Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Értem. Igen úgy néz ki. Kérdés hogy milyet vesz. Valószínűleg valami univerzális (elm327) Mert a gyári diagnak durva ára van,+ jármű specifikus Érdekes téma valaki le tudná irni a másikfajta programot az mitől okosabb mint a gyári gondolok itt az X14xe motorkóduakra. Nekem mintha atomsokat enne a kocsi de azon a mutatón nem tudok elmenni...én olyan 10 liter / 100 km-re érzem hogy hörpinti a folyékony aranyat a drága, az mitől lehetséges...hogy lehetne javítani ezen én már 7 literrel is beérem 100-on mert eléggé nagypapisan vezetek ám ha nyomom neki akkor meg a mutató úgy megy le mintha húznák... Mekkora akist tegyek a kocsiba? Most 40Ah volt benne és kimurdert ajánlotok valamit? Ilyen tesco és társai? próbálkozni jó-e? Melegkajajegyre megveszem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Érdekes téma valaki le tudná irni a másikfajta programot az mitől okosabb mint a gyári gondolok itt az X14xe motorkóduakra. Nekem mintha atomsokat enne a kocsi de azon a mutatón nem tudok elmenni...én olyan 10 liter / 100 km-re érzem hogy hörpinti a folyékony aranyat a drága, az mitől lehetséges...hogy lehetne javítani ezen én már 7 literrel is beérem 100-on mert eléggé nagypapisan vezetek ám ha nyomom neki akkor meg a mutató úgy megy le mintha húznák... Mekkora akist tegyek a kocsiba? Most 40Ah volt benne és kimurdert ajánlotok valamit? Ilyen tesco és társai? próbálkozni jó-e? Melegkajajegyre megveszem :) Milyen motorod van neked? 44 vagy 45 -ös aksit rakjál bele http://www.vatera.hu/hagen_by_exide_12v_44..._165798261.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Milyen motorod van neked? 44 vagy 45 -ös aksit rakjál bele http://www.vatera.hu/hagen_by_exide_12v_44..._165798261.html írtam neki köszi! Ezt az excide aksit nem a bosch gyártja? vagy én emlékszek rosszul X14XE 1.4 16V Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 írtam neki köszi! Ezt az excide aksit nem a bosch gyártja? vagy én emlékszek rosszul X14XE 1.4 16V Nem tom kicsinálja. De jók. 10liter,az nem kevés... Jó a termosztátod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Nem tom kicsinálja. De jók. 10liter,az nem kevés... Jó a termosztátod? Esetleg lambda szonda,vagy légtömegmérő lehet rossz,anélkül,hogy még jelezne a check lámpa. Szerintem akkor leszel csak előrébb biztosan,ha hibakódot olvastatsz. Mitől lehet jobb,mint a gyári? Ugyanarra a hardverre miért adnak ki a PC-alkatrészgyártók újabb drivereket? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Esetleg lambda szonda,vagy légtömegmérő lehet rossz,anélkül,hogy még jelezne a check lámpa. Szerintem akkor leszel csak előrébb biztosan,ha hibakódot olvastatsz. Igen akármi lehet ,diag nélkül nem fog kiderülni. Az én lábam alatt az astra 7.1-7.9 között nyal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Nem tom kicsinálja. De jók. 10liter,az nem kevés... Jó a termosztátod? Termosztát...hát nem vagy semmi:D az a helyzet hogy a vizem is szeirntem jobban fogy a kelleténél ráadásul a ventillátor is állandóan teker mint a állat már ha ráadom a gyujtást már akkor is... nemtudom milehet szerelő szerint hőgomba szerintem meg meg kéne nézni. A check engine lámácska nem világít...ráadásul mióta kipufogócsere volt azóta olyan erőtlen a kocsi mintha visszahúzná valami.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Nekem mintha atomsokat enne a kocsi de azon a mutatón nem tudok elmenni...én olyan 10 liter / 100 km-re érzem Csak érzed vagy mérted is már? Mert az Opel szintjelzőkre nem nagyon lehet alapozni....Az x14xe motorok meg amúgy is szeretik a benyát,sok várossal télen simán megvan a 8l Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Termosztát...hát nem vagy semmi:D az a helyzet hogy a vizem is szeirntem jobban fogy a kelleténél ráadásul a ventillátor is állandóan teker mint a állat már ha ráadom a gyujtást már akkor is... nemtudom milehet szerelő szerint hőgomba szerintem meg meg kéne nézni. A check engine lámácska nem világít...ráadásul mióta kipufogócsere volt azóta olyan erőtlen a kocsi mintha visszahúzná valami.... Csak azért kérdeztem e termot ,mert az csúnyán befolyásolja a fogyasztás, Lásd nálam (vagyis már nem nálam ) Csere előtt 10L Csere után 6.5L télen (c12nz) Nyáron 5.5L-6L Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Termosztát...hát nem vagy semmi:D az a helyzet hogy a vizem is szeirntem jobban fogy a kelleténél ráadásul a ventillátor is állandóan teker mint a állat már ha ráadom a gyujtást már akkor is... nemtudom milehet szerelő szerint hőgomba szerintem meg meg kéne nézni. A check engine lámácska nem világít...ráadásul mióta kipufogócsere volt azóta olyan erőtlen a kocsi mintha visszahúzná valami.... A vízhőmérsékletnek olyan 85-90 foknak kell lennie óra szerint. Ha állandóan megy a venti az túlhűti a vizet.A vizednek nem szabadna fogynia....a hengerfejtömítés szokott szar lenni ilyenkor,vagy a hűtő ereszti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 A vízhőmérsékletnek olyan 85-90 foknak kell lennie óra szerint. Ha állandóan megy a venti az túlhűti a vizet.A vizednek nem szabadna fogynia....a hengerfejtömítés szokott szar lenni ilyenkor,vagy a hűtő ereszti. 92 fok az üzemi,igen ventilátor az hűti érősen vissza. A vize azért fogy mert azzal megy,csak titkolja elölünk a technikát :) Lehet hengerfejes,vagy valahol szivárog Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 92 fok az üzemi,igen ventilátor az hűti érősen vissza. A vize azért fogy mert azzal megy,csak titkolja elölünk a technikát :) Lehet hengerfejes,vagy valahol szivárog Én a helyében kicserélném a hőfokgombát,mert az a beszámolója alapján biztosan kuka,ez lehet az oka a túlfogyasztásnak szerintem.Aztán ha nem javul a fogyasztás akkor hibakódolvasás. A vízfogyásod km vagy inkább idő függvénye? Ha km,akkor megeszi,ha idő akkor ereszti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Én a helyében kicserélném a hőfokgombát,mert az a beszámolója alapján biztosan kuka,ez lehet az oka a túlfogyasztásnak szerintem.Aztán ha nem javul a fogyasztás akkor hibakódolvasás. A vízfogyásod km vagy inkább idő függvénye? Ha km,akkor megeszi,ha idő akkor ereszti. hát először erősen folyt 1l/ 100km aztán vettem ilyen valamit ami eltömíti a rendszerben a lyukat azóta egy negyed tartály folyott és 1200km Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 hát először erősen folyt 1l/ 100km aztán vettem ilyen valamit ami eltömíti a rendszerben a lyukat azóta egy negyed tartály folyott és 1200km Szinte biztos,hogy a hűtőd lyukas,mert az ilyen tömítőanyagok a hengerfejet nem tömítik,ha valami bilincs vagy cső ereszt akkor kb. 2perc alatt elfolyik az összes vized. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krapi Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Érdekes téma valaki le tudná irni a másikfajta programot az mitől okosabb mint a gyári gondolok itt az X14xe motorkóduakra. Nekem mintha atomsokat enne a kocsi de azon a mutatón nem tudok elmenni...én olyan 10 liter / 100 km-re érzem hogy hörpinti a folyékony aranyat a drága, az mitől lehetséges...hogy lehetne javítani ezen én már 7 literrel is beérem 100-on mert eléggé nagypapisan vezetek ám ha nyomom neki akkor meg a mutató úgy megy le mintha húznák... Mekkora akist tegyek a kocsiba? Most 40Ah volt benne és kimurdert ajánlotok valamit? Ilyen tesco és társai? próbálkozni jó-e? Melegkajajegyre megveszem :) gyári adatok most olvasom városi fogyagyasztás 10.6-11.5 liter városban x14xe motornál ez nálam télen egyezett is de cserébe nincs gond az előzéssel igen egyetértek sokat benyal de ezek a tények országut 5.7-6.6 liter amire számithatsz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Csak azért kérdeztem e termot ,mert az csúnyán befolyásolja a fogyasztás, Lásd nálam (vagyis már nem nálam ) Csere előtt 10L Csere után 6.5L télen (c12nz) Nyáron 5.5L-6L A termosztáthoz szét kell szedni a komplett vezérlést nem? mibe fáj eg yilyen móka? termosztát meg hőgomba együtt megtudnád mondani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 A termosztáthoz szét kell szedni a komplett vezérlést nem? mibe fáj eg yilyen móka? termosztát meg hőgomba együtt megtudnád mondani? Nagyon nem kell szétszedni,kb 3e a termo klíma van a szekérbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Nagyon nem kell szétszedni,kb 3e a termo klíma van a szekérbe? van ám az mért fontos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 van ám az mért fontos? Mert más a gomba a klímás és nem klímás között 8500 klímásba 2500 nem klímás csak ezért kérdeztem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Mert más a gomba a klímás és nem klímás között 8500 klímásba 2500 nem klímás csak ezért kérdeztem hát elég tetemes a különbség hol nézted ha nem vok indiszkrét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 hát elég tetemes a különbség hol nézted ha nem vok indiszkrét? csergő Lehet hogy máshol van olcsóbb ,de náluk tuti a minőség Na meg katalógus szám alapján tudok keresni alkatrészt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 csergő Lehet hogy máshol van olcsóbb ,de náluk tuti a minőség Na meg katalógus szám alapján tudok keresni alkatrészt. miylen márka leírnád felénk nincs csergő csak unixos :=( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 miylen márka leírnád felénk nincs csergő csak unixos :=( ERA 1846201 katalógus száma http://www.opelcentrum.hu/index.php?page=s...t&Itemid=53 http://webshop.langauto.hu/FrmItemSearch.aspx Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mester91 Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 fel kell rá készülni kevés a hej forrasztani is kell és nem árt még vagy 60-80 cm vezeték mert én mondjuk ujra huztam a kapcsólótól hogy nelegyen benne olyan sok toldás és a régi vezetéket az uj toldásával betolod a kárpit alá ja és lehet hogy több vezeték is sérült lesz megtört szabadon lógnak a vezetékek a sok nyitogatástól, de meg lehet csinálni ha még ez sem elég akkor még a az ablakmosó csö is ott szokott elszakadni jó ezt azért megnézni sok sikert nekem a hátsó ablak törlőt ha be kapcsolom, nem egy teljeset fordít a lapáton...hanem csak egy felet. ez a probléma most jelentkezett télen....remélem csak a motorral van probléma, és nem a kapcsolóval Link to comment Megosztás: More sharing options...
krapi Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 nekem a hátsó ablak törlőt ha be kapcsolom, nem egy teljeset fordít a lapáton...hanem csak egy felet. ez a probléma most jelentkezett télen....remélem csak a motorral van probléma, és nem a kapcsolóval igen a motorral lesz a hiba szét kell szedni a szegecseknél kifúrod vagy átfúrod és benne egyből látni fogod hogy a réz érintkező beéget és rövidebb lett és ahogy forog az kör műanyag benne már nem érzékeli rendesen ,forrasztani kellesz és utána lemezcsavarral tudod ismét összerakni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts