Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

sziasztok!! Keresek 97 es Corzi első lámpa búrákat!! Van valakinek el fekvőbe?? Vagy hol tudnám olcsón be szerezni?? Pü ben válaszoljatok! Előre is köszi a segítséget.

Elküldve
Nem húz vissza időben az önindítód behúzó tekercse.

Ki kellene takarítani.

A volt corsiba is zörög valami de csak hidegben ,valszeg abban csapágy lehet kuka,vagy mit tudom én :D

Elküldve

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék valamely sorstársamtól, aki egy 3 ajtós 97-felfelé b corsa büszke tulajdonosa. A hátsó ülés támlája hogyan/mivel van rögzítve. Rengeteg variációt láttam már, de az agyam eldobom, az enyémbe egyik se passzol. Alapból úgy vettem a kocsit, hogy a hátsó támla csak úgy lóg a levegőben, azt sem tudom, bele való-e. (Egyrészes) Néztem már ugyanilyen évjáratot, abban egy fekete kb. 4 pontos rögzítő volt a kerékjárat felé, de a talpa nem olyan volt, ami az enyémbe jó lenne.

Valaki el tudná mondani, milyen van az övében? Esetleg lefotózná? Több éves rejtélyt oldana meg, és nagyon megköszönném!

Elküldve

hakapeszimaki Nekem is hasonló a tapasztalatom a bizt.övvel kapcsolatban. Mindig csavarodik és marha lassan megy vissza a helyére

Más: délután indultam ismerősömhöz kocsival, menetközben amikor gázt adtam 3as fokozat körül, elkezdett érdekes dolgokat csinálni a verda. Olyan volt mintha nem lett volna megfelelő kompresszió, vagy akadozott volna egy kicsit vagy kimaradt volna egy henger vagy nem is tudom :D. Visszakapcsolva sebességet megszűnt. Miután újra elindultam akkor már megszűnt ez a jelenség.

Vajon ez mitől lehetett?

Elküldve
hakapeszimaki Nekem is hasonló a tapasztalatom a bizt.övvel kapcsolatban. Mindig csavarodik és marha lassan megy vissza a helyére

Más: délután indultam ismerősömhöz kocsival, menetközben amikor gázt adtam 3as fokozat körül, elkezdett érdekes dolgokat csinálni a verda. Olyan volt mintha nem lett volna megfelelő kompresszió, vagy akadozott volna egy kicsit vagy kimaradt volna egy henger vagy nem is tudom :). Visszakapcsolva sebességet megszűnt. Miután újra elindultam akkor már megszűnt ez a jelenség.

Vajon ez mitől lehetett?

ez valami jó halus cucc :D

Elküldve

Más: délután indultam ismerősömhöz kocsival, menetközben amikor gázt adtam 3as fokozat körül, elkezdett érdekes dolgokat csinálni a verda. Olyan volt mintha nem lett volna megfelelő kompresszió, vagy akadozott volna egy kicsit vagy kimaradt volna egy henger vagy nem is tudom :D. Visszakapcsolva sebességet megszűnt. Miután újra elindultam akkor már megszűnt ez a jelenség.

Vajon ez mitől lehetett?

Gyertyák,kábelek voltak cserélve az utóbbi 50.000km-ben?

Elküldve
Kis corsámban nincs szegénységjelző, tehát ha eléri a pirosat akkor kb. mennyit lehet még menni vele?

Valamint ha eléri a piros alját akkor mennyit?

kb 10 liter asszem

Elküldve

Kicseréltem a radiátort. A pedálok felé valóban nyögvenyelősen, de kijött. 2 műanyaglap az alsó tálcáról le is tört kivételkor, azt gyorsan visszahegesztettem. Most már van rendes fűtésem.

Elküldve
Nektek visszamegy a biztonsági öv a helyére?

Az enyém mindig megcsavarodik a vezetőn a b-oszlopnál,ha kiszállok mindig vissza kell tekerni,hogy a visszamenjen a helyére.

Nekem hidegben nem szeret. Most enyhébb időben ok.

Elküldve

engine coolant temperature sensor (ECT) azaz motorhűtőfolyadékhőmérséklet-érzékelő-től lehet túlfogyasztás akkor???

Autodatát letöltöttem és elég sok minden van benne

Elküldve
engine coolant temperature sensor (ECT) azaz motorhűtőfolyadékhőmérséklet-érzékelő-től lehet túlfogyasztás akkor???

Autodatát letöltöttem és elég sok minden van benne

Attól lehet.

Elküldve
Attól lehet.

Akkor ez küldi a jeleket az ECUnak

Akkor kimérem, de autodata az ezeket írja:

20fok - 2300-2700 ohm

40 1000-1300

60 560-670

80 290-370

Akkor ezek valós eredmények lehetnek?? Mert F astraba sokkal más értékek vannak

És a kiolvasás mindig nem megy, autodata-ba is megnéztem és Bosch Motronic 1.5.5 ecum van.

Elküldve

Sziasztok,

A következő probléma lenne (1.4i swing):

Erőteljesebb gázhasználatkor időnként vissza-visszarángat a motorfék pár másodpercig, mintha le akarna fulladni a kocsi. Olyan mintha, pár pillanatra nem kapna elegendő üzemanyagot. Teljesen véletlenszerűen fordul ez elő, van, hogy kigyorsításnál, de van úgy, hogy egyenletes tempónál is csinálja. Hideg, meleg motornál egyaránt. Nemrég volt műszakin akkor, és azelőtt még semmi gond nem volt.

Mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm a választ.

Elküldve
Sziasztok,

Erőteljesebb gázhasználatkor időnként vissza-visszarángat a motorfék pár másodpercig, mintha le akarna fulladni a kocsi. Olyan mintha, pár pillanatra nem kapna elegendő üzemanyagot. Teljesen véletlenszerűen fordul ez elő, van, hogy kigyorsításnál, de van úgy, hogy egyenletes tempónál is csinálja. Hideg, meleg motornál egyaránt. Nemrég volt műszakin akkor, és azelőtt még semmi gond nem volt.

Mi lehet a probléma?

Hello! Én nem nagyon értek hozzá, de a rángatás miatt én gyújtáskábel vagy gyertyákat nézném meg a helyedbe, anno nekem is csinált ilyet. Ugyan ez az 1,4 swing. Esetleg egy motorkódot írhatsz hátha a többiek többet tudnak neked mondani.

Elküldve
Sziasztok,

Mi lehet a probléma?

Szerintem a kardán belever az indexbe!

Elküldve
Elszaladtak a lovak, vagy sima ráfutás volt?

18-20éves hülyegyereké, lakóövezetben ment a barom 150el, és kikanyarodott elé egy maruti :D

Elküldve
18-20éves hülyegyereké, lakóövezetben ment a barom 150el, és kikanyarodott elé egy maruti :D

Ja, hát az fail. :) Ebben az esetben nem tudom sajnálni. :)

Elküldve
Ja, hát az fail. :D Ebben az esetben nem tudom sajnálni. :)

én sem,bár amig nem árulta ezt az autóját vittem nekik szépen alkatrészt szép haszonnal :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.