Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

unixnál nem tudtak adni. sőt még átlátszó műanyagcsövet sem a légtelenítéshez, de majd próbálkozom máshol is ...

nincs náluk benzincső? <_<

mi azt használtunk hozzá, tökéletes volt.

szerszámboltok prakti ilyenek?

valahol kell neki lennie :)

Megosztás:

nincs náluk benzincső? <_<

mi azt használtunk hozzá, tökéletes volt.

szerszámboltok prakti ilyenek?

valahol kell neki lennie :)

A benincső az volt... mármint a fekete gumi, de én az átlátszóra hajtok, hogy lássam mikor ér oda a friss olaj. Barkácsban már én is láttam így azt biztos találok ott. Neccesebb a kulcs. Betába van a Soroksári úton de majd 4eFt és azt azért sokallom. Persze végső megoldásként az lehet, mert a hétvégén már össza kell raknom a kocsit.

Megosztás:

hol kapok ilyet?

kulcs

nem tudom ki félt a zsírozástól a fék körül de még a szervízkönyv (így csináld) és a Tis is ír kenéseket. Pl az automata utánállító menetére szilikonzsírt vékonyan

Még a tecskóban is lehet ilyent kapni -a minősége már kérdéses <_<

Mint mondtam erősen hőálló zsír (vagy nem itt volt az? :lol: tényleg mert itt :) ) tökéletes a távtartó tengelyén a menetet megkenni -a szilikonzsír kevésbé mert a melegtől megfolyósodik és cseppenhet- de csak filmréteg szerűen mert tud ám az is csúszni, sőt kigyulladni is :lol: volt már rá példa.. :)

Megosztás:

Még a tecskóban is lehet ilyent kapni -a minősége már kérdéses <_<

Mint mondtam erősen hőálló zsír (vagy nem itt volt az? :lol: tényleg mert itt :) ) tökéletes a távtartó tengelyén a menetet megkenni -a szilikonzsír kevésbé mert a melegtől megfolyósodik és cseppenhet- de csak filmréteg szerűen mert tud ám az is csúszni, sőt kigyulladni is :lol: volt már rá példa.. :)

mi a pucuért féltek a rézpasztától...

egy tubus elég egész életetekbe

nem folyik,

nem gyullad ki,

korrízióvédő, tapad, csúszóssá, tesz

Megosztás:

unixnál nem tudtak adni. sőt még átlátszó műanyagcsövet sem a légtelenítéshez, de majd próbálkozom máshol is ...

Ém motorosboltban vettem átlátszó benzincsövet az asszony kismocijához, és azzal légtelenítettem. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem sem jött ki normálisan a munkahehengerből a fékcső, a végén csőfogóval tekertem ki, persze összenyomtam a hatlapot a végén. Az UNIX-nál vettem réz fékcsövet 750-forintért. Az az igazság, hogy szerintem nem baj ha cserés, mert a végén a réz kúp nyomódik bele a munkahenger peremébe, és az tömít. Szóval nem tudom az egyszer már idomult fékcső vég tökéletes lesz-e egy másik munkahengerbe beletekerve. Csak kicsit ökörhuggyózósra sikerült hajtogatni, de ez van. Nem veszek gyári acélt 8-10 ezerért.

Megosztás:

Vettem végül kulcsot. Igaz csak betát jó drágán de nem bántam meg mert elég nehezen adta meg magát és a kulcs bírta (lehet a tescos 900ft-os nem bírta volna) A hatlap a korábbi villáskulcsos nyúzást kivéve megúszta így én meg megúsztam a cső vásárlást. <_<

Legalább is az egyik, a rossz oldalon. A másik oldal ma délelőtt következik.

Ja és a dobok visszaszerelését a német könyv szerint csináltam, azaz összelegóztam a pofákat az utánállítóval felső rugóval stb, csak az alsó rugót nem tettem rá és úgy raktam a helyére. Aztán alul az egyik felét nem a támaszra raktam igy lazán beakasztottam az alsó rugót is majd ezután húztam a dobot a támasztóra. Így tök egyszrű volt. Nem is tudom mit szenvedtem volna ha a felső rugót a helyén kellett volna beakasztani. Lehet a másik oldalnál csinálok fotókat azt mehet akár a gyik-ba.

Ja és csinálok egy kiegyenlító tartályra nyomást adó légtelenítő/olajcserélő szerkezetet. Mint a profi műhelyekben csak saját kivitelezésben. Egyenlőre egy visszajelző nélküli tartályfedél hiányzik amit megfúrnék és a csövet azon vezetném be. Ha találok nyitva bontót a közelben lehet ma az is meglesz.

Megosztás:

Vettem végül kulcsot. Igaz csak betát jó drágán de nem bántam meg mert elég nehezen adta meg magát és a kulcs bírta (lehet a tescos 900ft-os nem bírta volna) A hatlap a korábbi villáskulcsos nyúzást kivéve megúszta így én meg megúsztam a cső vásárlást. <_<

Legalább is az egyik, a rossz oldalon. A másik oldal ma délelőtt következik.

Ja és a dobok visszaszerelését a német könyv szerint csináltam, azaz összelegóztam a pofákat az utánállítóval felső rugóval stb, csak az alsó rugót nem tettem rá és úgy raktam a helyére. Aztán alul az egyik felét nem a támaszra raktam igy lazán beakasztottam az alsó rugót is majd ezután húztam a dobot a támasztóra. Így tök egyszrű volt. Nem is tudom mit szenvedtem volna ha a felső rugót a helyén kellett volna beakasztani. Lehet a másik oldalnál csinálok fotókat azt mehet akár a gyik-ba.

Ja és csinálok egy kiegyenlító tartályra nyomást adó légtelenítő/olajcserélő szerkezetet. Mint a profi műhelyekben csak saját kivitelezésben. Egyenlőre egy visszajelző nélküli tartályfedél hiányzik amit megfúrnék és a csövet azon vezetném be. Ha találok nyitva bontót a közelben lehet ma az is meglesz.

én úgy szoktam, hogy ráállok a pofára, és kihúzom addig, hogy az állító feleférjen, és olyankor már fel lehet egyve rakni az egészet, eddig ez bevált.

de nem hangzik rosszul amit mondtál :)

ez a légtelenítő így fog működni is? :)

csak azé kérdem, mert ha a tartályra adsz nyomást...

a munkahenger még utána következik.

műhelyben a kereke felől nyomják fel nem?

Megosztás:

én úgy szoktam, hogy ráállok a pofára, és kihúzom addig, hogy az állító feleférjen, és olyankor már fel lehet egyve rakni az egészet, eddig ez bevált.

de nem hangzik rosszul amit mondtál :)

ez a légtelenítő így fog működni is? :)

csak azé kérdem, mert ha a tartályra adsz nyomást...

a munkahenger még utána következik.

műhelyben a kereke felől nyomják fel nem?

Van ilyen is olyan is. Mármint van ami a tartályra ad nyomást (jobbak az olajat is utánanyomják, hogy ne fogyjon ki a tartályból) és van olyan ami vákummal a légtelenítő csavar felől szívja.

Működni működik mert ha nem nyomod a fékpedált akkor szabad az út az olajnak a főfékhengeren keresztül a munkahengerekig.

De sajna most nekem is a pumpálóssal kell befejeznem mert amit szereztem nyomásszabályozó az rossz így nem tudok 0.5 bar nyomást adni a tartálynak. <_< Megyek is mielőtt elkezd esni...

Megosztás:

Van ilyen is olyan is. Mármint van ami a tartályra ad nyomást (jobbak az olajat is utánanyomják, hogy ne fogyjon ki a tartályból) és van olyan ami vákummal a légtelenítő csavar felől szívja.

Működni működik mert ha nem nyomod a fékpedált akkor szabad az út az olajnak a főfékhengeren keresztül a munkahengerekig.

De sajna most nekem is a pumpálóssal kell befejeznem mert amit szereztem nyomásszabályozó az rossz így nem tudok 0.5 bar nyomást adni a tartálynak. <_< Megyek is mielőtt elkezd esni...

akkor értem már.

Megosztás:

Mer külön van tárcsa és dobfékhez olaj? :) <_<

Use Google mtf!!!

Köszönjük az érdekes idézetet...

MOst akkor én is közbekérdezek.

Aki cserélt fékolajat, tudja kb ha leengedik akkor mennyi új folyadékot vesz fel a rendszer?

Magyarul mennyi fékolajat kell venni, fél vagy egy litert, ha cserélem?

Megosztás:

Aki cserélt fékolajat, tudja kb ha leengedik akkor mennyi új folyadékot vesz fel a rendszer?

Nekem fél liter el se fogyott, de 1 litert vetettek velem a bótba. <_< Hátul levettem a fékcsöveket is, elöl "csak" addíg folyattam amíg ki nem tisztult a színe. Előtte meg leszívattam a tartályból.

Megosztás:

Nekem fél liter el se fogyott, de 1 litert vetettek velem a bótba. <_< Hátul levettem a fékcsöveket is, elöl "csak" addíg folyattam amíg ki nem tisztult a színe. Előtte meg leszívattam a tartályból.

Köszi!

Mivel a másik DOT3as, de ugye a 4es is jó bele, veszek egy lityit aztán az enyémbe bele az eleje, aztán a japcsi kapja a maradékot.. (vagy egy jobb DOT3/4 eset...aztán két évig nyug van)

Szokták átmosni a fékrendszert csöveket néha? vagy ez így hülye elgondolás...?

Megosztás:

Köszi!

Mivel a másik DOT3as, de ugye a 4es is jó bele, veszek egy lityit aztán az enyémbe bele az eleje, aztán a japcsi kapja a maradékot.. (vagy egy jobb DOT3/4 eset...aztán két évig nyug van)

Szokták átmosni a fékrendszert csöveket néha? vagy ez így hülye elgondolás...?

Nekem is elég volt fél liter.(Ferodo DOT 5.1 van benne)

Viszont a gyári ajánlás DOT4,tehát hármast ne tegyél bele szerintem.

Megosztás:

Nekem is elég volt fél liter.(Ferodo DOT 5.1 van benne)

Viszont a gyári ajánlás DOT4,tehát hármast ne tegyél bele szerintem.

2 kocsi van a családban: az öreg japánban még akkor irtak elő DOT3 ast amikor még nem nagyon volt DOT4,

Az Astra meg természetes hogy 4essel megy...DOT5.1 nem túlzás egy kicsit?

Azért nem fogok 2 külön fékfolyadékot tárolgatni. Amúgy szép sötét színe a van a másikban folyadéknak, az enyémé ...hát az nem feltűnő.

Megosztás:

2 kocsi van a családban: az öreg japánban még akkor irtak elő DOT3 ast amikor még nem nagyon volt DOT4,

Az Astra meg természetes hogy 4essel megy...DOT5.1 nem túlzás egy kicsit?

Azért nem fogok 2 külön fékfolyadékot tárolgatni. Amúgy szép sötét színe a van a másikban folyadéknak, az enyémé ...hát az nem feltűnő.

Lehet,de nem zavar. <_<

Megosztás:

Fél liter bőven elég a légtelenitéssel együtt. Felesleges többet venni. Nekem DOT3 volt benne, semmi baj nem volt, de - mivel itt megtudtam hogy a négyes az előirt - lecseréltem. <_< Lehetséges, hogy komolyabb igénybevételnél már jelentkezett volna a hármas "gyengesége"..de nálam olyan még nem volt....kopp-kopp!

Megosztás:

cserélgettünk ezt-azt a futóműben, a fék le volt szedve, és szerintem jól meglevegősödött!

Nagyon lazán tudom lenyomni a pedált, szinte tövig! Fogni fog, mert ha hirtelen belelépek azért megcsúsznak a kerekek! De sokkal feljebb fogott a szerelés előtt!

Így hozzátok fordulnék, hogyan tudom meglevegőztetni? <_< Az Astrának van valami trükkje? (nem ABS-es)

Előre is köszike a segítségeteket! :)

Megosztás:

cserélgettünk ezt-azt a futóműben, a fék le volt szedve, és szerintem jól meglevegősödött!

Nagyon lazán tudom lenyomni a pedált, szinte tövig! Fogni fog, mert ha hirtelen belelépek azért megcsúsznak a kerekek! De sokkal feljebb fogott a szerelés előtt!

Így hozzátok fordulnék, hogyan tudom meglevegőztetni? <_< Az Astrának van valami trükkje? (nem ABS-es)

nincs semmi trükk

légtelenítő csavarok ki és pumpa

jobb hátsó bal hátsó jobb első és bal első sorrendben

Megosztás:

Van légtelenítő csavar minden keréknél. Általában fekete kupak van rajta. Az első kereket nem is kell leszedni, elég ha kifordítos a kereket, és hozzáférsz. 8-vagy 9-es kulcsal lehet nyitni, de óvatosan sok csavarlazító+kocogatás, mert üreges csavar, dehogy beletörjön. Aztán átlátszó gumicső rá, és lehet pumpálni a fékpedált, nyitni, majd zárni és felengedni a pedált egészen addíg amíg van buborék. A hátsó kereket le kell szedni, a fékcső becsatlakozás felett van a csavar. Asszem van sorrend is, de ebben nem vagyok biztos. Van aki tiszta fékolajba teszi a cső végét, nehogy véletlenül levegőt szívjon.

Ja és közben nézni a tartályt a motortérben, nehogy elfogyjon a folyadék.

Módosítva : zotya975
Megosztás:

Van légtelenítő csavar minden keréknél. Általában fekete kupak van rajta. Az első kereket nem is kell leszedni, elég ha kifordítos a kereket, és hozzáférsz. 8-vagy 9-es kulcsal lehet nyitni, de óvatosan sok csavarlazító+kocogatás, mert üreges csavar, dehogy beletörjön. Aztán átlátszó gumicső rá, és lehet pumpálni a fékpedált, nyitni, majd zárni és felengedni a pedált egészen addíg amíg van buborék. A hátsó kereket le kell szedni, a fékcső becsatlakozás felett van a csavar. Asszem van sorrend is, de ebben nem vagyok biztos. Van aki tiszta fékolajba teszi a cső végét, nehogy véletlenül levegőt szívjon.

hát nekünk a hátsót nem kellett leszedni

Megosztás:

Köszönöm a segítséget fiúk :) , holnap d.u. jön a nagy munka, legalább nem fogunk unatkozni a Faterral <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.