Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Nekem az 1,5 td szigorúan vaárosban jön ki 6L-bŐl, de sokallom.

Ha autópálya 110km/h akkor 5L

Pedig jólenne egy kicsit lentebb vinni.

Eddig a rekord a sárga lámpa felgyulladásáig (üzemanyag). 820km.

A városi 6 l-es fogyasztást és az autópályás 5 litert sokallod?? :) Szerintem örülj, hogy ilyen jó a fogyasztásod. A következő lépés az lenne, hogy termelje a gázolajat... :) Egy minimális mennyiségű üzemanyag kell, hogy menjen. Ez van. Az Isuzu motorok meg nem mai fejlesztésű HDI-k stb. Jó, régi, strapabíró "traktormotorok". Nem hasonlítható össze a két kategória.

Amúgy az enyém is hajszálra ennyit eszik, és sajnos el kell, hogy keserítselek, nem fog lejjebb menni. A viszonylag "magas" fogyasztásban közrejátszik az is, hogy az 5.-ös nagyon rövid. Nem autópályára tervezték, hanem városi, elővárosi közlekedésre. Megoldás lenne az 5.-ös "meghosszabbítása", de én még nem találtam hozzá kisebb fogaskerékpárt. Ebay-en, mindenütt néztem, de csak rövidebb fokozat van.

Ha fogyasztási rekordot akarsz dönteni, akkor országút, szigorúan 90-nel (~2700-as fordulaton), ott eszik a legkevesebbet. (Úgy, hogy még haladsz is. 70-nél még kevesebbet enne, de kinek van türelme annyival tötymörögni?!)

j.

Megosztás:

Hy all!

Vki cserélte már ki a verdájában a sebváltógombot? Gondolok itt arra hogy a gyári helyett vmi sportosat tesz fel? Egyszerű vagy bonyolult dolog?

Hali!!!

Én már cseréltem de jó régen. Nem volt túl bonyolult mert arra emlékeznék. Valami kis csőfogóval fogtam meg és megmozgattam majd simán lejött fölfele.

Amit ráraktam az valami univerzális gomb, egy imbuszfejű hernyócsavarral kell rögzíteni. Na ez a kis csavar mindig meglazult és a gomb mozgott. Beragasztottam a csavart és azóta jó.

Megosztás:

A városi 6 l-es fogyasztást és az autópályás 5 litert sokallod?? :) Szerintem örülj, hogy ilyen jó a fogyasztásod. A következő lépés az lenne, hogy termelje a gázolajat... :) Egy minimális mennyiségű üzemanyag kell, hogy menjen. Ez van. Az Isuzu motorok meg nem mai fejlesztésű HDI-k stb. Jó, régi, strapabíró "traktormotorok". Nem hasonlítható össze a két kategória.

Amúgy az enyém is hajszálra ennyit eszik, és sajnos el kell, hogy keserítselek, nem fog lejjebb menni. A viszonylag "magas" fogyasztásban közrejátszik az is, hogy az 5.-ös nagyon rövid. Nem autópályára tervezték, hanem városi, elővárosi közlekedésre. Megoldás lenne az 5.-ös "meghosszabbítása", de én még nem találtam hozzá kisebb fogaskerékpárt. Ebay-en, mindenütt néztem, de csak rövidebb fokozat van.

Ha fogyasztási rekordot akarsz dönteni, akkor országút, szigorúan 90-nel (~2700-as fordulaton), ott eszik a legkevesebbet. (Úgy, hogy még haladsz is. 70-nél még kevesebbet enne, de kinek van türelme annyival tötymörögni?!)

j.

Oksa, akkor belenyugszok.

Akkor már csak az ukrán gasolajjal tudom lentebb tornázni a fogyasztást.

Megosztás:

Oksa, akkor belenyugszok.

Akkor már csak az ukrán gasolajjal tudom lentebb tornázni a fogyasztást.

Az ukrán nyál szerinted van olyan minőségű, mint a magyar? :) Szerintem csak rosszabb --> többet eszik belőle. Igaz, még nem tankoltam Ukrajnában. Majd ha legközelebb Berettyóújfaluban járok, átugrom a "szomszédba". :)

Megosztás:

j.

én általában 80km/h-át megyek akkor van olyan érzésem a kocsiba mint ha az új lagúnával mennék 140-et:D

Megosztás:

én általában 80km/h-át megyek akkor van olyan érzésem a kocsiba mint ha az új lagúnával mennék 140-et:D

Hááát, egy Rönyó Laguna és egy Corsa nem egy kategória. :) De amúgy tényleg hasonló lehet az érzés. Apám Saab-jában is kb. 140-150-nél lehet az a "zajszint", mint a Corsában 80-90-nél.

Ja, meg kár, hogy a Corsa turbója nem "fütyül". Egy lefújószelep viszont elég sokat kóstál (30e körül), annyit nem ér az élmény.

Neked amúgy nem benzines a vasad? :)

Megosztás:

Hááát, egy Rönyó Laguna és egy Corsa nem egy kategória. :) De amúgy tényleg hasonló lehet az érzés. Apám Saab-jában is kb. 140-150-nél lehet az a "zajszint", mint a Corsában 80-90-nél.

Ja, meg kár, hogy a Corsa turbója nem "fütyül". Egy lefújószelep viszont elég sokat kóstál (30e körül), annyit nem ér az élmény.

Neked amúgy nem benzines a vasad? :)

Dehogynem!!! csatlakozom a "10litert eszik az x14xe" klubbhoz XD most az élményről volt szó. Kolléganőm ha 100al megyek már mondja, ne menjek olyan gyorsan, mert halálfélelme van. Rönónál mondta ugyanezt 180-nál...érdekes

Én a teljesítményre panaszkodnék vajon mitől lehet, régebben volt sportkipuf meg sportszürő, és az alacsonyabb tartományokban is húzott a verda...mostmeg mióta gyári kipuf meg gyári levegőszürő van egyszerüen gyenge a technika. Menni fogok a ventillátor hőgombáját cseréltetni. Valakinek van 5lete mitől lehetséges ilyen nagy "teljesítményérzés" csökkenés? Enynire sokat számítana a sport kipufogó?

Megosztás:

Az ukrán nyál szerinted van olyan minőségű, mint a magyar? :) Szerintem csak rosszabb --> többet eszik belőle. Igaz, még nem tankoltam Ukrajnában. Majd ha legközelebb Berettyóújfaluban járok, átugrom a "szomszédba". :)

Csak megsúgom, hogy Berettyóújfalunál, nem Ukrajna van, hanem Románia.

De nem akarok okoskodni..

Megosztás:

Csak megsúgom, hogy Berettyóújfalunál, nem Ukrajna van, hanem Románia.

De nem akarok okoskodni..

Tudom, hogy Bújfaluhoz a román határ van egy köpésre. Csak az ukrán gázolajról volt szó. De általában Db-ben, meg Újfaluban van dolgom, ezért mondtam, hogy majd akkor ugrom át talán az ukránokhoz. Amúgy körülményes lenne. De még így is elég nagy kitérő. Szóval marad a jó öreg hazai nafta.

Megosztás:

Tudom, hogy Bújfaluhoz a román határ van egy köpésre. Csak az ukrán gázolajról volt szó. De általában Db-ben, meg Újfaluban van dolgom, ezért mondtam, hogy majd akkor ugrom át talán az ukránokhoz. Amúgy körülményes lenne. De még így is elég nagy kitérő. Szóval marad a jó öreg hazai nafta.

Oké gondaltam én :-)

Amúgy neked 2000 edition corsád van?

Mi a különbség? Valami extra esetleg?

Megosztás:

Oké gondaltam én :-)

Amúgy neked 2000 edition corsád van?

Mi a különbség? Valami extra esetleg?

Hát van benne:

- villanyablak (automata fel-le), villanytükör + tükörfűtés

- abs

- CD (gyári)

- könnyűfém felni

- központi zár

A klímát sajnos kispórolták belőle, pedig jól jönne.

A tiéd milyen felszereltségű?

Megosztás:

Hát van benne:

- villanyablak (automata fel-le), villanytükör + tükörfűtés

- abs

- CD (gyári)

- könnyűfém felni

- központi zár

A klímát sajnos kispórolták belőle, pedig jól jönne.

A tiéd milyen felszereltségű?

Az enyém az 98 swing.

szintén el. ablak, központi zár., az elektromos tükör csak ki van kábelezve.

no abs, és persze a klasszikus háromküllős corsa alu.

És persze a klíma. Eléggé vadászni kell ezeket a dieseleket, hogy klíma is legyen benne.

Van még persze ami nem gyári . Lg mp3-usb cd játszó.

Tettem bele tigra ködösöket, xenont. vectrás szemüvegtartót. A műszerfal az óra és a középkonzol fehér leddel, A többi kapcsolókban piros led. De csak azért mert a magnó amit vettem piros-fehér színben világít. És persze a beltéri világítás is vectrás, azaz olvasólámpás.

Neked v.mi saját fejlesztés esetleg

Megosztás:

Az enyém az 98 swing.

szintén el. ablak, központi zár., az elektromos tükör csak ki van kábelezve.

no abs, és persze a klasszikus háromküllős corsa alu.

És persze a klíma. Eléggé vadászni kell ezeket a dieseleket, hogy klíma is legyen benne.

Van még persze ami nem gyári . Lg mp3-usb cd játszó.

Tettem bele tigra ködösöket, xenont. vectrás szemüvegtartót. A műszerfal az óra és a középkonzol fehér leddel, A többi kapcsolókban piros led. De csak azért mert a magnó amit vettem piros-fehér színben világít. És persze a beltéri világítás is vectrás, azaz olvasólámpás.

Neked v.mi saját fejlesztés esetleg

A gyári cd-fejet lecseréltem egy JVC Kenwood mp3-usb-re, mert az olvasó fej bemondta az unalmast. Kb. 15e lett volna a fejcsere, inkább vettem újat. Ezen kívül még riogató, abban kényelmi funkciók (el. ablak felhúzás stb.). A kipuff dob lyukas volt, így kapott egy szolid sportkipuffot króm véggel.

Ezeken kívül minden gyári. A középkonzollal próbálkoztam (izzócsere), de nem sok sikerrel. Xenonosítani nem akarok, se műszaki felszereltség, se tudás nincs hozzá. Túl sok pénzt meg nem akarok beleölni. A-ból B-be vigyen el, és kész. Az olcsó fenntartás, fogyasztás mindenért kárpótol. :)

Módosítva : jester
Megosztás:

A gyári cd-fejet lecseréltem egy JVC Kenwood mp3-usb-re, mert az olvasó fej bemondta az unalmast. Kb. 15e lett volna a fejcsere, inkább vettem újat. Ezen kívül még riogató, abban kényelmi funkciók (el. ablak felhúzás stb.). A kipuff dob lyukas volt, így kapott egy szolid sportkipuffot króm véggel.

Ezeken kívül minden gyári. A középkonzollal próbálkoztam (izzócsere), de nem sok sikerrel. Xenonosítani nem akarok, se műszaki felszereltség, se tudás nincs hozzá. Túl sok pénzt meg nem akarok beleölni. A-ból B-be vigyen el, és kész. Az olcsó fenntartás, fogyasztás mindenért kárpótol. :)

Nekem benzines igaz x14xe, de van

-elektromos ablak+tükör +füthető

-gyári bőr benne ülésfütés

-klima (sajna csak manuális:D de egy kis meleglevegővel csodákra képes)

-riogató (motor csomagtérvédelem+kpzár)

-abs

ami upgrade.

Alessio Turbo 15" nyári papucs

jel nélküli hütőrács valami "T" nemtom

Angel eyes elől

flip-flop festés

gsi hátsó szárny

ledes nappali fény

fehér számlapos piros mutatós+hátteres km-óraegység

könyöklő

sport váltógomb

MNC ethernal fejegység

Dragster ds632.1 komponens szett elől

Tervezett

És várhatóan találok normális áron sportkipufot ami nem úgy néz ki mint ami ki akar esni alulról mint pl ez a Fast & Furius elnevezésü 10k-s csoda

az úgy vicces.

Valami normális hátsó lámpát. Kinéztem de 20 rugó.

Heves megyében Gyöngyös, vagy jász nagykun megyében Jászberény környékén nem lesz vmikor valami találkozó??

Megosztás:

Nekem a kézifék környéke nem tetszik, hogy ott is lehet látni a szőnyeget.

Elég suszter munka szerintem. A hátsó hamuzó is csak rá van ragasztva a szőnyegre.

Már gondoltam, hogy egy F astrásat valahogy belefaragok., szerintetek valahogy belemegy?

Jó lenne még egy tetőablak. De utólag gondolom macera beépíteni.

Megosztás:

Nekem benzines igaz x14xe, de van

-elektromos ablak+tükör +füthető

-gyári bőr benne ülésfütés

-klima (sajna csak manuális:D de egy kis meleglevegővel csodákra képes)

-riogató (motor csomagtérvédelem+kpzár)

-abs

ami upgrade.

Alessio Turbo 15" nyári papucs

jel nélküli hütőrács valami "T" nemtom

Angel eyes elől

flip-flop festés

gsi hátsó szárny

ledes nappali fény

fehér számlapos piros mutatós+hátteres km-óraegység

könyöklő

sport váltógomb

MNC ethernal fejegység

Dragster ds632.1 komponens szett elől

Tervezett

És várhatóan találok normális áron sportkipufot ami nem úgy néz ki mint ami ki akar esni alulról mint pl ez a Fast & Furius elnevezésü 10k-s csoda

az úgy vicces.

Valami normális hátsó lámpát. Kinéztem de 20 rugó.

Heves megyében Gyöngyös, vagy jász nagykun megyében Jászberény környékén nem lesz vmikor valami találkozó??

C36GET motort nem szeretnél bele :)

Megosztás:

Nekem a kézifék környéke nem tetszik, hogy ott is lehet látni a szőnyeget.

Elég suszter munka szerintem. A hátsó hamuzó is csak rá van ragasztva a szőnyegre.

Már gondoltam, hogy egy F astrásat valahogy belefaragok., szerintetek valahogy belemegy?

Jó lenne még egy tetőablak. De utólag gondolom macera beépíteni.

Tetőablakot én is akarok :)

Megosztás:

A ledes nappali fény,meg ez a Dragster, ezek mik ? Könyöklőről tudnál esetleg képet fel rakni ? Mert ha jól látom neked is 3 ajtós a verda, nem probléma neked a könyöklő,mikor ülnek be hátra??

ledes nappali fény

1.

Hangtechnika

DRGASTER gyári fejről olyat szól midnenki keresi a mélyládát meg az erősítőt...na most egy 4 csatornás erölködőre rádugtuk és édesjóistenem....hát az mnc a sal meg az ilyen 20.000ftos szetteket igazán kétválratette...igaz az ajtót be kéne szigetelni rendesen...de most is sok néha a decibel.

Könyöklő. Nem sokszor kerül sor a hátsó ülés használatára. szóval annyira nem zavaró bár, nem tudom a képen látszik-e de az ülés szélét kicsit megrágta. Egyébként okos dolog...és 2000-et megért:D

1.

2.

Megosztás:

Akkor se kell. Okádéknak tartom, amikor egy másik típus megoldásait próbálják meg átültetni nem odavaló környezetbe. :)

A lambót meg, az összes olasz szutyokkal együtt felejtsük el. Kalap xar mind. :)

Az utólagos nappali fény is ezek közé tartozik,szerintem már inkább röhejes,mint szép.

Na de kinek a pap... :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.