próbáljak meg még egyszer? levegős maradhatott talán a jobb hátsó rész ?

szerelésnél hál istennek az is kiderült hogy a jobb hátsó kézifékbovden sérült cserélni kell, így azt már megrendeltem de úgy voltam vele párban cserélem

addigi is ha némi tanáccsal tudtok szolgálni azt örömmel veszem, hogy mit nézzek meg ha újra szét szedem bovden cserénél

Akkor szokott ilyen lenni ha túl vannak szabályozva a hátsó fékdobok.Magyarul elkoptak.

De ez persze látatlanban nem lehet ezt megmondani.

Megosztás:

Az első fékek uszónyergei meg lettek takarítva, rézpasztázva?

Milyen kopásképet mutatnak a pofák?

Egyébként érdekes, hogy jobb hátsó és a bal első nem fognak...főfékmunkahenger?Hmm hmm...

Megosztás:

"Akkor szokott ilyen lenni ha túl vannak szabályozva a hátsó fékdobok.Magyarul elkoptak."

na ez lehet mert csak a pofa lett cserélve a dob maradt a régiben az esztergályos mondta hogy ez már határeset nem tudja már nagyon szabályozni így nem is lett hozzányúlva

Az első fékek uszónyergei meg lettek takarítva, rézpasztázva?

Milyen kopásképet mutatnak a pofák?

Egyébként érdekes, hogy jobb hátsó és a bal első nem fognak...főfékmunkahenger?Hmm hmm...

elől minden a az előírásoknak megfelelően lett csinálva,megnéztem a pofákat is azok szépen egyenletesen kopnak ,hm.....főfékmunkahenger ,talán ránézek annyi olajfolyás vagy csak megadta volna magát nem tudom mit kellene nézni azt már én nagyon nem bolygatnám , talán ez a hátsó dob tényleg nem volt jó ötlet a régi szabályozatlan dobbal összerakni a féket nem tudom ,köszönöm a segítséget további szép napot !

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.