MOR16V Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Hali! Meg tudja valaki mondani hogy van e különbség az 1.4 16v és 1.6 16v szelepdeknije közt, vagy kompatibilis egyik a másikkal. Kép alapján nem láttam feltűnő eltérést, sőt 99,9%-ban egyformának tűnt. Azért kérdem mert kell nekem egy db x14xe-hez és az 1.4-es 10.000,- az 1.6 3.000,- bontottan :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Hali! Meg tudja valaki mondani hogy van e különbség az 1.4 16v és 1.6 16v szelepdeknije közt, vagy kompatibilis egyik a másikkal. Kép alapján nem láttam feltűnő eltérést, sőt 99,9%-ban egyformának tűnt. Azért kérdem mert kell nekem egy db x14xe-hez és az 1.4-es 10.000,- az 1.6 3.000,- bontottan :huh: elvileg az x16xel jó rá.. 5607526 a katalógus száma Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 elvileg az x16xel jó rá.. 5607526 a katalógus száma Köszi, az lesz az, ebayen is utánanéztem, mindkettő GM száma 90470439. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Hali! Meg tudja valaki mondani hogy van e különbség az 1.4 16v és 1.6 16v szelepdeknije közt, vagy kompatibilis egyik a másikkal. Kép alapján nem láttam feltűnő eltérést, sőt 99,9%-ban egyformának tűnt. Azért kérdem mert kell nekem egy db x14xe-hez és az 1.4-es 10.000,- az 1.6 3.000,- bontottan :huh: Pé, más nem kell, áll még nálam egy komplett 1,4 16V Tigrából :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Pé, más nem kell, áll még nálam egy komplett 1,4 16V Tigrából :D tényleg :omg: , de mi lesz azzal a mocival gondolom már nem fogja visszaalakíttatni? Elvittem a Kohlhoz heggesztésre, majd kiderül milyen lesz, de úton van már az 1.6-os dekni is. Remélem egyhamar nem kell semmi más. Következő a műszaki lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Pé, más nem kell, áll még nálam egy komplett 1,4 16V Tigrából :D nálatok nem lett volna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Szétesett szénszűrő még 500km után is érezteti hatását,hiába fújtam át az egész vákumrendszert. Meg az injektorfejet. Raktam bele másik injektort,de akkor még nem jutottam el a széntartályig,tehát abba is került szén,gondolom az a fulladó motor okozója,mert tegnap raktam bele másik bontott befecskendező szelepet,amivel 40-50km mentem torpanás nélkül,boldogan.Ma viszont szokásos kapaszkodósávon a 102lovas jettát alig bírtam megbüntetni mert torpant, szóval ez így nem maradhat. Pár órát áztattam ma délután kólában a régebbi injektort,visszaraktam. Sajnos nem tudtam kipróbálni,mert leszakadt a hó,úgy meg nem tudom kipróbálni torpan-e 4500felett harmadikban,meg ilyenkor negyedikben 130felett alig gyorsul. :icon9: De leszedett fojtószelepházzal szép volt a porlasztás képe és nem hugyozott stb. Valakinek más ötlete mitől torpan és miért javul meg pár napra másik injektortól? Mert nekem a koszon kívül más ötletem nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 tényleg :omg: , de mi lesz azzal a mocival gondolom már nem fogja visszaalakíttatni? Elvittem a Kohlhoz heggesztésre, majd kiderül milyen lesz, de úton van már az 1.6-os dekni is. Remélem egyhamar nem kell semmi más. Következő a műszaki lesz. Vettél egy corsát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Mert nekem a koszon kívül más ötletem nincs. nem tudod gépre rakni ,és élőket nézni amikor torpan ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 nem tudod gépre rakni ,és élőket nézni amikor torpan ?? Sajnos még nem. De csak menet közben lehet rávenni,hogy torpanjon. Tehát Usb-16pines kábel kellene,de az amiket árulnak,azok trapéz alakú op-com csatik,olyan téglatest alakú 16pinest mint az enyém nem láttam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Vettél egy corsát? hát ja de már mikor, lassan 4 hónapja. :D Moncsi hajtja, csak mostanában használom, míg a vecit gatyába rázom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Sajnos még nem. De csak menet közben lehet rávenni,hogy torpanjon. Tehát Usb-16pines kábel kellene,de az amiket árulnak,azok trapéz alakú op-com csatik,olyan téglatest alakú 16pinest mint az enyém nem láttam. nekem van átalakítom :) Te meg Szegeden :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
djjean Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Lengéscsillaptót mikor érdemes amúgy cserélni? Vagy honnan tudom hogy már csere érett? Nemsokára viszem olajcserére ahol kap új gyertyákat is a kocsi és elgondolkodtam hogy mik lehetnek még a kopó alkatrészek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Lengéscsillaptót mikor érdemes amúgy cserélni? Vagy honnan tudom hogy már csere érett? Nemsokára viszem olajcserére ahol kap új gyertyákat is a kocsi és elgondolkodtam hogy mik lehetnek még a kopó alkatrészek :) meg tudják mérni műhelyben, megrázatják és kiderül hány százalékosak még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djjean Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Okés rendben köszi a választ! Amúgy kinek hogy birja a corsája ezt a nagy havat? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Okés rendben köszi a választ! Amúgy kinek hogy birja a corsája ezt a nagy havat? :) Maga az autó bírja, csak csúszik :) Meg letakarítottam a havat, h kilássak mire hátulról előre értem az eleje tiszta havas lett megint. Meg folyamatosan össze piszkolják a szélvédőt a felverődő sártól a többi autós :goofy: , már az ablakmosóm is kifogyott, pedig 1 hónapja töltöttem.. Azt tapasztalom viszont ebben az időben, h indításnál (néha) felugrik 1500-ra a fordulat majd leesik 800-ra, majd 1000 áll. Később beáll olyan 750 körülire, de néha-néha nem mindig... van olyan h 700-1000 között ingadozik mikor megállok a lámpánál, általában mikor kicsit többet megyek 3000 fölött akkor jön elő, de ritkán. Talán párás időben, vagy nem tudom, mert nem mindig csinál ilyet. Amúgy bírja a telet! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
djjean Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Én meglepődtem hogy pöccre indult az autó ezekben a nagy -20 feletti hidegeben is, bár az aksi kezd meghalni már mert ha már 2 napig nem használom az autót elég nehezen hajtja meg a motort. Mindenesetre már nagyon unom az autó hótalanítását :) Minden reggel amikor felkelek szinte mindig tiszta havas, itt meg ráadásul az útakat is alig túrják tehát sokszor el is akadok vele, mert kb a lökháritóig ér a hó. Szerintetek amúgy melyik a jobb? 13 vagy 14-es felni? Gondolkodok hogy lecserélem a jelenlegi 13-asokat 14esre. Mert a mostaniak olyan kicsinek tünnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr.Drummer Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Hát én nekem volt hogy 1 hétig nem mentem vele. Mikor a kemény minuszok voltak. Kint ált ráadásul. Aztán hallgattam a sok marhát, hogy nem indul az Audija meg a BMW-je.. Na mondom akkor így egy hét után lemegyek beindítom már megyek vele egy kört, és meglepődtem de kb 3at fordult és 4-re indult. Kicsit dúsított és be is állt szépen :) Mondom nesze nektek Audi, meg BMW mikor nem juttok vele sehova :D Az én "szarom" meg elvisz mindenhova... :) Egyébként a 14-es felni dolog nem rossz ötlet. 40 körül elég fain szetett lehet kapni ami viszonylag elég mutatós. Én 14-es felnit használok télen 175/65-ös gumikkal. A nyári meg 15-ös 195/50-es gumikkal :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Szerintetek amúgy melyik a jobb? 13 vagy 14-es felni? Gondolkodok hogy lecserélem a jelenlegi 13-asokat 14esre. Mert a mostaniak olyan kicsinek tünnek. 13-as felni 175/50 gumival. :icon12: http://www.technospirit.co.uk/oldmini/my_mini.html erre van gyárilag rakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyunyi Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 minél keskenyebb legyen az a téli gumi, annál jobb :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csgy2 Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 Maga az autó bírja, csak csúszik :) Meg letakarítottam a havat, h kilássak mire hátulról előre értem az eleje tiszta havas lett megint. Meg folyamatosan össze piszkolják a szélvédőt a felverődő sártól a többi autós :goofy: , már az ablakmosóm is kifogyott, pedig 1 hónapja töltöttem.. Azt tapasztalom viszont ebben az időben, h indításnál (néha) felugrik 1500-ra a fordulat majd leesik 800-ra, majd 1000 áll. Később beáll olyan 750 körülire, de néha-néha nem mindig... van olyan h 700-1000 között ingadozik mikor megállok a lámpánál, általában mikor kicsit többet megyek 3000 fölött akkor jön elő, de ritkán. Talán párás időben, vagy nem tudom, mert nem mindig csinál ilyet. Amúgy bírja a telet! :) Dettó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 Dettó! Nekem azok a részecskék csináltak ilyet,amelyeknek nem írom le többet a nevét. Szóval a vákuumrendszer nem megfelelő működése is csinálhat ilyet. Még alapjárati motor túlfesz. hibakódot is dobott egyszer miatta. Kipróbáltam a kólában áztatott injektoromat és nem torpan. Biztos ami biztos vettem 1.8 injektort, az csak többet tud nyomni,meg talán nem is lesz ennyire érzékeny a koszra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 hát ja de már mikor, lassan 4 hónapja. :D Moncsi hajtja, csak mostanában használom, míg a vecit gatyába rázom. Mer' sűrűn vagy fórumon, oszt nem tudunk semmiről! :D Miféle vasat vettél? Kép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
djjean Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 Na ma reggel megtörtént az első cserbenhagyása a kocsinak :) Sebességbe akartam tenni de sajnos nem jött össze, és a váltó is úgy lötyög mintha ki akarna esni a helyéről. Úgyhogy ma irány a szerelő :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hajdugabords Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 Na sikeresen túlvagyok a kipufogó cserén. Egy walker dobot tettem fel. A régivel birkóztam egy darabig mire lejött. De viszont egy dolog nem változott. Fura a motor hangja. Olyan mintharázkódna vagy nem is tudom. Gondoltam megnézem a gyertyákat, hátha. Csak már nem volt sok erőm hozzá. Majd holnap. Valakinek esetleg hasonló tapasztalat, vagy ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts