harpic Elküldve Október10, 2005 Elküldve Október10, 2005 Ugy-ugy.. ezert kerdeztem, hogy esetleg meg tudja-e csinalni valaki mas.. Azt meg megkerdezhetem, hogy a gyari radio kiszedese az annyibol all, hogy 4 db kototuvel lenyulok a jaratokon, vagy szet kell berhelni a fel muszerfalat? Koszi a valaszokat!
ivannorbi Elküldve Október10, 2005 Elküldve Október10, 2005 Ugy-ugy.. ezert kerdeztem, hogy esetleg meg tudja-e csinalni valaki mas.. Azt meg megkerdezhetem, hogy a gyari radio kiszedese az annyibol all, hogy 4 db kototuvel lenyulok a jaratokon, vagy szet kell berhelni a fel muszerfalat? Koszi a valaszokat! Én magam szedtem ki. Beledugtam a lukakba valami erősebb drótszerüséget és "simán" kihúztam a rádiót. A "simán" nem volt könnyű, mert jól be volt szorulva, úgyhogy meg kellett erőszakolni! Módszer: ujjak a kazetta helyére és ráncigál, mint állat. Eredmény: eleinte mm-enként jött kifelé, kb 5 percet szenvedtem vele.
tgabika76 Elküldve Október10, 2005 Elküldve Október10, 2005 a kissebb mühelyeknél nem hinném, mert ha jól tudom, igen sok sör ára a kézi készülék... 8) OFF Utolsó infóm szerint a Tech1 1,5millió Ft, úgyhogy nem mostanában lesz minden autószerelőnek. ON
Dovi Elküldve Október13, 2005 Elküldve Október13, 2005 de inkább programozni kell a kijelzőt. valamelyik 8 karakteres, valamelyik 10. és ezért nem mümködik... Gratulálok! Ön nyert! No, akkor mindenki okulására elmesélem, hogy én mit és hogyan csináltam: Először is CAR300-as rádió van a kocsiban, melynek előbb a kódját kellett megfejteni. Interneten rákeresve itt találtam egy blaupunkt CAR 300 nevű programocskát, ami cserébe a rádió számáért megmondta nekem a kódját. Így szólt a rádió, vakon lehetett programozni, csak épp a kijelző nem működött. Fenti program lelőhelyéért cserébe megkaptam, hogy hogyan lehet a kijelzőt állítani: A 2000 előtt gyártott rádiókhoz (többi típust passzolom) a 3 és 5 gombok nyomva tartása mellett kell a rádiót bekapcsolni. A kijelzőn azonnal megjelenik, hogy hány digitesre van állítva. Várni kell, míg átáll a másikra, majd felengedni a gombokat. A 2000 után gyártottak esetében a 4, 6 gombokkal ugyanez. No, ennyi. Most minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve. :wink:
Gugu Elküldve Október13, 2005 Elküldve Október13, 2005 Gratulálok! Ön nyert! No, akkor mindenki okulására elmesélem, hogy én mit és hogyan csináltam: Először is CAR300-as rádió van a kocsiban, melynek előbb a kódját kellett megfejteni. Interneten rákeresve itt találtam egy blaupunkt CAR 300 nevű programocskát, ami cserébe a rádió számáért megmondta nekem a kódját. Így szólt a rádió, vakon lehetett programozni, csak épp a kijelző nem működött. Fenti program lelőhelyéért cserébe megkaptam, hogy hogyan lehet a kijelzőt állítani: A 2000 előtt gyártott rádiókhoz (többi típust passzolom) a 3 és 5 gombok nyomva tartása mellett kell a rádiót bekapcsolni. A kijelzőn azonnal megjelenik, hogy hány digitesre van állítva. Várni kell, míg átáll a másikra, majd felengedni a gombokat. A 2000 után gyártottak esetében a 4, 6 gombokkal ugyanez. No, ennyi. Most minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve. :wink: Ez mind majdnem tökéletes. - a Car2003ason nincs 6 gomb csak 5 db összesen - a kijelzőt igen is le lehet tiltani mármint hogy ne jelezze ki a rádiót egyáltalán. Ezt a tech2-vel programozva lehet visszaállítani (nekem a szervizben azzal csinálták), kb 1 perc alatt. Ennek a díjja persze 4000HUF de ha ugyes vagy olcsobban is megcsinálják, de az nem hivatalos. Most kész van szépen müxik. Már csak a car2005 kioperálása van hátra, de az a hét végén remélhetőleg megtörténik.
Dovi Elküldve Október13, 2005 Elküldve Október13, 2005 - a Car2003ason nincs 6 gomb csak 5 db összesenLásd melléklet. - a kijelzőt igen is le lehet tiltani mármint hogy ne jelezze ki a rádiót egyáltalán.Biztosan. Én ezt nem tudom, de ha egy picit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nekem nem ilyen gondom volt.
zajcev Elküldve Október13, 2005 Elküldve Október13, 2005 tudtok segíteni hogy a radio kód progiba hogy üssem be ezt a kódot mert nincs elég hely még egy iksz is van a progiban ami nálam nincs... az én kódom -GM040013055507- ja és Car 400 as.
Dovi Elküldve Október13, 2005 Elküldve Október13, 2005 az én kódom -GM040013055507- ja és Car 400 as.A progi, aminek a linkjét feltettem, csak a CAR 300-hoz jó! A hely a gyári számhoz nekem is kevés volt. Úgy csináltam, hogy az utolsó jegyeket adtam meg és jó volt.
blaupunkt Elküldve Október14, 2005 Elküldve Október14, 2005 tudtok segíteni hogy a radio kód progiba hogy üssem be ezt a kódot mert nincs elég hely még egy iksz is van a progiban ami nálam nincs... az én kódom -GM040013055507- ja és Car 400 as. 3095 8402 Nem 100% egyik sem. Üdv Blau
blaupunkt Elküldve Október14, 2005 Elküldve Október14, 2005 Én is folytatnám a rádiócserés threadet. B corsámba szeretnék mp3-mat vinni, ha jól sejtem, akkor az kb. esélytelen, hogy a jelenleg benne levő CAR 300-as helyére olyan mp3-mas fejegységet szerezzek, ami vezérli a kijelzőt. /Ahogy néztem, ilyenek csak 2 dinesben vannak./ A rádió kiszedését -ha jól tudom, spec. eszköz kell hozzá- és a kijelző függetlenítését a rádiótól meg tudja valaki oldani sör szintű ellenszolgáltatásért, vagy mindenképpen márkaszervizbe kell mennem vele? Köszi! Ha jópofaságon kívűl kiszedésre is vágysz küldj 1 PÜ-t azt segítek. Üdv Blau
harpic Elküldve Október16, 2005 Elküldve Október16, 2005 Ivannorbi, koszi a biztatast! A te leirasodon fellelkesedve, es az itt talalt kepek alapjan sokadikra, de megtalaltam a megfelelo eszkozoket /2 hegyes csavarhuzo + 2 eros drot/, amelyek segitsegevel igazan egyszeruen kijott a helyerol a dolog. Megegyszer koszi a tippet.
Petrusz Elküldve December21, 2005 Elküldve December21, 2005 Hellóka emberek! Nem tudom tudtok-e nekem segíteni, de nekem meg megtetszett a gyári nyekergő, viszont mivel kazettásként rendeltem a kocsit, szeretnék helyébe egy cd-set. Slussz poénként matt krómot ( ezüstöt, kinek hogy tetszik). :blink: Ha tudtok olyan illetőt aki jutányos áron eladná nekem, megköszönném és a hálám is a sírig üldözné azt aki segít... :)
Albert Elküldve Január10, 2006 Elküldve Január10, 2006 Ákos és Bazs hozzászólásai alapján sikerült belőni főnök Astráján a rádiót így akkucsere után :blink: THX Az enyémen is próbáltuk, de sehogy sem akarja vezérelni a kijelzőt. Így anélkül nyomkodtuk, és sikerült is beadni neki a kódot vakon, mert már sziszeg FM-en. Sajna csatornát nem talál, pedig rá van kötve az antenna. Délután kipróbáljuk kazival mit tud.
warwolf Elküldve Január10, 2006 Elküldve Január10, 2006 Ákos és Bazs hozzászólásai alapján sikerült belőni főnök Astráján a rádiót így akkucsere után :blink: THX Az enyémen is próbáltuk, de sehogy sem akarja vezérelni a kijelzőt. Így anélkül nyomkodtuk, és sikerült is beadni neki a kódot vakon, mert már sziszeg FM-en. Sajna csatornát nem talál, pedig rá van kötve az antenna. Délután kipróbáljuk kazival mit tud. Mint már korábban említettem, más a csatikiosztás, szal nem ártana olyannak megmutatni, akinek van CAR300-hoz kapcs.rajza. Valszeg más "hifi" volt benne, és a hátsó hangfalak nincsenek bekötve, mert mikor üveget raktam össze meg vissza, (fóliázás és tsai) nem kötöttem vissza, mert úgy is kiszedtem volna a kárpitokat takarítás céljából. Szal csatikiosztás vizsgálat!
mike Elküldve Május8, 2006 Elküldve Május8, 2006 Sziasztok, Nekem is CAR400-al van gondom. Zafira-ban akkucsere után 7 SAFE állapot ált be, majd anélkül hogy betudtam volna ütni a kódot másnapra 1 SAFE lett, belőle, azóta lelkiismeretesen ezt írja ki, odáig nem enged hogy be tudjam adni a kódot. Nincs valakinek valami 5lete ?
mackosajt Elküldve Május8, 2006 Elküldve Május8, 2006 Sziasztok, Nekem is CAR400-al van gondom. Zafira-ban akkucsere után 7 SAFE állapot ált be, majd anélkül hogy betudtam volna ütni a kódot másnapra 1 SAFE lett, belőle, azóta lelkiismeretesen ezt írja ki, odáig nem enged hogy be tudjam adni a kódot. Nincs valakinek valami 5lete ? Van egy kis bibi... nagyon nem kéne piszkálni "csak úgy"!!! :) Ha van hozzá leírásod, akkor tudhatod, hogy ezzel nem szabad kísérletezni, mert 10 után vége... Ha nincs, akkor mutatok egyet ITT!!! De röviden a lényeg: Ráadott gyújtásnál AS gomb nyomvatartása(és addig nyomni, míg nem pittyen bekapcsolás után) közben bekapcsolni. ekkor megjelenik a CODE, majd következik 10-től 1-ig egy szám(ez a még lehetséges kísérleteket jelzi) és 4 vonalka... a 4 vonal a kód helye, melyet az 1-4-ig gombokkal kell beadni, vagyis addig nyomkodni, míg a helyes kód látható(persze az első számmal kezdve kell beadni). Ha megvan, akkor AS-t megint hosszan nyomni! (azért írtam le, hogy ne csak .pdf-ben legyen... hanem itt is) :)
Cobra Elküldve December23, 2007 Elküldve December23, 2007 udv mindenki segitseget szeretnek kerni opel philips radio ugyben amelyik a cdc1 tipusu cd tarat tudja kezelni.csere eladas minden megoldas erdekel.koszi
pata1.1 Elküldve Január4, 2008 Elküldve Január4, 2008 Sziasztok! Kérlek, segítsetek, ha tudtok. Adott egy Astra G 1.4 Classic (fapad), nem gyári rádióval, amit valószínűleg később szerelték bele. Mivel a benne levő rádió elég vacak (Kenwood, szakadozik a vétel, stb.) szeretnék bele tenni egy CAR400-ast (elfekvőben van ilyenem). A gond ott van, hogy a multifunkciós kijelzőn egyáltalán nem megy, a CAR400 csatlakoztatása és bekapcsolása után továbbra is csak a dátum, idő és külső hőmérsékletet jelzi. Ha a rádiót próbálom vakon kikódolni, a megfelelő csipogások hallhatók (végig azért nem csináltam). A CAR400 majdnem biztos, hogy jó, én szedtem ki egy másik Opel-ből, amibe CDR500 került. Hogy kell aktiválni a beépített kijelzőt? Előre is köszi, Tamás
pata1.1 Elküldve Január4, 2008 Elküldve Január4, 2008 Sziasztok! Előző hozzászólásokban olvastam a Tech2 programozásról, mint megoldás a kijelző problémára. Gyári szervizen kívül hol csinálják? Az 1 perc/4000 Ft-ot egy kicsit sokallom (240 000Ft-os óradíj). Tamás
hening Elküldve Január4, 2008 Elküldve Január4, 2008 Sziasztok! Előző hozzászólásokban olvastam a Tech2 programozásról, mint megoldás a kijelző problémára. Gyári szervizen kívül hol csinálják? Az 1 perc/4000 Ft-ot egy kicsit sokallom (240 000Ft-os óradíj). Tamás Ezt ne így számoldd. Minden megkezdett óra mondjuk 4k. Ha végez 1 perc alatt akkor is, ha egy órán belül (59 perc) akkor is. Mondjuk ha csak 4k akkor nem is olyan sok.
Cobra Elküldve Január4, 2008 Elküldve Január4, 2008 udv pata egy oltletem van de kerek mindenkit ha rosszat irok ne b.sszatok le. ha a radio bekapcsolasakor nem tunik el a datum es ido valszeg megszakitottak az adatvezeteket de azt nemtudom melyik az. ha eltunne a datum es ido akkor csak a 8-10 digites atallitast kell megcsinalni. valahol mintha lattam volna utalast ezen a honlapon vlmi service manual rajzokra de nem emlekszem. udv
opel16v Elküldve Január4, 2008 Elküldve Január4, 2008 tech2-vel engedélyezni kell a kijelzőn a rádió módot. amelyikben nincs gyárilag, abban alapból tiltva van :huh:
pata1.1 Elküldve Január5, 2008 Elküldve Január5, 2008 Köszönöm a gyors válaszokat, marad a programozás. Nem tudtok olyan szervizet, ahol jutányos áron megcsinálják? A 4000 Ft-ot még mindig sokallom egy kicsit.
opel16v Elküldve Január5, 2008 Elküldve Január5, 2008 Köszönöm a gyors válaszokat, marad a programozás. Nem tudtok olyan szervizet, ahol jutányos áron megcsinálják? A 4000 Ft-ot még mindig sokallom egy kicsit. www.autocomputer.hu, kérdezz rá, szerintem ők olcsóbban megcsinálják, kb egy perces művelet :huh:
Recommended Posts