tgabika76 Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 kell egykettes??? Nem, köszi, egészen élvezem hogy megy, az meg hogy eszik is hozzá, hát nagy kaland.... Ha választani kéne akkor C20NE kellene inkább. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Nem, köszi, egészen élvezem hogy megy, az meg hogy eszik is hozzá, hát nagy kaland.... Ha választani kéne akkor C20NE kellene inkább. :) csak azért kérdeztem ,mert van egy elfekvő fojtószelepházam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 :) :D :D Ez hülyébb,mint én! :D pedig azt hittem segítesz neki :D :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 pedig azt hittem segítesz neki :) :D :D Úgylátom megy a téma és a vérszívás :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Úgylátom megy a téma és a vérszívás :D dehogy.... itt szeret mindenki mindenkit ,jól átsütve krumplival :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 dehogy.... itt szeret mindenki mindenkit ,jól átsütve krumplival :) Mint egy kis család :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Hi Mesterek! Olyan kérdésem lenne hogy a B corsa-ból szedet e már ki valaki kormányművet, ha igen hogyan? Én odáig eljutottam hogy a négy tartó csavart ami a tűzfalra fogta fel és még a rudazatok végét leszedtem, és még a kormányrudat is leszedtem bent az utastérben róla, de kifűzni nem tudtam a kormányművet. Mert ugye azt hátrébb kellene húzni vagy 3 cm hogy leforduljon a tőcsavarokról, de motortartó bak mindig útban volt és ekkor adtam fel mert nincs kedvem az egész motort kiszedni hogy kilehessen forgatni a kormányművet. Azaz Én így láttam, amennyiben tud valaki olyat hogy ne keljen kiszedni a motort annak örülnék. Segítséget tapasztalatokat előre is megköszönném ha leírnátok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Nem, köszi, egészen élvezem hogy megy, az meg hogy eszik is hozzá, hát nagy kaland.... Ha választani kéne akkor C20NE kellene inkább. :D C12nz-ről ilyet még sohasem hallottam :) ,hogy megy. 1.4injektort kéne nekem is kukáznom,akkor több ló lenne benne?? Szvsz semmi köze az 1.4es injektornak a nagyobb teljesítményhez,mert úgyis a sztöchiometrikus 14,7:1 levegő-benzin aránynál a legjobb a teljesítmény azt meg a lambda szabályozza és a lökettérfogat meg ugyanakkora tehát a több benyától max folyamosan dúsabb a keverék. Hallottam már olyan urban legendet is,hogy a szivatót kell kihúzni zsigulinál gyorsításkor és nagyon megindul :D De aki megmagyarázza,hogy tényleg az nyer egy hangszórót! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 C12nz-ről ilyet még sohasem hallottam :) ,hogy megy. 1.4injektort kéne nekem is kukáznom,akkor több ló lenne benne?? Szvsz semmi köze az 1.4es injektornak a nagyobb teljesítményhez,mert úgyis a sztöchiometrikus 14,7:1 levegő-benzin aránynál a legjobb a teljesítmény azt meg a lambda szabályozza és a lökettérfogat meg ugyanakkora tehát a több benyától max folyamosan dúsabb a keverék. Hallottam már olyan urban legendet is,hogy a szivatót kell kihúzni zsigulinál gyorsításkor és nagyon megindul :D De aki megmagyarázza,hogy tényleg az nyer egy hangszórót! :D Az ideális keverékarány nem azt jelenti,hogy ott megy a legjobban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Az ideális keverékarány nem azt jelenti,hogy ott megy a legjobban. most akkor van egy hangszóród :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 most akkor van egy hangszóród :) Van a fact!Az is kirohadt! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Van a fact!Az is kirohadt! :) bakker ,akkor ez a megoldás ,padló hangszórót neki. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 bakker ,akkor ez a megoldás ,padló hangszórót neki. :) :D Tolok bele egy sub mélyet! Na ez tényleg mély hang lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rappi Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek milyen olajat vegyek a Corsába? A motor X12XE, 140.000km van benne. Ehhez mi lenne a legjobb? Egyik szerelő ismerősöm 5W-40-est mondott hozzá.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek milyen olajat vegyek a Corsába? A motor X12XE, 140.000km van benne. Ehhez mi lenne a legjobb? Egyik szerelő ismerősöm 5W-40-est mondott hozzá.... 10W-40es olaj kell bele. Van pl a gyári Gm olaj ami az összes szűrővel (légszűrő,pollenszűrő,olajszűrő) +5literes olaj kijön kb 7000ft-ból Vagy van a márkásabb, minőségibb verzió ami áll Castrol Magnatec 10w-40 olajból + szűrőkből. Ez 7500FT de sokkal jobban megéri (elvileg!!) Nekem mióta nálam van a verda elsőnek GM olajat raktam bele, most a castrolos verziót veszem hozzá. Rábeszélni nem akarlak egyikre sem, sokan a castrolt javasolják és mivel már nekem sincs éppen kevés km a kocsiban ezért inkább minőségibb olajat rakok bele. (vaterás árakat írtam! Lehet olcsóbb-drágább máshol) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jester Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Sziasztok! Mi a tapasztalatotok, a B Corsák csomagtérajtaja mennyire rohad? Vannak-e tipikus rohadási pontok? 