Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Értem.

Igen úgy néz ki.

Kérdés hogy milyet vesz.

Valószínűleg valami univerzális (elm327)

Mert a gyári diagnak durva ára van,+ jármű specifikus

Érdekes téma valaki le tudná irni a másikfajta programot az mitől okosabb mint a gyári gondolok itt az X14xe motorkóduakra.

Nekem mintha atomsokat enne a kocsi de azon a mutatón nem tudok elmenni...én olyan 10 liter / 100 km-re érzem hogy hörpinti a folyékony aranyat a drága, az mitől lehetséges...hogy lehetne javítani ezen én már 7 literrel is beérem 100-on mert eléggé nagypapisan vezetek ám ha nyomom neki akkor meg a mutató úgy megy le mintha húznák...

Mekkora akist tegyek a kocsiba? Most 40Ah volt benne és kimurdert ajánlotok valamit? Ilyen tesco és társai? próbálkozni jó-e? Melegkajajegyre megveszem :)

Megosztás:

Érdekes téma valaki le tudná irni a másikfajta programot az mitől okosabb mint a gyári gondolok itt az X14xe motorkóduakra.

Nekem mintha atomsokat enne a kocsi de azon a mutatón nem tudok elmenni...én olyan 10 liter / 100 km-re érzem hogy hörpinti a folyékony aranyat a drága, az mitől lehetséges...hogy lehetne javítani ezen én már 7 literrel is beérem 100-on mert eléggé nagypapisan vezetek ám ha nyomom neki akkor meg a mutató úgy megy le mintha húznák...

Mekkora akist tegyek a kocsiba? Most 40Ah volt benne és kimurdert ajánlotok valamit? Ilyen tesco és társai? próbálkozni jó-e? Melegkajajegyre megveszem :)

Milyen motorod van neked?

44 vagy 45 -ös aksit rakjál bele

http://www.vatera.hu/hagen_by_exide_12v_44..._165798261.html

Megosztás:

Nem tom kicsinálja.

De jók.

10liter,az nem kevés...

Jó a termosztátod?

Esetleg lambda szonda,vagy légtömegmérő lehet rossz,anélkül,hogy még jelezne a check lámpa.

Szerintem akkor leszel csak előrébb biztosan,ha hibakódot olvastatsz.

Mitől lehet jobb,mint a gyári? Ugyanarra a hardverre miért adnak ki a PC-alkatrészgyártók újabb drivereket?

Megosztás:

Nem tom kicsinálja.

De jók.

10liter,az nem kevés...

Jó a termosztátod?

Termosztát...hát nem vagy semmi:D az a helyzet hogy a vizem is szeirntem jobban fogy a kelleténél ráadásul a ventillátor is állandóan teker mint a állat már ha ráadom a gyujtást már akkor is... nemtudom milehet szerelő szerint hőgomba szerintem meg meg kéne nézni. A check engine lámácska nem világít...ráadásul mióta kipufogócsere volt azóta olyan erőtlen a kocsi mintha visszahúzná valami....

Megosztás:

Termosztát...hát nem vagy semmi:D az a helyzet hogy a vizem is szeirntem jobban fogy a kelleténél ráadásul a ventillátor is állandóan teker mint a állat már ha ráadom a gyujtást már akkor is... nemtudom milehet szerelő szerint hőgomba szerintem meg meg kéne nézni. A check engine lámácska nem világít...ráadásul mióta kipufogócsere volt azóta olyan erőtlen a kocsi mintha visszahúzná valami....

Csak azért kérdeztem e termot ,mert az csúnyán befolyásolja a fogyasztás,

Lásd nálam (vagyis már nem nálam )

Csere előtt 10L

Csere után 6.5L télen (c12nz)

Nyáron 5.5L-6L

Megosztás:

A vízhőmérsékletnek olyan 85-90 foknak kell lennie óra szerint. Ha állandóan megy a venti az túlhűti a vizet.A vizednek nem szabadna fogynia....a hengerfejtömítés szokott szar lenni ilyenkor,vagy a hűtő ereszti.

Megosztás:

A vízhőmérsékletnek olyan 85-90 foknak kell lennie óra szerint. Ha állandóan megy a venti az túlhűti a vizet.A vizednek nem szabadna fogynia....a hengerfejtömítés szokott szar lenni ilyenkor,vagy a hűtő ereszti.

92 fok az üzemi,igen ventilátor az hűti érősen vissza.

A vize azért fogy mert azzal megy,csak titkolja elölünk a technikát :)

Lehet hengerfejes,vagy valahol szivárog

Megosztás:

92 fok az üzemi,igen ventilátor az hűti érősen vissza.

A vize azért fogy mert azzal megy,csak titkolja elölünk a technikát :)

Lehet hengerfejes,vagy valahol szivárog

Én a helyében kicserélném a hőfokgombát,mert az a beszámolója alapján biztosan kuka,ez lehet az oka a túlfogyasztásnak szerintem.Aztán ha nem javul a fogyasztás akkor hibakódolvasás.

A vízfogyásod km vagy inkább idő függvénye?

Ha km,akkor megeszi,ha idő akkor ereszti.

Megosztás:

Én a helyében kicserélném a hőfokgombát,mert az a beszámolója alapján biztosan kuka,ez lehet az oka a túlfogyasztásnak szerintem.Aztán ha nem javul a fogyasztás akkor hibakódolvasás.

A vízfogyásod km vagy inkább idő függvénye?

Ha km,akkor megeszi,ha idő akkor ereszti.

hát először erősen folyt 1l/ 100km aztán vettem ilyen valamit ami eltömíti a rendszerben a lyukat azóta egy negyed tartály folyott és 1200km

Megosztás:

hát először erősen folyt 1l/ 100km aztán vettem ilyen valamit ami eltömíti a rendszerben a lyukat azóta egy negyed tartály folyott és 1200km

Szinte biztos,hogy a hűtőd lyukas,mert az ilyen tömítőanyagok a hengerfejet nem tömítik,ha valami bilincs vagy cső ereszt akkor kb. 2perc alatt elfolyik az összes vized.

Megosztás:

gyári adatok most olvasom városi fogyagyasztás 10.6-11.5 liter városban x14xe motornál ez nálam télen egyezett is de cserébe nincs gond az előzéssel igen egyetértek sokat benyal de ezek a tények országut 5.7-6.6 liter amire számithatsz

Megosztás:

Csak azért kérdeztem e termot ,mert az csúnyán befolyásolja a fogyasztás,

Lásd nálam (vagyis már nem nálam )

Csere előtt 10L

Csere után 6.5L télen (c12nz)

Nyáron 5.5L-6L

A termosztáthoz szét kell szedni a komplett vezérlést nem? mibe fáj eg yilyen móka? termosztát meg hőgomba együtt megtudnád mondani?

Megosztás:

fel kell rá készülni kevés a hej forrasztani is kell és nem árt még vagy 60-80 cm vezeték mert én mondjuk ujra huztam a kapcsólótól hogy nelegyen benne olyan sok toldás és a régi vezetéket az uj toldásával betolod a kárpit alá ja és lehet hogy több vezeték is sérült lesz megtört szabadon lógnak a vezetékek a sok nyitogatástól, de meg lehet csinálni ha még ez sem elég akkor még a az ablakmosó csö is ott szokott elszakadni jó ezt azért megnézni sok sikert

nekem a hátsó ablak törlőt ha be kapcsolom, nem egy teljeset fordít a lapáton...hanem csak egy felet. ez a probléma most jelentkezett télen....remélem csak a motorral van probléma, és nem a kapcsolóval

Megosztás:

nekem a hátsó ablak törlőt ha be kapcsolom, nem egy teljeset fordít a lapáton...hanem csak egy felet. ez a probléma most jelentkezett télen....remélem csak a motorral van probléma, és nem a kapcsolóval

igen a motorral lesz a hiba szét kell szedni a szegecseknél kifúrod vagy átfúrod és benne egyből látni fogod hogy a réz érintkező beéget és rövidebb lett és ahogy forog az kör műanyag benne már nem érzékeli rendesen ,forrasztani kellesz és utána lemezcsavarral tudod ismét összerakni

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.