Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Sziasztok!

A csomiajtón milyen állásban kell állnia a kulcsnak, hogy a központi azt is kinyissa?

Próbáltam függőlegesen, és vízszintesen is, de semmi. Viszont fülre olyan, mintha dolgozna benne a moci.

Nehéz elhinni, hogy a kp zár kinyitja az üza ajtót is, de a csomiajtót nem :) Lehet csak szét van esve benne a szerkezet?

Megosztás:

Sziasztok!

A csomiajtón milyen állásban kell állnia a kulcsnak, hogy a központi azt is kinyissa?

Próbáltam függőlegesen, és vízszintesen is, de semmi. Viszont fülre olyan, mintha dolgozna benne a moci.

Nehéz elhinni, hogy a kp zár kinyitja az üza ajtót is, de a csomiajtót nem :D Lehet csak szét van esve benne a szerkezet?

:) Izé... ha nem megy, akkor sasold meg belülről; szinte mindegy, hogy milyen állásban kellene lennie, ha most nem működik <_<

Megosztás:

Figyu!

Lambdáddal mi a helyzet?

Anno,ha jól emléxem,ilyen hibakódot is mondtál.

Első körben cserélj DIS kockát,vagy a csatiját nézd meg,ami alulra megy,nem-e totál oxidos.

13 - Lambda szonda - nincs feszültség változás

Ezt a kódot dobta ki...

DIS kocka? Mik vannak! Nem is hallottam még ilyenről! Melyik az a DIS kocka?

Megosztás:

Ezt a kódot dobta ki...

Akkor vagy totál meghalt a lambdád,vagy valahol vezeték szakadás van.

Vészüzemben megy a gépsas melegen.Ezért megy szarul és fullákol.

DIS kocka:

coil7075.jpg

Ebből mennek a gyujtáskábelek a gyertyákra.

Megosztás:

Na ne szerénykedjünk kérem,olyan jól sikerült,hogy senki meg nem mondja,hogy javítva volt.Gondolom ez akartad hallani. <_<

Mielőtt visszaraktad a szőnyeget kiporszívóztál gondolom,mert nekem bennehagyták a vasreszeléket a küszöbcsere után hadd dolgozzon az ott,de kíváncsi voltam,hogy nekem mi van a szőnyeg alatt,így megmenekült a padlólemezem.Köszi! :icon13:

Az akkucheck akar lenni az akku+ kábelen? Akkor eddig én hátrafelé ültem a moziban,mert ilyet még nem láttam. :D

Hasznos dolog...

Megosztás:

Ezt a kódot dobta ki...

Látott már valaki olyat,hogy tech1-2 vel kiolvassuk,kivillogatjuk,aztán amit mond kicseréljük és jó lett? :)

Nagy mókamesterek ezek a hibakódok szvsz.

Valakitől kérj kölcsön lambdát,dis kockát(bármilyen opelből jó a DIS asszem),ha tudsz,mert egyik sem olyan olcsó dolog,hogy "lyukra futottam,i don't mind....

Persze mindenki arra költ....

Megosztás:

Tartós zárlatnál, ha egyébként nem old le semmi más, ez hamarabb kiolvad, mint ahogy a kocsi kigyullad. Nehéz méretezni, mert vannak nagy fogyasztók is, amiknek viszont semmiképpen sem szabad kiolvasztaniuk.

Te értesz az áramhoz úgy látom Zsiri! :)

Nyilván a szakmádhoz kapcsolódik.Gondolom. :icon13:

Nekem poroltó van az ülés alatt. :D

Meg gumilövedékes hatlövetű a kesztyűtartóban. Mindkettő életet menthet. <_<

Megosztás:

Tartós zárlatnál, ha egyébként nem old le semmi más, ez hamarabb kiolvad, mint ahogy a kocsi kigyullad. Nehéz méretezni, mert vannak nagy fogyasztók is, amiknek viszont semmiképpen sem szabad kiolvasztaniuk.

Én inkább valami utólag beépített fogyasztó biztijére gondolok.......mondjuk zene :)

Megosztás:

Te értesz az áramhoz úgy látom Zsiri! :)

Nyilván a szakmádhoz kapcsolódik.Gondolom. B)

Nekem poroltó van az ülés alatt. <_<

Meg gumilövedékes hatlövetű a kesztyűtartóban. Mindkettő életet menthet. :icon13:

Igen, nagyjából ez a szakmám. Hogy a gyakorlatban mit ér, azt Brekitől olvashatod.... :lol: Persze, hogy audiotechnikai cucchoz megy -_-

Poroltó, gumilövedék.... Nem kispálya :D

Megosztás:

Igen, nagyjából ez a szakmám. Hogy a gyakorlatban mit ér, azt Brekitől olvashatod.... <_< Persze, hogy audiotechnikai cucchoz megy :icon13:

Poroltó, gumilövedék.... Nem kispálya :D

Hát nem! :lol:

Az 5literes olajos gallont simán átviszi,6méterről próbáltam.Tehát max. a sebész szedi ki.

Múltkor volt egy buszos,aki annyira letolt,hogy csak satufékkel tudtam elkerülni,hogy kinyírjon kvázi.

Na ott megfordult a fejemben,hogy kilövöm valamelyik ablakát,kifejezve nem tetszésemet,csak nem akartam TV-híradó sztár lenni. :)

Viszont megtanulta volna,hogy Corzááásokkal nem baxakszunk -_- B)

Megosztás:

Asszem ilyen DIS kockát már próbált bele 2-őt is az eggyik szerelő. És amúgy is, szikrát ad mindegyik pipa. Akkor csak nincs baja ennek a kockának.

Lambda szonda bisztos hogy gázos állapotba van, sztem vagy 4-5-6 éve tuti benne van. Ki tudom venni a szondát, meg nézni hogy mi a helyzet vele, nem? Alá kéne feküdnöm ehhez a művelethez? Mert akkor lehet bajba vagyok...

Megosztás:

Látott már valaki olyat,hogy tech1-2 vel kiolvassuk,kivillogatjuk,aztán amit mond kicseréljük és jó lett? :)

Nagy mókamesterek ezek a hibakódok szvsz.

Valakitől kérj kölcsön lambdát,dis kockát(bármilyen opelből jó a DIS asszem),ha tudsz,mert egyik sem olyan olcsó dolog,hogy "lyukra futottam,i don't mind....

Persze mindenki arra költ....

Nekem eddig mindig igazat mondott a kivillogás,csak az szidja,aki nem tudja utána hol keresse a hibát. :D

A tech-el meg élő adatokat is látna,így pontosan tudná hol van a hiba menet közben...nem mindenre dob az ECU hibát azonnal,ezek a régi ECU-k nem olyan érzékenyek,mint a mostani társaik.

Másfelöl nem minden opel DIS kockája jó hozzá. <_<

X16XE(L)-t próbálj bontóból kérni...

Megosztás:

Asszem ilyen DIS kockát már próbált bele 2-őt is az eggyik szerelő. És amúgy is, szikrát ad mindegyik pipa. Akkor csak nincs baja ennek a kockának.

Lambda szonda bisztos hogy gázos állapotba van, sztem vagy 4-5-6 éve tuti benne van. Ki tudom venni a szondát, meg nézni hogy mi a helyzet vele, nem? Alá kéne feküdnöm ehhez a művelethez? Mert akkor lehet bajba vagyok...

Nem kell aláfeküdni,egy 21-es kulcs kell hozzá,a kipuftorokban találod,a motor és a hűtő között.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.