NeedForSpeed Elküldve Május25, 2006 Elküldve Május25, 2006 Kellene egykis segítség! Hátha valaki tudja. A B Corsában a Citybe, a hátsó hangszóró kábeleket gyárilag behúzzák? Ebben az esetben elég ha csak hangszórót veszek a bontóban? Elöre is köszi a segítséget.
Amusing Elküldve Május26, 2006 Elküldve Május26, 2006 help apumnak a pollenszűrő B corsába is a kesztűtartó mögött van? otthon ki lehet cserélni? köszönöm
uhuhu Elküldve Május29, 2006 Elküldve Május29, 2006 help apumnak a pollenszűrő B corsába is a kesztűtartó mögött van? otthon ki lehet cserélni? köszönöm nem. az a szélvédő elött van :)
tepy Elküldve Július21, 2006 Elküldve Július21, 2006 Hello! Tavaly decemberben vettem egy 94-es 1.2-es Corsát. 1-esben, amikor "rúgdosom" a gázt, csattog valami. Amikor felkapcsolom 2-esbe és gázt adok, megint csattan egyet. Amikor 3-asból vissza 2-esbe, akkor is. Egyébként ropog a váltó (1-2-3) időnként, de váltóolaj lett cserélve, miután útban volt egy Merci a kereszteződésben. A huzatópadon töltött egy 7végét... Amióta meleg van és leengedett ablakkal közlekedem, azóta tűnt fel a csattogás, pl. amikor a falról/szalagkorlátról visszaverődik a hang. És valami tróger k***g bepattintotta a szélvédőmet a Felvonulási téren :-( Szóval ez a csattogás normális vagy sem? Nem tudom, van-e összefüggés, de a kuplungbowdenem fárad (ropizik). Köszi! Hja! C12NZ van benne Tepy
tepy Elküldve Július21, 2006 Elküldve Július21, 2006 Oh shit! Folyik vmi olaj. Mélygarázs padlóján vettem észre a nyomot. Váltóolaj????. Motorolaj maxin van. Kissé arrább (kocsi közepe) meg vízfolt. Belenyúltam, megtapintottam, megszagoltam. Olaj és víz.
J0hnny Elküldve Július21, 2006 Elküldve Július21, 2006 Oh shit! Folyik vmi olaj. Mélygarázs padlóján vettem észre a nyomot. Váltóolaj????. Motorolaj maxin van. Kissé arrább (kocsi közepe) meg vízfolt. Belenyúltam, megtapintottam, megszagoltam. Olaj és víz. Ha szemben állsz a kocsival melyik részén volt az olajfolt és a víz? Mert lehet,hogy a vízpumpád ereszt egy kicsit már,és valszeg a karteltömítés is ereszt. Bár lehet más is,de hirtelen ez jutott eszembe. A legjobb lenne alábujni és megsasolni aknából mi is folyik!
tepy Elküldve Július22, 2006 Elküldve Július22, 2006 Ha szemben állsz a kocsival melyik részén volt az olajfolt és a víz? Mert lehet,hogy a vízpumpád ereszt egy kicsit már,és valszeg a karteltömítés is ereszt. Bár lehet más is,de hirtelen ez jutott eszembe. A legjobb lenne alábujni és megsasolni aknából mi is folyik! Középtől kissé balra volt az olajfolt. 3 óra alatt egy fél tenyérnyi. Vízből egy tenyérnyi. Most lemegyek a parkolóba és megnézem, de ha ilyen ütemben folyik... Köszönöm
tepy Elküldve Július23, 2006 Elküldve Július23, 2006 Megnéztem mindent, ami esetleg folyhat, de minden csont száraz. Valószínűleg egy előttem azon a helyen álló klímás autó szivatott meg, mert valszeg kondenzvizet láthattam (így utólag belegondolva). Ergo semmi gond. Ciki, hogy így beszivatott, de lényeg, hogy nincs gáz. A csattogást szakavatott fülnek megmutattam, szerinte nem komoly, ne foglalkozzak vele. Most fogok vele először nagy utat megtenni (600 km oda-vissza) és kicsit parázok, ezért lehet, hogy mindent túllihegek. Ja, 6.75-ös kombinált fogyasztás elfogadható? (C12NZ, 159000 km).
szabot Elküldve Július26, 2006 Elküldve Július26, 2006 Sziasztok! Mostanában rosszalkodik a Corsa. Egy hét alatt 2x állt le alattam 2-esben, motorfék közben és ezen kívül jópár esetben erőteljesen berángatott, de ez esetekben nem állt le. Itt is gázelvételkor volt rángatás. Semmi hibajelzés. A kérdés: Mit nézzek/nézessek meg?
tgabika76 Elküldve Július26, 2006 Elküldve Július26, 2006 A kérdés: Mit nézzek/nézessek meg? Ötletszinten: alapjárati motor? Én mondjuk nem értek a Corsához, de nekem a Caliban az alapjárati motor felel azért, hogy ha tolóüzemben (motorféknél) 1200 1/min alá esik a fordulat, akkor nem engedi az autót lefulladni, hanem magától adagol egy kis gázt. Ha ez a Corsában is így van, és télleg csak motorféknél fullad le, akkor én a helyedben megnézném ezt a részét a dolognak.
ember2 Elküldve Augusztus30, 2006 Elküldve Augusztus30, 2006 Üdv mindenkinek! C14NZ motor, olyan 150-155km/h (autópálya) sebességnél 8,07 l/100km fogyasztás. :wub: Én olyan 6l vártam. Jól gondolom, hogy ez nagyon sok? Köszi a választ és a tanácsot előre is.
redline Elküldve Augusztus30, 2006 Elküldve Augusztus30, 2006 C14NZ motor, olyan 150-155km/h (autópálya) sebességnél 8,07 l/100km fogyasztás. :P Én olyan 6l vártam. Jól gondolom, hogy ez nagyon sok? Köszi a választ és a tanácsot előre is. ott már bőven 4000 fölött pörög a moci, tudom mert a Anyukám astrájában is ilyen csapásmérő van :P sztem nem meglepő, hogy nem 6l Egyszer Anyum lement Pécsre meg vissza végig 110-120al.....naaa az neki a nagyon kellemes, azt hittem elromlott a mászer mert nagyon kevés benzinnel megjárta, alig mozdult a mutató (pláne a gsi-hez képest :wub: )
tgabika76 Elküldve Augusztus31, 2006 Elküldve Augusztus31, 2006 Sztem sem meglepő a fenti fogyiadat, és azzal is egyetértek hogy olyan 100-120km/h körüli tempó az ideális fogyasztás szempontjából, mert utána hirtelen növekszik a légellenállás, ami eléggé megdobja a fogyasztást is. Nekem ugyan C20NE-m van, de tartósan 90-nel hajtva (sajna eddig még csak egyszer bírtam megállni hogy ne nyomjam tovább) ebből is ki lehet hozni 6.2literes fogyasztást, viszont tartós 170-180-nál evett már 17 litert is 100-on. :wub: Szóval én ha 8literes fogyit tapasztalnék, asszem összetenném a két kezemet és templomba járnék minden nap csak amradjon is ennyi... :P
Dini Elküldve Október30, 2006 Elküldve Október30, 2006 http://cgi.ebay.at/Opel-Corsa-B-Turbo_W0QQ...bayphotohosting nem tudtam hogy tuningba vagy ide linkeljem ezt a csoda jarganyt! Demó ez mar jol megy nem ?
szabot Elküldve November13, 2006 Elküldve November13, 2006 Sziasztok! Lemértem a fogyasztást. 7.2-re jött ki. Ez így hidegben elég jónak hangzik, főleg, hogy volt benne 2 reggeli indulás előmelegítéssel.
ember2 Elküldve November13, 2006 Elküldve November13, 2006 Tamás! Az csodálatos fogyasztás. Mit tesz a gumi szélessége? Én a kislányom kérésére annak idején 2 cm-el szélesebb gumikat tettem alá a kocsinak. Rögtön 1l-el megemelkedett a fogyasztás. 7-ről 8-ra. Most sajnos már 9 is van a városban. Viszont sok a hidegindítás-rövid (10-20 min) menet. Ez bizony a tapasztalatom szerint is sokat jelent. Akár 10-ig is el megy a fogyasztás. Amit nálam agasztónak tartok, hogy fekete a kipufogó vége. Nem szép, világos szürke. A szondával lehet a baj. A kontrol lámpa is kigyúlad. A diagnosztikai lámpa korábban a Lamda szondát jelezte hibámnak, most , pedig a 35-ös kódot mutatta. Ezek szerint az alapjárati levegőt szabályozó léptető motor fordulatszáma nem megfelelő. A problémát igazolja az is, hogy nem üzem-meleg állapotban a CO érték ugrál. Vagy mégis a LAMDA- szonda a hibás? Kérdés megint, hogy hova vigyem? A régi öreg elektromos szerelőm kibuktatott. Feleslegesen cserélte ki a hűtőgombát ( a termosztát helyet). Ráadásul, egy LADA gombát tett be úgy, hogy a vezeték végéről levágta a gyári csatlakozót. Megpróbálom a mechanikus szerelőmet. Benne még nem csalódtam.
szabot Elküldve November13, 2006 Elküldve November13, 2006 Megpróbálom a mechanikus szerelőmet. Benne még nem csalódtam. Csak nehogy olyanba hajszold, ami miatt csalódnod kelljen benne.
FPepe Elküldve December3, 2006 Elküldve December3, 2006 Sziasztok! Egy kollégám kérdését tolmácsolnám felétek: van egy 95-ös B-Corsája, és az lenne a kérdése, hogyan lehet kicserélni a középkonzol izzóit? Van erről valami leírás, esetleg szervízkönyv? Előre is köszi!
ember2 Elküldve December3, 2006 Elküldve December3, 2006 Sziasztok! Egy kollégám kérdését tolmácsolnám felétek: van egy 95-ös B-Corsája, és az lenne a kérdése, hogyan lehet kicserélni a középkonzol izzóit? Van erről valami leírás, esetleg szervízkönyv? Előre is köszi! Nos, izzó cserét nem taglalja a szervízkönyv, de a műszerfal ki- és beszereléséről ír valamit. Ha gondolod megpróbálhatom be szkennelni az oldalakat. De gyakorlati útmutatást nem tudok adni. Üdv. ember2
FPepe Elküldve December3, 2006 Elküldve December3, 2006 Nos, izzó cserét nem taglalja a szervízkönyv, de a műszerfal ki- és beszereléséről ír valamit. Ha gondolod megpróbálhatom be szkennelni az oldalakat. De gyakorlati útmutatást nem tudok adni. Üdv. ember2 Közben megtaláltam neten az Etzold-féle könyvet (Így csináld...), igaz német nyelvű kiadásban, de a képek segítenek :unsure: Köszi mégegyszer!
mackosajt Elküldve December3, 2006 Elküldve December3, 2006 Az jó lenne, köszi! De ha tudsz valahol neten elérhető szervízkönyvet, az is jó lenne. http://mackosajt.uw.hu itt találsz egy németet, ha megfelel. Mást sajna nem tudok. :unsure:
Recommended Posts