Volu Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Nemrég voltam a közeli bontóba. érdeklődtem hogy hoztak e nekem kerékívet, de úgy látszik nem vettek komolyan. Vagyis most más srác volt ott és nem tudott mit mondani. Minden esetre vettem egy zsák popszegecset <_< Fatertól ellesem majd a mesterséget, azt felszegecselek mindent :( jaaaj nee... :wacko: ha a spoilereket fel mered szegecselni, én kitagadlak a "kiszcaládbóó" ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla91 Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 jaaaj nee... :wacko: ha a spoilereket fel mered szegecselni, én kitagadlak a "kiszcaládbóó" ;) Pedig csont nélkül fel fogom merni szegecselni, de módjával ;) fekete festékkel majd letakarom szinte láthatatlan lesz. Kis Rallys harapós masszív kocsi lesz. Ha kitagadsz így jártam.. <_< Ha nagyon belejövök ebbe a szegecselésbe lehet hogy néhány ember homlokába is lövök vagy 2öt :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
balu43 Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Üdv Segítséget szeretnék kérni fordulatszámmérő bekötéséhez.A fordulatszámmérőhöz mellékelt leírás nem is magyar és nem is túl érthető.Igazából a zöld vezeték bekötését nem tudom,hogy kellene megoldani.Ha jól tudom a gyújtótrafóhoz kell valahová.Van még két piros és két fekete,de ha jól értelmeztem akkor mind a két pirosat a gyújtáskapcsolóhoz kell a feketéket pedig az aksi negatívjára.Töltöttem fel két képet.Egyet a fordulatszámmérőről, egyet pedig a trafóról.Ha valaki letudná írni,hogy mit hová kell kötni az nagyon jó lenne.Előre is köszön ha valaki tudna segíteni. http://kepfeltoltes.hu/view/100920/SDC1373...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/100920/SDC1374...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Helló! A motorom (x12sz) durvábban kezdett járni,viszont nincs semmi check villogás,teljesítmény-romlás,durrogás,stb.. Olyan,mintha diesel lenne: remegés érezhető a kormányon,több a rezonancia az utastérben. Mitől lehet ez? A gyertyák,kábelek pár hónaposak.Ha trafós lenne,akkor szerintem rángatózna...stb. Kopogásérzékelő,talán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Ha csak a rezgés lett nagyobb egyik napról a másikra, akkor nem lehet hogy megadta magát az egyik motortartó bakod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Üdv Segítséget szeretnék kérni fordulatszámmérő bekötéséhez. Szia! Nem érzem magam kompetensnek, de mivel senki nem ír, hát most én.... Volt ez itt már téma; ha jól emlékszem, akkor, ha szerencséd van, akkor ki (be) van vezetve a műszerfal belső csatlakozójához a jelvezeték, ami neked kell. Csak kérdem, hogy nem egyszerűbb lenne kicserélni a műszerfalat egy fordulatszámérősre? Sok sikert! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Szia! Nem érzem magam kompetensnek, de mivel senki nem ír, hát most én.... Volt ez itt már téma; ha jól emlékszem, akkor, ha szerencséd van, akkor ki (be) van vezetve a műszerfal belső csatlakozójához a jelvezeték, ami neked kell. Csak kérdem, hogy nem egyszerűbb lenne kicserélni a műszerfalat egy fordulatszámérősre? Sok sikert! <_< Te Zsiri, nézted a képeket? Mert én igen,a gyárit tudom hogy hogy kell de ezt fogalmam sincs. nem merem írni hogy az ECU-n hová kell kötni nehogy baj legyen. Én inkább a gyárit javaslom :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Te Zsiri, nézted a képeket? Mert én igen,a gyárit tudom hogy hogy kell de ezt fogalmam sincs. nem merem írni hogy az ECU-n hová kell kötni nehogy baj legyen. Én inkább a gyárit javaslom :wacko: Néztem, ránézésre ugyanolyan motor mint az enyém. Nem olcsó mulatság amúgy egy ilyesmi külső fordulatszámmérő, ha már megvan, akkor én sem biztos, hogy mellé beszereznék egy használt kilométerórát. Bízzuk ezt a kollégára :( Segíts neki, hogy a beépített csatin a műszer mögött melyik lábon jön a fordulatszám jele. Részemről: Ha precíz akarnék lenni, akkor valakivel leméretném, hogy a fordulatszámmérős kilométeróra ford.sz. és test lábai között nagyságrendileg mekkora az ellenállás, vagyis maga a műszer milyen ellenállású. Aztán lemérném a külső műszerét, és amennyivel kisebb (ha kisebb), akkora ellenállást szépen sorba kötnék a bejövő ford.sz.láb és a külső műszer bemenete közé. Kevésbé precízen; ha a fent említett ellenállás helyére egy (hasra csapva) 1..10 kOhm-osat kötünk, semmi baj nem fog történni. Feltehetően akkor sem, ha direktben rákötjük, de azt nem kéne csak úgy <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Néztem, ránézésre ugyanolyan motor mint az enyém. Nem olcsó mulatság amúgy egy ilyesmi külső fordulatszámmérő, ha már megvan, akkor én sem biztos, hogy mellé beszereznék egy használt kilométerórát. Bízzuk ezt a kollégára :wacko: Segíts neki, hogy a beépített csatin a műszer mögött melyik lábon jön a fordulatszám jele. Részemről: Ha precíz akarnék lenni, akkor valakivel leméretném, hogy a fordulatszámmérős kilométeróra ford.sz. és test lábai között nagyságrendileg mekkora az ellenállás, vagyis maga a műszer milyen ellenállású. Aztán lemérném a külső műszerét, és amennyivel kisebb (ha kisebb), akkora ellenállást szépen sorba kötnék a bejövő ford.sz.láb és a külső műszer bemenete közé. Kevésbé precízen; ha a fent említett ellenállás helyére egy (hasra csapva) 1..10 kOhm-osat kötünk, semmi baj nem fog történni. Feltehetően akkor sem, ha direktben rákötjük, de azt nem kéne csak úgy <_< nem a motor a lényeg hanem az a fordulatszámmérő.... egyébként meg igen,megkel mérni a megmérni valót :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 valaki kérdezte az angel eyes lámpát előre. H1 a projektoros fele, helyzetjelző t10, az idex az sima fordítós mint a féklámpa. A távolságit meg mióta megvan ki se szedtem:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Ha csak a rezgés lett nagyobb egyik napról a másikra, akkor nem lehet hogy megadta magát az egyik motortartó bakod? Rángattam a motort előre hátra,néztem az összes bakot,de nem láttam rajtuk semmit. Azóta remeg jobban,hogy először mentem vele hosszú távon (pályán) 120-al.Direkt nem toltam jobban,nehogy baj legyen <_< Ma megnéztem a gyertyákat is,mindegyik fehéres színű volt,törölgetés után mint az új.Járó motornál lehúzgáltam a pipákat sorban: Megy az összes henger. A fehér lerakódás viszont szegény keverékre utal... Elképzelhető,hogy a 100as vpowert nem szereti a motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Elképzelhető,hogy a 100as vpowert nem szereti a motor? Lehet,másrészt lambdára érdemes lenne rámérni,lehet haldoklik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Lehet,másrészt lambdára érdemes lenne rámérni,lehet haldoklik. hááát lehet ,asszem c12nz van neki,abba meg nincs kopogás érzékelő..... ez megint olyan eset ,hogy így megmondani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 .. Elképzelhető,hogy a 100as vpowert nem szereti a motor? azóta rángat??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 hááát lehet ,asszem c12nz van neki,abba meg nincs kopogás érzékelő..... ez megint olyan eset ,hogy így megmondani... x12sz-m van,tehát van kopogás-érzékelő. Már 3hónapja járok 100as benyával csak tegnap óta rángat,miután pályán mentem vele 120-al.2 hónapja nézettem emissziót 1körül volt a lambda. Akkor marad a kopogás szenzor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 x12sz-m van,tehát van kopogás-érzékelő. Már 3hónapja járok 100as benyával csak tegnap óta rángat,miután pályán mentem vele 120-al.2 hónapja nézettem emissziót 1körül volt a lambda. Akkor marad a kopogás szenzor? őőőőő a kopogásszenzor csak azért írtam,mert az hozzá tudja állítani az előgyújtást a 100hoz. nem azért mert rossz. <_< akkor nem a benyától van. és milyen a piros lé?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 őőőőő a kopogásszenzor csak azért írtam,mert az hozzá tudja állítani az előgyújtást a 100hoz. nem azért mert rossz. :wacko: akkor nem a benyától van. és milyen a piros lé?? Nekem eddig bevált,4.5 országúton,pályán 5.9-re jött ki a fogyasztás. Sima 95 országút=5.3l/100km Szóval pályázás után jött ez a nagyobb rezonancia,mondjuk közepesen igénytelen ember észre sem venné szerintem <_< Én úgy,hogy látom nem jövök rá,hogy WTF ez.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 Nekem eddig bevált,4.5 országúton,pályán 5.9-re jött ki a fogyasztás. Sima 95 országút=5.3l/100km Szóval pályázás után jött ez a nagyobb rezonancia,mondjuk közepesen igénytelen ember észre sem venné szerintem <_< Én úgy,hogy látom nem jövök rá,hogy WTF ez.... -8deci az nem rossz.... keresd meg lesz az... :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember22, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2010 -8deci az nem rossz.... keresd meg lesz az... :wacko: Vettem egy gyári GM lambda-szondát 9800ft volt. Szerintem az lesz a hunyó,mert hidegen amíg dúsít kevésbé remeg.Üzem melegen adja elő. A gyertyákon meg a fehér lepedék poor-mixture-re utal.Nem kell ide Tech 2 <_< Az alapjárati,egr hibától meg valószínűleg mást is csinálna szerintem. Kiderül: nemsoká nekiállok,remélem nem lőttem mellé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balu43 Elküldve Szeptember22, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2010 Üdv Először én is a gyári fordulatszámmérős egységet akartam venni csak így olcsóbb volt,viszont ha már megvettem akkor tényleg nem nagyon akarnék venni még egy gyári egységet is.A beépített csatlakozón melyik a fordulatszámmérő vezetéke?Leírná valaki.Persze ha ott van egyáltalán.Egy zöld vezetéket találtam de nem tudom,hogy az e az. Egyébként azt hittem,hogy nem olyan nagy dolog egy ilyen bekötés mivel egy csomó autóban látni ilyet.Várom a további segítségeket és köszönöm az eddigieket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember22, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2010 Vettem egy gyári GM lambda-szondát 9800ft volt. Szerintem az lesz a hunyó,mert hidegen amíg dúsít kevésbé remeg.Üzem melegen adja elő. A gyertyákon meg a fehér lepedék poor-mixture-re utal.Nem kell ide Tech 2 <_< Az alapjárati,egr hibától meg valószínűleg mást is csinálna szerintem. Kiderül: nemsoká nekiállok,remélem nem lőttem mellé. Nagyon kíváncsian és türelmetlenül várom a fejleményeket! (Én is a saját lambdámra gyanakodom, ami ugyan új, de némineműleg univerzális.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember22, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2010 Üdv Először én is a gyári fordulatszámmérős egységet akartam venni csak így olcsóbb volt,viszont ha már megvettem akkor tényleg nem nagyon akarnék venni még egy gyári egységet is.A beépített csatlakozón melyik a fordulatszámmérő vezetéke?Leírná valaki.Persze ha ott van egyáltalán.Egy zöld vezetéket találtam de nem tudom,hogy az e az. Egyébként azt hittem,hogy nem olyan nagy dolog egy ilyen bekötés mivel egy csomó autóban látni ilyet.Várom a további segítségeket és köszönöm az eddigieket. Állítólag pont zöld színű a fordulat jelvezetéke. Ha arra és a fordulatszámérőd jelvezetéke közé bekötöd a múltkor ajánlott pár kOhm-os ellenállást, és összekapcsolod egy pillnatra, semmit nem vágsz tönkre, Ezt 99,9%-ra mondom. Tegyük fel a legrosszabb esetet, hogy amit vettél mérő bemenete zárlatos. Elég kevés rá az esély, de mondjuk. Ha egy 1 kOhm-os ellenállást kötöl sorba a bemenettel, akkor is 12V / 1kOhm = 12 mA fog átfolyni arra a pillanatra, amíg összeérinted a vezetéket és az ellenállatot. Nagyon nehezen hiszem el, hogy ez valamit is tönkrevágna. Normális esetben egy mérőóra bemenete sok kOhm nagyságrendű - nem vagyok annyira otthon a lelkivilágukban -, akár megaohmos is lehet. Így ha akarnád sem tudnád tönkretenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember22, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2010 Nagyon kíváncsian és türelmetlenül várom a fejleményeket! (Én is a saját lambdámra gyanakodom, ami ugyan új, de némineműleg univerzális.) A lényeg az,hogy tudok neked küldeni egy tök jó gyári lambdát <_< Csak az alapjárat szar,néha beremeg,mintha fordulatot veszítene(nem durván csak tudom,hogy nem ilyen volt) aztán semmi baj a menetteljesítménnyel,jól húz. EGR szórakozik vagy az alapjárati motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember22, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2010 Vettem egy gyári GM lambda-szondát 9800ft volt. Szerintem az lesz a hunyó,mert hidegen amíg dúsít kevésbé remeg.Üzem melegen adja elő. A gyertyákon meg a fehér lepedék poor-mixture-re utal.Nem kell ide Tech 2 <_< Az alapjárati,egr hibától meg valószínűleg mást is csinálna szerintem. Kiderül: nemsoká nekiállok,remélem nem lőttem mellé. lett volna olcsóbban lambda.... de nem kérdezel :wacko: ITT Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember22, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2010 lett volna olcsóbban lambda.... de nem kérdezel ;) ITT <_< Írtam nekik a múltkor, hogy kellene a cucc, ki tudnák-e küldeni, illetve megfelel-e X12SZ-hez. Azóta is jön a válasz. Ha ennyire foglalkoznak a vevővel, akkor gondolom mindennel ilyen intenzitással foglalkoznak; garancia, megfelelőség (jó lesz az a motorodhoz (csak vigyed máá paraszt) ), szóval nem lopták be magukat a szívembe. Amúgy igazad van, nem kérdezett hakapeszi kolléga, de biztosan megmondja, hogy ennyiért honnan vette. Mert így sem volt drága! Neki címezve a továbbiakat, ha normális boltból van ( =foglalkoznak a garanciával, stb.,de biztos vagyok benne, hogy nem az Ecserin vetted ;) ), akkor valószínűleg érdekelni fog. Hamarosan mondani fogom, jelenleg fennáll az időleges likviditási probléma lehetősége. Magyarul azokra a projektekre tartogatom a pénzt, amibe esetlegesen sokat be kell fektetni. A működő autó tökéletesítése eggyel hátrébb sorolódott. :wacko: Amúgy a kormányremegés, alapjáratvesztés nálam is fennáll; ezt azonban okozhatja ezer más dolog is, nem biztos a lambda. Meglátjuk! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts