Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Sziasztok, a gondom a következő.

Üzem meleg állapotban is füstöl az autó, nehezen pörög fel, az alapjáratnak is szörnyű a hangja és 10 liter fölötti a fogyasztásom. Hibakód nincs. Mi okozhatja ezt ? Légtömegmérő, gyújtógyertya és a főtengelyholtpont jeladó féléve cserélve.

Előre is köszönöm.

Megosztás:

Lali (mantás) is beújított nemrég egy dízel B-t

kis fekete sport, szolidan ültetve manta felnikkel. olyan jól néz ki, hogy elgondolkoztam én is, hogy kéne egy :D....na meg 5 literrel vicces lehet közlekedni... csak lenne egy picit nagyobb.

Meglepően jól elférek benne... :)

Most 4.5 volt városba :D

Lassan termeli :D

9 nap után mentem a vekivel egy kört... :D

Remegve szálltam ki :D

Megosztás:

Sziasztok, a gondom a következő.

Üzem meleg állapotban is füstöl az autó, nehezen pörög fel, az alapjáratnak is szörnyű a hangja és 10 liter fölötti a fogyasztásom. Hibakód nincs. Mi okozhatja ezt ? Légtömegmérő, gyújtógyertya és a főtengelyholtpont jeladó féléve cserélve.

Előre is köszönöm.

Ez x10xe vagy x12xe?
Megosztás:

Tisztelt urak/hölgyek!

Mint láthatjátok eléggé új tag vagyok itt és a következő lenne a dilemmám. Szaladgálós autót keresnék olyan 250ezerig és egyik alternatívám a B Corsa lenne. Kérdésem az lenne, hogy esetleg érdemes ezen árkategóriában nézelődni vagy teljesen értelmetlen mert ennyiért használható autót nem fogok találni? Természetesen nem tökéletes autót keresek hanem inkább egy olyat amivel 1-2 évig nagyobb problémák nélkül meglehetek. Opellal egyenlőre semmiféle tapasztalatom nincs így hálás lennék, ha megosztanátok velem mire érdemes figyelnem illetve miylen típushibák lehetnek? Benzin, dízel bármelyik szóba jöhet. Továbbá privátban is írhattok, ha nem szeretnétek ezzel "szemetelni" a fórumot.

köszönöm, Ádám

Szerintem jó lehet erre a célra egy B Corsa. 250 ezer Ft körül inkább a 3 ajtósakat nézegesd. Elsősorban a 1,2-1,4 8 szelepes benzines, illetve az Isuzu motoros dieseleket (1,5 D vagy TD illetve 1,7D) keresd. Az 1,0 és az 1,2 16V nagy ívben kerülendő. Itt a környezetemben egy 1,5 D-t pizzafutárok hajtanak, ütik vágják már 2 éve, semmi baja nincs. Városban is keveset fogyaszt. Az 1,2 8V városban 7-7,5 liter körül fogyaszt, az 1,4 gondolom kicsit többet, de ezzel már városon kívülre is ki lehet merészkedni.

Nekünk is futkozós autónak van használva a corsa, az előző tulajok trehánysága miatti apróbb problémákon kívül nagyon baja nem volt. Full fapados, építettem bele centrálzárat, hogy ne tartson 5 percig, mire bezárom mind az 5 ajtót.

• Like 1
Megosztás:

Szerintem jó lehet erre a célra egy B Corsa. 250 ezer Ft körül inkább a 3 ajtósakat nézegesd. Elsősorban a 1,2-1,4 8 szelepes benzines, illetve az Isuzu motoros dieseleket (1,5 D vagy TD illetve 1,7D) keresd. Az 1,0 és az 1,2 16V nagy ívben kerülendő. Itt a környezetemben egy 1,5 D-t pizzafutárok hajtanak, ütik vágják már 2 éve, semmi baja nincs. Városban is keveset fogyaszt. Az 1,2 8V városban 7-7,5 liter körül fogyaszt, az 1,4 gondolom kicsit többet, de ezzel már városon kívülre is ki lehet merészkedni.

Nekünk is futkozós autónak van használva a corsa, az előző tulajok trehánysága miatti apróbb problémákon kívül nagyon baja nem volt. Full fapados, építettem bele centrálzárat, hogy ne tartson 5 percig, mire bezárom mind az 5 ajtót.

Köszi! Még annyi kérdésem lenne, hogy évjáratfüggő volt a 8 szelepes és 16 szelepes vagy minden évjáratban lehet? Mert sok hírdetésnél se a motorról nincs kép se az nincs oda írva hány szelepes.

Megosztás:

ha belinkeled a hirdetést akkor megmondjuk hogy milyen motor van benne

köszi! Igazság, hogy ez a vétel nagyjából 1 hónapon belül zajlik le valamikor így nem tudom melyik autó meddig van fenn de elsősorban ezeket néztem.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_b/opel_corsa_b_1.2i_city_plusz_szervo_plusz_kpzar_2016_4ig_muszaki-8266891

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_b/opel_corsa_b_1.4_swing_friss_muszaki-7933578

illetve itt egy dízel, ennél az érdekelne, hogy ez a 300e km mennyire sok ennek a motornak?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_b/opel_corsa_b_1.5_d_swing-8263757

Leginkább az lenne a fontos hogy sok műszaki legyen rajta, dízelből pedig sokat nem láttam így ott inkább az h a motor rendben legyen. Mindig benzines autóm volt így dízellel nem nagyon van tapasztalatom.

Módosítva : vasi89
Megosztás:

a fehérbe c12nz 8 szelep központi befecs. célnak megfelel

a szürke c14nz 8 szelep központi befecs.+15 póni a fehérhez képest :)

a piros 15D vagy X15D a világból kimegy ,gusztustalan keveset eszik , ennek a motornak a 300ekm szinte bejáratós :D
én inkább TD-t néznék sima D helyet ....

Megosztás:

a fehérbe c12nz 8 szelep központi befecs. célnak megfelel

a szürke c14nz 8 szelep központi befecs.+15 póni a fehérhez képest :)

a piros 15D vagy X15D a világból kimegy ,gusztustalan keveset eszik , ennek a motornak a 300ekm szinte bejáratós :D

én inkább TD-t néznék sima D helyet ....

Nézelődtem de eléggé ritkaságszámba megy a dízel, illetve van pár darab 300e ft alatt a többi mind felette. Mindenképp 300 alatt szeretnék maradni, esetleg a benzines jobb választás lenne ennyi pénzért? Vagy csak azért drágább a dízel mert ritkább?

Megosztás:

Nézelődtem de eléggé ritkaságszámba megy a dízel, illetve van pár darab 300e ft alatt a többi mind felette. Mindenképp 300 alatt szeretnék maradni, esetleg a benzines jobb választás lenne ennyi pénzért? Vagy csak azért drágább a dízel mert ritkább?

nem tudom miért drágább...

ugyan olyan jó lehet mindkettő

amit én szerettem volna ... c14se .. 1.8 8szelep hengerenkénti befecs. 82 le na ez is a világból kimenős fajta .

na nem mintha ha a többi motorral lenne komolyabb gond (kivéve az x10xe és x12xe... )

Sok sikert :)

Megosztás:

nem tudom miért drágább...

ugyan olyan jó lehet mindkettő

amit én szerettem volna ... c14se .. 1.8 8szelep hengerenkénti befecs. 82 le na ez is a világból kimenős fajta .

na nem mintha ha a többi motorral lenne komolyabb gond (kivéve az x10xe és x12xe... )

Sok sikert :)

Köszi! Amikor ott járok, hogy másnap megyek autót venni még zaklatlak majd titeket mert lehet h ezek nem lesznek már meg, nem tudom mennyire kelendő ez a típus :)

Módosítva : vasi89
Megosztás:

ha gondolod vigyázok a vekire és néha megjáratom :D

autópályán mit tud a dízel ? mondjuk egy 120-as tempóval...

gonosz kérdés :D

ugyanaz a bódé 1.2 45lóval 120-130nál pályán 6.5et kért egész pontosan.

múltkor mentem a 110lovas 1.6 8V-vel 650km-t pályán, 130-160 között és ehhez a 650km-hez kért 42.2litert,ami 6.49liter/100km :D

Hajottam 45lovast, 90lovas x14xe korzát meg az enyémet és mindegyik szinte ugyanannyit evett. Illetve a 90 meg a 110ló lehet fél literrel többet kér ha sok a város,de nem teljesen összehasonlítható,mert az utolsó kettővel több kedvvel előzget az ember,könnyen lehet hogyha teletankolunk egy 1.2őt meg az enyémet és én megyek az 1.2 után a tempójával,akkor kb. ugyanott fog kifogyni mindkettőből a benzin...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.