Gergő91 Elküldve Június9, 2012 Elküldve Június9, 2012 nemrég írtam de nem jött reakció...tudja valaki mi van a corsaclubbal?
M I T C H Elküldve Június9, 2012 Elküldve Június9, 2012 Sziasztok! Régebben írtam a Corsámmal kapcsolatban, megoldódott minden probléma, már rajta a rendszám, meg minden. Olyan ügyben érdeklődnék, hogy szerintetek EZ a felni gond nélkül fel mehet rá? Felhívtam a srácot, jelenleg egy Fiat Bravon van. 35-ös az ET-je. Nincs ültetve a Corsa. Tuti, hogy nem fog beleérni semmibe? Szerintetek illik a Corsához amúgy? Jah és nagyobb a tehermentesítője egy kicsivel, azt csináltatnom kell hozzá majd, de azt mondta a srác, hogy ilyen 120-130-ig el lehet menni ezzel a mentesítővel is. Ez szerintetek nem káros a futóműre nézve? Meg mennyiért csináltathatnak tehermentesítőt a Dezent felnihez? Köszi! :)
Technodome Elküldve Június10, 2012 Elküldve Június10, 2012 nemrég írtam de nem jött reakció...tudja valaki mi van a corsaclubbal? A corsaclub mint oldal megszűnt. Fent vannak facebook-on. Keress rá a csoportokban :) ott is van aktivitás :)
Marekocs Elküldve Június10, 2012 Elküldve Június10, 2012 Sziasztok! Létezik egy olyan könyv,hogy Opel Corsa B kéziköny.Németül már megvan nekem,de azt a nyelvet nem nagyon vágom.Tudna valaki segiteni nekem ezzel kapcsolatban? Eddig sehonnét sem tudtam letölteni...előre is köszönöm a válaszokat.
huggybear Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Hello mindenki! Na végra a hétvégén sikerült szétszednem az alapjárati motor, hogy kitakarítsam, de gondoltam ha már szét van szedve, akkor kipucolnám ezt az alkatrészt is: http://kepfeltoltes.hu/view/120610/2012-06-10_08.36.18_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120610/2012-06-10_08.36.32_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Viszont mivel szabad ezt megtakarítani? Ez lenne a kérdésem. Illetve egy kics cső, ami erről az alkatrészről megy a tetején lévő fekete dobozba, az el van törve, és valószínűleg ezért is pörög kicsit az alapjárat. Gondolom ezt én. Mi a véleményetek? Köszi mindenkinek. G.
Pistiv Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Hello mindenki! Na végra a hétvégén sikerült szétszednem az alapjárati motor, hogy kitakarítsam, de gondoltam ha már szét van szedve, akkor kipucolnám ezt az alkatrészt is: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Viszont mivel szabad ezt megtakarítani? Ez lenne a kérdésem. Illetve egy kics cső, ami erről az alkatrészről megy a tetején lévő fekete dobozba, az el van törve, és valószínűleg ezért is pörög kicsit az alapjárat. Gondolom ezt én. Mi a véleményetek? Köszi mindenkinek. G. a csőtörést jól sejted. :) Rongy és féktisztító csodákra képes! :)
kenned2141 Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Sziasztok! Létezik egy olyan könyv,hogy Opel Corsa B kéziköny.Németül már megvan nekem,de azt a nyelvet nem nagyon vágom.Tudna valaki segiteni nekem ezzel kapcsolatban? Eddig sehonnét sem tudtam letölteni...előre is köszönöm a válaszokat. Adj levelet és adom a dokumentumot
huggybear Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 a csőtörést jól sejted. :) Rongy és féktisztító csodákra képes! :) Gondoltam rá én is, de nem lesz baj, ha oda a közepébe belehullik véletlenül a mocsok? G.