10 éves a Corsám, de a csomagtérajtó eléggé elkezdett rohadni. Az első hely a csomagtérajtó alsó pereme, kb. a rendszámtábla bal alsó sarka alatt. A másik komolyabb rohadás a rendszámtáblatartó alatt van. A harmadik, kisebb pedig az üveg mellett, jobb felül. Kérdeztem karosszérialakatost, hogy mennyiért lehetne megjavítani, legalább 30e-t mondott, illetve azt, hogy nem érdemes már ezt a csomagtartóajtót foltozgatni, mert 1-2 év múlva valószínű, hogy újra előjönne rajta valami rozsdafolt. A másik alternatíva, amit ajánlott: bontott ajtó. Hívtam jó pár bontót, de nem nagyon találtam 3 ajtós fekete B Corsa csomagtérajtót. Szerintetek érdemes-e cserélni, vagy meghagyni ezt, amíg bírja? Nektek is rohad a csomagtérajtó? Vagy vszeg törött a kocsim, csak erről "elfelejtettek" szólni? Köszi a válaszokat, üdv: jester Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béla91 Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Az általatok említett rozsdafoltokat én csak olvasásból ismerem. Nekem a kocsi oldala rozsdásodik az első ajtó közepénél lent.lásd itt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Volu Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Sziasztok! Mi a tapasztalatotok, a B Corsák csomagtérajtaja mennyire rohad? Vannak-e tipikus rohadási pontok? 10 éves a Corsám, de a csomagtérajtó eléggé elkezdett rohadni. Az első hely a csomagtérajtó alsó pereme, kb. a rendszámtábla bal alsó sarka alatt. A másik komolyabb rohadás a rendszámtáblatartó alatt van. A harmadik, kisebb pedig az üveg mellett, jobb felül. Kérdeztem karosszérialakatost, hogy mennyiért lehetne megjavítani, legalább 30e-t mondott, illetve azt, hogy nem érdemes már ezt a csomagtartóajtót foltozgatni, mert 1-2 év múlva valószínű, hogy újra előjönne rajta valami rozsdafolt. A másik alternatíva, amit ajánlott: bontott ajtó. Hívtam jó pár bontót, de nem nagyon találtam 3 ajtós fekete B Corsa csomagtérajtót. Szerintetek érdemes-e cserélni, vagy meghagyni ezt, amíg bírja? Nektek is rohad a csomagtérajtó? Vagy vszeg törött a kocsim, csak erről "elfelejtettek" szólni? Köszi a válaszokat, üdv: jester hát barátom nekem 93as a corsám, vagyis az első kiadás, de a csomagtérajtóm patina, sehol egy fikarcnyi rohadás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Az általatok említett rozsdafoltokat én csak olvasásból ismerem. Nekem a kocsi oldala rozsdásodik az első ajtó közepénél lent.lásd itt Azt úgy hívják,hogy küszöb :) Elég ha belemegy a küszöbbe a sós lé és az szépen nekiáll munkálkodni. Csak a küszöbcsere segít rajta,nekem a bal oldalit kellett cserélni.Először gondoltam,hogy kis alvázvédő és színrefújás megoldja MUHAHAHA...2 hónap múlva ugyanolyan szarul nézett ki az egész! 30-ért cserélték és fújták színre+üregvédelem. A másik oldalit az előző gazdája kifúratta+üregvédőzte így az hibátlan volt. Az enyémre hál'Isten nagyon vigyázhattak,mert szőnyeget is emelgettem,alulról is nézegettem lámpával és hibátlan volt.Az egyetlen hely ahol még megjelent a rozsda az a hátsó tornyok voltak.Gátlók ki,majd fémig csiszoltuk és adtuk neki 2réteg alvázvédőt..azóta semmi. Jester! A hátsó ajtódat megnyomták szerintem és a kittelés széleinél kezdett rohadni. A 2000-es évjáratok már csak akkor rohadnak,ha törték őket én úgy tudom. Türelem..biztosan lesz majd fekete ajtó is :D Nála érdeklődtél már? Nagyüzemi corsa bontó. Mc-elek asszem tudja a tel.számát is! Zsiri! Úton van a lambda télapóföldre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Úton van a lambda télapóföldre! Oh-ho :) Kiitos kovasti!! De ugye nem Lappföldre küldted, mert az ide még 800 km :D Na jó, viccen kívül; köszönöm szépen :D Mihelyst megérkezik, kipróbálom, és mondom az eredményt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Oh-ho :D Kiitos kovasti!! De ugye nem Lappföldre küldted, mert az ide még 800 km :D Na jó, viccen kívül; köszönöm szépen :D Mihelyst megérkezik, kipróbálom, és mondom az eredményt! csak ne a Joulupukki vigye :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 csak ne a Joulupukki vigye :) Hihi... Nem hiszem, hogy Rudo... Petteri Punakouno lambda-cserére szorul... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Hihi... Nem hiszem, hogy Rudo... Petteri Punakouno lambda-cserére szorul... :D Na az meg ki??? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Na az meg ki??? :) :D Rudolph the Red-Nosed Reindeer Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Azt úgy hívják,hogy küszöb :D Elég ha belemegy a küszöbbe a sós lé és az szépen nekiáll munkálkodni. Csak a küszöbcsere segít rajta,nekem a bal oldalit kellett cserélni.Először gondoltam,hogy kis alvázvédő és színrefújás megoldja MUHAHAHA...2 hónap múlva ugyanolyan szarul nézett ki az egész! 30-ért cserélték és fújták színre+üregvédelem. A másik oldalit az előző gazdája kifúratta+üregvédőzte így az hibátlan volt. Az enyémre hál'Isten nagyon vigyázhattak,mert szőnyeget is emelgettem,alulról is nézegettem lámpával és hibátlan volt.Az egyetlen hely ahol még megjelent a rozsda az a hátsó tornyok voltak.Gátlók ki,majd fémig csiszoltuk és adtuk neki 2réteg alvázvédőt..azóta semmi. ezzel én is egyetértek, műszaki előtt megnézettem a verdát, kívülről nem látszott ,hogy gáz lenne de miután felemeltük na akkor jött a döbbenet. Csere!! Van egy pár hely ahol bemegy a lé és az teszi rendesen a dolgát :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts