J0hnny Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 de igy utólag látom 94 es corsa ha jól tudom akkor még nem volt ecotec motor ,lehet mások majd többet tudnak itt Enyém is 94-es és ecotec(volt). :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ficsur_ka Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Az auto jol megy. A fogyasztassal nem vagyok kibekulve azert gondoltam erre a problemara. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sam90 Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy megoldódott a melegedési gond a motorhőmérséklettel :excl: Csak ki kellett pucolni a hűtőt. Azóta kutya baja. :( Viszont a probléma keresése közben a találgatásokban felmerült a vízpumpa is. És valahol olyat hallottam, hogy a vízpumpát a vezérműszíjjal szokták cserélni, mert ha kopik a vízpumpa, szétvágja a vezérműszíjat. :lol: Viszont a szervízkönyvben sehol sem találtam pumpacserét feltüntetve, vezérléscsere meg most volt tavasszal és ott se mondták, hogy cserélni kell a vízpumpát. Akkor most mi az igazság? Létezik egyáltalán ilyen, hogy szétvágja a vezérműszíjat? Ficsur_ka: Mennyi az a fogyasztás amivel nem vagy kibékülve? Nekem is 1.4-es moci van benne és városban 7.5 l-t, országúton meg kb 6-ot evett eddig normál használat mellett. Azért eddig, mert az új hengerfejtömítés miatt elvileg kisebb a fogyasztás, de még nem mértem igazán le az új adatokat. Azt azért hozzá tenném, hogy a tukmálós kúton kapható V-Powerből (egye fene kipróbáltam 1x-2x) nállam simán benyelte a 9-10 lityót. Hallottam már 1.2-esről, hogy 5 literel beéri, akkor az 1.4-esre szerintem még belefér a városi 7 környéke. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Sziasztok! Viszont a probléma keresése közben a találgatásokban felmerült a vízpumpa is. És valahol olyat hallottam, hogy a vízpumpát a vezérműszíjjal szokták cserélni, mert ha kopik a vízpumpa, szétvágja a vezérműszíjat. :lol: Viszont a szervízkönyvben sehol sem találtam pumpacserét feltüntetve, vezérléscsere meg most volt tavasszal és ott se mondták, hogy cserélni kell a vízpumpát. Akkor most mi az igazság? Létezik egyáltalán ilyen, hogy szétvágja a vezérműszíjat? Azt azért hozzá tenném, hogy a tukmálós kúton kapható V-Powerből (egye fene kipróbáltam 1x-2x) nállam simán benyelte a 9-10 lityót. Hallottam már 1.2-esről, hogy 5 literel beéri, akkor az 1.4-esre szerintem még belefér a városi 7 környéke. Én eddig ahányszor azt hallottam,hogy "otthagyott az útszélén a Corsa/Astra" mindig a vízpumpa adta meg magát! Lehet vezérléscserénél sem látszik meg rajta,hogy bármi baja lenne viszont egyszer csak reccs. :excl: Volt egy Skoda 120L-ünk na az is produkált hirtelen anyagfáradást,csak a hátsó tengelyen,menet közben. :( Amúgy sem egy ló ára egy vízpumpa van vagy 5eFt is. Egyébként én cserélnék termosztátot is wahler 3500FT kb,mert ha nemsoká megadja magát akkor megint szét kell kapni a vezérlést. A 100-as benyából meg csak akkor menne jobban/enne kevesebbet ha lenne kopogás-érzékelőd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 ...valahol olyat hallottam, hogy a vízpumpát a vezérműszíjjal szokták cserélni, mert ha kopik a vízpumpa, szétvágja a vezérműszíjat. :excl: Viszont a szervízkönyvben sehol sem találtam pumpacserét feltüntetve, vezérléscsere meg most volt tavasszal és ott se mondták, hogy cserélni kell a vízpumpát. Akkor most mi az igazság? Létezik egyáltalán ilyen, hogy szétvágja a vezérműszíjat? Sajnos nem ismerem annyira a C14NZ-t, de ha a vízpumpát a vezérműszíj feszíti ezen a motoron is, akkor sajnos fennállhat a probléma, ugyanis az erősen elhasználódott vízpumpának előfordulhat hogy megszorul a csapágya, amitől beáll a vízpumpa tengelye, és mivel ezen van a hajtókerék, ez átugraszthatja a vezérműszíjat -> kész a baj. Általánosságban azt szokták mondani hogy minden második vezérműszíjcserénél (azaz nálad 120e km-ként) azért illik kicserélni azt a vízpumpát... Szerk.: És igen, azóta kiderült hogy nálad is a vízpumpa feszíti a vezérműszíjat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ficsur_ka Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy megoldódott a melegedési gond a motorhőmérséklettel :( Csak ki kellett pucolni a hűtőt. Azóta kutya baja. :lol: Viszont a probléma keresése közben a találgatásokban felmerült a vízpumpa is. És valahol olyat hallottam, hogy a vízpumpát a vezérműszíjjal szokták cserélni, mert ha kopik a vízpumpa, szétvágja a vezérműszíjat. :lol: Viszont a szervízkönyvben sehol sem találtam pumpacserét feltüntetve, vezérléscsere meg most volt tavasszal és ott se mondták, hogy cserélni kell a vízpumpát. Akkor most mi az igazság? Létezik egyáltalán ilyen, hogy szétvágja a vezérműszíjat? Ficsur_ka: Mennyi az a fogyasztás amivel nem vagy kibékülve? Nekem is 1.4-es moci van benne és városban 7.5 l-t, országúton meg kb 6-ot evett eddig normál használat mellett. Azért eddig, mert az új hengerfejtömítés miatt elvileg kisebb a fogyasztás, de még nem mértem igazán le az új adatokat. Azt azért hozzá tenném, hogy a tukmálós kúton kapható V-Powerből (egye fene kipróbáltam 1x-2x) nállam simán benyelte a 9-10 lityót. Hallottam már 1.2-esről, hogy 5 literel beéri, akkor az 1.4-esre szerintem még belefér a városi 7 környéke. Most volt hengerfejtomites csere nem reg lambda szonda. 9 10 megy varosba es maskepp is. Autopalyan nem voltam vele mivelhogy errefele nincs.:excl: En a katalizatorra tippelnek (ami nem jo) hogy az miatt fogyaszthat. Egyeb tippem nincs. Amugy a vezermuvet pumpaval es spanoloval egyutt szoktak cserelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Most volt hengerfejtomites csere nem reg lambda szonda. 9 10 megy varosba es maskepp is. Autopalyan nem voltam vele mivelhogy errefele nincs.:excl: En a katalizatorra tippelnek (ami nem jo) hogy az miatt fogyaszthat. Egyeb tippem nincs. Amugy a vezermuvet pumpaval es spanoloval egyutt szoktak cserelni. A katalizátor csak egy "kerámiaszűrő" némi platinával felhordva.A fogyasztást nem befolyásolja.Bár ha össze van törve és eltömi a kipufogót,akkor talán,de úgy meg fulladozna stb... Csörög a katalizátorod? Mekkora távolságon jön ki ez a 9-10liter? Az én x12sz-m nyáron megnéztem,hogy vagy 200km-t ingáztam két település között kb.8-9km ebből olyan 5-6km az országút. Így a fogyasztásom 8literre jött ki. Általában 100-120km-t szoktam menni egyszerre úgy mértem már 4.6litert is nyáron. Minél többet mész nem üzemmeleg motorral annál többet fogyaszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Hy all!p Katalizátor nekem teljesen ki lett pucolva miután összetört és eltömítette a rendszert. Fogyasztást nem befojásolja! (saját tapasztalat) Max környezetvédelmileg számít de ebben nem vagyok biztos :excl: Most ,hogy bejöttek a frankó hidegek megjöttek a problémák is . Tegnap reggel első indulásnál járattam egy kicsit a verdát (kb 5percet) zenét bekpcsolva,fűtés fel. Mikor beültem, elindultam tompítottat rákapcsoltam , zene feljebb és hírtelen kikapcsolt a fejegység illetve a belső világításom is mintha egy kicsit halványabb lett volna az átlagnál. Ez kb 2percig tartot amíg mentem egy kicsit. Az én tippem esetleg az hogy kezd meghalni az akksim, a generátor meg mnetközben tölt, így hírtelen nem bírja kezelni a belső-külső világítást , zenét,erősítőt stb... Persze ez csak tipp, esetleg vkinek hasonló tapasztalata volt már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Most volt hengerfejtomites csere nem reg lambda szonda. 9 10 megy varosba es maskepp is. Milyen szondát kapott a gépsas a cserekor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sam90 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Sajnos nem ismerem annyira a C14NZ-t, de ha a vízpumpát a vezérműszíj feszíti ezen a motoron is, akkor sajnos fennállhat a probléma, ugyanis az erősen elhasználódott vízpumpának előfordulhat hogy megszorul a csapágya, amitől beáll a vízpumpa tengelye, és mivel ezen van a hajtókerék, ez átugraszthatja a vezérműszíjat -> kész a baj. Általánosságban azt szokták mondani hogy minden második vezérműszíjcserénél (azaz nálad 120e km-ként) azért illik kicserélni azt a vízpumpát... Szerk.: És igen, azóta kiderült hogy nálad is a vízpumpa feszíti a vezérműszíjat... Ksözönöm szépen az infót. Ezekszerint van miért megint visszagurulni a szerelőhöz. Már törzsvendég vagyok arrafele :excl: és pont 120e Km-nél jár, szóval akkor esedékes. Amint lehet viszem is, addig meg marad még kímélő üzemmódba, mint már pár hónapja :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ficsur_ka Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Tehat: Mentem vele megallas nelkul 200 km ert is ugyis ugyanannyi a fogyasztas. Varos kozott rovid tavokon is 10 liter/100km kornyeken fogyaszt. Mar nem elmexem a szonda markajara de a legolcsobb kerult bele. 20euro korul lehetett az ara. De meg egy tippem van. Regebb a hideginditom be volt ragadva es rengeteg benzint kapott. Szervizbe kipucoltak utanna nem volt baj vele de szerintem az vacakolhat. Neha mikor tobbet megyek egy fokozatba es benyomom a kuplungot megall a motor. De legtobbszor csak nagyon elhalkul mintha bedoglene es utanna helyre jon. Szerintetek mi lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Tehat: Mentem vele megallas nelkul 200 km ert is ugyis ugyanannyi a fogyasztas. Varos kozott rovid tavokon is 10 liter/100km kornyeken fogyaszt. Mar nem elmexem a szonda markajara de a legolcsobb kerult bele. 20euro korul lehetett az ara. De meg egy tippem van. Regebb a hideginditom be volt ragadva es rengeteg benzint kapott. Szervizbe kipucoltak utanna nem volt baj vele de szerintem az vacakolhat. Neha mikor tobbet megyek egy fokozatba es benyomom a kuplungot megall a motor. De legtobbszor csak nagyon elhalkul mintha bedoglene es utanna helyre jon. Szerintetek mi lehet? Noname szonda kidob, gyári újat vesz, betesz, kipróbál, örül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla91 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Kinek milyen az első havas- jeges élménye? Én pl. itt eset vagy 5-6cm hó. délelőtt folyamán. Így a délutáni órákban inkább ilyen latyakos hó volt az úton. Én ekkor elindultam a havernál kocsival. Megyek- egyből feltűnik a jó könnyű kormány. Nyáron is télivel mentem. Kicsit tekergetem a kormányt ide oda csúszik is kicsit keresztbe de nem tudtam kiforgatni úgy elég jól fogtak a gumik. Mindenki megy vagy 20al velem szembe én meg vagy 35-40el és úgy hogy még a szélvédő tiszta jég aligha látok ki valamit. :excl: csak a szembejövő fényszóróit láttam meg nagyon figyeltem a gyalogosokat. Kicsit később elkellet vinnem a haveromat a dokihoz már akkor ónos eső eset meg ami leolvadt az már fagyott az úton. Úgy egy jó sebességgel menve visszaraktam 1be de még tartottam a kuplungot. betekerek hirtelen egy kanyart csak megy a corza keresztbe fékezek az ABS meg darál, csúszok ráfelel az oszlopra, hirtelen nem tudok mit csinálni csak csúszok. Fullra felrántom a kézit. gézt adok. Kiment a kocsi segge az óra meg befordult. Megszólalok, ez tettszett. haver meg csak kacag :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Óvatosan mindenki ! Brutális ez az időjárás! Hazafele jövetel átlag 30-40el zötyögött mindenki. Kb 70al beelőzi a sort egy quatro audi, mondom ez egy barom. Rosszakaratot félretéve kb 20perc elteltével ahogy haladt a sor ugyanaz az audi árokba borulva, eleje lezúzva fiatal gazdája sírva veri a fejét. Gondolom anyunak szólt, hogy még ne melegítse a kaját mert késik :( Majdnem minden télen lehet találkozni ilyen időjárási viszonyokkal, de azért nem árt jobban odafigyelni még a gyakorlott vezetőknek is sőt azoknak leginkább akik azt hiszik ,hogy gyakorlott vezetők :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Óvatosan mindenki ! Brutális ez az időjárás! Hazafele jövetel átlag 30-40el zötyögött mindenki. Kb 70al beelőzi a sort egy quatro audi, mondom ez egy barom. Rosszakaratot félretéve kb 20perc elteltével ahogy haladt a sor ugyanaz az audi árokba borulva, eleje lezúzva fiatal gazdája sírva veri a fejét. Gondolom anyunak szólt, hogy még ne melegítse a kaját mert késik :lol: Majdnem minden télen lehet találkozni ilyen időjárási viszonyokkal, de azért nem árt jobban odafigyelni még a gyakorlott vezetőknek is sőt azoknak leginkább akik azt hiszik ,hogy gyakorlott vezetők :excl: Ha esik 3csepp eső, akkor is beszarik a város, mert úúúúúúúúúúesik. :( Most du mikor már csak eső volt, még mindig 30al közlekedtek 60-70nél. Nevettséges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Ha esik 3csepp eső, akkor is beszarik a város, mert úúúúúúúúúúesik. :( Most du mikor már csak eső volt, még mindig 30al közlekedtek 60-70nél. Nevettséges. Bezzeg vannak olyanok akik ridegül tolják! :lol: Nem sz*rral gurít az öreg :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Ha esik 3csepp eső, akkor is beszarik a város, mert úúúúúúúúúúesik. :excl: Most du mikor már csak eső volt, még mindig 30al közlekedtek 60-70nél. Nevettséges. A komolyság amikor nyílegyenes útszakaszon 28fokban szélmentes,hómentes,esőmentes napsütéses időben 90nel lehetne menni és mennek max 70el :( Az agyam eldobom :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 A komolyság amikor nyílegyenes útszakaszon 28fokban szélmentes,hómentes,esőmentes napsütéses időben 90nel lehetne menni és mennek max 70el :excl: Az agyam eldobom :( Hali!!! És amikor éjszaka az előtted haladó kocsi minden szembejövőnél fékez? Persze előzni nem tudod mert akkor felgyorsít. Na ez az ideg. Pláne ugyanez hátsó ködlámpával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla91 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Egyre több kocsinál láttam az utóbbi idebenn ha kell ha nem használják a ködlámpát. Talán attól jobban néz ki a kocsi.. az így is ledsoros lámpatesttel. Letudnátok írni hogyan tudom kicserélni a tompított helyzetjelzőizzómat, az első lámpára gondolok. Jah és hogy mi is a neve annak. Mintha valami olyan rémlene hogy H4-es. most gondolkozom hogy az 1 égő vagyis az indexet elfelejtettem hogy az is külön van, na mind1 XD tárgytalan, bocsi :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Hi! A katalógusban 20sec szerepel 0-100-ra 1.2 nz,sz-nél én úgy emlékszem. Az enyémet nem mértem de Nem rossz ahhoz képest,hogy a 116i alap bimmer 12s 0-100 :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Hi! A katalógusban 20sec szerepel 0-100-ra 1.2 nz,sz-nél én úgy emlékszem. Az enyémet nem mértem de Nem rossz ahhoz képest,hogy a 116i alap bimmer 12s 0-100 :excl: nesze :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Nem rossz ahhoz képest,hogy a 116i alap bimmer 12s 0-100 :lol: Az sem normális, aki olyat vesz :excl: :( :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Az sem normális, aki olyat vesz :excl: :( :lol: :lol: Lesz 712 is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 nesze :excl: Mancel nem mancel a Béláé is megfutja 9sec alatt a 0-100-at. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Az sem normális, aki olyat vesz :excl: :( :lol: :lol: Egyik ismerős lányka olyat akar vetetni apukájával :D Jó drága,de legalább se nem megy se nem kanyarodik jobban egy 1.4 H astránál ráadásul ronda! :o Kitaposott túrabakancs forma rulez! :lol: Az erősebb 1esek 4milkánál kezdődnek,annyiért meg már van e90 is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts