Mc-elek Elküldve Október23, 2014 Elküldve Október23, 2014 Szerintem ;) Kiveszed a chipet a kulcsból és felragadsztod a vevőre. És kész :) 1
Adam1 Elküldve Október24, 2014 Elküldve Október24, 2014 Sziasztok! Szeretném a segítségetek kérni egy kis indításgátlós problémában!B Corsa 1.2 C12NZ 1995-ös évjárat. A gyári indításgátló van benne, és szeretnék tőle megszabadulni. Az ok igen egyszerű, csupán egy kulcsom van hozzá és igen horribilis árakat adtak a kulcs/chip másolására. Immo nélkül egy ezres, de az meg nem indítja be az autót. Kérdésem az volna, hogy ha kicserélném a motorvezérlő egységet egy olyanra amiben nincsen indításgátló akkor indulni fog e az autó egy a fentebb említett, egyszerű 1000 Ft-os másolt kulcsal? Persze tudom, hogy akkor buktam a "védelmet", amiben azért annyira nem is hiszek, de ezen kívül még ezer módja van annak, hogy egy autót "nehezen" ellophatóvá tegyünk! Pl: Mr. Bean Mini Mark III-ában elkövetett módszerek... :D . Na de tényleg, manapság egy egyszerű megszakító is tökéletesen megteszi, mert mindenki valami sokkal komolyabbra számít. Néha a kevesebb több! Kulcsot mindenképpen be kell szereznem, mert a napokban fordult elő, hogy életem értelme egy laza mozdulattal bezárta az egyetlen kulcsot a kocsiba, és csak nagy nehézségek árán sikerült kinyitni.... A segítséget előre is köszönöm! Üdv mindenkinek! T. TamásAz én lakhelyemen 8 ezerért másolták le a chipet. 1
tomassy Elküldve Október25, 2014 Elküldve Október25, 2014 Az én lakhelyemen 8 ezerért másolták le a chipet. Akkor lehet más irányaba is el kell indulnom, de ettől a kérdés még nyitott, mert minnél kevesebb az elektricsi, annál kevesebb a baj.
Adam1 Elküldve Október25, 2014 Elküldve Október25, 2014 Az a legegyszerűbb megoldás, amit Mc-elek javasolt.Én nem barmolnám szét az immo rendszert a helyedben, csak azért, mert épp pillanatnyilag egy chip van, ha az egyébként jól működik.
Jean Trevor Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 sziasztok, a képen látható repedt cső ha jól sejtem kartercső lehet. Kellene nekem a pontos neve.
Davee Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 sziasztok, a képen látható repedt cső ha jól sejtem kartercső lehet. Kellene nekem a pontos neve. Simán kartergázcső a neve, 1000 ft körül van.. még lehet, hogy nekem is van valahol... 1
Jean Trevor Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 Simán kartergázcső a neve, 1000 ft körül van.. még lehet, hogy nekem is van valahol... Járhatok vele addig,amíg holnap veszek, gondolom nem csinál nagy galibát..?
Davee Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 Járhatok vele addig,amíg holnap veszek, gondolom nem csinál nagy galibát..? Nem csinál bajt, nyugodtan használhatod.
Mc-elek Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 Én kb. fél órát kínlódtam anno vele :D A fehér gyűrűt is kiszedted? igen kiszedtem . ha nem veszem ki akkor nem tud lemenni a tengely és akkor nem kap több nyálat .
Factis Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 Üdv ! Èrdekelne X14XE turbósítás ! Valaki találálkozott már vele? Megvalósítható ? Az 1.5 TD rendszere alkalmas ?
Davee Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 Üdv ! Èrdekelne X14XE turbósítás ! Valaki találálkozott már vele? Megvalósítható ? Az 1.5 TD rendszere alkalmas ? NZ-t már láttam turbósítva, de röhejes volt az egész... :D Ha csak annyiban gondolkodsz, hogy rádobsz egy turbót aztán megy, akkor tegyél le róla, lényegében át kell programozni az ECU-t, hogy tudja kezelni a többlet levegőt, kérdés van-e aki vállalja. Plusz a motort kb kivégzed vele, mert nem erre találták ki, ki fognak égni a szelepek, meg az ülékek is, plusz a kuplungot kinyírod a nagyobb nyomaték miatt. Tehát nem egyszerű történet, véleményem szerintem nem feltétlenül éri meg, akkor már inkább egy C20LET, vagy XE amit könnyebb átalakítani..
isi Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 igen kiszedtem . ha nem veszem ki akkor nem tud lemenni a tengely és akkor nem kap több nyálat . Mennyire macera szétszedni? Vagyis inkább mire kell oda figyelni, széthullhat valami?
Factis Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 Csak ott macera a nem típus azonos motor beszerelèse ..
Eximer Elküldve Október26, 2014 Elküldve Október26, 2014 Sziasztok! Már egy ideje olvasom a fórumot,most úgy gondoltam regisztrálok is (: Nagyon sok mindent tudtam meg a kocsiról tőletek. Igaz nem rég, kb két hónapja vagyok egy 3 ajtós Corsa B 1.4 16v tulaja. Őszintén szólva valahogy soha nem tetszettek ezek a kocsik,pláne ,hogy kerek forma... de anyagi korlát ennyit engedett....de eltelt két hónap,és ne mán,napról napra jobban tetszik,imádom (: Kb 4e km-tert tekertem eddig bele, mostanság készülök az egr falazására. Persze minden információ innen,tőletek van.(: Napokban töltök fel a profilomba képet.
LököttZsiráf Elküldve Október27, 2014 Elküldve Október27, 2014 Sziasztok! Már egy ideje olvasom a fórumot,most úgy gondoltam regisztrálok is (: Nagyon sok mindent tudtam meg a kocsiról tőletek. Igaz nem rég, kb két hónapja vagyok egy 3 ajtós Corsa B 1.4 16v tulaja. Őszintén szólva valahogy soha nem tetszettek ezek a kocsik,pláne ,hogy kerek forma... de anyagi korlát ennyit engedett....de eltelt két hónap,és ne mán,napról napra jobban tetszik,imádom (: Kb 4e km-tert tekertem eddig bele, mostanság készülök az egr falazására. Persze minden információ innen,tőletek van.(: Napokban töltök fel a profilomba képet. Szia, üdv az ápoltak között =)
Mc-elek Elküldve Október27, 2014 Elküldve Október27, 2014 Mennyire macera szétszedni? Vagyis inkább mire kell oda figyelni, széthullhat valami? abszolult nem macera szétszedi , ha már leszedted a szívó csonkot :) arra kell figyelni hogy ne fordítsd el a se a tengelyt se a membránt !!!! Tehát ahogy kiemeled úgy rakd vissza . ennyi :) inkább a védőkupak lefaragása problémás az adagolón lévő csavarról :)
isi Elküldve Október27, 2014 Elküldve Október27, 2014 abszolult nem macera szétszedi , ha már leszedted a szívó csonkot :) arra kell figyelni hogy ne fordítsd el a se a tengelyt se a membránt !!!! Tehát ahogy kiemeled úgy rakd vissza . ennyi :) inkább a védőkupak lefaragása problémás az adagolón lévő csavarról :) Köszi szépen, a kupak már pár éve eltávolítva :)
Eximer Elküldve Október27, 2014 Elküldve Október27, 2014 Noo sziasztok. Elkészültem az egr falazással. Hát ez egy szívás volt, pláne ,hogy nem találtam megfelelő torx kulcsot.Csináltam imbuszból :D Kb 15km-tert mentem vele,lehet placebo de jobban húz,az viszont tuti,hogy már nincs enyhe rángatás. Viszont,ezelőtt egy ford zetec,1.6om volt, amelynél meg lett szüntetve a karter gáz visszavezetés,ami hatására kellemesebb lett a járása,és a kocsi dinamikája. Ezeknél ez lehetséges,vagy teljesen felesleges?Illetve milyen feladatot tölt itt be?Persze,csak filozok rajta,mert itt nagyon be van épitve a motortér.
isi Elküldve Október29, 2014 Elküldve Október29, 2014 Hátsó ajtó nyitásra (5 ajtós) felkapcsolódó belső világítás választható opció volt b corsa-nal?
Davee Elküldve Október29, 2014 Elküldve Október29, 2014 Hátsó ajtó nyitásra (5 ajtós) felkapcsolódó belső világítás választható opció volt b corsa-nal? Nem tudok ilyen "opcióról". Mindkét hátsó ajtónál fennáll a probléma? Az ajtóknál nézted a nyomógombokat?
isi Elküldve Október29, 2014 Elküldve Október29, 2014 Nem tudok ilyen "opcióról". Mindkét hátsó ajtónál fennáll a probléma? Az ajtóknál nézted a nyomógombokat? Megmondom őszintén asszony autója és tegnap hívta fel rá a figyelmem. Amúgy mindkettőnél, most nem tudom megnézni, de olyan mintha nem is lenne gomb vagy csak én nem emlékszem rá :S Ezért is kérdeztem, hogy gyárilag volt-e olyan.
Adam1 Elküldve Október30, 2014 Elküldve Október30, 2014 A miénk 93-as C12NZ, a hátsó ajtók nem kapcsolják fel a világítást. Szerintem ajtókapcsolók sincsenek hátul.
szil07 Elküldve Október30, 2014 Elküldve Október30, 2014 sziasztok , olyan kérdésem lenne hozzàtok hogy milyen felni méret passzol b corsàra. jelenleg 13 as lemezfelni van rajta 175/70 es giumikkal, ehelyett szeretnék valamit ami jòl néz ki :) azt tudom h 4x100 as lyukkiosztàsù kell rà, de nem tudom mi menne rà pontosan. milyen széles illetve 14 vagy 15 is elférne e.
kastonoriginal Elküldve Október30, 2014 Elküldve Október30, 2014 sziasztok , olyan kérdésem lenne hozzàtok hogy milyen felni méret passzol b corsàra. jelenleg 13 as lemezfelni van rajta 175/70 es giumikkal, ehelyett szeretnék valamit ami jòl néz ki :) azt tudom h 4x100 as lyukkiosztàsù kell rà, de nem tudom mi menne rà pontosan. milyen széles illetve 14 vagy 15 is elférne e. Szia Nekem a nyári gumi van 14-esen. Nem vagyok benne biztos hogy a 15-ös elférne, de mintha már láttam volna már 15-ös felnivel is Corsa-t.
kastonoriginal Elküldve Október30, 2014 Elküldve Október30, 2014 A miénk 93-as C12NZ, a hátsó ajtók nem kapcsolják fel a világítást. Szerintem ajtókapcsolók sincsenek hátul. Nekem 95-ös 5 ajtósom van C14NZ. A hátsó ajtókra nekem sem reagál a lámpa. Apropó lámpa! Elektronikai szmpontból van egy-két kérdésem: 1: A duda nem működik. Eredeti Corsa kormánykerék van benne, aminek a közepén van a duda, amit ki lehet venni. Kivettem, és melepődve láttam, hogy hiányzik belőle egy kábel. CSak egy van benne. De arról sem vagyok teljesen meggyőződve, hogy az is élő kábel. A másikat hova kössem be? 2: Van világítása a rendszám táblának is hátul...csak úgy néz ki hogy az sem világít. Milyen izzó kellhet bele (típusra gondolok), és azt hol leget veszerezni? 3: Ugyan ez a helyzet a csomagtér világítással is. Elég hasznos lenne, ha működne, de itt még a kábelezésben sem vagyok biztos, hogy megvannak-e. Ha nem, akkor honnan kell hátra kábelt húznom? Előre is köszönöm a válaszokat.
Recommended Posts