Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Hali!!!

Nekem a Corsa előtt egy E36 320-as BMW-m volt. Annak gyárilag nem volt kucsluk a kilincseken. Egyszer egy betintázott este után másnap visszamentem a kocsiért, de nem nyitotta a távirányító. Szerencsére a bömösnek a csomagtartóját lehetett kulccsal nyitni, és mivel az aksi is ott volt,( saru gyorsan le ) nem sokáig riogatott, de sokan látták hogy két szakadékfejű egyén mászik be egy kocsi csomagtartójába. A haver elég kicsi úgyhogy a könyöklőt előrehajtva félig bepréselődve egy bottal le tudta tekerni a hátsó ablakot. Persze mindezt délben a város főterén.

Úgyhogy vigyázni a kulcsluktalansággal!!!

Hi!

Melyik autót szeret(t)ed jobban? Az E36-ot vagy a Corsát?

Én is akartam E36-ot,ilyen Corsa árban 500-700 között,de mindig csak lyukra futottam,hogy megnéztem a példányokat.

Az összesnek volt valami kehe és általában mindegyiken látszott,hogy törték,aztán "okosba olcsóér" javították,pedig elsősorban 4hegereseket néztem,mert gondoltam,hogy azokkal csak többet mennek hosszában,mint keresztben.

Drága mulatság volt a bimmer vagy annyira nem volt vészes?

Egy őszinte összehasonlításnak nagyon örülnék! Havernak egy 90-es E34-e van és látszott rajta,hogy nem veszi autószámba a Corsát aztán nemrég hagyott ott 2kilót a szerelőnél motorgenerál miatt+fizetett vagy 60eFt "luxusadót" az autóját meg szerintem 3kilónál többért nem venné meg senki,akármilyen csilli-villi....

Elküldve
Ó Te szegény. :rolleyes:

Kár hogy messze vagy...

Szívesen megbuherálnám ;)

Köszi... Majd küldöm postán.

Közben az is kiderült, hogy olyankor szokott a vt.ház megrepedni, ha összerakásnál nem figyelnek a hidrotőkékre. Vágnám a fejéhez (hogy meg ne sántuljon) annak, aki szerelte összekontárkodta.

Lassan kezdek újra a biciklimre szavazni.

Elküldve

Ha valakinek esetleg van B corsa számlapja, és lenne szíves nekem át juttatni valahogy, azt meg köszönném.Kerestem itt fórumon, de nem találtam sehol... Jó az is ,ha csak sablon vagy ilyesmi...gondoltam, szerkesztek valami ######át, és majd valami nyomdáshoz el viszem,hogy nyomtassa ki....milyen papírra is kéne ? Gondolom nem hagyományos nyomtatós papírra van az ilyen fel vésve...ja és igen, ILYEN számlap kéne nekem. Szóval bal oldalt a tank mutató, jobb oldalt a víz hőfök, és 7000-es fordulat számmérővel.

Csinált már valaki ilyesmit? Hogy házilag szerkesztett számlapot ?

Elküldve
Hi!

Melyik autót szeret(t)ed jobban? Az E36-ot vagy a Corsát?

Én is akartam E36-ot,ilyen Corsa árban 500-700 között,de mindig csak lyukra futottam,hogy megnéztem a példányokat.

Az összesnek volt valami kehe és általában mindegyiken látszott,hogy törték,aztán "okosba olcsóér" javították,pedig elsősorban 4hegereseket néztem,mert gondoltam,hogy azokkal csak többet mennek hosszában,mint keresztben.

Drága mulatság volt a bimmer vagy annyira nem volt vészes?

Egy őszinte összehasonlításnak nagyon örülnék! Havernak egy 90-es E34-e van és látszott rajta,hogy nem veszi autószámba a Corsát aztán nemrég hagyott ott 2kilót a szerelőnél motorgenerál miatt+fizetett vagy 60eFt "luxusadót" az autóját meg szerintem 3kilónál többért nem venné meg senki,akármilyen csilli-villi....

Hali!!!

A két kocsit nem lehet összehasonlítani. A bömös ment mint a veszedelem a 150 paci jól viselkedett, kilinccsel előre a körfogalomban végig, stb.

Na ez volt a jó oldala. Nem kellett sokszor csináltatni, de akkor horror összegek voltak az alkatrészek. Igaz volt egy motorfelújítás is de jórészt csak a saját hülyeségeim miatt költöttem rá. ( komplett fényezés, ültetés egyedi számpapok stb.) Városban ha nehéz volt a lábam simán benyelt 18 litert.

A Corsa más. nem megy de legalább nem is eszik. Az alkatrész is sokkal olcsóbb. Amióta megvan a corsi a legnagyobb összeg amit rá költöttem az a műszaki vizsgadíj volt.

El kell dönteni hogy mire kell a kocsi és ezután választani. Sokszor visszasírom a BMW-t , de nem a benzinkútnál :rolleyes:

Elküldve
Csinált már valaki ilyesmit? Hogy házilag szerkesztett számlapot ?

opel_corsa__300_x_212__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egyszer racingbazaron beszéltem egy sráccal, ő foglalkozott ilyesmivel. Küldött mintát (kicsiben). Szerkeszt-nyomtat-és kész. Megpróbálom felvenni vele a kapcsolatot hátha tud vmi okosat mondani. Mondjuk a legfontosabb sztem az lenne h milyen papírra kéne nyomni ami át is látszana rendesen.

Viszont ha sikerül csinálnod akkor engem is érdekelne egy széria :rolleyes:

Elküldve
Nekem csak R-esbe váltva.. néha szórakozik velem :rolleyes:

Mindig azt hiszik a körülöttem lévők hogy rosszul kuplungotok. csontra kinyomom a kuplungot azt krákog meg nem is megy be sebességbe mert mikor benne van akkor mindig kiad egy ilyen kis jellegzetes hangot.

Általában kicsit visszább emelem a a kuplungot és próbálkozok... persze van hogy egy szavam se lehet rá, de van mikor nagyon fel tud húzni..

Ez általános Opel-betegség, de ha már nagyon előrehaladott állapotban van, akkor sajnos kuplungcsere a megoldás. Nekem is ezzel kezdődtek a tünetek, de a végén már 1.-be, 2.-be is alig akart bemenni. Megoldás. kuplungszett csere, mivel még a gyári volt benne így ~220e km tájékán. Amúgy a kinyomólap/rugók fáradtak el. Azóta nagyon finoman jár a váltó, mintha nem is Opel lenne ;)

ps.: még ugye a váltórudazat is meg lett igazítva, a kuplungszett cseréhez meg jött egy váltóolaj csere is, szóval így értendő az összhatás.

Elküldve
Ez általános Opel-betegség, de ha már nagyon előrehaladott állapotban van, akkor sajnos kuplungcsere a megoldás. Nekem is ezzel kezdődtek a tünetek, de a végén már 1.-be, 2.-be is alig akart bemenni. Megoldás. kuplungszett csere, mivel még a gyári volt benne így ~220e km tájékán. Amúgy a kinyomólap/rugók fáradtak el. Azóta nagyon finoman jár a váltó, mintha nem is Opel lenne :rolleyes:

ps.: még ugye a váltórudazat is meg lett igazítva, a kuplungszett cseréhez meg jött egy váltóolaj csere is, szóval így értendő az összhatás.

Nekem néha amikor 5be akarom tenni küszködnöm kell vele mert mindig 3ba rakja. Hiába tolom ki maxra a váltókart jobbra, tökig be a kuplung akkor is előjön ez a jelenség. Nem mondható rendszeresnek de idegesítő amikor 120nál rakom 5be egy előzésnél és 3ast kapja el. Akkor azt hiszem kiszakad a moci a helyéről ;)

Elküldve
Nekem néha amikor 5be akarom tenni küszködnöm kell vele mert mindig 3ba rakja. Hiába tolom ki maxra a váltókart jobbra, tökig be a kuplung akkor is előjön ez a jelenség. Nem mondható rendszeresnek de idegesítő amikor 120nál rakom 5be egy előzésnél és 3ast kapja el. Akkor azt hiszem kiszakad a moci a helyéről ;)

Szerintem itt is a rudazattal lehet valami probléma. Az igazítás előtt nekem is volt ilyen jellegű probléma, hogy a 3.-t és az 5.-t valahogy nem lehetett megtalálni. Azóta 5.-be is simán becsúszik és semmi "motorszéttépés" sincs :rolleyes: Javaslom, hogy ha van szerelő ismerősöd egy váltórudazat állítás, kenés nem árthat :D

Elküldve
Szerintem itt is a rudazattal lehet valami probléma. Az igazítás előtt nekem is volt ilyen jellegű probléma, hogy a 3.-t és az 5.-t valahogy nem lehetett megtalálni. Azóta 5.-be is simán becsúszik és semmi "motorszéttépés" sincs :rolleyes: Javaslom, hogy ha van szerelő ismerősöd egy váltórudazat állítás, kenés nem árthat ;)

Köszönöm a segítséget, remélem tényleg segít rajta.

Elküldve
http://kepfeltoltes.hu/091212/opel_corsa__...ltoltes.hu_.jpg

Egyszer racingbazaron beszéltem egy sráccal, ő foglalkozott ilyesmivel. Küldött mintát (kicsiben). Szerkeszt-nyomtat-és kész. Megpróbálom felvenni vele a kapcsolatot hátha tud vmi okosat mondani. Mondjuk a legfontosabb sztem az lenne h milyen papírra kéne nyomni ami át is látszana rendesen.

Viszont ha sikerül csinálnod akkor engem is érdekelne egy széria ;)

Szerkeszteni meg tudom, azzal nincs baj...van egy kis grafikusi szakképzetségem ,úgyhogy nem azzal van a baj. Ez a kép is pici sajnos, nem igazán tudok belőle 100%-ot ki hozni...Nyomtatással sincs baj, csak megfelelő anyagot kéne találni :rolleyes:

Szerintem holnap vagy amikor tudok kicsit szét kapom a műszer falat , és meg mérem,hogy mi hol mennyi...vagy készítek én magam sablont, és be scanneltetem valakivel... na, jönnek az ihletek :D

Elküldve
El kell dönteni hogy mire kell a kocsi és ezután választani. Sokszor visszasírom a BMW-t , de nem a benzinkútnál :rolleyes:

Csákó!

Köszi a választ! Én amúgy sem vagyok egy vadulós típus csak azért vágyom néha nagyobb autóra,hogy ne toljanak meg könnyebb legyen az előzés,de gyanítom,hogy az a pár vadparaszt akivel találkozom a nagyobb autót is tolná.Bár manapság minden bokorból lézereznek,ha 10zel többel mész már repül a csekk.Nagyon drága az erős autó manapság,persze csak az adókról+bizt. beszélek.

Elküldve
Szerkeszteni meg tudom, azzal nincs baj...van egy kis grafikusi szakképzetségem ,úgyhogy nem azzal van a baj. Ez a kép is pici sajnos, nem igazán tudok belőle 100%-ot ki hozni...Nyomtatással sincs baj, csak megfelelő anyagot kéne találni :rolleyes:

Szerintem holnap vagy amikor tudok kicsit szét kapom a műszer falat , és meg mérem,hogy mi hol mennyi...vagy készítek én magam sablont, és be scanneltetem valakivel... na, jönnek az ihletek :D

Sok sikert hozzá. Remélem sikerül majd, és megosztod a nagyközönséggel a kész terméket ;) Én leszek az első akit érdekel majd 1sorozat ha frankó lesz. Bár nekem nem kell majd ford.számmérő.

Elküldve
Srácok, a mutatókat csak úgy le lehet amúgy húzni ? Nem mertem még feszengetni, bisztos meg őrülök ha le törne :D

Villával...de lehet elállítódik a kmórád.

Mondtam hogy nekem is valami kábel elszakadt vagy elvágták vagy nem is tudom.. töltök fel róla képet...

Massssíííína :rolleyes:

1

2

3

Ez egy vákumcső, nem valami kábel. ;)

Elküldve
Srácok, a mutatókat csak úgy le lehet amúgy húzni ? Nem mertem még feszengetni, bisztos meg őrülök ha le törne :D

Körzőt szúrd bele a km/h ba :rolleyes: azt körözzél egyet majd mérd le abból megtudod milyen nagy a kör... vagy mit tudom én.. ;)

szerk: nem egy átlátszó műanyag lapra van ráragasztva valami erősebb papír.. hogy strapabíró is legyen..

De lehet hogy nagyon nagy baromságokat mondok.. sőt..még annál is nagyobbat xD

Elküldve

Ha már kuplung téma: az mennyire normális B Corsinál, hogy egészen mélyen fog a kuplung?

Szó szerint padlóig kell tolni, akkor működik korrekten.

Minden sebességnél ilyen, de cserébe 1-esnél és R-nél sem problémázik.

A régi A2 Corsánk nem ilyen volt, az ennél érezhetően feljebb fogott.

Elküldve

Na kérem, meg vannak a szükséges képek a gépemen, valamelyik nap hozzá látok a szerkesztéséhez, utána meg ki nyomozom, hogy mire kéne rá nyomtatni a számlapokat. DE a mutatókat komplikált le szedni. A benzin és a hőfok mutatója oké, mert ilyen U alakúak, nem lehet rosszul vissza tenni őket. De seb. mérő és a ford. mérő csak egy kis tű...és hát jáccani kell vele, hogy rendesen lehessen vissza rakni őket. Majd ha meg javul a kepfeltoltes.hu (nekem valamiért nem jön be) , rakok fel 1-2 képet. A hátuljuk érdekes, mert néhol be van vonva fekete festékkel a lap. Le is szettem gyorsan körömlakk lemosóval, és így már láthatóan szebben és erősebben világít a világítás!

Szerk.:

Sutyiba össze dobtam,hogy naggyából hogy képzeltem el a fordulat szám mérőmet. Amint tudom, fel töltöm!

Elküldve
Sutyiba össze dobtam,hogy naggyából hogy képzeltem el a fordulat szám mérőmet. Amint tudom, fel töltöm!

Lássuk, lássuk! :rolleyes:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.