Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Johnny te vagy az én emberem, a szervízbe is valami hasonlót mondtak anno.

Te már ezek szerint láttál ilyet.

Hol keressem azt a másik termosztátot.?

Látni ugyan nem láttam,de kiskasza nevű haverom szívott ilyennel.Keresd meg őt itt a fórumon és privát üzenetben kérdezz rá. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Tesom szeretne magának valami kis járgányt nem régen lett jogsija!

Mivel nekem is Opelom van igy a Corsa B-re gondoltunk /árban se vészes és kicsi is/

Milyen tapasztalatok vannak róla?

Gyakori hibái? Milyet érdemes venni? 1.2 v 1.4-re gondultunk 5 ajtósba.

Válaszotokat köszi.

Ha mentek autót nézni, akkor figyeljetek a karossziérán a rohadásokra:

-hátsó ajtónak ablaka szegélye

-hátsó kerék járat,első kerékjárat

-küszöb (inkább elöl)

-üzem anyag töltőnél

Asszem ezek a nagyobb rohadásos/rozsdásos területek.

Megosztás:

Sziasztok!

Tesom szeretne magának valami kis járgányt nem régen lett jogsija!

Mivel nekem is Opelom van igy a Corsa B-re gondoltunk /árban se vészes és kicsi is/

Milyen tapasztalatok vannak róla?

Gyakori hibái? Milyet érdemes venni? 1.2 v 1.4-re gondultunk 5 ajtósba.

Válaszotokat köszi.

Helló!

A 161.oldalon foglakoztunk már a Corsavásárlással bővebben.

A hátsó tornyokra is érdemes ránézni!

Megosztás:

Szerintetek lehet utólag tetőablakot rakni a b corsára?

Van valami spéci kiperemezett rész a gyári tetőablakoson.

Vagy csak megveszek egyet a bontóba kompletten és be is tudom építeni, némi flex segítségével.

Körbeflexeled a bontóban, és otthon beheggeszted. :)

Megosztás:

hiii

Úgynézki hogy haldoklik a belső hőmérőm ('94 corsab), mikor minuszokat mutat plusszban vagy két csíkot de előfordul hogy jól mér, meg tudnátok mondani hogy hol találom a szenzort? thx

A hűtő és a lökhárító között középen van egy merevítő függőlegesen, abban van egy furat kb közép alatt kicsivel, oda van berögzítve.

Deszépen tudok fogalmazni. :)

Megosztás:

hiii

Úgynézki hogy haldoklik a belső hőmérőm ('94 corsab), mikor minuszokat mutat plusszban vagy két csíkot de előfordul hogy jól mér, meg tudnátok mondani hogy hol találom a szenzort? thx

valószínű újat kell be szerezned, nekem is így halt meg . van benne valami folyadék, és az nekem ki folyt

Megosztás:

Sziasztok!

Új tag létemre kellemes meglepetésül szolgált számomra, hogy milyen segítőkészek vagytok egymással. Íme hát... Én is latba vetem a tudásomat! :)

Kezdeném is egy "apró" kérdéssel. Van egy 95-ös corsám. Imádom. DE!!!! Elkövettem egy hibát a hétvégén. Kicsit rosszul mértem fel egy (mondjuk így) más típusú autó teljesítményét és autópályás versenybe szaladtam bele. 170 km/h-nál kezdtem észlelni, hogy kegyetlen voltam a paripámmal, de már késő volt. Most berreg, rezeg és szar hangja van gázadásnál. Van ötletetek, hogy mi hibádzik? Azon kívül, hogy hülye voltam. Viszem "szervizbe" a hétvégén, csak tisztán szeretnék látni. Egyáltalán menjek még vele addig szerintetek vagy pihentessem egy kicsit. Meg azért az is érdekelne, hogy mennyire mélyen kell vajon a zsebembe nyúlnom. Vágom, hogy látatlanban esélytelen megmondani a hibát, de azért hátha valaki beletrafál.

Előre is köszi.

Üdv

Laci

Megosztás:

valószínű újat kell be szerezned, nekem is így halt meg . van benne valami folyadék, és az nekem ki folyt

Sziasztok!

Nekem rövid időn (pár hónap) belül már a második külső hőmérséklet szenzor mondja fel a szolgálatot. Mindkettőnél ugyanúgy kezdődött a jelenség: először még prímán működött, utána egyre többet mutatott (45-55 C között). Most éppen 52 C volt ... :)

Milyen tippetek van, mi lehet a baja? Zárlat? Túlfeszültség?

Köszi a válaszokat.

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem rövid időn (pár hónap) belül már a második külső hőmérséklet szenzor mondja fel a szolgálatot. Mindkettőnél ugyanúgy kezdődött a jelenség: először még prímán működött, utána egyre többet mutatott (45-55 C között). Most éppen 52 C volt ... :)

Köszi a válaszokat.

Arra tudok gondolni,hogy rossz helyen van (esetleg túl közel a motorhoz...) VAGY valami a kijelzővel lehet.

Megosztás:

Sziasztok!

Új tag létemre kellemes meglepetésül szolgált számomra, hogy milyen segítőkészek vagytok egymással. Íme hát... Én is latba vetem a tudásomat! :)

Kezdeném is egy "apró" kérdéssel. Van egy 95-ös corsám. Imádom. DE!!!! Elkövettem egy hibát a hétvégén. Kicsit rosszul mértem fel egy (mondjuk így) más típusú autó teljesítményét és autópályás versenybe szaladtam bele. 170 km/h-nál kezdtem észlelni, hogy kegyetlen voltam a paripámmal, de már késő volt. Most berreg, rezeg és szar hangja van gázadásnál. Van ötletetek, hogy mi hibádzik? Azon kívül, hogy hülye voltam. Viszem "szervizbe" a hétvégén, csak tisztán szeretnék látni. Egyáltalán menjek még vele addig szerintetek vagy pihentessem egy kicsit. Meg azért az is érdekelne, hogy mennyire mélyen kell vajon a zsebembe nyúlnom. Vágom, hogy látatlanban esélytelen megmondani a hibát, de azért hátha valaki beletrafál.

Előre is köszi.

Üdv

Laci

Akkor csak így látatlanban....hengerfejes?!

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Jester ! Látom neked is 1,5 td corsád van. A vízhőmérsékleted rendben van? Nem ingadozik a vízhómérsékleted? Milyen hőfoktartományban működik?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.