Twister Elküldve Október27, 2017 Megoszt Elküldve Október27, 2017 Sziasztok! 97-es, ráncfelvarrott Corsa B-ben szeretnék kormányművet cseréltetni. Az enyém nem szervós. Egy bontott autóból sikerült vásárolnom egy komplett kormányművet kormányoszloppal együtt. A kiszerelésnél kiderült, hogy ez egy elektromos szervós autó volt tehát még kaptam hozzá szervó motort meg egyéb alkatrészeket is amiket én nem is ismerek laikusként. A kérdés az lenne, hogy a szervós autóból kiépített kormánymű beépíthető-e a nem szervó kormányműve helyére tehát egyformák-e? A kormányoszlop része az most nem érdekes, abból csak a kardán részt használnám ha megegyezik a kettő. Szervósra nem akarom átépíteni. Az alap problémám az, hogy kopog a kormányművem. Az autó teljesen rendbe lett téve, futómű kopogás kizárva, lengéscsillapítók, toronycsapágyak cserélve, motortartók ellenőrízve stb. A műszakin mondták, hogy lóg a kormányművem, a fogaslécnél van kottya. Ezután elvittem a szerelőhöz, aki elvileg kiszerelte, megzsírozta meg egy csavarral összébb feszítette a fogaslécet. Azért írom, hogy elvileg, mert kb. 1-2 napig tűnt jobbnak, aztán megint egyre rosszabb lett a helyzet. Egyenes állásban pl. rossz minőségű úton vagy akár kövezett díszburkolaton haladva szinte mozog a kezemben a kormány érzem is meg hallom is hogy valami nem jó és hangot ad. Ezt szeretném kijavíttatni. Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október27, 2017 Megoszt Elküldve Október27, 2017 2 órája, Twister írta: Sziasztok! 97-es, ráncfelvarrott Corsa B-ben szeretnék kormányművet cseréltetni. Az enyém nem szervós. Egy bontott autóból sikerült vásárolnom egy komplett kormányművet kormányoszloppal együtt. A kiszerelésnél kiderült, hogy ez egy elektromos szervós autó volt tehát még kaptam hozzá szervó motort meg egyéb alkatrészeket is amiket én nem is ismerek laikusként. A kérdés az lenne, hogy a szervós autóból kiépített kormánymű beépíthető-e a nem szervó kormányműve helyére tehát egyformák-e? A kormányoszlop része az most nem érdekes, abból csak a kardán részt használnám ha megegyezik a kettő. Szervósra nem akarom átépíteni. Az alap problémám az, hogy kopog a kormányművem. Az autó teljesen rendbe lett téve, futómű kopogás kizárva, lengéscsillapítók, toronycsapágyak cserélve, motortartók ellenőrízve stb. A műszakin mondták, hogy lóg a kormányművem, a fogaslécnél van kottya. Ezután elvittem a szerelőhöz, aki elvileg kiszerelte, megzsírozta meg egy csavarral összébb feszítette a fogaslécet. Azért írom, hogy elvileg, mert kb. 1-2 napig tűnt jobbnak, aztán megint egyre rosszabb lett a helyzet. Egyenes állásban pl. rossz minőségű úton vagy akár kövezett díszburkolaton haladva szinte mozog a kezemben a kormány érzem is meg hallom is hogy valami nem jó és hangot ad. Ezt szeretném kijavíttatni. Köszönöm a segítséget. Annyira nem ismerem a B corsát, de hasalj be a lábtérbe nézz fel, és mozgasd meg ott a kormányrudat, és figyeld-hallgasd hol koppan, mert ott is szokott lenni egy megvezető persely, ha az csúszott ki a helyéről, akkor magával a kormánymű cserével nem oldasz meg semmit. Sajna nincs a közelben a corsa hogy megnézzem ezt a részt így csak "találomra" beszélek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Twister Elküldve November1, 2017 Megoszt Elküldve November1, 2017 Fordulatszámmérős óracsoportot szeretnék beépíteni B Corsába. (X12SZ, 97-es, benzines, k=16676) Milyet kell keresnem, hogy lehetőleg pontosan mutasson? Annyit tudok, hogy elektromosnak kell lennie és benzines autóból kell hogy származzon. A k érték eltérhet valamennyire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November2, 2017 Megoszt Elküldve November2, 2017 Biztosan jönnek majd nálam profibbak akik igazolják hogy jól gondolom-e, de a "k érték" tudtommal az impulzusszám, az nincs hatással a fordulatszámmérőre, a sebességmérő viszont nem lesz pontos ha nem egyezik a mostani órán levő k számmal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
matraim44 Elküldve November3, 2017 Megoszt Elküldve November3, 2017 Üdv Mindenkinek! A következő hiba áll fent a kicsi Corsámnál: A motor viszonylag könnyen indul,majd miután néhány percig jár a motor elkezd dadogni, feketés füstöt eregetni a kipufogó. Majd rövidebb távon való közlekedés során ( 25 km) olyannyira megszívja magát üzemanyaggal, hogy egyszerűen megfullad a motor. Olyankor nehéz újra elindítani, majd folyamatosan leáll, nincs alapjárat. A fogyasztás kb. 11 liter /100 km-en. Az biztos, hogy valami miatt rengeteg üzemanyagot kap a motor, kérdésem mi okozhat ilyen hibajelenséget? Ami cserélve lett: -lambdaszonda -egr szelep tisztítva, működik, ledugózva -levegőszűrő -benzinszűrő -olajszűrő -friss olaj -alapjárati motor -új Ngk gyertyák Véleményem szerint valamelyik jeladó lehet a hibás, hűtővízhőmérséklet jeladóra gondolok, vagy esetleg a fojtószelepállás érzékelő!? Várom azon személyek segítségét, aki találkozott már ilyen hibajelenséggel! köszönettel: Milán Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sabby1994 Elküldve November3, 2017 Megoszt Elküldve November3, 2017 2 órája, matraim44 írta: Üdv Mindenkinek! A következő hiba áll fent a kicsi Corsámnál: A motor viszonylag könnyen indul,majd miután néhány percig jár a motor elkezd dadogni, feketés füstöt eregetni a kipufogó. Majd rövidebb távon való közlekedés során ( 25 km) olyannyira megszívja magát üzemanyaggal, hogy egyszerűen megfullad a motor. Olyankor nehéz újra elindítani, majd folyamatosan leáll, nincs alapjárat. A fogyasztás kb. 11 liter /100 km-en. Az biztos, hogy valami miatt rengeteg üzemanyagot kap a motor, kérdésem mi okozhat ilyen hibajelenséget? Ami cserélve lett: -lambdaszonda -egr szelep tisztítva, működik, ledugózva -levegőszűrő -benzinszűrő -olajszűrő -friss olaj -alapjárati motor -új Ngk gyertyák Véleményem szerint valamelyik jeladó lehet a hibás, hűtővízhőmérséklet jeladóra gondolok, vagy esetleg a fojtószelepállás érzékelő!? Várom azon személyek segítségét, aki találkozott már ilyen hibajelenséggel! köszönettel: Milán Szia! Pontosan milyen motoros? Motorkódot írj Légtömegmérőt néztétek már? Az is lehet ludas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
matraim44 Elküldve November3, 2017 Megoszt Elküldve November3, 2017 6 perce, Sabby1994 írta: Szia! Pontosan milyen motoros? Motorkódot írj Légtömegmérőt néztétek már? Az is lehet ludas. Szia X10XE motorkódú, 1000 cm3 Légtömegmérő jónak tűnik, az csak tisztítva volt egyelőre. :/ Még ezen kívül mi okozhat ilyen problémát? :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sabby1994 Elküldve November3, 2017 Megoszt Elküldve November3, 2017 3 perce, matraim44 írta: Szia X10XE motorkódú, 1000 cm3 Légtömegmérő jónak tűnik, az csak tisztítva volt egyelőre. :/ Még ezen kívül mi okozhat ilyen problémát? :/ Semmi hibakód nincsen egyébként? EGR szelep csak le van dugózva, vagy le is van szoftveresen programozva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
matraim44 Elküldve November3, 2017 Megoszt Elküldve November3, 2017 11 perce, Sabby1994 írta: Semmi hibakód nincsen egyébként? EGR szelep csak le van dugózva, vagy le is van szoftveresen programozva? Csak le lett dugózva, kitakarítva , úgy lett visszarakva. Hibakód nincsen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a nivópálca vezetőcsövét tartó csavar kiesett és ez a vezető cső kijött a motorból is. Próbáltam visszadugni, de nem megy bele. Olyan mintha hiányozna valami belőle, vagy beletört volna a motorba? Valaki esetleg meg tudná mondani mi hiányzik, valami hüvely vagy valami? Csatolok pár fotót hogy hogy néz ki ez a cső: Közelebbről a cső motor felöli vége: A motor kivezetéséről nem tudtam jó képet csinálni de ugyanilyen keresztmetszető cső van benne teljesen nem áll ki a motorból maximum esetleg csak 1mm-et, és ugyanilyen lekerekített végű, épp ezért nem lehet őket egymásba összetolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2017 Megoszt Elküldve December30, 2017 11 órája, shadow1 írta: Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a nivópálca vezetőcsövét tartó csavar kiesett és ez a vezető cső kijött a motorból is. Próbáltam visszadugni, de nem megy bele. Olyan mintha hiányozna valami belőle, vagy beletört volna a motorba? Valaki esetleg meg tudná mondani mi hiányzik, valami hüvely vagy valami? Csatolok pár fotót hogy hogy néz ki ez a cső: Közelebbről a cső motor felöli vége: A motor kivezetéséről nem tudtam jó képet csinálni de ugyanilyen keresztmetszető cső van benne teljesen nem áll ki a motorból maximum esetleg csak 1mm-et, és ugyanilyen lekerekített végű, épp ezért nem lehet őket egymásba összetolni. Milyen motorral szerelt? Sajna nem vagyok közel a corsához ( ami X12XE) de talán motortípus alapján több infót lehet találni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve December30, 2017 Megoszt Elküldve December30, 2017 POntosan olyan motor amit irtal: X12XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December30, 2017 Megoszt Elküldve December30, 2017 (edited) 33 perce, shadow1 írta: POntosan olyan motor amit irtal: X12XE A motor felőli végén a perem alatt egy kisebb átmérőnek kell lennie hosszabban, neked az letörött és bent maradt a blokkban, azért nem tudod visszatenni a helyére. Alábbi képen láthatod az o-gyűrű vonalától lefelé a hosszú rész maradt bent neked. X12XE motor nívó foglalata hajlamos alul elrohadni. Ki kell szedni a csonkot és cserélni a csövet. Itt van új: http://csergowebshop.hu/szo-kereso?text=9129251&t=n Módosítva December30, 2017 : Davee Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve December30, 2017 Megoszt Elküldve December30, 2017 Koszonom! Azt hittem meguszom a teljes cso cserelese nelkul, de hat ez van! Egyebkent egy uzletben 12ezer ft-ot mondtak nekem, ezen a webshopon pedig 10.500. Maris a kedvencem lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve December30, 2017 Megoszt Elküldve December30, 2017 Milyen konyvbol szarmazik a kep? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December31, 2017 Megoszt Elküldve December31, 2017 20 órája, shadow1 írta: Milyen konyvbol szarmazik a kep? Ott a vízjel a képen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve Január1, 2018 Megoszt Elküldve Január1, 2018 (edited) Koszi. Meg csak 1-2 napja regisztraltam az oldalon, de maris rengeteg hasznos infot kaptam Módosítva Január1, 2018 : shadow1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve Január3, 2018 Megoszt Elküldve Január3, 2018 (edited) A csergo webshopon van tobbfele vezetocso, pl. ez.: http://csergowebshop.hu/alkatresz?csn=9157646L&cat= de ennek "lancos" a neve. Ez nem jo bele? Kep sajnos nincs roluk :/ (holnap felhivom oket) Módosítva Január3, 2018 : shadow1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január4, 2018 Megoszt Elküldve Január4, 2018 17 órája, shadow1 írta: A csergo webshopon van tobbfele vezetocso, pl. ez.: http://csergowebshop.hu/alkatresz?csn=9157646L&cat= de ennek "lancos" a neve. Ez nem jo bele? Kep sajnos nincs roluk :/ (holnap felhivom oket) A Láncos azt takarja, hogy a vezérlésed láncos, egyébként alvázszám alapján a legbiztosabb. De katalógus szám alapján amit linkeltem az kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve Január4, 2018 Megoszt Elküldve Január4, 2018 Az enyem lancos! Akkor megusznam 6ezer ft-bol? Meg nem hivtam fel oket mert suru napom volt, de holnap felhivom es alvaz szam alapjan megerdeklodom. Egy epitojellegu eszrevetel/kritika a web oldallal kapcsolatban: miert vannak igy omlesztve a kerdesek? Mint pl. ez a topik van benne 980 oldalnyi hozzaszolas, miert nem lehet uj topikokat nyitni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január5, 2018 Megoszt Elküldve Január5, 2018 18 órája, shadow1 írta: Az enyem lancos! Akkor megusznam 6ezer ft-bol? Meg nem hivtam fel oket mert suru napom volt, de holnap felhivom es alvaz szam alapjan megerdeklodom. Egy epitojellegu eszrevetel/kritika a web oldallal kapcsolatban: miert vannak igy omlesztve a kerdesek? Mint pl. ez a topik van benne 980 oldalnyi hozzaszolas, miert nem lehet uj topikokat nyitni? Azért biztos ami biztos alvázszám alapján kérd akkor nehéz mellényúlni (Az oldal fórum alapú, ez így működik, 1-1 topik van egy-egy nagyobb témára és ömlesztve bent a kérdés/válasz.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
shadow1 Elküldve Január8, 2018 Megoszt Elküldve Január8, 2018 Itt van új: http://csergowebshop.hu/szo-kereso?text=9129251&t=n Ha kerdezhetem, hogyan kerestel erre ra? En keresek szavakra pl. nivopalca, vezetocso, illetve alvazszam alapjan is, de nem hozza be ugyanezt a cikkszamot sehol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január9, 2018 Megoszt Elküldve Január9, 2018 19 órája, shadow1 írta: Itt van új: http://csergowebshop.hu/szo-kereso?text=9129251&t=n Ha kerdezhetem, hogyan kerestel erre ra? En keresek szavakra pl. nivopalca, vezetocso, illetve alvazszam alapjan is, de nem hozza be ugyanezt a cikkszamot sehol. Főoldal cikkszám kereső (középen alul a második kereső), ez csak pontos cikkszámokkal és/vagy opel/gm számokkal működik, a kategória listába rengeteg dolog nincs felvéve, ettől függetlenül van, de csak gyári szám alapján lehet megtalálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január22, 2018 Megoszt Elküldve Január22, 2018 C12NZ-be 44Ah-s akkumulátor elegendő szerintetek? 60-70%-os áron jutnék hozzá, egy ismerősömtől venném át, mert neki nem jó. Teljesen új, garanciával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január23, 2018 Megoszt Elküldve Január23, 2018 11 órája, Adam1 írta: C12NZ-be 44Ah-s akkumulátor elegendő szerintetek? 60-70%-os áron jutnék hozzá, egy ismerősömtől venném át, mert neki nem jó. Teljesen új, garanciával. Nem tudom hogy ez mennyire megbízható, de ha végiggörgeted, 1.2, 1.4-nél is csak 40 Amperórásat ír szóval elég. http://autokotua.com/akkumulator/opel/corsa.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts