Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Szerintetek milyen a corsa B -be szerelt 1.7 diesel motor ?

Vételkor mire érdemes oda figyelni ?

Mik a gyikjai ezeknek a motoroknak ,szal van e valami tipikus hibájuk ?

Melyiket érdemes venni és miért azt : 1.5D / 1.5TD / 1.7D ?????

Mennyit esznek ezek CSAK városban ?

Ha valakinek van tapasztalata velük,akkor kérem ossza meg velem!

Előre is köszi !

Megosztás:

Előre is köszi !

FOGYASZTÁSI ADATOK...

http://www.spritmonitor.de/en/overview/35-...tml?powerunit=2

Megosztás:

Előre is köszi !

Helló!

Én több embertől is hallottam,hogy a TD-s motorokat (akár 1.5,1.7) nagyon nehezen lehet országúton 5liter alá vinni.

Corsa 1.5TD fogyi

Innen szoktam tájékozódni az enyém pontosan annyit fogyaszt,amit itt írnak. X12SZ

A szívódé pár decivel fogyaszt kevesebbet.1.5 sima

A B Corsát csak Isuzu dízelekkel szerelték,ebből következik,hogy drágább az alkatrész hozzájuk,mint egy benzineshez.

Típushibájuk,hogy a generátor alulra van szerelve,a jobb első kerék felcsapja a vizet->zárlatos lesz.

Megosztás:

Sziasztok,

1.4 NZ motoros automata váltós Corsa néha "motorellenőrző" sárga lámpa kigyulladás után leáll, menet közben ill. lámpánál várakozva is.

Vkinek vmi tippje esetleg, vagy ajánlani tudtok vkit aki tud segíteni??? elöre is 1000 köszi

písz

MAP szenzor,lambda kizárható,mert ezeket lehúzva a csatlakozókról is járnak tovább.

Az nz-ben van még alapjárati motor és tankszellőztető is (talán).

Ha leáll csavard le a tanksapkát,hátha sok a vákuum a tankban.

Szerelőmet múltkor az immobilizer szórakoztatta random leállásokkal,nem indulásokkal.

Pótkulccsal is érdemes próbálkozni,hátha az lesz a baja.

Hibakód villogtatás sokat segítene a hiba felkutatásában.

Megosztás:

MAP szenzor,lambda kizárható,mert ezeket lehúzva a csatlakozókról is járnak tovább.

Az nz-ben van még alapjárati motor és tankszellőztető is (talán).

Ha leáll csavard le a tanksapkát,hátha sok a vákuum a tankban.

Szerelőmet múltkor az immobilizer szórakoztatta random leállásokkal,nem indulásokkal.

Pótkulccsal is érdemes próbálkozni,hátha az lesz a baja.

Hibakód villogtatás sokat segítene a hiba felkutatásában.

végignézem amiket tanácsoltál... danke... :lol:

Megosztás:

Sziasztok! Olyan jó lenne néha belelesni a magyar nyelvű kézikönyvbe, de nem van! :lol: B Corsa-hoz lehet találni valahol? Esetleg lenne valakinek itt a fórumon, vagy tud hozzá linket? Nem túl régen vettük, és elég felkészületlen vagyok belőle. (egyenlőre) Nekünk az 1.5 td 5a van. Előre is köszi: Peti

Megosztás:

Sajnos újra érdekes élményem volt; tegnapelőtt beindítottam a járgányt (talán három-négy napig állt). Elsőre beindult (-15 fok lehetett), ahogy szokott, járt egy kicsit üresen, majd mivel túl kis gázzal indultam neki a hótorlasznak a parkolóban, lefulladt. Másodjára már nem indult be, hanem valami olyasmi hang jött indításra, mikor nem húz be az indítómotorban a villa, csak üresen forog, ha ez egyáltalán lehetséges. Aztán többszöri indításra be-beindult egy másodpercre, de rendesen sohasem.

Egy idő után az akku sem bírta tovább, tölteni kellett. Második töltéskor jutott eszembe, hogy ha nem indul be, akkor ellenőrizzem a gyertyákat, nem is csoda, vastagon kormos volt mind, vagyis jó sok benzint kapott. Ez betudható a sok hiábavaló indítózásnak(?). De akkor sem értem, hogy mi történhetett, szeretném a távgyógyítók véleményét kikérni. Lehetséges, hogy a "második indításkor" nem kapott egyik gyertya sem szikrát, és akkor kormozódott be az összes?

Ja, és törné valaki szilánkosra a kezét annak, aki az akkut úgy tervezte bele a Corsába, hogy szanaszéjjel kellett hozzá szednem az ablak alatt műanyagot, hóban, szélben, hidegben, sötétben! :lol: Két csavar meg is szökött....

A vége azért happy end, mert gyertyapucolás után azonnal indult, szépen, rendesen.

Megosztás:

Sajnos újra érdekes élményem volt; tegnapelőtt beindítottam a járgányt (talán három-négy napig állt). Elsőre beindult (-15 fok lehetett), ahogy szokott, járt egy kicsit üresen, majd mivel túl kis gázzal indultam neki a hótorlasznak a parkolóban, lefulladt. Másodjára már nem indult be, hanem valami olyasmi hang jött indításra, mikor nem húz be az indítómotorban a villa, csak üresen forog, ha ez egyáltalán lehetséges. Aztán többszöri indításra be-beindult egy másodpercre, de rendesen sohasem.

Egy idő után az akku sem bírta tovább, tölteni kellett. Második töltéskor jutott eszembe, hogy ha nem indul be, akkor ellenőrizzem a gyertyákat, nem is csoda, vastagon kormos volt mind, vagyis jó sok benzint kapott. Ez betudható a sok hiábavaló indítózásnak(?). De akkor sem értem, hogy mi történhetett, szeretném a távgyógyítók véleményét kikérni. Lehetséges, hogy a "második indításkor" nem kapott egyik gyertya sem szikrát, és akkor kormozódott be az összes?

Ja, és törné valaki szilánkosra a kezét annak, aki az akkut úgy tervezte bele a Corsába, hogy szanaszéjjel kellett hozzá szednem az ablak alatt műanyagot, hóban, szélben, hidegben, sötétben! :lol: Két csavar meg is szökött....

A vége azért happy end, mert gyertyapucolás után azonnal indult, szépen, rendesen.

Szeva Zsiri!

Lehetséges bizony,ezt távdiagnosztikával is tisztán látszik. :lol:

Van az önindítóban egy bendix (behúzótekercs) nevű dolog.Na az nem tette a dolgát.

Megosztás:

Hali!!!

Hogy én is mondjak már valami okosságot: a bendix az nem a behúzótekercs.

Most hogy így utánanéztem tényleg két dologról van szó :lol: Abban a hitben éltem,hogy egyben van.

Szóval az is lehet,hogy a behúzótekercs nem működik mindig,(ez valószínűbb) Vagy a szabadonfutó kerék(bendix) van elkopva de ekkor csúnya hangja lenne a fogaskoszorún.

A corsán nem tudom hogyan van megoldva a bendix és a behúzótekercs összekötése de cseréltünk már komplett önindítót e23 cápabömbin,mert a csapok voltak elkopva a bendix és a mágneskapcsoló között.

De az is lehet,hogy csak valami zárlat volt a mágneskapcsolódnál Zsiri.

Megosztás:

Úgy fogsz járni mint én. Nekem a napokban fordult ilyen elő, megtisztitottam meg megmelegitettem és 1hétig megint ment, utána megint nem indult be. Mindent megnéztem de csak de nem. Gyári GM gyertyák segitett a motoron aminek dbja 700ft volt. Amióta nálam van az autó nem volt benne cserélve, meg gondolom azelőtt se.

Ha megint így jársz vegyél gyertyát

Megosztás:

Köszönöm szépen a válaszokat :) Igazából azt nem értem, hogy utána miért nem indult be másodjára. Jelenleg úgyis csak guruló gardróbnak használom a kocsit. :D Majd meglátjuk a többit. :D

Utóirat: a múltkor nem bosszankodtam ki magam eléggé, hát most leírom: külön 14 eurómba került olyan krova-kulcsvéget szerezni, amivel az akkuleszorító csavaranyát meg lehet lazítani. (Az elvesztegetett időről inkább nem is szólok.) Olyan hosszú csavarral rögzítették, hogy mással nem tudtam megbontani, csak extra hosszú fejjel.

Tudom, cseréltem volna akkut nyáron. :lol:

:lol:

Megosztás:

Köszönöm szépen a válaszokat :lol: Igazából azt nem értem, hogy utána miért nem indult be másodjára. Jelenleg úgyis csak guruló gardróbnak használom a kocsit. :) Majd meglátjuk a többit. :lol:

Lehet csak az önindító van tele kosszal és a hideg hatására bedermett a dzsuva.

Megosztás:

Lehet csak az önindító van tele kosszal és a hideg hatására bedermett a dzsuva.

Értem, lehetséges, és nem tölt el örömmel.

Már világos: akkor a benzin - amiből a sok korom lett a gyertyákon - ugyanakkor került oda: az indítómotor pörgésekor a injektor is tette a dolgát, csak nem volt ami forgassa a főtengelyt. Egyszerű ez mint az egyszeregy.

Megosztás:

Értem, lehetséges, és nem tölt el örömmel.

Már világos: akkor a benzin - amiből a sok korom lett a gyertyákon - ugyanakkor került oda: az indítómotor pörgésekor a injektor is tette a dolgát, csak nem volt ami forgassa a főtengelyt. Egyszerű ez mint az egyszeregy.

Engem anno az astra szívatott meg így, semmit nem csináltam vele, leszedtem és ki lett takarítva, zsírba raktam mindent (hőálló zsír), és azóta is megy.

Megosztás:

:D Jaj, az nem úgy van, hogy kék autóhoz kék hűtőfolyadék, piroshoz piros.... :) A ménkűbe.

J0hnny, köszi a tippet, megjegyzem. Aztán lehet, hogy az egész kocsi hamarabb lesz leselejtezve, minthogy szét kellene szednem. :lol: Meglátjuk.

Tudom a hütő anyagához megfelelőt kell venni, gyári elvileg piros ezért írtam...rendes tőled egyébként a kedvesség! A kocsim szine flip-flop akkor ahhoz milyen szinüt ajánlasz? :lol: :D

Megosztás:

Tudom a hütő anyagához megfelelőt kell venni, gyári elvileg piros ezért írtam...rendes tőled egyébként a kedvesség! A kocsim szine flip-flop akkor ahhoz milyen szinüt ajánlasz? :lol: :D

:) Micsoda kérdés! Flip-flop színű autóhoz flip-flop színű hűtőfolyadékot kell venni. Nem volt világos a párhuzam? :lol:

Amúgy milyen a flip-flop szín? Mi anno a reléket, és a digitális áramköri megfelelőit (RS, JK) hívtuk flip-flopoknak. De ide nem illik. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.