Marekocs Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Adj levelet és adom a dokumentumot Adj levelet és adom a dokumentumot A cimem Lancz.marek@freemail.hu Köszi a segitséget
Adam1 Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Gondoltam rá én is, de nem lesz baj, ha oda a közepébe belehullik véletlenül a mocsok? G. De az gáz. Oda semminek sem szabad bemennie, mert az megy egyenesen bele a motorba az első indításkor.
huggybear Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Akkor mit lehet tenni, hogy szép is legyen és jó is legyen? :icon1:
Davee Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Hello mindenki! Na végra a hétvégén sikerült szétszednem az alapjárati motor, hogy kitakarítsam, de gondoltam ha már szét van szedve, akkor kipucolnám ezt az alkatrészt is: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Viszont mivel szabad ezt megtakarítani? Ez lenne a kérdésem. Illetve egy kics cső, ami erről az alkatrészről megy a tetején lévő fekete dobozba, az el van törve, és valószínűleg ezért is pörög kicsit az alapjárat. Gondolom ezt én. Mi a véleményetek? Köszi mindenkinek. G. Szerintem rosszra gondoltál, mármint a linkelt fényképekből ítélve, amit lebontottál az az injektor nem az alapjárati motor, ettől függetlenül kegyetlenül dzsuvás a cucc szóval mindenképpen tisztítsd, de nem ajánlom hogy fent a helyén, hanem a két anyát kitekerve szedd le az injektor fejet és úgy takarítsd meg, így nem fog kosz kerülni a szívótorokba. Az alapjárati motor amit írtál az injektor bal felén van elöl. A takarításához itt találsz részletes infókat Pistiv kolléga jóvoltából :) : http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/14/alapjarati_motor_karbantartas Takarításhoz féktisztító és rongy ahogy írták is többen, esetleg brigéciol ha nincs féktisztító, vagy benzinnel lemosod. Visszarakásnál kontakt spray-t fújj az injektor tetején a befecskendező csatlakozójához, amivel be van kenve a csatlakozó azt ne szedd le róla, mert szigetelési okok miatt kenték be azzal a maszlaggal, az kell oda.
huggybear Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Azt vágom, hogy az az injektor :icon1: Azért került levételre, hogy az alapjáratit ki tudjam szedni, és így láátam meg, hogy mennyire koszos. De azért köszi a linket még1x. Akkor az lesz, hogy leveszem a két anyát, és külön takarítom meg, nem a helyén. Attól, hogy be van kenve a csati, még lehúzhatom? Köszi szépen! G.
tony69 Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Sziasztok! Végre sikerült megvenni a kis corsát, most már én is beállok hozzátok! :)
huggybear Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Gratula hozzá! Sok-sok balesetmentes km-t és jó bütykölést hozzá :D
Davee Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Azt vágom, hogy az az injektor :icon1: Azért került levételre, hogy az alapjáratit ki tudjam szedni, és így láátam meg, hogy mennyire koszos. De azért köszi a linket még1x. Akkor az lesz, hogy leveszem a két anyát, és külön takarítom meg, nem a helyén. Attól, hogy be van kenve a csati, még lehúzhatom? Köszi szépen! G. Persze, le is kell húznod a csatlakozót másképp nem tudod levenni, csak azt a takony szerű cuccot mentsd meg amennyire tudod :D Sziasztok! Végre sikerült megvenni a kis corsát, most már én is beállok hozzátok! :) Csatlakozom az előttem szólóhoz :)
tony69 Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Köszi szépen úgy legyen, viszont nektek is. A bütykölés alakul, néznem kellene rá már igazán egy hajlított króm kipufogót, úgy ahogy az egy igaz dízelnek kell!!!
automi Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Adj levelet és adom a dokumentumot Nekem is elküldenéd ha megkérhetlek? Nekem is csak a német van meg és egy szót sem beszélek németül. :( automi.automi@gmail.com Sziasztok! Végre sikerült megvenni a kis corsát, most már én is beállok hozzátok! :) Gratulálok! :) Ha jól látom dízel a corsád. TD-s vagy sima D-s?
tony69 Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Nekem is elküldenéd ha megkérhetlek? Nekem is csak a német van meg és egy szót sem beszélek németül. :( automi.automi@gmail.com Gratulálok! :) Ha jól látom dízel a corsád. TD-s vagy sima D-s? 1.5 td-s. köszi. :)
automi Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 1.5 td-s. köszi. :) Tudsz esetleg pár infóval szolgálni a kocsiról? Felszereltség, ár, futott km, állapot, stb? Dízeles corsákkal szemezek, de dízelhez és korhoz méltóan már jócskán van bennük kilométer az eladó TD-kben. Főleg az alacsonyabb fogyasztás és nagyobb nyomaték miatt szeretnék dízelt, viszont hallattam olyanokat, hogy dízelekhez drágább az alkatrész mivel japán a motorja. Te ezekről miket tudsz?
