Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
megszorulni meg tud, és ha már visítva hallod a hangját, sanszos.Egynek jó lehet.Jön a tél, és nem baj ha nem sziv@t meg az autód....

C14NZ-nél pl. a főtengelyford.szám jeladó tudott hasonló tüneteket produkálni.De az meg olykor be sem indult, csak ha visszahűlt a technika.

C14NZ nél nincs főtengely fordulatszám jeladó.

ott a gyujtás osztófejben a Hall jeladó adja a fordulatszámjelet...

a trafó alatt van a gyujtás vezérlő modul, az tud ilyen leállásos hibát produkálni, de az menet közben - gázadáskor is - leáll...

Elküldve

Nemrég azt hallottam ,hogy a központi kijelzőmet cakumpakk cserélni kell,mert tuti hibás.(mer ugye lámpa kapcsolásra elalszik és nem halványodik).Szerintetek is?

Elküldve
C14NZ nél nincs főtengely fordulatszám jeladó.

ott a gyujtás osztófejben a Hall jeladó adja a fordulatszámjelet...

a trafó alatt van a gyujtás vezérlő modul, az tud ilyen leállásos hibát produkálni, de az menet közben - gázadáskor is - leáll...

Értem.Most ugrott be, hogy egyik ismi meg a C16NZ-vel szívott pont amiatt a vezérlőmodul miatt..... :(

Elküldve

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy milyen gyertyát tudnátok ajánlani opel corsa b 1.2 94-es évjárathoz. Most lett a gyertya cserélve, a boltban GM09 ajánlottak, állítólag ez a gyári gyertyája, de a csere óta, nehezen indul és nem megy minden henger.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Elküldve
Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy milyen gyertyát tudnátok ajánlani opel corsa b 1.2 94-es évjárathoz. Most lett a gyertya cserélve, a boltban GM09 ajánlottak, állítólag ez a gyári gyertyája, de a csere óta, nehezen indul és nem megy minden henger.

Sztem nem gyertya gond lesz, meg kell nézni a gyújtáskábeleket.

Amúgy Opelbe a gyári gyertya az igazi....

Elküldve

Köszönöm a gyors választ, majd megnézetem.

Elküldve

A kérdésem még az lenne, hogy a váltóba és a motorba milyen olajat vegyek??

Elküldve
A kérdésem még az lenne, hogy a váltóba és a motorba milyen olajat vegyek??

Motorba sokfélét ajánlanak az itteni népek, kivéve a gyárit.Tehát Metabond, Mobil 1,Castrol, meg ilyenek, de 10W40-es viszkozitással.A váltóba pedig csak gyári váltóolajat.1850ft literje, és meg kell venni a 2L-t, aztán amennyit felvesz.

Elküldve

kaptam egy mailt, hátha tud valaki segíteni :

Kérdésem az lenne, hogy: házi megoldással

B corsa csomagtér zárat univerzális kp zár motorral hogyan lehet mozgatni?

Válaszukat előre is köszönöm

Tisztelettel B. A.

Elküldve
Sziasztok!

A boltban jól mondták ! Minden benzines opel motorba, GM O9 -Kód:1214000 Amúgy a gyertyán lévő felirat : FLR 8LDCU (GM) 2 pólusú

kivéve! (Z 22 se !!!): abba : 1214012

Elküldve
Nem írná le esetleg le vki ezt a konzol kivételt az égők miatt?

Hi

A konzolt szétszedése:

1, a levegő beömlök mögöt van 2db csavar

2, a külső belső levegő álító gombot és aburkolatott szed ki s mögöte van 2 db csavar

3, miután sikerült kifordítanod, közepén belül szintén van 2db csavar

itt van egy két szívós pattent de ha ugyes vagy megoldod :(

ha ezeket kiszetded kitudod cserélni az izzokat, de szerintem érdemes ledeket visszarakni tovább bírják

Ja és a tekerő gombokat ia szed le.

Kitartást.

Elküldve

Hi

Lenne egy kitsi próblémám a corsammal 94-es, nekem még új :P

szóval az első kerekeknél a toronyban nyíkorog valami, ha tekerem a kormányt, olya gumis hangja van.

Már kilazítottam a két tsavart a toronyban megemeltem az autott, lentébb jöt a csilapitó félkiló zsír leengetem vissza két csavar, s láss csodát megint nyíkorog :( . Tuti hogy gumi hang! Milehet az?

Elküldve
...én a toronycsapágyra tippelnék.

Hi

Igen, ha tekerem a kormányt. Tehát akkor toronycsapágy. Mhh azt hogy tudom bezsírozni, vagy csere? Mint irtam gumi nyíkorgást halok a csapágy meg acél vagy vm fém.

Elküldve

Üdvözlet !

Az Én egyszerű kérdésem az, hogy a Corsa ( B ) GSI vagy SI rugói kisebbek-e mint a (normál) jelenlegiek ?

Az autó '96 1.2 és egy kicsivel szeretném lejjebb helyezni a sújpontot, de nem akarok semmi agresszív ültetést

minden féle "tuning" rugókkal !

Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm !

Dórea.

Elküldve

Még ha kisebbek is, lehet, hogy könnyen az ellenkezőjét érnéd el vele, mert az 1.2-es lehet annyival könnyebb, hogy még nem lefelé, hanem fentebb kerülne az eleje. Inkább hozzávaló ültető rugókat bele.

Elküldve
Üdvözlet !

Az Én egyszerű kérdésem az, hogy a Corsa ( B ) GSI vagy SI rugói kisebbek-e mint a (normál) jelenlegiek ?

Az autó '96 1.2 és egy kicsivel szeretném lejjebb helyezni a sújpontot, de nem akarok semmi agresszív ültetést

minden féle "tuning" rugókkal !

Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm !

Dórea.

Esetleg a GSI-é lehet alacsonyabb, de szerintem azzal se kerülne lejjebb. Valami rendes rugószettet vegyél, ahogy Laci is mondta már. nem túl drága és 35-40mm-ig maradhatnak a gyári lengéscsillapítók. Bár jobb, ha rövidebbre cseréled öket.

Elküldve
Esetleg a GSI-é lehet alacsonyabb, de szerintem azzal se kerülne lejjebb. Valami rendes rugószettet vegyél, ahogy Laci is mondta már. nem túl drága és 35-40mm-ig maradhatnak a gyári lengéscsillapítók. Bár jobb, ha rövidebbre cseréled öket.

Kiskaszához éppen a 7n hoztak be Tigra alól ültetőket.Az meg jó a Corsa B alá is.......

Elküldve

Szevasztok!

Nincs valakinek a motorháztető aljára való szigetelés???

Vagy legalább valami infó hogy hol lehet venni???

Vagy hogy mennyibe kerül???

Válaszaitokat előre is köszönöm!!!

Elküldve

Sziasztok!

Kérdésem volna egy 2000. ben gyártott "B" corsa lökhárítóiról. A hátsót le akakrom cserélni, mert gagyi az enyém. de korrekt áron nem kapok vonószem-takaró fedelest, csak a régi 97-ig gyártottat.

1. Cserélhető a két darab egymással?
  2. Méret felfogatás különbözik?
  3. Csinált már vki ilyet?

:( [/size

Elküldve

Sziasztok.

1995ös 1.4es 90LE Ecotec motorjával szenvedünk már rég. Nem megy, sokat eszik(10-11l). Pöccre indul meg minden, csak a gázt nem veszi üresben sem. Hamar bemelegszik. Gázadásra mindíg torpan. Annyi erő sincs benne, hogy 1ben picit megforgassa a kereket(murván sem!!!). Magasabb fordulaton(4-5000) már talán közlekedésre alkalmas, de gyalázatosan megy... Gondoltam, agr-szelep, de semmi javulás. Mondták, lehet kipuff eldugulva, de nem!! Az is rendben..

Lambda cserélve van, már így lett véve.

Valami tippet tudnátok adni, mi lehet a hiba? Hol nézzek szét??

Köszi!

Gergő

Elküldve
Sziasztok.

1995ös 1.4es 90LE Ecotec motorjával szenvedünk már rég. Nem megy, sokat eszik(10-11l). Pöccre indul meg minden, csak a gázt nem veszi üresben sem. Hamar bemelegszik. Gázadásra mindíg torpan. Annyi erő sincs benne, hogy 1ben picit megforgassa a kereket(murván sem!!!). Magasabb fordulaton(4-5000) már talán közlekedésre alkalmas, de gyalázatosan megy... Gondoltam, agr-szelep, de semmi javulás. Mondták, lehet kipuff eldugulva, de nem!! Az is rendben..

Lambda cserélve van, már így lett véve.

Valami tippet tudnátok adni, mi lehet a hiba? Hol nézzek szét??

Köszi!

Gergő

ellenőrző lámpa gyújtáson világít, majd beindítva elelszik rendesen?

nincs hibakód?

Elküldve
ellenőrző lámpa gyújtáson világít, majd beindítva elelszik rendesen?

nincs hibakód?

Gyújtáson világít, majd elalszik a lámpa. Hibakódnak elvileg nem szabad lennie, nemrégen volt nézve a szervíz mód miatt(kitankoláskor lépett be szervízbe és max 30km/h), de már akkor is xar volt... De lehet megint meg kellene nézni a hibakódot, hátha már van benne valami..

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.