benoboy Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Pedig a rángatás két dolog miatt lehet...nem mondom semmi újat: Üa hiány/többlet vagy gyújtás probléma. Ha lassan lépsz oda neki szépen felpörög és nem köhög bele? Ha lassan lépek akkor felpörög szépen. 5.sebességben olyan 100km-nél akartam előzni,tövig nyomtam a pedált és semmi gyorsulás állt az autó,majd utána lassan kezdett gyorsulni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Pedig a rángatás két dolog miatt lehet...nem mondom semmi újat: Üa hiány/többlet vagy gyújtás probléma. Ha lassan lépsz oda neki szépen felpörög és nem köhög bele? Én azt mondom,hogy egy ilyen hibát max akkor lehet utolérni,ha veszel egy hozzávaló tech1 v.2 interface-t ketten beültök egy laptoppal,egyik figyeli a laptopon a különböző feszültség értékeket a másik produkálja a rángatást. Egyébként kicserélgetheted az összes jeladót computerestől. Az opel-motorok okosak! Így tiltakoznak a hidegen pörgetéstől,új koruktól fogva megvan bennük ez a program,de leginkább 10 éves koruk után aktiválódik. Hasonlóan az F-csatornákhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Ha lassan lépek akkor felpörög szépen. 5.sebességben olyan 100km-nél akartam előzni,tövig nyomtam a pedált és semmi gyorsulás állt az autó,majd utána lassan kezdett gyorsulni. :) :D <_< :icon13: A gumifüst és az ülés-hátbavágás elmaradt?? :lol: -_- Emlékeztetűül: Az autód 88Nm-rel és 45Le motorral rendelkezik,ami keréken mérve,jó ha megvan 40LE. Az 5. meg amúgy is csak "overdrive" fokozat.100-nál ne előzzél ezzel a vassal semmit(2 sávos úton) ha nem akarsz a lánglovagokra kerülni szvsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Műszaki után. Az a baj, hogy a purhabos megoldás már nekem is eszembe jutott... :) De amúgy meg csere az egész cakk-pakk. És lehet, hogy biciklire... Az új MAP szenzor sincs kizárva akkor! Csináltasd meg és költözz pár száz km-rel északabbra,ott már nem sózzák az utakat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mester91 Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Na, kicsi liba kergetőm megint ki találta, hogy valami baja lesz. Megint azt kezdi csinálni, amit az EGR lefalazása elött. NEM gyorsul! 1-esbe, tövig nyomott gázzal, komótosan fel ment 2-2,5 ezerrre, ott meg indult , de még mindig nem úgy, mintha minden okés lenne. Első gondolatra gyertyák jutottak eszembe, ki is cseréltem őket: 1 2 (no comment...) Zsír újjakkal, mondom repülök egy próba kört. Semmi változás....haza jöttem, meg néztem azt a lemezt, amivel le falaztam az EGR-t, gondoltam hátha ki égett, vagy lyukas lett. Azon sincs semmi baj. Csináltam azt a módszert, hogy járó motornál le húzok 1 pipát 1 gyertyáról. Hát ,ha a trafótól számoljuk, a 2. és a 4. pipát mikor le húztam, semmit se reagált a motor, járt ugyan úgy. Valszeg nem járnak azok a hengerek? :) Vagy csak néha? :D Most én arra gondoltam, hogy vagy valami szelep baj lesz, vagy az injektorok. Most azt tervezem, hogy a héten veszek egy digit multimétert, és meg mérek mindent....Nincs más ötletem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Na, kicsi liba kergetőm megint ki találta, hogy valami baja lesz. Megint azt kezdi csinálni, amit az EGR lefalazása elött. NEM gyorsul! 1-esbe, tövig nyomott gázzal, komótosan fel ment 2-2,5 ezerrre, ott meg indult , de még mindig nem úgy, mintha minden okés lenne. Első gondolatra gyertyák jutottak eszembe, ki is cseréltem őket: 1 2 (no comment...) Zsír újjakkal, mondom repülök egy próba kört. Semmi változás....haza jöttem, meg néztem azt a lemezt, amivel le falaztam az EGR-t, gondoltam hátha ki égett, vagy lyukas lett. Azon sincs semmi baj. Csináltam azt a módszert, hogy járó motornál le húzok 1 pipát 1 gyertyáról. Hát ,ha a trafótól számoljuk, a 2. és a 4. pipát mikor le húztam, semmit se reagált a motor, járt ugyan úgy. Valszeg nem járnak azok a hengerek? <_< Vagy csak néha? :icon13: Most én arra gondoltam, hogy vagy valami szelep baj lesz, vagy az injektorok. Most azt tervezem, hogy a héten veszek egy digit multimétert, és meg mérek mindent....Nincs más ötletem... Jaj. :) A két fekete gyertya nemigen megy. A gyújtótömbben vannak összekötve párossával a hengerek, én arra gyanakodnék! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
benoboy Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 :) :D <_< ;) A gumifüst és az ülés-hátbavágás elmaradt?? :D :P Emlékeztetűül: Az autód 88Nm-rel és 45Le motorral rendelkezik,ami keréken mérve,jó ha megvan 40LE. Az 5. meg amúgy is csak "overdrive" fokozat.100-nál ne előzzél ezzel a vassal semmit(2 sávos úton) ha nem akarsz a lánglovagokra kerülni szvsz. Marha vicces vagy!!!! Szerinted nem tudom hogy milyen volt az autóm a rángatás előtt???????????????????? Nem "gumifüst meg hátbavágás" !!! Egyszerűen szépen ment az autó 1hónappal ezelőttig! De tudod mit ne is tudd meg hogy milyen mikor kb a 6.ik autó és villamosságszerelő után,még mindíg nem tudják mi baja!!! Nem ilyen hülyeségekre van szükségem,mint amit ide leírtál,de azért,kösz,"tanultam" belőle. Te is 10 éves korod után aktiválódtál mi?:icon13::):lol::)-_-:)B):):D Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 :) Kollégák, nem vitatkozunk, nem cukkoljuk egymást itt, ugye? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
benoboy Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 :) Kollégák, nem vitatkozunk, nem cukkoljuk egymást itt, ugye? :D Így van! Én csak segítséget szerettem volna kapni! De úgy látom semmi értelme. Aki próbált segíteni annak köszönöm. Üdv: benoboy Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Marha vicces vagy!!!! Szerinted nem tudom hogy milyen volt az autóm a rángatás előtt???????????????????? Nem "gumifüst meg hátbavágás" !!! Egyszerűen szépen ment az autó 1hónappal ezelőttig! De tudod mit ne is tudd meg hogy milyen mikor kb a 6.ik autó és villamosságszerelő után,még mindíg nem tudják mi baja!!! Nem ilyen hülyeségekre van szükségem,mint amit ide leírtál,de azért,kösz,"tanultam" belőle. Te is 10 éves korod után aktiválódtál mi?:):):D:)<_<:):icon13::):lol: Szerinted,ha ennyien nem jöttek rá,akkor távgyógyítással majd megtudják mondani a frankót? Amúgy nem értem a felháborodásod,leírtam hogyan lehet esetleg a végére járni a dolognak. Meg céloztam rá,hogy minden ilyen motor hajlamos erre,hidegen főleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bcs Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Sziasztok Ez a küszöb probléma ismerős! Én kb két hónapja csináltam meg otthon házilag, de mondjuk, nekem szerencsére, csak felületi rozsdám volt és egyszerűbb volt. Viszont megértettem, hogy a lakatos, illetve fényező miért dolgozik olyan drágán! Én három napig szívtam vele, és soha többet nem akarok csiszolni gittet! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mester91 Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Jaj. :) A két fekete gyertya nemigen megy. A gyújtótömbben vannak összekötve párossával a hengerek, én arra gyanakodnék! <_< Gyújtótömb? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Sziasztok Ez a küszöb probléma ismerős! Én kb két hónapja csináltam meg otthon házilag, de mondjuk, nekem szerencsére, csak felületi rozsdám volt és egyszerűbb volt. Viszont megértettem, hogy a lakatos, illetve fényező miért dolgozik olyan drágán! Én három napig szívtam vele, és soha többet nem akarok csiszolni gittet! :) Húú..Olyat mondok aminek nem feltétlenül fogsz örülni. Amit te felületi rozsdának látsz,az tényleg felületi,csak.....belső-felületi. Magyarul belülről van elrohadva az egész és tél végére ugyanúgy fog kinézni,mint előtte vagy úgysem... Nem mondom,hogy csavarhúzóval nyomkodd meg random módon,mert tuti beszakad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bcs Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Húú..Olyat mondok aminek nem feltétlenül fogsz örülni. Amit te felületi rozsdának látsz,az tényleg felületi,csak.....belső-felületi. Magyarul belülről van elrohadva az egész és tél végére ugyanúgy fog kinézni,mint előtte vagy úgysem... Nem mondom,hogy csavarhúzóval nyomkodd meg random módon,mert tuti beszakad. Tisztában vagyok vele. A küszöb általában belül jobban szeret rohadni, mint kívül! De annyira nem volt vészes, ezért akartam "megelőzni" a nagyobb bajt! Majd tavasszal kiderül, hogy a tél mit tett vele. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Tisztában vagyok vele. A küszöb általában belül jobban szeret rohadni, mint kívül! De annyira nem volt vészes, ezért akartam "megelőzni" a nagyobb bajt! Majd tavasszal kiderül, hogy a tél mit tett vele. :) Namost én is pont ugyanilyen megfontolásból festettem le a bal küszöbömet,hogy "megelőzzem a nagyobb bajt. 2 hónap után ugyanolyan volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bcs Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Namost én is pont ugyanilyen megfontolásból festettem le a bal küszöbömet,hogy "megelőzzem a nagyobb bajt. 2 hónap után ugyanolyan volt. Majd kiderül! De azért köszönöm a figyelmeztetést! Más: Olvasgattam, hogy a termosztát cseréjéhez le kell bontani a vezérlést! Nincs más megoldás? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Majd kiderül! De azért köszönöm a figyelmeztetést! Más: Olvasgattam, hogy a termosztát cseréjéhez le kell bontani a vezérlést! Nincs más megoldás? :) Nincs, mert a termosztát a vezérlés mögött van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bcs Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Nincs, mert a termosztát a vezérlés mögött van. Köszi. Akkor jó móka lesz a jövő hétvégére! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Köszi. Akkor jó móka lesz a jövő hétvégére! :) Részvét :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Majd kiderül! De azért köszönöm a figyelmeztetést! Más: Olvasgattam, hogy a termosztát cseréjéhez le kell bontani a vezérlést! Nincs más megoldás? :) Ha nyitva romlott el,akkor esetleg a blokkból kijövő rövid csőre lehetne gányolni valami más típusból származót,ha elfér egyáltalán. Ha otthon sikerül ezt összeraknod,akkor örülhetnél,hogy megspóroltad azt az 5-6e Ft munkadíjat. Persze ha te csinálod a vezérlés-bontását akkor nem szóltam. Tehát szerintem nincs más megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Köszi. Akkor jó móka lesz a jövő hétvégére! :) A termosztátházzal k*rva óvatosan,mert törik. Tömítést is vegyél hozzá,csak a drágább termosztátot vegyed pl. Wahler ajánlott 3400 körül van az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Gyújtótömb? :) DIS kocka,amiről a gyertyák kapják a gyújtást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 :) :D <_< :icon13: A gumifüst és az ülés-hátbavágás elmaradt?? :lol: -_- Emlékeztetűül: Az autód 88Nm-rel és 45Le motorral rendelkezik,ami keréken mérve,jó ha megvan 40LE. Szerintem jobb,ha te is hallgatsz a libakergetőddel! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Na, kicsi liba kergetőm megint ki találta, hogy valami baja lesz. Megint azt kezdi csinálni, amit az EGR lefalazása elött. NEM gyorsul! 1-esbe, tövig nyomott gázzal, komótosan fel ment 2-2,5 ezerrre, ott meg indult , de még mindig nem úgy, mintha minden okés lenne. Első gondolatra gyertyák jutottak eszembe, ki is cseréltem őket: 1 2 (no comment...) Zsír újjakkal, mondom repülök egy próba kört. Semmi változás....haza jöttem, meg néztem azt a lemezt, amivel le falaztam az EGR-t, gondoltam hátha ki égett, vagy lyukas lett. Azon sincs semmi baj. Csináltam azt a módszert, hogy járó motornál le húzok 1 pipát 1 gyertyáról. Hát ,ha a trafótól számoljuk, a 2. és a 4. pipát mikor le húztam, semmit se reagált a motor, járt ugyan úgy. Valszeg nem járnak azok a hengerek? :) Vagy csak néha? :D Most én arra gondoltam, hogy vagy valami szelep baj lesz, vagy az injektorok. Most azt tervezem, hogy a héten veszek egy digit multimétert, és meg mérek mindent....Nincs más ötletem... Figyu! Lambdáddal mi a helyzet? Anno,ha jól emléxem,ilyen hibakódot is mondtál. Első körben cserélj DIS kockát,vagy a csatiját nézd meg,ami alulra megy,nem-e totál oxidos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Szerintem jobb,ha te is hallgatsz a libakergetőddel! :D Tisztában vagyok vele,hogy milyen autóm van és hol van a helyem. Egy kis fostaliga,nem megy viszont keveset fogyaszt.5-ben akármit csinálok nem fog történni semmi,azt is tudom. Meg hidegen is rángat néha...meg akármilyen tunyingot rakok rá,és arármennyit költök rá,akkor is csak egy kis fos lesz,maximum jókat vidulnak rajtam. Nem ez az életem autója :) <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts