Laccci Elküldve Szeptember2, 2010 Elküldve Szeptember2, 2010 Hello! Elég fekete a hűtővizem nem is tudom csak jó lenne kicserélni.. mindha nekem mondta volna valaki hogy csavaros.. Igen az izzóval kapcsolatban.. ö.. le kell hogy vegyem a számlapot (sebességmérőt) vagy hogy.. mert az ilyen tán t40 es kulcs kéne meg aztán rajta van a mutató is aztán bizonytalan vagyok a témába ^_^ nincs meg a német einbau corsa b arbeitbook? abban bennevan hog ykell az óracsoportot szétkarmolni.... egyébként örülj neki hgoy nem világít, este megfog a rendőr 140el lakott területen belül, de nem tudja igazolni képpel. Mondod neki, neked csak 100ig világít az óra ami fölötte van az fénysebesség nem láthatta. :D
kucu32 Elküldve Szeptember2, 2010 Elküldve Szeptember2, 2010 Hello! Elég fekete a hűtővizem nem is tudom csak jó lenne kicserélni.. mindha nekem mondta volna valaki hogy csavaros.. Igen az izzóval kapcsolatban.. ö.. le kell hogy vegyem a számlapot (sebességmérőt) vagy hogy.. mert az ilyen tán t40 es kulcs kéne meg aztán rajta van a mutató is aztán bizonytalan vagyok a témába ^_^ Hali!!! Nem kell szétszedni annyira. Amikor kiveszed a műszerfalat, egyből a hátulján vannak a kis foglalatok. 4 nagyobb van benne, abból 3 a háttérvilágítás 1 meg a töltéslámpa. Meg kell tekerni egy kicsit és kijön a foglalat abból az égőt csak ki kell húzni. Szerintem ha már szétszeded, tegyél bele valami jófajta LED-et. Attól lesz csak igazi racingos a verda :D A hűtővizet meg úgy engedd le, hogy leveszed a hűtőről az egyik csövet. ( csak várd meg míg lehűl a mici )
Béla91 Elküldve Szeptember2, 2010 Elküldve Szeptember2, 2010 Most ki is megyek azt a nyakamba öntöm a hűtővizet mert már olyan a fülem mint a kenyérpirítóba a hőszál vagy mi.. 39-es lázam van egész nap.. ^_^ Kösz kucu32! holnap meglesem.. az a szitu hogy vettem vagy 10db kis rizsszem izzót mikor a középkonzolba cseréltem azt.. van még..
kucu32 Elküldve Szeptember2, 2010 Elküldve Szeptember2, 2010 Most ki is megyek azt a nyakamba öntöm a hűtővizet mert már olyan a fülem mint a kenyérpirítóba a hőszál vagy mi.. 39-es lázam van egész nap.. :D Kösz kucu32! holnap meglesem.. az a szitu hogy vettem vagy 10db kis rizsszem izzót mikor a középkonzolba cseréltem azt.. van még.. Na akkor azokat rakd el a szűkebb időkre, mert azok most nem igazán lesznek jók! Neked üvegfejű (foglalat nélküli) 12V5W izzó kell. De ha már úgyis mész a boltba égőért akkor vegyél már LED-et! ^_^
Mc-elek Elküldve Szeptember2, 2010 Elküldve Szeptember2, 2010 valaki rossz volt!!! A Kerepesi úton szedték ki a corsa-kat sünbalázsék . kb fél órája ^_^
sanyi1104 Elküldve Szeptember2, 2010 Elküldve Szeptember2, 2010 Nem tudom,hogy mi lehet. A multkór a corsám mellett megállt egy rendőrautó, körbenézték a rendszámot leellenőrizték és tovább hajtottak. Ezt az ablakból láttam. Megnőtt a corsa lopás?
LököttZsiráf Elküldve Szeptember2, 2010 Elküldve Szeptember2, 2010 Most ki is megyek azt a nyakamba öntöm a hűtővizet mert már olyan a fülem mint a kenyérpirítóba a hőszál vagy mi.. 39-es lázam van egész nap.. :D Kösz kucu32! holnap meglesem.. az a szitu hogy vettem vagy 10db kis rizsszem izzót mikor a középkonzolba cseréltem azt.. van még.. Ahoj, a középkonzol és a műszerfal háttérvilágítás izzói nem ugyanolyanok, légy figyelmes :D Hűtővíz: a legalsó gumicsövet kell leszedni (könyv szernt), én a hőgombát szoktam kicsavarozni, az van legalul. Folyik is a cucc minden irányba ^_^ , felfogni max. egy speciális, behajlítgatott lemezzel, vagy miegyébbel lehetne. Nálam is vészesen sötétedik a hűtővíz, attól félek, hogy egyszer odaköszön a termosztátnak, és lehet megint széjjelberhelni miatta. Ez nem hiányzik, ezért vettem hűtőmosó folyadékot, és majd cserélgetni fogom egy darabig a hűtővizet - mint tavasszal. Tudom, hogy a hűtőmosó kieszik mindent belül, de hátha mégsem. Sőt, azt is sejtem, hogy a rozsda sem fogy ki a motorból... Szóval a "tisztítás" felesleges idő- és pénzkidobás; de legalább a lelkiismeretemet megnyugtatom.
Volu Elküldve Szeptember3, 2010 Elküldve Szeptember3, 2010 Szevasztok! Mélyk lámpa nem világit.. és hogyan tudnám cserélni? Balra minden okés világit minden de a 140km/h után jobbra már nincs világításom. a legnagyobb megengedett sebesség autópályán 130km/h, úgyhogy 140fölött már ne nézelödj a kilométerórán ^_^
Béla91 Elküldve Szeptember3, 2010 Elküldve Szeptember3, 2010 a legnagyobb megengedett sebesség autópályán 130km/h, úgyhogy 140fölött már ne nézelödj a kilométerórán :D Nem sűrűn megyek 140et sőt még 110 fölé sem, de egyszerűen zavarja az összképet hogy minden világit azt a sebességmérő meg csak kiflibe. (félkörbe) SZERK: Valaki vágott mér bele a hátsó lökösbe hogy a kipufogó ne a lökös alatt legyen? Ha igen akkor rakjon már fel róla képet. ^_^
Volu Elküldve Szeptember3, 2010 Elküldve Szeptember3, 2010 Nem sűrűn megyek 140et sőt még 110 fölé sem, de egyszerűen zavarja az összképet hogy minden világit azt a sebességmérő meg csak kiflibe. (félkörbe) gondolom h zavaró, ugyhogy oda neki azokat a rizsszem izzókat...nekem a középkonzol nem világit egyáltalán, és minden évben eldöntöm h kicserélem ha jó idö lesz de idén sem jött össze...na majd talán jövöre ^_^
hakapeszimaki Elküldve Szeptember3, 2010 Elküldve Szeptember3, 2010 gondolom h zavaró, ugyhogy oda neki azokat a rizsszem izzókat...nekem a középkonzol nem világit egyáltalán, és minden évben eldöntöm h kicserélem ha jó idö lesz de idén sem jött össze...na majd talán jövöre ^_^ Ugyanez van nálam is a középkonzol tekintetében :D Hallottatok már olyat,hogy néha (50esetből 1szer) elindulásnál rángatózik az autó és a kuplung dobál? Van egy olyan gyanúm,hogy 1es helyett 3. ba sikerül indulni az opel tip-tronikkal (tippelsz,hogy most ez 1-3,vagy 2-4 :D ) Most próbálgattam egy mellékúton,de nem sikerült produkálnom a hibát csak ha 3ból indulok. Ami azért vicces,hogy a rövid váltó és a 2800-nál leadott összes nyomaték miatt ha kicsit jobban csúsztatod simán elindul. Másik fokozatokból egyszer sem csinálta...a kuplung holtjátéka 125mm körül van.Ha a kuplung,lendkerék ütne szerintem gyakrabban csinálná. Más: Milyen alakú,átmérőjű hangszóró van hátul gyárilag?
Mc-elek Elküldve Szeptember3, 2010 Elküldve Szeptember3, 2010 Ugyanez van nálam is a középkonzol tekintetében ^_^ Hallottatok már olyat,hogy néha (50esetből 1szer) elindulásnál rángatózik az autó és a kuplung dobál? Van egy olyan gyanúm,hogy 1es helyett 3. ba sikerül indulni az opel tip-tronikkal (tippelsz,hogy most ez 1-3,vagy 2-4 :D ) Most próbálgattam egy mellékúton,de nem sikerült produkálnom a hibát csak ha 3ból indulok. Ami azért vicces,hogy a rövid váltó és a 2800-nál leadott összes nyomaték miatt ha kicsit jobban csúsztatod simán elindul. Másik fokozatokból egyszer sem csinálta...a kuplung holtjátéka 125mm körül van.Ha a kuplung,lendkerék ütne szerintem gyakrabban csinálná. Más: Milyen alakú,átmérőjű hangszóró van hátul gyárilag? 100mm,vagy 130mm
hakapeszimaki Elküldve Szeptember3, 2010 Elküldve Szeptember3, 2010 100mm,vagy 130mm Ok, és hogy férek hozzá?
törvényenkívüli Elküldve Szeptember3, 2010 Elküldve Szeptember3, 2010 Sziasztok Egy ismerősnek a hangfala úgy néz ki, kilehelte a lelkét. Kiszedném, de kérnék egy kis tanácsot: Hol vannak az ajtókárpitban a csavarok? 3 db legalul, 3 db a zseb fölött, 1 db a kapaszkodó alján, 2 db a zár felöli részen oldalt. Ennyi vagy van még? Kilincs részre gyanakszom, de nem látom. Tükörháromszög és ablakemelő leszed és fölfelé kiemelve lejön a kárpit? Mekkora hangszóró kell előre? 16,5 cm mint a G-s astrában vagy más (mert az még van is itthon)?
Mc-elek Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 Sziasztok Egy ismerősnek a hangfala úgy néz ki, kilehelte a lelkét. Kiszedném, de kérnék egy kis tanácsot: Hol vannak az ajtókárpitban a csavarok? 3 db legalul, 3 db a zseb fölött, 1 db a kapaszkodó alján, 2 db a zár felöli részen oldalt. Ennyi vagy van még? Kilincs részre gyanakszom, de nem látom. Tükörháromszög és ablakemelő leszed és fölfelé kiemelve lejön a kárpit? Mekkora hangszóró kell előre? 16,5 cm mint a G-s astrában vagy más (mert az még van is itthon)? elég csak alul a műanyagot levenni mert két részből áll össze az ajtó burkolat ,igen 16,5ös van az ajtóba. a tükörnél a háromszög bolhával van felrakva.
hakapeszimaki Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 Sziasztok Egy ismerősnek a hangfala úgy néz ki, kilehelte a lelkét. Kiszedném, de kérnék egy kis tanácsot: Hol vannak az ajtókárpitban a csavarok? 3 db legalul, 3 db a zseb fölött, 1 db a kapaszkodó alján, 2 db a zár felöli részen oldalt. Ennyi vagy van még? Kilincs részre gyanakszom, de nem látom. Tükörháromszög és ablakemelő leszed és fölfelé kiemelve lejön a kárpit? Mekkora hangszóró kell előre? 16,5 cm mint a G-s astrában vagy más (mert az még van is itthon)? Csak szedd le az oldalzsebet,aztán alatta 3csavar fogja a beépítőkeretet.A kárpitot nem kell bántani ha ügyes vagy. A felső csavarhoz óvatosan feszíteni kell felfelé a kárpitot és ki tudod simán csavarni. Én nemrég cseréltem,Kicker hangszórókat vettem a gyári helyett,15pénzbe kerültek a beépítőkerettel együtt és kb.5x szebben szólnak.Néztem bontottakat is de nem találtam őket beépítésre érdemesnek. A beépítőkeretet el lehet spórolni csak akkor nem tudjátok letekerni az ablakot. :D Én a hátsókra lennék kíváncsi,hogy azok szabvány méretűek-e és van-e valami disznóság a felfogatásukban. Szerk: x12sz-m van f13 394 váltóval. Az egyest csak kb. 5km/h alatt tudom visszakapcsolni és egyesben kinyomott kuplungnál hasonló hangja van,mint a szinkronizálatlan hátramenetnek. A kettes csak kicsit akadós,de azzal együtt lehet élni. Az autóban 160.000km van,nektek is ilyen az 1es? Olyan rövid az 1es,hogy szerintem egy terepjáró 1-es felező fokozatának is becsületére válna.25-nél olyan 4000-re saccolom a fordulatot,de lehet,hogy több. Szerelőm azt mondja 50pénzért eljátszik nekem a szinkroncserével :D Azzal vajon jobb lenne? Szóval bontott váltóból lehet jobbat kifogni,vagy ilyen ez az Opel tipp-tronik ^_^
Laccci Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 Sziasztok Egy ismerősnek a hangfala úgy néz ki, kilehelte a lelkét. Kiszedném, de kérnék egy kis tanácsot: Hol vannak az ajtókárpitban a csavarok? 3 db legalul, 3 db a zseb fölött, 1 db a kapaszkodó alján, 2 db a zár felöli részen oldalt. Ennyi vagy van még? Kilincs részre gyanakszom, de nem látom. Tükörháromszög és ablakemelő leszed és fölfelé kiemelve lejön a kárpit? Mekkora hangszóró kell előre? 16,5 cm mint a G-s astrában vagy más (mert az még van is itthon)? És még annyit hogy ha veszel 165mm-es hanszórót akkor amélység enem lehet több mint 54mm mert szépen beleér az ablakba...én aztcsináltam hogy kifaragtam egy 10mmes osb lapot és az ment a beépítő keret alá. az a helyzet hogy ha normlis hangszórót akarsz akkor azok nagoybb mélységgel rendelkeznek. Egyébként szeirntem a gyári ha nem engedi el a membrán széle akkor örök életü...lenne és egész jól is szól...szeirntem
Technodome Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 És még annyit hogy ha veszel 165mm-es hanszórót akkor amélység enem lehet több mint 54mm mert szépen beleér az ablakba...én aztcsináltam hogy kifaragtam egy 10mmes osb lapot és az ment a beépítő keret alá. az a helyzet hogy ha normlis hangszórót akarsz akkor azok nagoybb mélységgel rendelkeznek. Egyébként szeirntem a gyári ha nem engedi el a membrán széle akkor örök életü...lenne és egész jól is szól...szeirntem Nekem az a gondol, hogy rezeg minden mint állat ^_^ Az ajtóba kicseréltem a hangszórókat (16,5ös magnat lett), és ajánlottak a hifiboltban ilyen rágógumiszerű anyagot, azzal lehet kicsit a rezonanciát csökkenteni. Viszont eleve az ejtókárpít és a műanyag rezeg illetve elég zavaró hangokat ad ki :D Esetleg vmi ötlet?
Mc-elek Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 Mester és Zsiri.Mi lesz jövő hét pénteken???
Henk Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 Hello! Olyat gondoltam, hogy a Corsa-n lecserélem a mechanikus ablakemelőt elektromosra és felmerült pár kérdés ezzel kapcsolatban. Meg tudná mondani valaki, hogy a régi helyére simán beépíthető az elektromos, tehát a furatok egyeznek és minden happy vagy csak barkácsolással lehet esetleg sehogy? A másik, hogy a 3 és 5 ajtós Corsa-é egyforma lehet? Azt tudom, hogy az ajtó sokkal hosszabb a 3 ajtóson, de az ablakemelőbe is van különbség vagy az egyforma? Köszi.
Mc-elek Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 Hello! Olyat gondoltam, hogy a Corsa-n lecserélem a mechanikus ablakemelőt elektromosra és felmerült pár kérdés ezzel kapcsolatban. Meg tudná mondani valaki, hogy a régi helyére simán beépíthető az elektromos, tehát a furatok egyeznek és minden happy vagy csak barkácsolással lehet esetleg sehogy? A másik, hogy a 3 és 5 ajtós Corsa-é egyforma lehet? Azt tudom, hogy az ajtó sokkal hosszabb a 3 ajtóson, de az ablakemelőbe is van különbség vagy az egyforma? Köszi. Nem egyforma a 3 és 5 ajtós fúrós szegecselős játék
Laccci Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 Nekem az a gondol, hogy rezeg minden mint állat ^_^ Az ajtóba kicseréltem a hangszórókat (16,5ös magnat lett), és ajánlottak a hifiboltban ilyen rágógumiszerű anyagot, azzal lehet kicsit a rezonanciát csökkenteni. Viszont eleve az ejtókárpít és a műanyag rezeg illetve elég zavaró hangokat ad ki :D Esetleg vmi ötlet? az ajtókárpitt hogy rezeghet nekem ha a kisfüleket bepattintom randesen a kallantyúnál meghúzom a csavart meg se mozdul... 5letnek szedd szét húzogasd meg a csavarokat, pattintsd fel rendsen a kárpitot ,max a kis fülek alá tegyél valami vékony gumit hogy azzal feszüljön ha ugyis rezeg vidd vissza a hangszórót és mond, hogy rakják be ők mert neked rezeg :D
Technodome Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 az ajtókárpitt hogy rezeghet nekem ha a kisfüleket bepattintom randesen a kallantyúnál meghúzom a csavart meg se mozdul... 5letnek szedd szét húzogasd meg a csavarokat, pattintsd fel rendsen a kárpitot ,max a kis fülek alá tegyél valami vékony gumit hogy azzal feszüljön ha ugyis rezeg vidd vissza a hangszórót és mond, hogy rakják be ők mert neked rezeg ^_^ Sztem is vmi gumiszerű anyaggal kéne megoldani a rezgést. hangszóróval nincs gond, beépítőkerettel sincs, inkább ahol összeér a műanyag alsórész és a kárpit. Onnan szokott sejtelmes hang jönni. Valószinű nyárra marad a megoldás, mint a műszerfal világítás. Tényleg, milyen műanyag patent,bolha kell a visszapillantók belső múűanyagának helyretevéséhez? Illetve van vkinek M3-as tükör a corsáján?
törvényenkívüli Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 elég csak alul a műanyagot levenni mert két részből áll össze az ajtó burkolat ,igen 16,5ös van az ajtóba. a tükörnél a háromszög bolhával van felrakva. köszi mindenkinek a műanyagot könnyű levenni? mert még pénteken úgy próbáltam, de nem engedte magát, ezért gondoltam a teljes kárpit leszedésre.
Mc-elek Elküldve Szeptember4, 2010 Elküldve Szeptember4, 2010 köszi mindenkinek a műanyagot könnyű levenni? mert még pénteken úgy próbáltam, de nem engedte magát, ezért gondoltam a teljes kárpit leszedésre. csak csavar fogja a műanyagot ,lehet hogy benne maradt valahol még
Recommended Posts