muturka Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Hali mindenkinek,lenne egy picike gondom,jol esne ha valaki segiteni tudna: tavaly ota vagyok egy 98-es b corsa(1l, 12v) tulajdonosa,a bajom csak az hogy a km-ora meg sem moccan.Namost a szaki azt mondta hogy egyik oldaltengelye cserelve lehetett,es ez az ora onnan az ABS erzekelorol veszi a jelet,es azert nem megy.Utananeztem,es tenyleg a bal oldaltengelyen nincs ABS erzekelo(a tobbin van),valoszinuleg ezert is nem mukodik az ABS!!!A kerdesem az hogy tenyleg onnan veszi a jelet a km-ora,vagy valahol mashol keresendo a hiba??? Elore is koszonom ha valaki segiteni tud
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Hali mindenkinek,lenne egy picike gondom,jol esne ha valaki segiteni tudna: tavaly ota vagyok egy 98-es b corsa(1l, 12v) tulajdonosa,a bajom csak az hogy a km-ora meg sem moccan.Namost a szaki azt mondta hogy egyik oldaltengelye cserelve lehetett,es ez az ora onnan az ABS erzekelorol veszi a jelet,es azert nem megy.Utananeztem,es tenyleg a bal oldaltengelyen nincs ABS erzekelo(a tobbin van),valoszinuleg ezert is nem mukodik az ABS!!!A kerdesem az hogy tenyleg onnan veszi a jelet a km-ora,vagy valahol mashol keresendo a hiba??? Elore is koszonom ha valaki segiteni tud a váltóba van egy útjeladó onnan kapja..... x10xe motor van benne ugye???
muturka Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 azaz x10xe a motor,a bajom csak az hogy nem latok km-kabelt,ami a kapcsoloszekrenybol kandikalna kifele,vagy csak en vagyok vak???
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 azaz x10xe a motor,a bajom csak az hogy nem latok km-kabelt,ami a kapcsoloszekrenybol kandikalna kifele,vagy csak en vagyok vak??? a motortérbe a váltón keres,van egy gomba a hátramenethez,és a sebességmérőhöz a jeladó
muturka Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 a hatramenet gombkapcsolot lokalizaltam,mert azt mar csereltem is,csak nem jovok ra hogy melyik a jelado.Hogy is kell annak kinezni?mert km-kabelt sem latok sehol,ez a gondd!!!talán nem acelkabeles a megoldas?
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 a hatramenet gombkapcsolot lokalizaltam,mert azt mar csereltem is,csak nem jovok ra hogy melyik a jelado.Hogy is kell annak kinezni?mert km-kabelt sem latok sehol,ez a gondd!!!talán nem acelkabeles a megoldas? szerintem ez nem spirálos már... a váltó tetején keresd
muturka Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 na ez igy mar segitseg,mert eddig senki sem tudta konkretan a magyarazatot,kosz szepen.Lehet mostmar hulyenek nezel,de ha nem spiralos akkor egyszeru huzalféleség(drot)olyasmit keressek???
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 na ez igy mar segitseg,mert eddig senki sem tudta konkretan a magyarazatot,kosz szepen.Lehet mostmar hulyenek nezel,de ha nem spiralos akkor egyszeru huzalféleség(drot)olyasmit keressek??? spirálház ,vagy bowdenház ,de szerintem ez elektronyos....
muturka Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 na megegy utolso kerdes,es nem zaklatlak tovabb:rajottem hol kellene lennie a spiralos kijovetelnek,de nekem ott egy fém dugo szeruseg van.az elektromos letapogatonak ugyanott kellene lennie ahol a spiralosnak vagy valahol masutt???
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 na megegy utolso kerdes,es nem zaklatlak tovabb:rajottem hol kellene lennie a spiralos kijovetelnek,de nekem ott egy fém dugo szeruseg van.az elektromos letapogatonak ugyanott kellene lennie ahol a spiralosnak vagy valahol masutt??? kb ott valahol
jester Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Jester! A hátsó ajtódat megnyomták szerintem és a kittelés széleinél kezdett rohadni. A 2000-es évjáratok már csak akkor rohadnak,ha törték őket én úgy tudom. Türelem..biztosan lesz majd fekete ajtó is :) Nála érdeklődtél már? Nagyüzemi corsa bontó. Mc-elek asszem tudja a tel.számát is! Még nem kérdeztem, de köszi a linket, egy próbát megér!
Szabi25 Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Mi a tapasztalatotok, a B Corsák csomagtérajtaja mennyire rohad? Vannak-e tipikus rohadási pontok? Hi Én pont most kaszniztam ki a 16 éves B Corsa-mat. Tipikus rohadási pontok amiket találtam bontás alatt/után: - küszöbök - kerékjárati ívek, és a oldalívek/sárvédők pereme - ülés lefogató csavarok körül, a külsők ami a küszöb felől vannak. - kipufogó - és igen nekem is rohad a hátsó csomagtér ajtó, és persze a motorháztető is. Végül is mondhatnánk hogy az egész kocsi :D A küszöbökön a rozsdád már lehetett látni, de a kerékjárati ivek és a ülés lefogató csavar rozsdaboglyákat csak az utastér szétszedése után lehetett látni. Belsőtérben hamarabb észre lehet venni a rozsdásodást mint kívülről. Kívülről takarják a gyári cumók (szilikon, alvázvédő stb.) belülről viszont csak a belső festés van és ott már szépen lehet látni hogy a vas átalakult lyuká. Láttam itt képet valakinek a küszöbe elég csúnyán nézet ki, javaslom neki hogy minél hamarabb nézesse/javíttassa meg. Én is elhanyagoltam, felcsiszoltam gitt kis festék oszt kész. Na most amikor leszedtem láttam meg hogy mögötte azért az idő tette a dolgát azaz a merevítő lemezek is sz@rá rohadtak, így azt is kikellet vágni. Jobb híján 60*40*2 zártszelvény ment be helyettük (nem kis melo volt), és az emelési pontok megerősítve 2 millis szögvassal. Szóval hogy ezt elkerülje előzze meg a bajt!!! Most már emelem az elején és a hátulja is emelkedik vele, mint 3-4 éve amikor hozzám került a drágaság :) Itten van pár kép: Ülések lefogató csavarjai körül a rohadás amit alulról nem lehet látni küszöbb megbontva zártszelvény berakva és festve a köszöbnél már alapozva készül az új pufócsövem saválócsőből készen :D Na nagyjából ennyi, remélem kielégítő volt a válasz :D
jester Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Hi Én pont most kaszniztam ki a 16 éves B Corsa-mat. [...] Szia! Köszönöm a részletes leírást! Tehát semmi jóra ne számítsak. :D A viccet félretéve szerintem hagyom fent ezt a csomagtérajtót, amíg ki nem lyukad, mert ahogy kérdezgettem, 25.000.-nél kezdődnek az ajtók + 10.000.- a munkadíj... na és ha még fényezni is kéne, mert színben nem passzol... :) Csiszolás + kittelés + festésnek nem sok értelmét látom. Vagy javítsatok ki, ha nem így van.
Technodome Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Még nem kérdeztem, de köszi a linket, egy próbát megér! Hali! A vaterás srácnak nekem is megvan a telszáma ha esetleg kell, sok mindene van és korrekt áron. U.i.: Bp-en belül keresek b corsába való akkumulátort eladót!
Volu Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Hali! A vaterás srácnak nekem is megvan a telszáma ha esetleg kell, sok mindene van és korrekt áron. U.i.: Bp-en belül keresek b corsába való akkumulátort eladót! milyen akksi kell mennyiért? :)
Technodome Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 milyen akksi kell mennyiért? :) A lényeg hogy beférjen a helyére mert ami most van annak a magassága nagyobb és így kinyomja a motorháztetőmet, ami így elég gázul néz ki :D 1.2es corsához kellene, sztem nem kell nagyobb 54amperesnél (azis csak a zene miatt), és minél olcsóbban :D Más: Ülést kellene cserélnem mert eléggé kivan a vezetőülésem, esetleg átépítés nélkül milyen ülés egyezik meg a b corsáéval (mármint a sín szélesség) ? Mondjuk egy g astra üléseit el tudnám képzelni, vagy nem tudom :D
pityuliba Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Szia, üdv erre! Hibakódot dob a gép? A motorkódot meg tudod nézni a forgalmiban, asszem' a motorszám vége lesz. Nálam X12SZ, ilyesmit keress. Elektromos csatlakozások mindenhol rendben vannak a motorban? A helyedben rászánnék pár órát, hogy egy kontaktspré társaságában végignéznm az összes fontos csatlakozást a kocsiban. Ennél olcsóbb megoldás nincs, hatákonyabb igen, de mivel ilyen problémám még nem volt, nem nagyon tusok tippeket adni :) max olyat, hogy gyújtáskapcsoló .... és hasonlók. Sok sikert, ha meglesz a probléma oka, mindenképpen írd meg ide! :D Üdv! Engine check világít, de előtte is világított, ill. eleinte töbször el is aludt magától. A héten talán eljut a kiolvasásig. A motorkódot azért nem tudom megnézni, mert 100km-re van az auto:( nekem nyakamon a lakásfelújítás, túlóra, meg külföldi kiküldetés... Már több ízben szétbontottam a csatakozókat, megmozgattam, összes bizti ki-be, relék ki-be, relékontaktok tisztítása. Ahol elindult, legközelebbi esetnél ott kezdtem, de sajnos nem ismétlődött meg a javulás. Üdv. Pityu
sanyi1104 Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Hátra a csomagtartóba hol vezessem el a 12V-ot az erősítőbe?
spzoli Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Hátra a csomagtartóba hol vezessem el a 12V-ot az erősítőbe? Ne ott ahol az rca megy.
Volu Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Ne ott ahol az rca megy. úgy bizony...nekem a gyári küszöbtakaró alatt mindkét oldalon volt annyi hely hogy az összes kábelt el tudtam vezetni
spzoli Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Nekem 1 oldalon megy :) Nekem meg gyári a hangrenCer. :D
Volu Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Nekem meg gyári a hangrenCer. :) játszunk ilyen "nekem meg mi van" játékot? :D
spzoli Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 játszunk ilyen "nekem meg mi van" játékot? :) Megoldható :D
sanyi1104 Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Az akksitól vezetném a 12-öt, akkor a motortérből honnan menne be az utastérbe,és onnan a csomagtartóba?
Recommended Posts