hakapeszimaki Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 De akkor mi lehet a baj? Ha a lambda szonda szart be akkor azt hogy lehet kideríteni?Vigyem be szervizbe ahol majd jól átb@sznak hogy ez nem jó az nem jó aztán fizetek mint a katonatiszt:-) szakács vagy főzni sütni tudok de a kocsikhoz nem értek:-) Ha elosztófedeles gyújtásod van,akkor esetleg az előgyújtást elfelejtették visszaállítani a normál benyához.Szóval a gyújtásra érdemes ránézni. Az etanol miatt nagyobb befecskendezési idővel működik az injektor,azt meg az ECU szabályozza motorfordulatszám,fojtószelep-állás,szívócsőnyomás,motorhőmérséklet függvényében. Elképzelhetőnek tartom,hogy a nagyobb befecskendezési időnél "maradt" az injektor. Vagy a szívócsőben van az a hideg/meleg levegő terelő,nos annak hideg motornál a kipufogó-leömlő felöl kell engedni a levegőt.A légszűrő alatt te is megtudod nézni,hogy működik-e. Egyébként ha alkoholból és benyából is ugyanannyit fogyaszt,akkor miért nem jársz e85-tel? A motorodat akkor is fel kellett volna újítani,ha benzinnel jársz szvsz. Próbálj más kutat is,hogy abból mennyit kér. (magánkutakon rossz nyelvek szerint előfordul,hogy a 10m3 tartályba becsusszan 1-2 m3 gázolaj,Luk-oil sem olyan jó azt mondják) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sanyi1104 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 A lufi nélkűli corsa kormányt ,hogy kell leszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla91 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Ez a motor leállós dolog kicsit aggasztott. Bár azóta nem állt le alattam. :) Egyik autószerelő munkatársamat megkérdeztem ő azt mondta hogy főfékhenger tán.. :o ha jól emlékszem meg MAP szenzort mondta így láthatatlanba. Jó gyújtás elektronikus dolog minden.. gondolom szétnézek már a motortérben kábeltöréseket egyebeket keresve. rögtön az aksi sarujára rámenő kábel pont még az illesztés előtt le volt szakadva róla a szigetelés. és elég durván koszos volt. Nah, de ha már szétszedtem az ottani kábeleket sarukat és még amik rácsatlakoznak megtisztítottam a jobb oldali sarura rögtön 3 kisebb kábel is csatlakozik. :D Hogy mik azok nem tudom. Jah az egyik ami alulról csatlakozik nem vettem le a sarubilincsről még a képen az a másik oldalra ment valami dűgajba link1 Majd kicsit meg tavatazsírozva visszatettem a kábeleket. link2 link3 Majd a MAP-szenzor csatlakozóját is. Kb törni lehetett lefele róla a régi szigetélőszállagot. Szétszedtem szépen kicsit megfújkáltam nagyon nem mertem piszkálni majd szépen rátekertem egy kis szigetelőszalagot. link4 Azóta mondanom se kell szinte alig teker az aksi már be is indult a kis corza. Érezhető volt rajta a változás. Ma még a gumishoz is elmentem. Mert eset itt egy kis eső azt 3masba ha nyomtam simán egy bő gázt olyan 4Eres fordulatszámnál már tekerte a gumit. Kicsit lapos volt. Volt még régebben egy elég erős felniütésem. Még a pótkerékkel járkáltam bár már beszereztem a bontóból még akkoriban egy azt pótoló felnit. A potal amit felraktam a patkázáskor már olyan 100-110 felett már remegett a kormányom mindig is azt hittem hogy futóműbeállítás orvosolja majd, de azt nem akartam csinálni addig míg a hídtest nincs kicserélve. Nagy meglepetésemre a rajta lévő téli gumikat mindet átnézetve megcentírozva már nem remeg a kormány. Szóva nagy a HEPPY END! De ahogy én észrevettem meg ahogy a gumis srác is mondta. Szerinte minél előbb meg kéne csinálni nekem a hátsó hídtest csereéjét. Valaki megtudja mondani hogy gondolom, csak lehet állítani a hátsó hídtestén valamennyit hogy ne tartson szét a kerék? hány fokot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Egyik autószerelő munkatársamat megkérdeztem ő azt mondta hogy főfékhenger tán.. :o ha jól emlékszem meg MAP szenzort mondta így láthatatlanba. Féktől leáll a motor? :D Hát ez LOL! MAP-tól sem áll le,max hibát dob rá és nagyon egyenetlen lesz az alapjárat,terhelésen nem fog menni stb. Mielőtt az autószerelő haverod nyilatkozik szerintem olvassa el,hogy mi is az a MAP szenzor és miért vannak különböző nyomásértékre gyárottak is. :) Inkább az AC körül keresd a hibát. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Féktől leáll a motor? :o Hát ez LOL! MAP-tól sem áll le,max hibát dob rá és nagyon egyenetlen lesz az alapjárat,terhelésen nem fog menni stb. Mielőtt az autószerelő haverod nyilatkozik szerintem olvassa el,hogy mi is az a MAP szenzor és miért vannak különböző nyomásértékre gyárottak is. :) :D :) De legalább megy verda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla91 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Féktől leáll a motor? :o Hát ez LOL! MAP-tól sem áll le,max hibát dob rá és nagyon egyenetlen lesz az alapjárat,terhelésen nem fog menni stb. Nem tudom lehet félreértettem. Mindig leszóltok mind1 :D Corsa így is meg úgy is leégeti a gumit :) Hu-hu még nagyon el is van vadulva majd csinálok már egy új vidit de nem mutatom meg XD Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 c12nz 1.2es corsába milyen hosszú a pollenszűrő? Nincs kedvem kiszedni és megmérni, inkább megkérdezem, hátha vki tudja. Ki kéne cserélnem mert egyre jobban párásodik a belső tér és kitudja mikor volt cserélve utoljára 415mm , 433mm vagy 419? különböző márkák különböző méretekkel :o Alco,Wix stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Volu Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 c12nz 1.2es corsába milyen hosszú a pollenszűrő? Nincs kedvem kiszedni és megmérni, inkább megkérdezem, hátha vki tudja. Ki kéne cserélnem mert egyre jobban párásodik a belső tér és kitudja mikor volt cserélve utoljára 415mm , 433mm vagy 419? különböző márkák különböző méretekkel :o Alco,Wix stb... mann filter honlap jó, itt válogathatsz méret is van http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur...tlg_01_mdrsl=13 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 mann filter honlap jó, itt válogathatsz méret is van http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur...tlg_01_mdrsl=13 Köszi, tényleg hasznos kis oldal. Megtaláltam gyorsan ami nekem kellett :o Mostmár csak vissza kell olvasnom mert emlékszem, hogy régebben volt téma a csere folyamata. Köszi Volu Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Köszi, tényleg hasznos kis oldal. Megtaláltam gyorsan ami nekem kellett :D Mostmár csak vissza kell olvasnom mert emlékszem, hogy régebben volt téma a csere folyamata. Köszi Volu Hát nem túl bonyolult... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Féktől leáll a motor? :o Hát ez LOL! MAP-tól sem áll le,max hibát dob rá és nagyon egyenetlen lesz az alapjárat,terhelésen nem fog menni stb. Mielőtt az autószerelő haverod nyilatkozik szerintem olvassa el,hogy mi is az a MAP szenzor és miért vannak különböző nyomásértékre gyárottak is. :D Inkább az AC körül keresd a hibát. :) Szvsz a fékmembrán,vákumcső,vákumdob tömítetlenségtől leállhat,elveszhet az alapjárat. Szerintem a tankszellőztető lesz,de már leírtam korábban is az elméletet. Bélahh figyeljh rámh! Koncentráljh,erősenh, gondoljh a Corsádrah nem fog többet leállni! Rakd a kezed a monitorrah!!! Egy...Ketőőh....Harohm...MÚKODJJJJ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Szvsz a fékmembrán,vákumcső,vákumdob tömítetlenségtől leállhat,elveszhet az alapjárat. Szerintem a tankszellőztető lesz,de már leírtam korábban is az elméletet. Shimán lehet,de lehet az AC szívatja,vagy annak a reléje. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Hát nem túl bonyolult... :o Közben találtam egy képekkel illusztrált leírást, megosztom hátha más is tudja hasznostani Pollenszuro csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Shimán lehet,de lehet az AC szívatja,vagy annak a reléje. :o Look Johnny! Én rálltamh a távgyógyítós bizniszreh! Bármit vállallokh! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla91 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Szvsz a fékmembrán,vákumcső,vákumdob tömítetlenségtől leállhat,elveszhet az alapjárat. Szerintem a tankszellőztető lesz,de már leírtam korábban is az elméletet. Jah-jah ö is valami ilyesmiket gagyogót nekem membrán meg miegymás. Egy...Ketőőh....Harohm...MÚKODJJJJ! Ahhh.. a működéssel nincs gond, megy mint a mérgezett egér :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 ne mán most megint elakadtam :o Volu által adott címen meglestem a pollenszűrő méreteit és olyat marhára nem találok a Bárdinál! (2 utcányira van tőlem, és van kedvezmény azért nézem ott) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Look Johnny! Én rálltamh a távgyógyítós bizniszreh! Bármit vállallokh! :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Hali!!! Én pont most cseréltem fékrásegítőt. Kicsit lukas volt a membránja, ott sziszegett a lábamnál majdnem a cipőmet is beszívta. :o Kb 1 éve kikötöttem a vákumcsövet és levakítottam. Megvolt a bontott csak most szántam rá magam a cserére. Amúgy az alapjáratot zavarta nagyon, néha annyira hogy le is állt. Teljesen megszoktam hogy állat módjára kell nyomni a féket. Amikor átültem a másik kocsiba, az első fékezéskor mindig bólintott a család. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Henk Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 ne mán most megint elakadtam :o Volu által adott címen meglestem a pollenszűrő méreteit és olyat marhára nem találok a Bárdinál! (2 utcányira van tőlem, és van kedvezmény azért nézem ott) Én is a Bárdinál vettem az enyémbe, 95-ös c12nz. (ALC MS6105) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 ne mán most megint elakadtam :o Volu által adott címen meglestem a pollenszűrő méreteit és olyat marhára nem találok a Bárdinál! (2 utcányira van tőlem, és van kedvezmény azért nézem ott) Nehéz ám lemenni és felfeszíteni a műanyagburkolatot,hogy lemérd pontosan... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Nehéz ám lemenni és felfeszíteni a műanyagburkolatot,hogy lemérd pontosan... :D Ha nem otthon állna a verda és én nem dolgoznék akkor megoldanám ezt a feszegetős témát, de most ez a helyzet. A munka hevében gondoltam megnézem neten milyen való bele. :o Ez van Köszi Henk Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Ha nem otthon állna a verda és én nem dolgoznék akkor megoldanám ezt a feszegetős témát, de most ez a helyzet. A munka hevében gondoltam megnézem neten milyen való bele. :o Ez van Köszi Henk Munka heve mi? :D Oszt itt netel! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Munka heve mi? :D Oszt itt netel! :) Netel oszt figyel :) Ja és persze a főnök gépén mert ő már nem figyel :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Netel oszt figyel :( Ja és persze a főnök gépén mert ő már nem figyel :( Aztán majd megnézi az előzményeket :o :D :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Aztán majd megnézi az előzményeket :o :D :) :) freepor... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts