Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Akkor nem jó a termosztátod. Vegyél gyári Wahlert, az 92°-on nyit (illetve van belőle egy szakarai éghajlatra való is, 82°-os nyitással). Vagy az órád pontatlan.

Elküldve

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni, hogy Opel Corsa B, 1999-es, X10XE jelölésű motorba gyárilag milyen gyertyák valók?

Előre is köszönöm szépen!

Elküldve

Akkor nem jó a termosztátod. Vegyél gyári Wahlert, az 92°-on nyit (illetve van belőle egy szakarai éghajlatra való is, 82°-os nyitással). Vagy az órád pontatlan.

Wahlert vettem bele én is, tavaly lett cserélve, valószinű h akkor az óra pontatlan :P

Esetleg nem tudja vki h 5ajtós b corsa-hoz kédergumit jol lehet kapni?

Bontóba kérdezősködtem de ahol volt, na az sem volt patika :P

Elküldve

Wahlert vettem bele én is, tavaly lett cserélve, valószinű h akkor az óra pontatlan :P

Huu ez engem is érdekelne! VKI ?

Elküldve

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni, hogy Opel Corsa B, 1999-es, X10XE jelölésű motorba gyárilag milyen gyertyák valók?

Előre is köszönöm szépen!

GM 1214000

https://cromax.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=141145&option=com_virtuemart&Itemid=26&kereso_modell=0&kereso_marka=---&kereso_modell=0&kereso_marka=---

CSAK gyári ,semmi mást ne tegyél bele ...

• Like 1
Elküldve

Az óra csal kicsit de ez inkább azért van hogy nyugiba legyél. Nyomás alatt a víznek/hűtőfolyadéknak megváltozik a forráspontja is! (magasabb lesz)

Mikor megvettem a corsa b et szinte egyből kicseréltettem a szélvédőt és a gumit is. Akárhogyan csinálod mindenképpen gyári gumit vegyél! Nem tudom h érdemes bontóba nézni, de az tuti h ki kell venni hozzá a szélvédőt és újra berakni tehát ragasztó is kell. Elvileg nyúlnak is így lehet nem fog úgy állni mint kéne ha bontottat veszel szerintem :(

Elküldve

Enyhe nyikorgást észleltem mikor alacsony fordulaton "erölködik" a kicsike. Pl mikor gáz nélkül 1 esbe indulok vagy váltások közt amikor a fordulatkisebb vagy egyenlő 1000 errel... Mi okozhatja? Van köze az elhasználódott vezérműhöz?

Folyamatos vagy pillanatnyi a nyikorgás?

Elküldve

Sziasztok!

Most lettem tulajdonosa egy corsa b-nek 1.2 8v nem sok lovasnak. :)

Egy szerviz manualt tudna valaki linkelni nekem?

Lenne pár apróság amit ki kéne cserélnem rajta.

Vagy igazítanom.

Pl milyen olajat javasoltok a motorba, váltóba?

Segítségeteket köszönöm előre is.

Elküldve

Sziasztok!

Az imént takarítottam ki szeretett kis Corsamat, és megdöbbenve látom, hogy penészes a csomagtér kárpit és a csomagtérajtó kárpit borítása. Gondolom a víztől penészedik, csakhogy víznek nyomát sem látom! Mi okozhatja ezt? Télen olyasmit figyeltem meg, hogy a hátsó ablak belül fagyott le és mikor leolvasztottam, folyt le az ablakon a víz! Valakinek tapasztalat? Előre is köszi! G.

Elküldve

Az óra csal kicsit de ez inkább azért van hogy nyugiba legyél. Nyomás alatt a víznek/hűtőfolyadéknak megváltozik a forráspontja is! (magasabb lesz)

Mikor megvettem a corsa b et szinte egyből kicseréltettem a szélvédőt és a gumit is. Akárhogyan csinálod mindenképpen gyári gumit vegyél! Nem tudom h érdemes bontóba nézni, de az tuti h ki kell venni hozzá a szélvédőt és újra berakni tehát ragasztó is kell. Elvileg nyúlnak is így lehet nem fog úgy állni mint kéne ha bontottat veszel szerintem :(

Okés, viszont nekem az ajtókban lévők kellene körbe, nem a szélvédőnél lévő.

Sajna gyárit nem találtam még, bontottat tudnék most, igaz 3 ajtósét de jobb állapotban van mint ami most van benne :P

Kíváncsi lettem volna, hátha vki tud valahol üzletet ahol esetleg méretre lehet kapni

Elküldve

Sziasztok!

Az imént takarítottam ki szeretett kis Corsamat, és megdöbbenve látom, hogy penészes a csomagtér kárpit és a csomagtérajtó kárpit borítása. Gondolom a víztől penészedik, csakhogy víznek nyomát sem látom! Mi okozhatja ezt? Télen olyasmit figyeltem meg, hogy a hátsó ablak belül fagyott le és mikor leolvasztottam, folyt le az ablakon a víz! Valakinek tapasztalat? Előre is köszi! G.

csomagtartóban tartasz téli ablakmosó lét??

Elküldve

Nem tartok! Csak egy pakolós rekesz van benne, meg egy szervíz táska! Felemeltem a kárpitot, nem látom nedvesnek, viszont a pótkerék felnije tiszta rozsda! G.

Elküldve

Hogy tud megszivatni? :icon1: G.

azon csapódik le az össze pára mert hideg... az erősítőm az meg meghülyült a sok párától ...

kibactam belőle ... az erősítőt kiszárítottam ,azóta jó :)

Elküldve

Sziasztok!

Mindenféle képpen valami beázásod van! vagy lentről a pótkerék dob ból vagy a tető felöl.

Nézz alá vagy bele a dobnak és keress fekete kis műanyag "kupakot" ha nincs ez a baj....

A tetőnél 2 dolog is lehet, vagy eső, vagy hátsó ablakmosó víz.

Ha eső akkor vagy az oldal ablaknál vagy a hátsó ajtóba bemenő kábelköteg átvezető gumicsőnél.

Ha ablakmosó akkor szakadásod van a hátsó ablakra menő spricni csőnél. az megint a kábelköteg gumicsőben megy, ott be tudsz nézni...

Elküldve

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni!

Van egy corsa x12xe -es autóm. A következő hiba jelenséget produkálja.

Az autó minden átmenet nélkül leáll. Nem indul újra.Eltelik 1-5-10perc néha fél óra,és pöc röf indul.Megy rendesen semmi hiba jelzés majd menetközben újra leáll,meg se nyikkan.

Tartalék kulcsal is próbáltam indítani, azzal sem megy.Szikra ilyenkor nics a gyertyákon.

A riasztó caesar ct-211u.Ezt is megnéztem.

Az indítás tiltás kimenet átad rendesen,acc csatlakozásnál is meg van a 12v. Rablásgátló nincs bekötve.csatlakozókat átmozgattam.Semmi

Aztán gondol eggyet és megy rendesen.Valami ötlet?

Elküldve

Sziasztok!

Kicsit eltüntem, de van fejlemény a hibámmal kapcsolatban.Tegnap lecseréltem az olajat TOTAL QUARTZ 7000 10W-40-es olajra+szürő, csere után kivettem a gyertyákat leellenőrizni, hogy milyenek és sajnos az egyiket leejtettem, persze el is sz@ródott ugyhogy ma vettem 4 teljesen újjat (GM opel gyertya),kicseréltem és megoldódott a probléma. Tökéletes az alapjárat, egyenletes a motor járása. Erre nem gondoltam volna, hisz új NGK gyertyák voltak benne, valószinűleg gyárihibásak vagy nem megfelelő hőértékű. Szóval köszönök minden segítséget, a gyertyák voltak a hibásak!!! icon_e_smile.gif

Elküldve

Üdv Mindenkinek!

Az autó minden átmenet nélkül leáll. Nem indul újra.Eltelik 1-5-10perc néha fél óra,és pöc röf indul.Megy rendesen semmi hiba jelzés majd menetközben újra leáll,meg se nyikkan.

Tartalék kulcsal is próbáltam indítani, azzal sem megy.Szikra ilyenkor nics a gyertyákon.

Az indítás tiltás kimenet átad rendesen,acc csatlakozásnál is meg van a 12v. Rablásgátló nincs bekötve.csatlakozókat átmozgattam.Semmi

Meg kellene próbálni elöször is kiiktatni a riasztót. nem e az kavar be! Ha nincs szikra az lehet több dologtól is, főtengő jeladó nem ad jelet, akkor az ECU nak esze ágában sincs szikrát adatni a gyertyáknak me minek ha nem megy a motor... pl..

Elküldve

Sziasztok!

Kicsit eltüntem, de van fejlemény a hibámmal kapcsolatban.Tegnap lecseréltem az olajat TOTAL QUARTZ 7000 10W-40-es olajra+szürő, csere után kivettem a gyertyákat leellenőrizni, hogy milyenek és sajnos az egyiket leejtettem, persze el is sz@ródott ugyhogy ma vettem 4 teljesen újjat (GM opel gyertya),kicseréltem és megoldódott a probléma. Tökéletes az alapjárat, egyenletes a motor járása. Erre nem gondoltam volna, hisz új NGK gyertyák voltak benne, valószinűleg gyárihibásak vagy nem megfelelő hőértékű. Szóval köszönök minden segítséget, a gyertyák voltak a hibásak!!! icon_e_smile.gif

pfff :)

egyébként az a moci nem szereti az NGK-t

csak bosch vagy gm veszi be a gyomra

Elküldve

Üdv Mindenkinek!

Esetleg holtpont jeladó?

Más márkánál hasonló hibát produkál. Melegen kitágul a repedés és leáll a gép vagy nehezen indul hidegen semmi baja.

Elküldve

Sziasztok!

Most lettem tulajdonosa egy corsa b-nek 1.2 8v nem sok lovasnak. :)

Egy szerviz manualt tudna valaki linkelni nekem?

Lenne pár apróság amit ki kéne cserélnem rajta.

Vagy igazítanom.

Pl milyen olajat javasoltok a motorba, váltóba?

Segítségeteket köszönöm előre is.

Remélem erre kapok egy kis segítséget. :smartass:

Elküldve

Remélem erre kapok egy kis segítséget. :smartass:

gugli barátod :)

található a neten valahol javítási könyv ;)

motor olaj: párt és vallási hovatartozásod alapján :) (ez úgyis csak vitát szülne :) )

váltó olaj : GM

Elküldve

Mindenféle képpen valami beázásod van! vagy lentről a pótkerék dob ból vagy a tető felöl.

Nézz alá vagy bele a dobnak és keress fekete kis műanyag "kupakot" ha nincs ez a baj....

A tetőnél 2 dolog is lehet, vagy eső, vagy hátsó ablakmosó víz.

Ha eső akkor vagy az oldal ablaknál vagy a hátsó ajtóba bemenő kábelköteg átvezető gumicsőnél.

Ha ablakmosó akkor szakadásod van a hátsó ablakra menő spricni csőnél. az megint a kábelköteg gumicsőben megy, ott be tudsz nézni...

Ezt sajnos nem nagyon értem! A hátsó ajtónak mi köze van a csomagtérhez? Nem hinném, hogy az ablakmosó, mert ha mosom, nem folyik sehol a folyadék, csak kívül az ablakon! A gumidugókat megnézem, és jelzek! Bocsi az értetlenkedésemért! Köszi! G.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.