Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Gondoljuk végig akkor együtt.

Van egy gyári konfig,aminek elég hosszú a szívó oldala.Ha jól megnézitek a légszűrőháztól az injektorokig kb 1métert megtesz a levegő.Ez egy átgondolt,kiszámolt szívó oldal.Ha ennek a beömlését megváltoztatod,de a kipuff oldalon nem növeled az átömlést,semmit nem fogsz elérni.

A Mantzel cucc is csak akkor ér igazán valamit,ha a kipuff oldal is hozzá van igazítva.

Annyi van hozzá igazítva, hogy sport dob van a gyári helyett. De a leömlők, katalizátor gyáriak...csak ki lett véve a közép dob.

(nekem pont ez a cső van most ki lukadva,amire a nyíl mutat)

Megosztás:

Van érteleme picit pörgetni. :)

Csak egy kérdés a direktszűrőre még!

Ha olyan jó,akkor miért nem látni rally vagy versenyre hegyezett gépekben? :D

Először is a por nem barátja a motornak...rallyba meg van bőven Mármint por.Szerintem azért, mert ott nem 1.4es corsa b-vel veretik meg nem 3000Ft-os sportszürővel. Ám miért tesznek a 40 millás ferrárikra...és a forma 1-ben is a kocsikba?

Itt is érdekes dolgok vannak

Ez is elég érdekes de márketinges cseppecskét

Azért csak van haszna nem véletlenül árulják nagy szeretettel világszerte...

Finn srác érdekeset ír, de a googli felhúzott a 2. bekezdésnél...

Nem használok tüzrókát én műveltebb vagyok, operba utazok ;)

Megosztás:

Azért írtam :D

Ma voltam egy márkatársnak kipufogót csinálni.

Középső dob kivág,behegeszt 50-es rozsdamentes cső.

Durva hangja lett.... :)

Az a baj hogy nálunk nincs akkora saválló cső (ami van az 159es átmérő és 15ös fal XD) múltkor se volt 1,5es falú csak 2-es. Nade miért is jobb ha kiveszem a középső dobot? és ha esetleg betennék egy gázgyorsítós dobot? A hátsó dobom gyári még. Nézegetek sportot, de nem találok olyat ami normálisan állna alatta és teccik is.

Megosztás:

Az a baj hogy nálunk nincs akkora saválló cső (ami van az 159es átmérő és 15ös fal XD) múltkor se volt 1,5es falú csak 2-es. Nade miért is jobb ha kiveszem a középső dobot? és ha esetleg betennék egy gázgyorsítós dobot? A hátsó dobom gyári még. Nézegetek sportot, de nem találok olyat ami normálisan állna alatta és teccik is.

Ő ezt szerette volna.Én megadtam neki.

Én meg csak kis átmérő,vékony fallal dolgozok.

Megosztás:

Ő ezt szerette volna.Én megadtam neki.

Én meg csak kis átmérő,vékony fallal dolgozok.

Dejó neked, nem irigyellek:D Anyagába simán összeolvasztósdi :) Ám akkor mi értleme van a gázgyorsítós dobnak, azt megtudod modnani? Meg annak hogy kivesszük a középső dobot?

Megosztás:

Először is a por nem barátja a motornak...rallyba meg van bőven Mármint por.Szerintem azért, mert ott nem 1.4es corsa b-vel veretik meg nem 3000Ft-os sportszürővel. Ám miért tesznek a 40 millás ferrárikra...és a forma 1-ben is a kocsikba?

Itt is érdekes dolgok vannak

Ez is elég érdekes de márketinges cseppecskét

Azért csak van haszna nem véletlenül árulják nagy szeretettel világszerte...

Finn srác érdekeset ír, de a googli felhúzott a 2. bekezdésnél...

Nem használok tüzrókát én műveltebb vagyok, operba utazok :)

Egyrészt az ilyen csodatuning oldalaknak én nem hiszek,másrészt itt anno elég részletesen kitárgyaltuk.Használd nyugodt szivvel,ha neked bejön,nem győzködlek tovább.

Szerintem az a baj,hogy nem olvasod át a saját hozzászólásod postolás előtt,sok hibát saját magad is megtalálnál.

Ha pedig tényleg olyan művelt vagy,akkor nem is lenne erre szükséged. :D

Megosztás:

Azért írtam ;)

Ma voltam egy márkatársnak kipufogót csinálni.

Középső dob kivág,behegeszt 50-es rozsdamentes cső.

Durva hangja lett.... :)

Komolyan kérdezem,hátha valaki elárulja az igazságot.....

