kucu32 Elküldve November14, 2009 Elküldve November14, 2009 Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy poshadt szag van a Corsam-ban néha-néha általában esős időben! Víz nyom nincs, nem látom, hogy beázna? Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja? Egyszer találtam egy "tócsát" a kesztyűtartó alatti kis polcon! De ez csak egyszer volt azóta semmi víz nyom! Köszi előre is! G. Hali! Nekem minden nagyobb eső után van tócsa azon a kis polcon. Sokáig kerestem az okát mert máshol nem volt víz. Mostmár megvan a baj, a szélvédő tetején a ragasztás végig elengedte. Annyira hogy ha a belső tükör mellett megnyomom, kb 2-3 cm-t mozog ki-be.
huggybear Elküldve November14, 2009 Elküldve November14, 2009 Nekem viszont nincs víz lefolyva a belső ablakon! Neked nem folyt le? Csak a kis polcon jelentkezett? Köszi! G.
kucu32 Elküldve November14, 2009 Elküldve November14, 2009 Nekem viszont nincs víz lefolyva a belső ablakon! Neked nem folyt le? Csak a kis polcon jelentkezett? Köszi! G. Hali! Az egész a kispolccal kezdődött. Ekkor én is azt hittem hogy a hűtővíz. Utána néha belül lefolyt egy-egy csík a szélvédőn. Múlt héten már csöpögött is az ülésre, ekkor vettem észre hogy mozog a szélvédő teteje.( De ez a folyamat kb fél év volt ) Kívül az üveg és a gumicsít között is látszik egy kis rés. Olyan mintha az üveg lejjebb lenne csúszva.
huggybear Elküldve November14, 2009 Elküldve November14, 2009 Poshadt szag is volt a kocsidba? Akkor elvileg az enyém is beázik szerinted? Köszönöm szépen! G.
kucu32 Elküldve November14, 2009 Elküldve November14, 2009 Poshadt szag is volt a kocsidba? Akkor elvileg az enyém is beázik szerinted? Köszönöm szépen! G. Poshadt szag nem volt inkább úgy mondanám hogy párás. Elképzelhető hogy a tiednek is hasonló a bánata.
Mc-elek Elküldve November15, 2009 Elküldve November15, 2009 Poshadt szag nem volt inkább úgy mondanám hogy párás. Elképzelhető hogy a tiednek is hasonló a bánata. Nekem is volt víz a kesztyűtartónál,a probléma a következő. A szélvédőnek az alján van egy gumi csík,a gumi csíkra megy rá az a műanyag ami eltakarja az aksit. Amikor leveszed azt a műanyagot előfordulhat hogy lefordul az üvegről,így vissza tud folyni az utastérbe a víz. Főleg akkor ha volt szélvédő csere is,mert elég mókás kitömíteni az üveget a tűzfalnál. A lényeg megigazítottam a gumit azóta nincs víz.
Technodome Elküldve November15, 2009 Elküldve November15, 2009 Sziasztok! Ma beszereztem első szemöldököt a kocsira. Fényeztetni szeretném, csak nem tudom hogy pontosan milyen színű a kocsi. Hol találom a színkódot ? Amúgy kb mennyibe kerülhet szerintetek 2 kis műanyag fényeztetése? Ha esetleg vki csináltatott már ilyet és van tapasztalata azt megköszönném ha megosztaná velem.
harpic Elküldve November15, 2009 Elküldve November15, 2009 Színkód: Felnyitott motorháztetőnél a zár környékén van egy plecsni, azon van az alvázszám, meg ilyesmik.. Köztük egy hasonló kód: Z 123, na, az a színkód. (Más autóknál ugyanez a plecsni a jobb első ajtónál van.)
kucu32 Elküldve November15, 2009 Elküldve November15, 2009 Sziasztok! Ma beszereztem első szemöldököt a kocsira. Fényeztetni szeretném, csak nem tudom hogy pontosan milyen színű a kocsi. Hol találom a színkódot ? Amúgy kb mennyibe kerülhet szerintetek 2 kis műanyag fényeztetése? Ha esetleg vki csináltatott már ilyet és van tapasztalata azt megköszönném ha megosztaná velem. Hali! Én a múlt héten festettem le a küszöböket, ehhez kevertettem festéket. A csávókám kikereste a kód alapján a színkártyájáról a megfelelőt és mellé tettük. A sok év alatt szegénykém annyit fakult, hogy csak az ajtó belső felén találtunk hasonló színt. Ezután levettem a tanksapka ajtaját, otthagytam neki és az alapján hozzáigazította a színt az ürge. Totál olyan lett! Ezt a megoldást kéne neked is csinálni ha a festékes emberednek elég jó a szeme. De ezek értenek ám hozzá piszkosul.
Technodome Elküldve November15, 2009 Elküldve November15, 2009 Hali! Én a múlt héten festettem le a küszöböket, ehhez kevertettem festéket. A csávókám kikereste a kód alapján a színkártyájáról a megfelelőt és mellé tettük. A sok év alatt szegénykém annyit fakult, hogy csak az ajtó belső felén találtunk hasonló színt. Ezután levettem a tanksapka ajtaját, otthagytam neki és az alapján hozzáigazította a színt az ürge. Totál olyan lett! Ezt a megoldást kéne neked is csinálni ha a festékes emberednek elég jó a szeme. De ezek értenek ám hozzá piszkosul. Harpic: Köszönöm. kucu32Köszönöm a jótanácsokat. Megfogadom őket. 94es opelnél azért már fakult a szín szóval viszem a tanksapka ajtót is magammal. A többi már a fényezőn múlik.
Tomiii Elküldve November18, 2009 Elküldve November18, 2009 Sziasztok!!! Nem tud valaki folytószelep potit olcsbban?:S:S:S mert a gyári: 20.000 elég sok ..... Az utángyártott meg 10.000 ami 1 hónap után megadta magát:S:S Üdv.
borisz Elküldve November18, 2009 Elküldve November18, 2009 Sziasztok!!! Nem tud valaki folytószelep potit olcsbban?:S:S:S mert a gyári: 20.000 elég sok ..... Az utángyártott meg 10.000 ami 1 hónap után megadta magát:S:S Üdv. ha csak annyi a gyári vedd meg...az a jo :huh:
strandpapucs Elküldve November19, 2009 Elküldve November19, 2009 Sziasztok, Van egy 99-es x10xe corsám, amit olyan szépen kifogtam, hogy csak na... Lényeg, hogy vagy motor felújítás kell neki (komplett), vagy motor csere. A motor cserénél érdeklődnék, hogy technikailag bele mehet-e más típusíú motor? Ha igen, milyen fajták? x12xe..stb.. köszike
tgabika76 Elküldve November19, 2009 Elküldve November19, 2009 Sziasztok, Van egy 99-es x10xe corsám, amit olyan szépen kifogtam, hogy csak na... Lényeg, hogy vagy motor felújítás kell neki (komplett), vagy motor csere. A motor cserénél érdeklődnék, hogy technikailag bele mehet-e más típusíú motor? Ha igen, milyen fajták? x12xe..stb.. köszike Persze hogy mehet. Technikailag belefér még a 2.5 V6 is, de lepapírozni csak azokkal fogod tudni, amivel gyárilag is szerelték. Ezek pedig: X10XE C12NZ X12SZ X12XE C14NZ C14SE X14SZ X14XE C16XE X16XE, illetve a dízelek: 15D (4EC1) 15DT (T4EC1) X17D
strandpapucs Elküldve November19, 2009 Elküldve November19, 2009 hmm köszönöm a gyors választ. és tapasztalataitok alapján melyik az a motortípus, amelyik ár/érték arányban plusz megbízhatóságban a legjobban megérné?
tgabika76 Elküldve November20, 2009 Elküldve November20, 2009 Ha engem kérdezel akkor a C20NE. :huh: Elpusztíthatatlan (gyakorlatilag ha jó minőségű és megfelelő mennyiségű olaj van benne akkor nem tud megkotlani) és olcsó is, már 40e Ft-ért utánad vágnak egyet kompletten (ráadásul a teljesítménye is elegendő egy lendületesebb autózáshoz), csak épp ezzel nem fogod tudni lepapírozni mert ilyen sosem volt Corsában gyárilag.
TomTech Elküldve November20, 2009 Elküldve November20, 2009 Én nem tennék nagyblokkot corsába, de ez a magánvéleményem. Ha nincsenek nagy erő igényeid akkor jó lehet az x14xe, x16xe, és ott még a kábeleket sem kell vagdosni, csak motor kivesz berak, kábelköteg betesz, computer betesz csatlakozók összedug. Az 1000-es motorhoz valószínű F10-es váltó volt, az már nem biztos hogy az 1,6-ost tolerálná, az c20ne-t pláne nem. F13-as vagy F15-öst kéne beszerezned. Az F13 sokkal gyakoribb, olcsóbb, és gyakorlatilag ugyanazt a nyomatékot elbírja mint az F15. Ha 1,6-ost vagy nagyobbat teszel bele minimum a fékeket ki kell cserélned elöl 256-osra, de akkor már a 13-as kerék nem megy fel úgyhogy 14-es kell. Én épp Z18XE-t faragok a corsa B-mbe. Ennél azért már van sok átalakítás, elektromos gázpedál, teljesen más csatlakozók, szóval majd kell forrasztgatnom a kábelkötegeket rendesen.
Sakesz Elküldve November20, 2009 Elküldve November20, 2009 Sziasztok! 1996-os B corsám van,az érdekelne,hogy amikor a benzinmutató a piros rész széléhez ér,kb hány liter benzin van még benne?
TomTech Elküldve November21, 2009 Elküldve November21, 2009 Sziasztok! 1996-os B corsám van,az érdekelne,hogy amikor a benzinmutató a piros rész széléhez ér,kb hány liter benzin van még benne? Ez autónként változik.
Technodome Elküldve November21, 2009 Elküldve November21, 2009 Sziasztok.. Ködlámpát szeretnék előre b-corsámba. Addig eljutottam hogy veszek 1et a boltba . Na itt van stop! Ledes vagy nem ledes? Gondolom kell egy villanyszerelő aki megoldja a kábelezést. Nekem gyárilag csak a hátsót lehet kapcsolni, esetleg ide legyen kötve az elsők is vagy hova szokták? A rendszámtábla aló akarom betenni, ott lenne hely. Várok tippeket evvel a témával kapcsolatban. Köszönöm
Mc-elek Elküldve November21, 2009 Elküldve November21, 2009 Sziasztok! 1996-os B corsám van,az érdekelne,hogy amikor a benzinmutató a piros rész széléhez ér,kb hány liter benzin van még benne? Kb. 5 liter
Mc-elek Elküldve November21, 2009 Elküldve November21, 2009 Sziasztok.. Ködlámpát szeretnék előre b-corsámba. Addig eljutottam hogy veszek 1et a boltba . Na itt van stop! Ledes vagy nem ledes? Gondolom kell egy villanyszerelő aki megoldja a kábelezést. Nekem gyárilag csak a hátsót lehet kapcsolni, esetleg ide legyen kötve az elsők is vagy hova szokták? A rendszámtábla aló akarom betenni, ott lenne hely. Várok tippeket evvel a témával kapcsolatban. Köszönöm Ahogy érzed,de felesleges előre köd lámpát előre rakni.
Mc-elek Elküldve November21, 2009 Elküldve November21, 2009 Sziasztok, Van egy 99-es x10xe corsám, amit olyan szépen kifogtam, hogy csak na... Lényeg, hogy vagy motor felújítás kell neki (komplett), vagy motor csere. A motor cserénél érdeklődnék, hogy technikailag bele mehet-e más típusíú motor? Ha igen, milyen fajták? x12xe..stb.. köszike c14se lenne szerintem az ideális választás
strandpapucs Elküldve November21, 2009 Elküldve November21, 2009 a másik kérdés a corsa motorcserével kapcsolatban, hogy bármilyen, a felsorolt motor típus szóba jöhet? Közröhej, hogy x10xe motor 80-100 e, míg 1.4 es astra, újabb, kevéas km.-el 80.... Csakhogy csak corsa motor mehet bele, vagy az opelnál ugyanazok a motork forognak a különböző típusokban? Nem szeretnék semmi átalakítást, csak régi ki, új be... vagy veszek egy liter benzint, oszt rálocsolom. és hussssssssssssssssssssssssss
Sakesz Elküldve November21, 2009 Elküldve November21, 2009 Kb. 5 liter Köszi! Még egy kérdés,szeretnék bioetanol üzemanyagot tankolni a kocsiba,aztmondták 50-50 %-ba kell tankolni! Szerintetek káros ez az autóra nézve?
Recommended Posts