Technodome Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Sziasztok! Kérdésem az lenne ,hogy hengerfejtömítés cseréhez / nél amiket felsorlok azokon kívül mit érdemes/kell cserélni. 7végén viszem a kocsit, addig még ami lemaradt azt berendelem innen a bárditól: Szóval ami van: - elring tömítésszett (komplett) - hengerfejcsavarok - wahler termosztát (sz@r a régi ezért lesz cserélve) - hűtővíz - olaj (van kb 3,2L 10w40 Mobil 2000 olajom, elég ha veszek hozzá még 1 litert) - szűrők az olajcseréhez - vezérlés (skf szíj + feszítőgörgő, Dolz vízpumpa) Amit még berendelek az az ékszíj. Esetleg a felsoroltakon kívül van még vmi? Amúgy az autó hírtelen leálásával kapcsolatban, legutóbbi leállás után a gyújtás környékén az összes kábelt kihúztam-bedugtam és utána simán indult. Valahol ott lesz a bibi :P c12nz mocinál ugye rotoros a gyújtás. Az elosztófedelet leszedve a rotor mögött van egy műanyag védő. (remélem tudjátok mire gondolok) Annak fixen ott kell leni vagy nem? előre is köszi
Pistiv Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Azt vágom, hogy az az injektor :icon1: Azért került levételre, hogy az alapjáratit ki tudjam szedni, és így láátam meg, hogy mennyire koszos. De azért köszi a linket még1x. Akkor az lesz, hogy leveszem a két anyát, és külön takarítom meg, nem a helyén. Attól, hogy be van kenve a csati, még lehúzhatom? Köszi szépen! G. Ha leszeded akkor keményen brigéciól és a végén benzinnel mosd át.. szerintem. Technodome: Mi kell még? Zsák pénz! :) A vezérlés márkája honnan jött, h SKF-et vegyél?
tony69 Elküldve Június11, 2012 Elküldve Június11, 2012 Tudsz esetleg pár infóval szolgálni a kocsiról? Felszereltség, ár, futott km, állapot, stb? Dízeles corsákkal szemezek, de dízelhez és korhoz méltóan már jócskán van bennük kilométer az eladó TD-kben. Főleg az alacsonyabb fogyasztás és nagyobb nyomaték miatt szeretnék dízelt, viszont hallattam olyanokat, hogy dízelekhez drágább az alkatrész mivel japán a motorja. Te ezekről miket tudsz? 1999 es évjárat, szervós, központi zár, sajna nincs elektromos ablak, gsi szárnyas, 230.000 km van benne, tudom h nem kevés..... Egy hete vettem így sok infóval nem tudok szolgálni, amit tok h jellegzetes hiba a generátor mivel a víz oda csapódik és zárlatok lessz, am meg dícsérik az Isuzu motort, nekem, vagyis páromnak meg nekem nagyon tetszik! Jah és 3ajtós.... :D kb. 4,7et fogyaszt eddig. Most állok a kötelező cserék előtt... :) Nagyjából ennyi.
Technodome Elküldve Június12, 2012 Elküldve Június12, 2012 Ha leszeded akkor keményen brigéciól és a végén benzinnel mosd át.. szerintem. Technodome: Mi kell még? Zsák pénz! :) A vezérlés márkája honnan jött, h SKF-et vegyél? igazából ez volt jóárasítva :) amúgy miért kérded? Jaja a zsák pénz az oké, csak akkor elvileg mindent megvettem hozzá. :)
kenned2141 Elküldve Június12, 2012 Elküldve Június12, 2012 Sziasztok egy fajta Corsa manual innen szedhető kb 1 hónapig. Jó legózást
Recommended Posts