Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

honnan lehet azt tudni, hogy igazi vagy hamisított? Az enyém is cserére szorul 6. hónaposan, mert dadog főleg keményebb fékezéskor. Vasárnap hazafelé a pályán majd kiszedte a kezemből a kormányt mikor keményebben kellett fékezni. Az előzőben nekem is bejött a brembo-textar párosítás, ebbe nem tudom mit tettek. Mit kell megnézni, miről ismerni meg a hamisítottat?

Van itt egy "városi legenda" miszerint ha bele van ütve az élébe a Brembo felirat, akkor erdeti. Nem tudni, mennyire igaz. :lol: Én nemrég vettem, benne volt, és a dobozban volt még egy szerelési leírás, és kis zacsiban új rögzítő csavarok is. NEm mondom, hogy ez az ismertetőjel, de gondolom, ha valaki hamisít, akkor ilyen apróságokra már nem ad.

Megosztás:

Van itt egy "városi legenda" miszerint ha bele van ütve az élébe a Brembo felirat, akkor erdeti. Nem tudni, mennyire igaz. :lol: Én nemrég vettem, benne volt, és a dobozban volt még egy szerelési leírás, és kis zacsiban új rögzítő csavarok is. NEm mondom, hogy ez az ismertetőjel, de gondolom, ha valaki hamisít, akkor ilyen apróságokra már nem ad.

nekem is bele van ütve, egy éve semmi baja

Megosztás:

Most, hogy mondod tényleg volt egy kis zacsi a dobozban a minap akadt a kezembe, de a feliratra már nem emlékszem...

Köszi az infót :D

Megosztás:

most nem tudom milyen betét van benne, még az előző tulaj cseréltette a vizsgára, de csak 5000 km van bennük és már gagyik :lol:

Az nagyon rossz betét akkor. Nekem a mostani előtt egy közepes minőségű betét is 2/3 állapotú volt 1.5 év után, ami nálam kb. 15.000-20.000 km, sok város, sok fékezés is van benne.

Megosztás:

Na B+! :lol:

Azt tudtam, hogy a hátsó lengéscsillapító kuka, de mi a túró van a fékeimmel??? Most cseréltem mindent?! :D

megmondjam neked?

mivel nem szórakoztál az emlegetett "automata" kitekerésével, és a htsóféled szar, ezért én leszedném, és kitekergetném ,és úgymennék el mégegyszer méretni.

illetve légtelenítenék.

Megosztás:

megmondjam neked?

mivel nem szórakoztál az emlegetett "automata" kitekerésével, és a htsóféled szar, ezért én leszedném, és kitekergetném ,és úgymennék el mégegyszer méretni.

illetve légtelenítenék.

Azóta már levettem a dobokat mégegyszer, kitekertem az autómatát annyira, hogy éppenhogy felmenjen a dob, újra légtelenítettem. De ez nem magyarázza az első fékeket.

Megosztás:

Azóta már levettem a dobokat mégegyszer, kitekertem az autómatát annyira, hogy éppenhogy felmenjen a dob, újra légtelenítettem. De ez nem magyarázza az első fékeket.

légtelenítés magyarázhatja.

de akkor már a főfékmunkahenger lehet ludas...

Megosztás:

Nincs, behúzom -befog, kiengedem-kiold a kézifék. Hétvégén szétszedem mégegyszer, és megkenem a csúszó felületeket zsírral, amiket te rézpasztával. van itthon olyan a ami 130 fokig hőálló. Jó, vagy vegyek másikat?

hát 130 fok feletti hőmérsékletek vannak bőven szóval inkább mást....

Megosztás:

ha már venni kell , akkor vegyél rézpasztát

de nem tartom valónak, hogy ekkora eltérést ez okozna

Kérdeztem a rézpasztát az Opel bótban, de azt mondták, hogy inkább ne kenjek oda semmit. Csak azért gondoltam, mert elég nehezenn mozdultak el a fékpofák hátul, azon a kb. 3 ponton ahol felfekszenek. Elég"darabosan" mozogtak, ahogy igazgattam őket a helyükre. Elől meg sivítt a fék amikor jobbra tekerem a kormányt. Asszem felbakolom az egész kocsit, és először megpörgetem a kerekeket, nem ér-e hozzá vmi.

Megosztás:

azt mérés előtt állította rá.

Igen, ezek köbö 1 hónapja lettek beállítva.

A megvasalásról annyit, hogy jó 50 km (teljesen átlagos városi használat) volt a féktárcsákban/betétekben, amikor fékpadra került, ahol 1%-os max. eltérést mutatott.

Értem, kösz. :lol:

Megosztás:

De miért az egyik oldalon gyengébb mind a három ( első-hátsó-rögzítőfék) ? A fékkörök keresztben vannak nem? Hát most nagyon depi lettem. :D

Nem lehet, hogy tócsáztál mérés előtt. Általában az út jobb oldalán vannak a tócsák. Ha jól eláztattad a fékeket akkor attol is lehet (bár talán ennyi difi nem)

A féktárcsa cserém óta még én sem mérettem. Azóta már vagy 300km-t beletettem, szóval már biztos bekoptak :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.