Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Nekem haladós tempóban evett az XE 7-8-at. Akármit csinálhattam vele, nem evett 9 felett.

Volt hogy megjártam vele 2-személlyel Tökölt, odafelé siettünk, ott gyorsulgattunk, visszafelé se 90-el jöttünk és 6,7 L/100km lett. :rolleyes:

Az enyém akkor 940kg volt üresen.

gyere egyszer be pestre , simán meg fog enni 9felett is egy kellemes szopakonyhás csúcsforgalomban a dugóban araszolva

Megosztás:

Helló!

Köszi a választ!

W394 van ráírva,azt nem tudom,hogy f13 vagy f15...X12SZ motor...csak arra vagyok kíváncsi,hogy mennyit forog 90-nél 5.ben?

Barátnőmék 2006-os 1.2-es 62LE 3hengeres Polo-ja 2900-at forog 5.ben 90nél!! Az enyém 10évvel idősebb,15 lóval gyengébb és 200kilóval könnyebb,de sokkal kulturáltabban jár a 4henger és jobban gyorsul!

Hali!!!

Mentem egy kört és megnéztem, nekem 90-nél kb 2650-et forog. De szerintem az órám is csal mert a 185/55 R15 gumi nem éppen gyári méret.

Megosztás:

Hali!!!

Mentem egy kört és megnéztem, nekem 90-nél kb 2650-et forog. De szerintem az órám is csal mert a 185/55 R15 gumi nem éppen gyári méret.

Kösz szépen,hogy megnézted! Egyébkét nekem gyári 14-es sport felnim van gyári 165/65 R14 méretben és megnéztem,hogy a te órád csak 2.5%-al mutat többet.

http://totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/

A lap alján van a méretváltó.

Nem fogja meg a 45lovat a 185ös gumi?

Megosztás:

Kösz szépen,hogy megnézted! Egyébkét nekem gyári 14-es sport felnim van gyári 165/65 R14 méretben és megnéztem,hogy a te órád csak 2.5%-al mutat többet.

http://totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/

A lap alján van a méretváltó.

Nem fogja meg a 45lovat a 185ös gumi?

Biztos megérzi.

Nekem csak 185/60 R14 van a nyárin , de megérzem a különbséget.

A téli meg 165/70 R13. (ez a gyári méret) a kis kerékkel egy kicsit pörgősebb a gép. :rolleyes:

Megosztás:

2-3 napja azt vettem észre, hogy enyhe benzin szag terjeng az utas térben ( imádom :rolleyes: ;) ), de azért aggasztó is. 2-3 hete már fel figyeltem, hogy hátul az AC pumpám már erő teljesen, hangosan zúg (jellegzetes szívó hang, vagy talán mintha valami elektromos hang lenne )

Most nem tudom, hogy a nagy meleg miatt érzem a benzin szagot, vagy pedig azért, mert már tényleg rá férne egy AC pumpa+ benzin szűrő csere? Ki cserélem én itthon is, csak az a baj, hogy fingom sincs hogy hol van a 2 cucc. Esetleg valaki meg tudja saccolni, hogy a 2 alkat rész kb. mennyi pénz ? Köszi!

Megosztás:

2-3 napja azt vettem észre, hogy enyhe benzin szag terjeng az utas térben ( imádom :rolleyes: ;) ), de azért aggasztó is. 2-3 hete már fel figyeltem, hogy hátul az AC pumpám már erő teljesen, hangosan zúg (jellegzetes szívó hang, vagy talán mintha valami elektromos hang lenne )

Most nem tudom, hogy a nagy meleg miatt érzem a benzin szagot, vagy pedig azért, mert már tényleg rá férne egy AC pumpa+ benzin szűrő csere? Ki cserélem én itthon is, csak az a baj, hogy fingom sincs hogy hol van a 2 cucc. Esetleg valaki meg tudja saccolni, hogy a 2 alkat rész kb. mennyi pénz ? Köszi!

Benya szűrő kb1500,ac kb 13000,tömítés az ac-hoz kb1000.

Az árak nagyon kb :D

Megosztás:

szerinetm az inkább kartergáz lesz a motorból az ac-t ha éreznéd akkor nagyobb lenne a baj eléggé zárt a rendszer most a nagy meleg miatt inkább valami gumicsöre gyanakodnék a motorban ami elért probáld belsőkeringetésre állitani a levegőt és ha nem érzed akkor motorból valami karter gáz ......szerintem sok szerencsét hozzátenném hogy az első corzámat megvettem 6 évesen és 12 évesen cseréltem előszőr benziszürőt szétvágtam kiváncsiságból de nem volt igazán koszos még biztos hogy használhattam volna még két évig .ha netán ac cserélnél legyen csak 5 liter a tankaban könnyebb lesz cserélni de az inkább csak ugy szokott lenni egyik nap csak nem indul..

Megosztás:

Üdv újra mindenkinek. Egy kérdés, hogy a nagy melegben se álljonak meg a corsás agyak...:

Arra figyeltem fel az utóbbi időben (visszagondolva már télen is), hogy motorindításnál a utastér jobb elejéből határozott csobogáshangot hallok. Gázadásra erősödik, aztán idővel szépen abbamarad.

Namármost elég sokszor csereberéltem a hűtővizet, az utastér-radiátor meg ugye pont az anyósüléselőtt van, logikus tehát, hogy a radiátorba csobog be a víz indításkor. Aztán szépen megtelik, s ezért marad abba.

Pedig elvileg lelégtelenítettem; a Álmoskönyv szerint bal oldalon fent kell a réz hőszenzort kicsavarni, s ha már onnnan is a hűtővíz folyik feltöltéskor, akkor rendben van. Azám, csak én ezt megcsináltam.

Mi csobog akkor, és hol lehet kivédeni?

Megosztás:

Üdv újra mindenkinek. Egy kérdés, hogy a nagy melegben se álljonak meg a corsás agyak...:

Arra figyeltem fel az utóbbi időben (visszagondolva már télen is), hogy motorindításnál a utastér jobb elejéből határozott csobogáshangot hallok. Gázadásra erősödik, aztán idővel szépen abbamarad.

Namármost elég sokszor csereberéltem a hűtővizet, az utastér-radiátor meg ugye pont az anyósüléselőtt van, logikus tehát, hogy a radiátorba csobog be a víz indításkor. Aztán szépen megtelik, s ezért marad abba.

Pedig elvileg lelégtelenítettem; a Álmoskönyv szerint bal oldalon fent kell a réz hőszenzort kicsavarni, s ha már onnnan is a hűtővíz folyik feltöltéskor, akkor rendben van. Azám, csak én ezt megcsináltam.

Mi csobog akkor, és hol lehet kivédeni?

ilyen ez a finn levegő :rolleyes:

Megosztás:

:rolleyes: ;) egyéb ötlet?

Idővel kidolgozza magát,hagyd járni a motort addig amíg ki nem nyit a termosztát vagy el nem indul a venti.

Hagyod kihűlni ,leveszed a kiegyenlítőről a kupakot ,gondolom sziszeg majd egyet ,meg figyeld a víz szintet benne,ha megy lefele akkor

jön ki a csobogás :D

Ja és legyen max.-on a fűtés.

Megosztás:

Hali!

Én két hónapja cseréltem benzinpumpát,(az AC kifejezés a zsigulis időkből maradt vissza,befecskendezős motornál benzinpumpának hívjuk,megvolt a mai szőrszálhasogatás is.)leírom a folyamatot ha mégis cserélsz.

A saját érdekedben legyen a tankban minél kevesebb benya.

Hajtsd fel a hátsó ülést és az alatta lévő kárpitot és meglátod bal oldalt a pumpa házát.

A műanyag borítást pattintsd ki csavarhúzóval,majd a két benzincső bilincset pattintsd le.Én macerásnak találtam visszarakni őket,ezért műanyag gyors bilinccsel raktam össze.

Az alumínium szorítógyűrűt óvatosan lazítsd ki csavarhúzóval és kis kalapáccsal és már benn is vagy a tankban.

A pumpa benne van a fehér színű foglalatban ami egyébként a szintjelző.Nehezen jön ki,mert a pumpát le kell húznod a belső benzinszűrőről,aminek a cseréjét nem javaslom,hacsak nem nőgyógyásznak készülsz.Igazából felesleges is hacsak nincs tele kosszal a tankod alja.Ha gyári pumpád van még benne(amit kétlek)akkor a csatlakozói forrasztva vannak.Az enyémet egyszerűen le lehetett húzni,mert már az előző gazdája cserélt benne.

Azt mondják,hogy a 13.000 Ft-os pumpa kb. 3évig bírja,a gyári az bír tíz évet is.

Pumpafedél tömítőgyűrűt is vegyél,mert az a benzintől megnyúlik,nem lehet összerakni rendesen és folyni fog,ha teletankolod.Én így jártam,ezért szedhettem szét 2X..

Amíg a szorítógyűrűt visszajátszod tuti betépsz a benzinszagtól,én kb. fél órát játszottam mire megszorult.

Aztán benzincsövek vissza,bilinccsel megszorítod őket,fedél vissza és kész is.

Megosztás:

Idővel kidolgozza magát,hagyd járni a motort addig amíg ki nem nyit a termosztát vagy el nem indul a venti.

Hagyod kihűlni ,leveszed a kiegyenlítőről a kupakot ,gondolom sziszeg majd egyet ,meg figyeld a víz szintet benne,ha megy lefele akkor

jön ki a csobogás ;)

Ja és legyen max.-on a fűtés.

Köszi, megvan a titok akkor, levegőztetni kell utána - remélem működik, mert azóta elég sokszor mentem az autóval huszonkilométereket, de még mindig csobog. Igaz, itt szökőévente indul csak be a venti. Sajnos azóta a hűtővíz seperc alatt elbarnult; gondolom ez már így marad. (Tényleg, mi a csoda festiheti meg, mi rozsdál??)

Szép napot :rolleyes:

Megosztás:

Srácok köszi a válaszokat. A belső keringetős trükköt majd ki próbálom, meg szét nézek majd a motor térbe (alaposan). Ma mikor mentem el reggel, még hideg motornál, iszonyatosan szaggatott a motor :rolleyes: Nem tudom mi az isten van vele....meleg motornál 1x csinálta, azt is csak enyhén.

Megosztás:

Köszi, megvan a titok akkor, levegőztetni kell utána - remélem működik, mert azóta elég sokszor mentem az autóval huszonkilométereket, de még mindig csobog. Igaz, itt szökőévente indul csak be a venti. Sajnos azóta a hűtővíz seperc alatt elbarnult; gondolom ez már így marad. (Tényleg, mi a csoda festiheti meg, mi rozsdál??)

Szép napot :rolleyes:

Hi!

Én télen cseréltem fagyállót,olyan 2.000km után kezdtem unni,hogy még mindig csinálja,azt a tippet kaptam a szerelőmtől,hogy álljak meg egy lejtőn.Közben járassam a motort,néha felpörgetve,max,fűtéssel úgy,hogy az orra legyen fent,így a levegő felfelé kitud szökni a légtelenítő-szelepen.Nekem használt.

Megosztás:

Hi!

Én télen cseréltem fagyállót,olyan 2.000km után kezdtem unni,hogy még mindig csinálja,azt a tippet kaptam a szerelőmtől,hogy álljak meg egy lejtőn.Közben járassam a motort,néha felpörgetve,max,fűtéssel úgy,hogy az orra legyen fent,így a levegő felfelé kitud szökni a légtelenítő-szelepen.Nekem használt.

Köszi, így fogom kipróbálni :rolleyes:

Megosztás:

Hali!

Azt mondják,hogy a 13.000 Ft-os pumpa kb. 3évig bírja,a gyári az bír tíz évet is.

Nekem volt a G-be cserélve AC Pedig még 2 éves se volt....

Márkaszervizbe volt javítva mert garis volt még.

Ismerem a márkaszervizest.

Ő mondta ,hogy annyit bír a 13e-s kínai mint az amit Ők raktak bele gyárit 50e-ért (csak a pumpa,gariba ingyen volt)

Csak Ők gyárit tudnak bele rakni :rolleyes:

Megosztás:

Nekem volt a G-be cserélve AC Pedig még 2 éves se volt....

Márkaszervizbe volt javítva mert garis volt még.

Ismerem a márkaszervizest.

Ő mondta ,hogy annyit bír a 13e-s kínai mint az amit Ők raktak bele gyárit 50e-ért (csak a pumpa,gariba ingyen volt)

Csak Ők gyárit tudnak bele rakni ;)

Én is az olcsóbbat raktam bele,aztán a szerelőm mondta,hogy ez jó ha 3évet kibír.Mondjuk már akkor gyanút fogtam,amikor láttam,hogy a dobozra vagy 5X rá van írva,hogy "high quality parts" :rolleyes:

Ez a 3év is elég relatív szerintem mert én úgy gondolom,hogy a minél több indítás,rövid távok veszik jobban igénybe a szivattyút.Bár vannak olyan alkatrészek,-főleg amit nem olyan egyszerű cserélni-amiből csak gyárit,vagy árban hasonlót érdemes venni.

Megosztás:

Sziasztok.

Csabinak hívnak.

Van egy ismerősöm 1997 corsa ja van , 1.2 8 szelep ECO.

A segítségeteket szeretném kérni.

Jelenség: Gondol egyet az autó és úgy viselkedik mintha 1-2 henger leállna ,dadog és leáll a motor .utána hosszas idítózás után elindul dadogva nagy gázadásra felpörög és utána minden rendben.

Az a baj hogy ez a jelenség nem mindig jön elő ,van amikor 2-3 hónapig semmi,Sajnos a diagnosztika lámpa nem jelez vissza semmiféle hibát!

Találkozott már valaki ilyen hibával ,tudnátok segíteni?

Köszönöm.Alkonyvadász.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.