Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Már akkora,hogy a térdeddel fogod be? :)

:D <_< :icon13:

Zsiráf, toljál fel képeket, ha lehet minél több szögből fotózgasd a foltokat! Van karosszériás haverom, majd tolmácsolok, hogy te otthon mit tudnál csinálni a küszöbbel.

Most nyáron lakatoltam vele az F astrájának a küszöbét. Nem emlékszem pontosan, de valami 13.000 ft rémlik,hogy annyiért vett után gyártott küszöböt. Most nem tudom, hogy a bal és jobb oldal annyi, vagy külön-külön..?

Megosztás:

:) :D <_<

Zsiráf, toljál fel képeket, ha lehet minél több szögből fotózgasd a foltokat! Van karosszériás haverom, majd tolmácsolok, hogy te otthon mit tudnál csinálni a küszöbbel.

Most nyáron lakatoltam vele az F astrájának a küszöbét. Nem emlékszem pontosan, de valami 13.000 ft rémlik,hogy annyiért vett után gyártott küszöböt. Most nem tudom, hogy a bal és jobb oldal annyi, vagy külön-külön..?

A rozsdás küszöböt csak flexxel lehet gyógyítani,a pasztázásnak semmi értelme.

Nem a küszöb drága,hanem a meló meg a festék.

Zsiri!

Szvsz,ha az oxigéntartalom magas és a lambda nagyon alacsony 1.5-nél elvileg olyan szegény a keverék,hogy az 5.4 helyett 3.5 literrel járnál százon.Ilyen szegény keverékkel vagy sehogy vagy nagyon szarul menne.Én arra gyanakszom,hogy valahol friss levegőt kap a kipufogórendszer.Az "ott keresd a hibát,ahol belenyúltál" elv szerint érdemes ránézni a tűzkarikádra,lambda be van-e csavarva rendesen...stb.

Megosztás:

A CH szint is nőtt,akkor tényleg lambda lesz a hibás.

Cseréljük vissza,nálam 2 hónapja jó volt.Meg itthon csak CO-ot és lambdát néznek.

Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is (amúgy okés), mert ehhez vajmi keveset értek. Öööö... szerintem jól raktam össze a csövet, sőt, inkább az eredeti felálláskor láttam néha füstöt/gőzt felszállni a csonk végéről/a lambdától leállítás után. Most viszont nem.

(Ha ráér decemberig, akkor egyelőre ne csereberéljünk semmit, majd valahol összefutunk.)

Megosztás:

Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is (amúgy okés), mert ehhez vajmi keveset értek. Öööö... szerintem jól raktam össze a csövet, sőt, inkább az eredeti felálláskor láttam néha füstöt/gőzt felszállni a csonk végéről/a lambdától leállítás után. Most viszont nem.

(Ha ráér decemberig, akkor egyelőre ne csereberéljünk semmit, majd valahol összefutunk.)

Nekem tökéletesen ráér,csak én érzem rosszul magam,hogy mégse jó.Vagy mivel mindkettőnknek + költséggel járna a csere-bere,ezért abban is kiegyezhetünk,hogy van egy szondád,amivel jobb az autód és van amivel rángat,de átmegy a műszakin. :D

Szerelőmet is megkérdeztem,hogy mi lehet ez...szerinte sem biztos a lambda-hibája.

Látatlanban azt mondta,hogy a laza vezérműszíj is tudja szívatni a népet,mert elmászhat a gyújtás tőle.Ebben lehet valami,amikor vettem az autómat,pár napig a régi vezérléssel jártam,és néha érdekesen viselkedett(alapjárat-fulladozás,rángatás) Csere után megszűntek a gondok.Érdemes lenne ránézni a vezérlésre talán.

Vagy felmerült már a vezérlés,mint a rángatásod hibaforrása?

Én nagyon meglepődnék,ha más tanácsot is kapnál,minthogy cserélj lambdáááát....vagy egr-t tisztíts vagy alapjáratit.A jobbak már a fojtószelep potit is ismerik <_<

Ilyen ez a távgyógyítás műfaj,hogy vak vezet világtalant.Persze ebbe a körbe én is beletartozom. :)

Megosztás:

Nekem tökéletesen ráér,csak én érzem rosszul magam,hogy mégse jó.Vagy mivel mindkettőnknek + költséggel járna a csere-bere,ezért abban is kiegyezhetünk,hogy van egy szondád,amivel jobb az autód és van amivel rángat,de átmegy a műszakin. :D

Szerelőmet is megkérdeztem,hogy mi lehet ez...szerinte sem biztos a lambda-hibája.

Látatlanban azt mondta,hogy a laza vezérműszíj is tudja szívatni a népet,mert elmászhat a gyújtás tőle.Ebben lehet valami,amikor vettem az autómat,pár napig a régi vezérléssel jártam,és néha érdekesen viselkedett(alapjárat-fulladozás,rángatás) Csere után megszűntek a gondok.Érdemes lenne ránézni a vezérlésre talán.

Én nagyon meglepődnék,ha más tanácsot is kapnál,minthogy cserélj lambdáááát....

Ilyen ez a távgyógyítás műfaj,hogy vak vezet világtalant.Persze ebbe a körbe én is beletartozom. :)

Én rátolnám TECH-1-re és nézném az élő lambda adatokat. <_<

Megosztás:

Én nagyon meglepődnék,ha más tanácsot is kapnál,minthogy cserélj lambdáááát....vagy egr-t tisztíts vagy alapjáratit.A jobbak már a fojtószelep potit is ismerik <_<

....és van egy harmadik lambda, ami új, kevésbé rángat mint az eredeti, de jobban, mint a hármas számú. Lassan de biztosan bele fogok őrülni ezekbe :icon13:

Vezérlés gondom tudtommal nem volt, ráadásul tavasszal a termosztát-cseréhez azt is le kellett bontani. Visszarakva jottányit sem változotta megtorpanás.

Megosztás:

Ha jót akarsz,akkor csere,mert elöl látszik,hogy kezdi megenni a padlólemezt is.

Ha az a cél,hogy idén átmenjen: Fúúú most olyat mondok,hogy engem is kiráz a hideg,viszont működik.

Pur-habbal "kiüregeled" :D veszel aeroszolos alvázvédőt és lefújod a küszöbök alját feketére.A pur hab úgy megkeményedik,hogy nem tudják benyomni+a festék takarja a turpisságot.

Költséghatékonyság. :) <_<

Szerk: MAP szenzort a 2009-es műszaki előtt vagy után cseréltél?

Megosztás:

Ha jót akarsz,akkor csere,mert elöl látszik,hogy kezdi megenni a padlólemezt is.

Ha az a cél,hogy idén átmenjen: Fúúú most olyat mondok,hogy engem is kiráz a hideg,viszont működik.

Pur-habbal "kiüregeled" <_< veszel aeroszolos alvázvédőt és lefújod a küszöbök alját feketére.A pur hab úgy megkeményedik,hogy nem tudják benyomni+a festék takarja a turpisságot.

Költséghatékonyság. :D :icon13:

Szerk: MAP szenzort a 2009-es műszaki előtt vagy után cseréltél?

Műszaki után.

Az a baj, hogy a purhabos megoldás már nekem is eszembe jutott... :)

De amúgy meg csere az egész cakk-pakk. És lehet, hogy biciklire...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.