Ha bármit módosítasz a kipufogó rendszeren(hátsó dob,középső kidob ,stb.),akkor nem nő meg a fogyasztásod is,mert szerintem igen,mondjuk a "sportos" hangnak ára van :D Volt egy ezres stiftünk,lukas középső dobbal vagy egy literrel többet fogyasztott,aztán új dob és megint jó lett. Én bevallom őszintén mindig jókat mosolygok az 1.0-2.0-ra sportkipufogóval szerelt autók vezetőin,de ez nyilván engem minősít és nem őket.

Szerintem a sportos hang vagy van gyárilag vagy ne erőltessük....

Megosztás:

Egyrészt az ilyen csodatuning oldalaknak én nem hiszek,másrészt itt anno elég részletesen kitárgyaltuk.Használd nyugodt szivvel,ha neked bejön,nem győzködlek tovább.

Szerintem az a baj,hogy nem olvasod át a saját hozzászólásod postolás előtt,sok hibát saját magad is megtalálnál.

Ha pedig tényleg olyan művelt vagy,akkor nem is lenne erre szükséged. :D

Én nyugiba használom köszönöm :) 10000km-enként olajozva tisztítva!!

Francia kiosztású billentyüm van...még a "w" is a magyar "x" helyén van...

Megosztás:

Ha bármit módosítasz a kipufogó rendszeren(hátsó dob,középső kidob ,stb.),akkor nem nő meg a fogyasztásod is,mert szerintem igen,mondjuk a "sportos" hangnak ára van :) Volt egy ezres stiftünk,lukas középső dobbal vagy egy literrel többet fogyasztott,aztán új dob és megint jó lett. Én bevallom őszintén mindig jókat mosolygok az 1.0-2.0-ra sportkipufogóval szerelt autók vezetőin,de ez nyilván engem minősít és nem őket.

Nekem C Corsa Irmscher hátsó dob van fent,de csak mert szétrohadt már a gyári és Csabi barátomtól ezt kaptam helyette! :D

Megosztás:

Ha bármit módosítasz a kipufogó rendszeren(hátsó dob,középső kidob ,stb.),akkor nem nő meg a fogyasztásod is,mert szerintem igen,mondjuk a "sportos" hangnak ára van :) Volt egy ezres stiftünk,lukas középső dobbal vagy egy literrel többet fogyasztott,aztán új dob és megint jó lett. Én bevallom őszintén mindig jókat mosolygok az 1.0-2.0-ra sportkipufogóval szerelt autók vezetőin,de ez nyilván engem minősít és nem őket.

Én nem vagyok kipufogós ,de szerintem a középső dobnak csak hangtompító szerepe van.

Az is lehet ,hogy rosszul gondolom..

Megosztás:

Azért egy kipuff rendszer nem csak hangtompításra van használva. :)

Azért írtam mert nem értek hozzá

Ez a mai eset olyan volt,hogy 80cm a gyári középső dob. (x16xel)

És átláttam rajta,nem úgy mint a katalizátoron vagy a hátsó dobon.

Szerk.:Mert a katalizátor és a hátsódob fojt rajta gazdagon.

Megosztás:

Nem értek hozzá... :D

Mit tudom én ,én csak megcsinálom.....nem kérdezek.

Ha szedjem ki,akkor kiszedem.

Ez a masinám:

http://www.gys.hu/tig_167_hf.html

amit én használok az valami 250A os Fronius van AC/DC Vízhütéses 380V-os EZ AZ egyetlen baj vele hogy nem igazán mobil eszköz XD De aluminiumot szépen hegeszt. Igaz nincs benne impulzus program :) de minekaz ;)

Megosztás:

Oké,csak kicsit más az ár fekvése.

Ez a gép kb 800e-1m körül lehet

És baromi jó a fronius. :)

A gys nekem az saját gép. :D

Hát naja. Nekem céges, de mivel én hegesztek vele a legtöbbet ha kell ideadják... és a kistesója ami nem tud ac-t az 1,5M+fa

Volt nálunk egy Rehm nem tudom mennyire ismered a márkát...abban volt impulzus program 280A, AC/DC . Na azzal aluminiumott úgy lehetett hegeszteni, mintha rárajzolnád:D

Most árulunk ilyen i-Weld nevezetüt nagyfrekis gyujtással 200A-os komplett pisztolyal és kipróbáltuk igaz a bekapcsolási ideje nem a legnagyobb de 120-ból kijön és azthiszem 100%-ot tudott 100A-rel. Az meg nagoynsok mindenhez elég. Szerintem

BEFOGTAM

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.